Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Etsintäkuulutettu mafioso jäi kiinni YouTuben kokkauskanavansa vuoksi

Julkaistu

Listafriikin oudoimmissa uutisissa on tällä viikolla mukana muun muassa italialainen, etsintäkuulutettu mafioso, joka jäi kiinni kokkaukseen keskittyvän YouTube-kanavansa vuoksi.

Lisäksi kerromme Ever Given -konttialuksesta, joka saatiin Suezin kanavasta liikkeelle täysikuun avustuksella, sekä ennennäkemättömästä matohurrikaanista. Mukana myös hyvin harvinainen kaksosraskaus, jossa vauvat saivat alkunsa kolmen viikon välein.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Etsintäkuulutettu mafioso tunnistettiin kokkausvideolta

Seitsemän vuoden etsintä on tullut päätökseen, kun italialaiseen rikollisjärjestöön kuuluva Marc Feren Claude Biart saatiin tällä viikolla kiinni Dominikaanisessa tasavallassa.

Tämä tarina saattaa kuulostaa aprillipilalta, mutta on täyttä totta.

Etsintäkuulutettu Biart jäi kiinni, koska hänet oli tunnistettu kokkaamiseen keskittyvältä YouTube-kanavaltaan.

Biart, ’Ndrangheta-järjestöön kuuluvan Cacciola-perheen jäsen, oli vuonna 2014 tuomittu huumeiden salakuljetuksesta ja siitä lähtien häntä olivat etsineet sekä Interpol että kymmenen eri maan poliisivoimat.

Virkavalta pääsi tänä vuonna vihdoin 53-vuotiaan Biartin jäljille, kun nimetön ilmiantaja jätti vihjeen YouTube-kanavasta, jolla italialaisia ruokia valmistava kokki ei koskaan paljastanut kasvojaan, mutta hänen lukuisat tatuointinsa olivat tunnistettavia.

Advertisement

Hyvin nopeasti Biartin olinpaikka Boca Chica -turistikeskuksessa oli selvillä ja italialaisia herkkuja loihtineet kädet olivat raudoissa. Nyt vain kuuluu kysymys: Pääseköhän mies vankilan keittiöön töihin!?

Lue lisää ’Ndranghetasta ja muista rikollisjärjestöistä:
Maailman vaarallisimmat jengit: 10 pahamaineisinta rikollisjärjestöä

Täysikuu vapautti Suezin kanavan tukkineen konttialuksen


Maailma huokaisi helpotuksesta maanantaina, maaliskuun 29. päivänä, kun viikon ajan Suezin kanavan tukkinut Ever Given -konttialus saatiin viimein liikkeelle. Sadat alukset pääsivät vihdoin jatkamaan matkaansa oltuaan jumissa joko Välimerellä ja Punaisellamerellä.

Taiwanilaisen Evergreen Marine- varustamon 400-metristä konttialusta yritettiin päivien ajan saada tuloksetta irti, kunnes apu tuli varsin odottamattomalta taholta. Sunnuntai-iltana alkanut maaliskuun täysikuu otti tilanteen haltuunsa ja sai aikaan tavanomaista voimakkaamman nousuveden eli tulvavuoksen. Maanantaiaamuun mennessä vesi oli noussut kanavassa 45 senttimetriä normaalia korkeammalle, mikä helpotti yli kymmenen hinaajan työtä suunnattomasti.

Advertisement

Kiitos Kuulle, että maailmantalous saatiin taas radalleen! Lause ei ole liioiteltu, sillä noin 30 prosenttia koko maailman laivarahdeista kulkee Suezin kanavan kautta.

Nainen synnytti kaksoset, jotka olivat saaneet alkunsa kolmen viikon välein


Englantilaiset Rebecca Roberts ja Rhys Weaver olivat vuosien ajan toivoneet yhteistä lasta, mutta jälkikasvua ei vain kuulunut. Viime vuonna pariskuntaa lykästi, kun lapsettomuushoidot olivat tepsineet: Roberts oli raskaana. Kun hän meni 12. raskausviikon ultraäänitutkimuksiin, oli yllätys melkoinen, myös lääkärille. Kohdussa näytti olevan kaksi sikiötä. ”Ensimmäinen ajatukseni oli: miten olin aiemmin missannut toisen kaksosista”, kertoi Robertsia hoitanut lääkäri David Walker Good Morning America -keskusteluohjelmassa tällä viikolla, ja jatkoi: ”Seuraavassa hetkessä olin jopa huojentunut siitä, että kyseessä ei ollut minun virheeni, vaan hyvin epätavallinen raskaus”.

