Viihde

Listafriikin tekijöiden vuoden suosituimmat listat: Markon valinnat

Julkaistu

Mitkä ovat olleet meidän tekijöiden vuoden suosituimmat listat 2020? Nyt vastausvuorossa on Marko ja tässä tulee Top 10.

Kalenterivuosi 2020 ja samalla Listafriikin historian ensimmäinen vuosi lähenevät loppuaan. Julkaisimme jo aiemmin Listafriikin vuoden luetuimmat 2020 -listan, joka siis perustui puhtaasti tilastoihin eli lukijamääriin, mutta näissä meidän tekijöiden vuoden suosituimmat -listoissa ei ole kyse tilastoista, vaan henkilökohtaisista suosikeista.

Kaiken kaikkiaan kokonaiseen kalenterivuoteen mahtuu melkoinen määrä listoja, joten omien suosikkien rajaaminen kymmeneen ei ollut todellakaan helppo tehtävä. Eikä tämä suosikkipläjäys perustu pelkästään niihin listoihin, jotka tässä olisi tullut itse kirjoitettua, vaan ylipäätään kaikkiin Listafriikissä julkaistuihin listoihin.

Nyt tämä tehtävä on kuitenkin suoritettu: eilen vuorossa oli Jenni ja seuraavassa siirrymme Listafriikin tekijöistä Markon omaan Top 10 -suosikkikattaukseen vuonna 2020 julkaistujen listojen osalta.

10. Mitä jätemuoville voi tehdä? Tässä 10 innovatiivista ratkaisua!

Koko maapallon tulevaisuus on uhattuna meidän ihmisten toimien vuoksi. Me olemme laiminlyöneet luontoa vuosisatojen ajan ja juuri nyt me joudumme seuraamaan vierestä sen aiheuttamaa muutosta luonnossamme, jokapäiväisessä elämässämme; esimerkiksi lumettomat talvet ovat seurausta toimistamme.

Advertisement

Roskaaminen ja käsittämättömän korkeat muovin käyttömäärät ovat järisyttävä ongelma tällä saralla, sillä muovi ei maadu. Tämä lista on äärimmäisen tärkeä meidän jokaisen, ja vielä voimakkaammin tulevien sukupolvien, tulevaisuuden osalta, sillä se tarjoaa kymmenen innovatiivista ratkaisua muovijätteen aiheuttamaan ongelmaan.

Vuoden suosituimmat – lue lista tästä: Mitä jätemuoville voi tehdä? Tässä 10 innovatiivista ratkaisua!

9. Muistatko pelisarja Pro Evolution Soccerin hauskimmat nimet? Tässä Top 10

Olen pelannut koko pienen ikäni urheilupelejä PlayStationilla ja näiden pelaamieni pelien joukkoon on kuulunut Pro Evolution Soccer, joka on kerran, jos toisenkin aiheuttanut naurunpurskahduksia sekä minussa että ystävissäni. Syystä tai toisesta kaksimieliset asiat ovat oiva huumorin lähde ja juuri tästä seikasta Konamin valmistama Pro Evolution Soccer on pitänyt erinomaisella tavalla huolen.

Kyseisellä pelisarjalla ei ole aina ollut oikeuksia käyttää joukkueiden ja pelaajien oikeita nimiä, minkä seurauksena Konami on joutunut tekemään luovia ratkaisuja ja muuttamaan pelaajien nimiä. Se, miten ihmeessä tämän kyseisen peliyhtiön henkilöstö on päätynyt tällaisiin nimiratkaisuihin, joita listalla esitetään, on täysin mahdotonta käsittää. Nauru pidentää ikää, ainakin suomalaisen sanonnan mukaan, joten tämä lista ansaitsee ehdottomasti paikkansa omassa henkilökohtaisessa Top 10:ssäni.

Vuoden suosituimmat – lue lista tästä: Muistatko pelisarja Pro Evolution Soccerin hauskimmat nimet? Tässä Top 10

Advertisement

8. Mielen lukeminen: 10 temppua, joilla hämmästytät ystäväsi!

Mielen lukeminen ei ole ainakaan minun käsittääkseni mahdollista, toki esimerkiksi ennustajiin uskominen on jokaisen henkilökohtainen asia, mutta toisen mieltä voi esittää lukevansa ja vieläpä sillä tavalla, että se saa tempun kohteen ja ympärillä olevat ihmiset valtaisan hämmennyksen valtaan.

Meistä jokainen kaipaa satavarmasti illanistujaisia näinä vaikeina aikoina, joina ne eivät käytännössä ottaen ole mahdollisia tai ainakaan suositeltavia. Mutta sitten, kun se jälleen on mahdollista – toivottavasti mahdollisimman pian – näillä kyseisellä listalla alusta loppuun saakka läpikäydyillä tempuilla on mahdollista saada koko porukka hämmentymään ja viihtymään. Itseäni aihe kiehtoo suunnattomasti, sillä pyrin nykypäivänä tekemään juuri listan kohtien kaltaisia temppuja ja ne ovat myös äärimmäisen hauskoja suoritettavia itse temppujen tekijälle – siitäkin huolimatta, että tempun tekijä tietää, mitä niissä todellisuudessa tapahtuu.

