Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Liian seksikkäät sipulit mainoksessa

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset kertoo tällä viikolla kanadalaisista sipuleista, jotka Facebook tulkitsi alastomiksi naisen rinnoiksi.

Lisäksi uutisissa pohditaan, mitä Subwayn leivät oikein ovat, sillä ainakaan Irlannissa ne eivät ole leipiä. Kurkataan myös minkälaista apua Hotels.com -sivusto on tarjonnut vaaliahdistuksesta kärsiville yhdysvaltalaisille, ja tutustutaan erikoiseen tapaan harrastaa hevostelua.

Kerran viikossa Listafriikki niputtaa yhteen viikolla tapahtuneita outoja sattumuksia ja muina päivinä julkaisemme tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Subwayn leipä ei ole leipää

Irlannin korkein oikeus teki tuoreella päätöksellään särön Subwayn maineeseen, sillä ravintola markkinoi itseään ”terveellisenä pikaruokavaihtoehtona”. Oikeudessa nimittäin todettiin, että Subwayn leipä ei ole leipää

Subway-ravintolat Irlannissa omistava Bookfinders Ltd. on käynyt vuodesta 2006 saakka kamppailua alemmissa oikeusasteissa, koska se on määrätty maksamaan arvonlisäveroa leivistään. Yhtiön mukaan heidän leipiensä ei pitäisi kuulua veron piiriin, sillä Irlannissa leipä ja muut peruselintarvikkeet on vapautettu alv:stä.

Jotta leipä olisi vapautettu verosta, ei sen sokeripitoisuus saa olla enemmän kuin 2 prosenttia taikinassa käytetyn jauhon kokonaispainosta. Subwayn leivissä sokeria on viisinkertaisesti tuo määrä, joten oikeuden päätös oli helppo: arvonlisäveron maksu jatkuu.

Oikeus ei kuitenkaan ole kertonut, mitä irlantilaisten Subway-ravintoloiden ”leivät” oikein ovat. Kakkuja!?

Vaaliahdistusta pakoon kirjaimellisesti kiven sisään

Hotels.com -sivusto on halunnut auttaa jotain Yhdysvaltain presidentinvaaleista ahdistunutta kansalaista pakenemaan kaikkea median rummutusta maan alle.

Majoistussivuston erikoistarjous koski marraskuun 2.-7. päivien välistä aikaa, jolloin asiakkaalla on mahdollisuus painua kiviseen, äänieristettyyn luolaan, joka sijaitsee 15 metrin syvyydessä Farmingtonissa, New Mexicon osavaltiossa. Yö kotoisasti sisustetussa luolassa maksaa vain 5 dollaria, ja majoittumaan pääsee, kunhan on ensin käynyt äänestämässä.

Advertisement

Kansalaisvelvollisuuden suorittamisen jälkeen voi siis jättää kaiken kalabaliikin taakseen ja eristäytyä ulkomaailmasta kokonaan. Vaikka majapaikasta löytyy televisio ja WiFi, suosittelee Hotels.com, että vieras jättäisi tyystin kaiken median seuraamisen vaaliviikon ajaksi. 

Hotellihuoneisto kiven alla tuli varattavaksi perjantaina, ja joku onnekas sai napattua itselleen viiden päivän pakomatkan vain 25 dollarilla. Halukkaita oli paljon, sillä kukapa ei haluaisi piiloutua, kun ehkäpä yhdet historian hulluimmista presidentinvaaleista muutaman viikon päästä huipentuvat vaali-iltaan. Mitä vain voi tapahtua!

Yliseksikkäät sipulit

Facebook ei hyväksynyt hedelmien ja kukkien siemeniä myyvän kanadalaisen Gaze Seed Companyn mainosta, sillä siinä käytetty kuva oli ”avoimen seksuaalinen”. 

Yhtiö oli halunnut mainostaa walla-walla -sipulien siemeniä, mutta sosiaalisen median kanava hylkäsi mainoksen seksuaalisen sisällön vuoksi. Kuvassa ei ollut sen kummallisempaa kuin kyseisiä sipuleita.

Ilmeisesti Facebookin algoritmi oli tulkinnut kaksi pyöreää, vieri vieressä olevaa kohdetta aivan joksikin muuksi kuin sipuliksi, mikä siis johti välittömään hylsyyn.

Facebookilta asiaa pahoiteltiin ja kerrottiin algoritmin yrittävän automaattisesti kitkeä kaikkea alastomuutta sivustolta, mutta joskus se tekee virheitä eikä ”erota sipuleita naisen rinnoista”. Muodokas mainos on sittemmin hyväksytty.

Advertisement

Seuraa vielä pieni toimituksen sivuhuomio: Kun ylläolevaa kuvaa katsoo, niin voi tavallaan ymmärtää, miksi algoritmi on tehnyt virhearvion. Kuvassa olevat sipulit eivät kuitenkaan liity tapaukseen.

Hevostyttö henkeen ja vereen

Ava Vogel on hevostyttö sanan jokaisessa merkityksessä. Tämä 17-vuotias kanadalainen on villinnyt internetin juoksemalla ja hyppimällä esteitä kuin hevonen konsanaan.

Vuosien ajan Vogel juoksenteli nurmikolla ”normaalisti” hevosta matkien ja hyppeli tekemiensä esteiden yli. Muutama vuosi sitten hän vaihtoi tyylinsä neljällä raajalla liikkumiseen, ja some-ilmiö oli valmis.

Vogel on kertonut katsoneensa paljon videoita hevosista ja käyneensä ratsastamassa selvittääkseen juurta jaksaen, miten eläin liikkuu. Oppimansa hän mukautti ihmisen luurankoon ja omaan liikkumiseensa. 

Advertisement

”Kunnollisten lihasten rakentaminen ylävartaloon on vaatinut paljon harjoitusta, toistoja ja venyttelyä, jotta erityisesti ranteet kestävät neljällä raajalla laukkaamisesta aiheutuvat iskut” sanoo Vogel CBC Newsin haastattelussa.

Vogel ansaitsi erikoisella harrastuksellaan ja uskomattoman sulavan näköisellä liikehdinnällään maininnan kaikesta kummallisesta kertovan Ripley’s Believe it or Not! -kirjan uusimmassa, juuri julkaistussa painoksessa.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Suosituimmat

Exit mobile version