Kävi nimittäin ilmi, että toinen kaksosista oli koossa ja kehityksessä kolme viikkoa perässä. Asiantuntijoiden mukaan kyseessä oli erittäin harvinainen superfetaatio eli tilanne, jossa nainen tulee raskaaksi jo ollessaan raskaana. Lääkärit eivät elätelleet turhia toivoja, vaan varoittivat Robertsia ja Weaveria siitä, että pienempi lapsi ei välttämättä selviäisi. Viime syyskuussa, kun Roberts oli 33. raskausviikolla, synnytys käynnistettiin ja molemmat vauvat joutuivat viettämään jonkin aikaa teho-osastolla; pienempi, vain 30-viikkoinen tyttö oli tarkkailussa yli kolme kuukautta.

Advertisement

Superfetaatio on ihmisillä äärimmäisen harvinainen ilmiö. Jotta niin käy, täytyy tapahtua kolme toisistaan erillistä ja yhtä epätodennäköistä asiaa: Ovulaatio (joka yleensä estyy raskaushormonien vaikutuksesta), hedelmöittyminen (sikiötä ja kohtuonteloa tulehduksilta suojaava kohdunkaulan limatulppa estää yleensä siittiöiden kulun) ja alkion kiinnittyminen kohtuun (yleensä implantaatioon tarvittavia hormoneja ei erity, jos nainen on jo raskaana).

Nykyään puolivuotiaat, superkaksosiksi nimitetyt Noah ja Rosalie voivat molemmat erinomaisesti. Rosaliella on toki vielä kovasti kasvettavaa, jotta hän saa isoveljensä kiinni!

Saiko matokuu aikaan matohurrikaanin?

Has anyone ever seen anything like this? This is a tornado of worms that were out this morning near Maxwell park in Hoboken. Clearly worms come out after it rains but this is something I’ve never seen!

Julkaissut Tiffanie Fisher Torstaina 25. maaliskuuta 2021

Vuonna 2013 ensi-iltansa saanut Haihurrikaani-katastrofielokuva on monien mielestä niin huono, että se on hyvä – siksi Sharknado on noussut kulttielokuvan asemaan. Hobokenissa, Yhdysvalloissa, ei tällä viikolla kuitenkaan todistettu haihurrikaania, vaan ilmiötä, joka on nimitetty wormnadoksi – matohurrikaaniksi.

Erikoinen, ja joissain määrin puistattava, matojen spiraali nähtiin rankkasateen jälkeen, mikä on järkeenkäyvä ajankohta. Madot nousevat suojattomina ylös maan pinnalle, mutta riski on silti otettava, sillä maan alla vaarana on hukkuminen.

Advertisement

Kastemadot ovat erakkoja, mutta saattavat silloin tällöin hakeutua laumoihin. Matosyklonin kuvannut nainen kertoi kävelytiellä olleen sadoittain lieroja, mitä hän ei pitänyt epätavallisena, mutta sitten silmät osuivat johonkin kummalliseen asvaltin ja nurmikon yhtymäkohdassa: Madot olivat luikerrelleet spiraalin muotoiseen asetelmaan ja hyvin kaukanakin ytimestä olleet eläimet vaikuttivat seuraavaan ”tornadon” ulkoreunoilla.

Herkästi voisi antaa mielikuvituksen lähteä laukalle ja laittaa ilmiön jo aikaisemmassa kohdassa mainitun, konttialuksen irrottaneen, täysikuun piikkiin; varsinkin kun sitä on perinteisesti kutsuttu matokuuksi, sillä sen aikoihin madot ja toukat alkavat ilmestyä talvehtimispiiloistaan. Olisivatko kastemadot tulleet ihan kuuhulluiksi nimikkokuunsa vuoksi? Asiantuntijoiden mukaan kyse ei todennäköisesti ollut täysikuuhun liittyvästä, rituaalinomaisesta kokoontumisesta.

Tutkijat ovat selittäneet yhteen kerääntymistä sillä, että madot kommunikoivat kosketuksen välityksellä, mikä auttaa niitä suunnistamaan samaan suuntaan – josko joku lajitovereista olisi löytänyt paikan sujahtaa sulavasti takaisin maan alla. Laumassa oleminen suojaa muun muassa pedoilta ja kuivumiselta. Symmetristä spiraalia tutkijat selittävät sillä, että asvaltissa on täytynyt olla pieni vajoama, johon vesi on virrannut pyörteenä ja samalla kuljettanut matoja mukanaan omituiseen asetelmaan.

Silminnäkijähavaintojen mukaan matohurrikaani oli parin tunnin päästä kadonnut. Ehkä seremonia oli tullut päätökseensä!?

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

Exit mobile version