Vuoden suosituimmat – lue lista tästä: Mielen lukeminen: 10 temppua, joilla hämmästytät ystäväsi!

7. 10 tulevaisuuden ruokaa: Mitä ja miten tulemme syömään?

Tämän listan myötä huomaatte mitä todennäköisimmin, että allekirjoittaneelle luonto ja tämän maapallon sekä kaikkien tällä planeetalla elävien eliöiden selviytyminen on lähellä sydäntä. Me kulutamme esimerkiksi aivan liikaa lihaa ja juuri lihan massatuotanto on jo itsessään vakava haitta maapallomme tilan ja ympäristön osalta. Ongelmana on myös se, että maapallon väkiluku kasvaa hurjaa vauhtia ja jossain vaiheessa, aivan lähitulevaisuudessa, me tulemme olemaan pulassa kaikkien ihmisten ruokkimisen kanssa.

Toisin sanoen meidän on keksittävä keinot siihen, miten me selätämme nämä kaksi edellä mainittua ongelma ja tällä seitsemännelle sijalle omassa suosikkilistauksessani päätyneellä listalla keskitytään juuri näiden valtavien haasteiden selättämiseen.

Advertisement

Vuoden suosituimmat – lue lista tästä: 10 tulevaisuuden ruokaa: Mitä ja miten tulemme syömään?

6. Top 10 vanhimmat suomalaiset tuotemerkit, jotka löydät edelleen kaupoista!

Ikävä kyllä, valtaosa suomalaisista historiallisista tuotemerkeistä on kadonnut kauppojen hyllyiltä tai ylipäätään maailmasta, tavalla tai toisella. Olemassa on kuitenkin edelleen joitain todella vanhoja tuotemerkkejä, jotka ovat olleet läsnä elämässämme useiden sukupolvien ajan; meidän tulee siis vaalia näitä tuotteita, että saamme säilytettyä edelleen palan todella oleellista Suomen historiaa.

Tämä itse tekemäni tuotemerkki-lista oli siis ikään kuin kunnianosoitus näille kaikki omat vaikeutensa selättäneille tuotemerkeille sekä yrityksille tuotemerkkien taustalla ja listan tekeminen oli yksinkertaisesti todella nautinnollista sekä samaan aikaan äärimmäisen opettavaista, sillä nyt tiedän käsittämättömän paljon ylipäätään suomalaisten tuotemerkkien historiasta.

Vuoden suosituimmat – lue lista tästä: Top 10 vanhimmat suomalaiset tuotemerkit, jotka löydät edelleen kaupoista!

5. 10 tapausta, joissa eläimet sabotoivat ihmisten toimia

Ihmiset ovat käyttäytyneet jo vuosisatojen ajan – jopa vuosituhansien – kuin viidakon kuninkaat, jotka ovat kaiken muun yläpuolella. Ylipäätään ihmiset pitävät itseään usein muita lajeja parempina ja älykkäämpinä, joten on ihan oikein ja itse asiassa tragikoomista, että välillä muut eläinlajit tulevat häiritsemään myös sitä, mitä me teemme ja aiheuttamaan meille erinäköisiä ongelmia.

Advertisement

Tämä ihmisiä sabotoivien eläinten lista saa jokaisen varmasti nauramaan. Tämä lista on ironian huippu, joten siitä ei ollut kahta sanaa, etteikö se kuuluisi ehdottomasti henkilökohtaisiin suosikkeihini.

Vuoden suosituimmat – lue lista tästä: 10 tapausta, joissa eläimet sabotoivat ihmisten toimia

4. Kyllästyttääkö verot ja vaalit? Tässä sarjapissaaja ja kumppanit!

Ensiksi tuli sarjasyömäri ja sitten kaikki muut. Nämä sarjaihmiset ovat aiheuttaneet jo vuosien ajan naurua sekä allekirjoittaneessa että paremmassa puoliskossani, joten tämä lista odotti vain tulemistaan, ja lopulta teimme ja julkaisimme sen noin kaksi kuukautta sitten.

Se, mitä kaikkea ihmiset voivatkaan tehdä, ja se tietynlainen ihmisten häpeilemättömyys menevät välillä täysin yli hilseen. Etenkin sarjapissaajat vaikuttavat olevan varsin yleinen häiriötekijä, mutta tällä listalla ”leikittiin” myös monenlaisilla muilla eritteillä. Eikä näiden sarjatemppuilijoiden kohdalla ole pelkästään kyse ihmisistä löytyvistä erinäisistä eritteistä, vaan mukaan mahtuu myös muun muassa sarjasahaajaa ja sarjasärkijää.

Vuoden suosituimmat – lue lista tästä: Kyllästyttääkö verot ja vaalit? Tässä sarjapissaaja ja kumppanit!

