Viihde

10 skandaalia, joilla Kardashianit shokeerasivat maailmaa

Julkaistu

Kardashianit ovat eläneet skandaalien täyttämän elämän: seuraavassa kymmenen pahinta.

Kardashianit. Vihaat heitä tai rakastat heitä. He voivat olla sinulle yhdentekeviä. Joka tapauksessa et ole voinut välttyä perheen vaiherikkaalta elämältä.

Minulla on tunnustus: seuraan Keeping Up With the Kardashians -tosi-tv-ohjelmaa, joka Suomessa pyörii AVA-kanavalla nimellä Kardashianit. Kaikki alkoi Miamissa 2015, kun mieheni oli työmatkalla ja minä siipeilin lomareissulle siinä samalla. Kun toinen teki iltamyöhään töitä, minä selailin hotellin tv-kanavia, ja jumituin katsomaan Kardashianeita. Sen piti olla vain lyhyt lomaromanssi, mutta en kotiin palattuani päässytkään siitä irti. Kourtney, Kim ja Khloé Kardashian sekä Kris, Kendall ja Kylie Jenner ovat jääneet pysyvästi viihdyttäjikseni.

Sarjaa kun seuraa, ei voi välttyä ajatukselta, että voiko tämä kaikki todella tapahtua yhdelle ja samalle perheelle. Mutta toisaalta, jokaisessa perheessä on skandaalinsa, Kardashianit ja Jennerit vain tuovat oman perheensä vaiheet meidän kaikkien nähtäväksi.

Listafriikki esittelee nyt Kardashianeiden 10 isointa skandaalia, jotka ovat puhuttaneet ja hämmästyttäneet seuraajia maailman joka kolkassa.

10. Kylien ”salaisuudet”

Kun Kardashianit alkoi pyöriä televisiossa, oli Kylie Jenner vain 10-vuotias. Vuosia myöhemmin hänen ulkonäkönsä alkoi muuttua dramaattisesti. Erityisesti Kylien huulet vaikuttivat kasvavan viikosta toiseen. Kylie itse väitti kiven kovaan muuttuvien kasvojensa olevan seurausta teini-iän tuomista muutoksista sekä taidokkaasta meikkaamisesta, mutta on myöhemmin myöntänyt jääneensä koukkuun huulten täyteaineisiin. Tuon salaisuuden kaikki jo tiesivät.

Advertisement

Oli miten oli, hän käänsi pienten huultensa aiheuttaman epävarmuuden voitoksi ja lanseerasi nimeään kantavan huulimeikkikokoelmansa vuonna 2015 vain 18-vuotiaana. Nykyään hän on 157 miljoonalla Instagram-seuraajallaan yksi vaikutusvaltaisimpia julkisuudenhenkilöitä erityisesti nuorten naisten keskuudessa. Keväällä 2019 Forbes-lehti nimesi Kylien, menestyvän kosmetiikkayrityksen johtajan, maailman nuorimmaksi miljardööriksi.

Helmikuussa 2018 Kylie paljasti Instagramissa saaneensa tytön, Stormin. Spekulaatiot raskaudesta olivat käyneet kuumina koko edeltävän syksyn, ja vaikka Kylie pysytteli piilossa eikä kertonut raskaudestaan ennen syntymää, oli se julkisesti tiedossa. Hän pyysi anteeksi raskautensa salailua, mutta kukaan ei pahoittanut mieltään, koska mitään salaisuutta ei ollut ollutkaan.

9. Khloé ja Lamar Odom

Khloé ja koripalloilija Lamar Odom menivät vuonna 2009 vain kuukausi tapaamisensa jälkeen naimisiin ja avioliitto oli lähes loppuun saakka onnellinen. Heillä oli myös hetken aikaa aivan oma tosi-tv-sarjansa. Vuonna 2012 julkisuuteen alkoi tihkua tietoja Lamarin alkoholi- ja huumeongelmista sekä vaimonsa jatkuvasta pettämisestä. Pariskunta kuitenkin piti huolen, että ulospäin kaikki näyttää hyvältä. Edes Khloén, toistensa asioihin jatkuvasti sekaantuva, perhe ei pitkään aikaan tiennyt asioiden oikeaa laitaa. Seuraavana vuonna eropaperit kuitenkin laitettiin vireille ja pari lähti eri teille, mutta ennen eron voimaantuloa saatiin vielä yksi odottamaton käänne Khloén ja Lamarin tarinaan.

Syksyllä 2015 Lamar löydettiin Nevadalaisesta bordellista tajuttomana, päiväkausien kokaiiniputken päätteeksi. Hän oli saanut sydänkohtauksen ja halvauksen, ja hänen munuaisensa olivat pettäneet. Koomassa ollut Lamar siirrettiin hengityskoneeseen kytkettynä Los Angelesilaiseen sairaalaan, jossa hänen vierellään olivat ketkäs muutkaan kuin Kardashianit. Khloén ja Lamarin ero oli viittä vaille valmis, mutta Khloé veti paperit pois voidakseen olla eksänsä tukena hoitopäätöksiä tehtäessä. Kaikkien onneksi Lamar toipui, ja lopulta avioliittokin saatiin virallisesti päätökseen.

8. Kendallin mainoskampanjat

Pepsi teki keväällä 2017 mainoskampanjan huippumallina työskentelevän Kendallin kanssa. Mainos aiheutti välittömän negatiivisen reaktion. Sen koettiin käyttävän hyväkseen oikeita #BlackLivesMatter-mielenosoituksia ja monilta osin korostavan valkoisten etuoikeutettua asemaa. Mainoksessa Kendall muun muassa lepyttää protestia vartioivan poliisin Pepsi-tölkillä, kun tosielämässä mielenosoittajien ja poliisien välillä on ollut väkivaltaisia yhteenottoja. Mainos vedettiin nopeasti pois, ja niin Pepsi kuin Kendallkin ovat pyytäneet anteeksi, jos ovat loukanneet ketään. Ajatus oli ollut hyvä, mutta toteutus ontui pahasti.