Advertisement

3. 10 tapausta, joissa naapurisota eskaloitui pahemman kerran

Ennen Kanadaan muuttoamme olimme seuranneet aina silloin tällöin TV:n välityksellä, miten erityisesti Iso-Britanniassa asuvat naapurit riitaantuvat keskenään ja lopputuloksena saattaa olla ihan mitä tahansa, myös jotain todella vakavaa. Suomestakin toki löytyy omat naapurisotansa, mutta ne eivät kyllä pärjää näille ulkomaalaisille versioille.

Se, miksi tämä lista on yksi ehdottomista suosikeistani, liittyy omiin kokemuksiimme Kanadasta ja naapurustosta, jossa asuimme. Kyseessä oli kaiken kaikkiaan äärimmäisen rauhallinen ja idyllinen alue, mutta niiden kahden Torontossa viettämämme vuoden ajan olimme seuraamassa aitiopaikalta täyttä sotaa vuokraamamme asunnon omistajan ja vieressä asuvan naapurin välillä. Ajoittain jatkuvana välikätenä toimiminen – täysin tahtomattamme – ja molempien osapuolten mutinan kuunteleminen kävi raskaaksi, mutta olihan se nyt myös melkoisen koomista. Omakohtainen kokemus siis nosti tämän listan omien suosikkieni joukossa aivan kärkipäähän.

Ja kyllä, kaikki tarinan henkilöt ovat alun perin Iso-Britanniasta – meitä lukuun ottamatta.

Vuoden suosituimmat – lue lista tästä: 10 tapausta, joissa naapurisota eskaloitui pahemman kerran

2. Lepää rauhassa! 10 Kobe Bryantin unohtumatonta sitaattia

Kuten ehkä joillekin listafriikkiläisille on saattanut käydä tässä kuluneen kalenterivuoden aikana ilmi, allekirjoittanut on melkoisen fanaattinen urheilun ystävä. Kun Kobe Bryant kuoli tyttärensä ja seitsemän muun henkilön kanssa äärimmäisen traagisessa helikopterionnettomuudessa heti alkuvuodesta, oli se minulle äärimmäisen kova paikka, sillä olin monilla tavoin Bryantin ihailija. Olin ihaillut häntä urheilijana ja ihailin häntä hyväntekijänä.

Advertisement

Kaiken sen surun keskellä sain voimaa siitä, että kirjoitin listan niistä viisaista ja unohtumattomista sanoista, jotka kuulimme Bryantin suusta, kun hän oli vielä elossa: osa niistä liittyi urheiluun, osa yleisesti elämään. Bryant lähti täältä aivan liian nuorena, puhumattakaan hänen tyttärestään ja muista kyydissä olleista lapsista. Tämä lista oli kunnianosoitus Bryantin ja jokaisen muun turmassa menehtyneen muistolle ja itselleni se on kaikkein tärkein toistaiseksi kirjoittamani lista.

Vuoden suosituimmat – lue lista tästä: Lepää rauhassa! 10 Kobe Bryantin unohtumatonta sitaattia

1. 10 pääsiäismunaa: Piilotetut viestit ja vitsit viihdemaailmassa

Pääsiäismuna. Ennen Listafriikkiä minulla oli täysin eri kuva siitä, mitä kyseinen sana tarkoittaa. Ja edelleenkin tuo kuva on oikea, mutta nykyisin se on paljon laajempi, sillä tässä listassa ei ollut todellakaan kyse konkreettisista pääsiäismunista, vaan listan otsikon mukaisesti yllättävistä asioista viihdemaailmassa, joista valtaosa meistä ei ole ollut millään tavalla tietoisia.

Tämän listan ansiosta minua ei enää ketuta likimainkaan samalla tavalla kuin ennen, jos nettiyhteyteni katkeaa. Silloin nimittäin pääsen pelaamaan Googlen yksinkertaista ja äärimmäisen koukuttavaa dinosauruspeliä, jossa loikitaan sekä vastaan lentävien lintujen että eteen tulevien kaktusten ylitse, vauhdin vain kiihtyessä pelin edetessä. Ja koukkuun olen jäänyt myös Facebookin Messengerin erilaisiin piilopeleihin, eikä niiden pelaamiseen tarvita edes nettiyhteyden katkeamista: pääset muun muassa heittämään koripalloa koriin tai pompottelemaan jalkapalloa ihan netissä ollessasi.

Tällaisia pelejä tuskin tulisi pelattua muutoin, mutta kun ne ovat piilossa olevia pääsiäismunia, niitä vain yksinkertaisesti jumittuu pelaamaan ja ennätysten jahtaaminen toimii erinomaisena tekosyynä muiden tärkeämpien asioiden siirtämiseen myöhempään ajankohtaan.

Advertisement

Vuoden suosituimmat – lue lista tästä: 10 pääsiäismunaa: Piilotetut viestit ja vitsit viihdemaailmassa

🤷‍♂️ Mikä on ollut sinun mielestäsi kalenterivuoden 2020 paras tekemämme lista? Kerro sinun näkemyksesi alla olevassa kommenttikentässä ⬇️ ⬇️  tai somekanavissamme!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version