Advertisement

Alkuvuodesta 2019 sosiaalinen media kuhisi jälleen. Perheen matriarkka, äiti ja manageri Kris Jenner kertoi Instagramissa Kendallilta olevan tulossa järisyttävän suuri ilmoitus, jossa hän raa’an rehellisesti paljastaa jotain elämästään. Fanit odottivat vesi kielellä, mitä tuleman pitää.

Maailmaa mullistava ilmoitus: Kendall on kärsinyt aknesta ja solminut (epäilemättä) rahakkaan mainosdiilin ProActive-ihonhoitosarjan kanssa.

Jälleen kerran Internet oli revetä liitoksistaan…

7. Kourtneyn ja Scottin ylä- ja alamäet

Scott ”The Lord” Disick on ollut mukana sarja alusta lähtien. Hän oli juuri kuvausten alla ruvennut seurustelemaan perheen esikoisen Kourtneyn kanssa, ja suhde oli alusta asti kaikkea muuta kuin tasainen. Muulla perheellä kesti pitkään, ennen kuin he hyväksyivät Scottin joukkoonsa, mutta nykyään hän on erottamaton osa niin Kardashianeita kuin tv-ohjelmaakin. Hän on yksi tosi-tv-maailman hauskimmista hahmoista pilailuillaan ja legendaarisilla kommenteillaan.

Kourtneylla ja Scottilla on kolme lasta: Mason, Penelope ja Reign, joiden kaikkien syntymät on näytetty ohjelmassa. Sarjassa avoimesti kuvatut, Scottin vuosia jatkuneet, juhliminen ja alkoholiongelmat aiheuttivat parille välirikkoja, mutta jotenkin he aina päätyivät takaisin yhteen. Vuonna 2015 julkisuuteen levisi kuvia Scottista muiden naisten kanssa, ja se oli Kourtneylle viimeinen pisara. Eron jälkeen vanhemmat ovat saaneet pidettyä omat erimielisyytensä sivussa ja viettävät lastensa takia paljon aikaa yhdessä niin kotona Los Angelesissa kuin lomamatkoillaankin.

Advertisement

Talvella 2019 Kourtney ja Scott lomailivat lastensa kanssa Suomessa, Rovaniemellä, ja mukana oli myös Sofia Richie, Scottin tyttöystävä jo useamman vuoden ajalta. Kuvausryhmä oli Suomessa mukana, joten saamme sarjassa nähdä miten vietetään luksuslomaa Lapissa.

Vaikka Kourtney ja Scott ovat jatkaneet elämäänsä erillään, jostain syystä uskon vahvasti (enkä ole yksin ajatuksen kanssa), että heidän tarinaansa pariskuntana ei ole vielä kirjoitettu loppuun.

6. Kulttuurinen omiminen

Kulttuurisella omimisella tarkoitetaan toisen kulttuurin elementtien käyttämistä. Tällä voidaan viitata esimerkiksi vähemmistöjen ja/tai alkuperäiskansojen identiteetin ja perinteiden riistämiseen.

Ja tästä, jos mistä, Kardashianeita on kerta toisensa jälkeen syytetty.

Khloé on Dubaissa ollessaan pitänyt musliminaisten, vain silmät paljastavaa, niqab-huivia. Kim ja Kylie ovat lehti- ja mainoskuvissa tehty näyttämään huomattavasti tummempi-ihoisilta meikillä ja kuvanmuokkauksella, mikä on aiheuttanut toistuvia blackface-syytöksiä. Khloé on pitänyt Amerikan alkuperäiskansojen perinteistä päähinettä kuin naamiaisasua. Kyliella, Kendallilla, Kimillä ja Khloélla on usein nähty päätä pitkin menevät cornrow-letit. Kim on lanseerannut kokoelman muotoilevia alusasuja ja nimennyt sen Kimonoksi.

Advertisement

5. Kimin kauhujen yö Pariisissa

Lokakuussa 2016 Kim oli ison seurueen kanssa Pariisin muotiviikoilla, kun hän joutui ryöstetyksi omassa hotellihuoneessaan. Hän on kertonut viiden poliisia esittäneen henkilön tunkeutuneen huoneeseen ja aseella uhaten sitoneen hänen kätensä ja jalkansa. Hänet oli laitettu kylpyammeeseen ja hänen suunsa oli teipattu kiinni. Varkaat saivat saaliikseen 10 miljoonan dollarin arvosta koruja, muun muassa Kimin mieheltään Kanye Westiltä saaman kihlasormuksen. Kim syytti tapauksesta osittain itseään, koska oli vähän aiemmin jakanut Instagramissa kuvia Pariisissa mukanaan olevista arvokkaista koruista.

Ryöstöä pidettiin jälleen kerran markkinointikikkana ja kyllähän tapaus julkisuutta saikin. Perheenjäsenet lensivät Pariisiin Kimin tueksi, Kardashianit-sarjan kuvaukset keskeytettiin hetkeksi ja Kim oli lopulta pitkään poissa sarjasta. Myöhemmin hän on kertonut aidosti pelänneensä henkensä puolesta, ja sanonut tapauksen muuttaneen hänen elämänasennettaan vähemmän materialistiseksi.

Ainakin näyttäviä koruja Kimillä nähdään sarjassa ja henkilökohtaisissa somekuvissa enää harvoin; simppeliä, kivetöntä vihkisormusta lukuunottamatta. Mitä tulee muuhun elämiseen rikkaana ja kuuluisana… Nooh, tiedä sitten miten paljon se on loppuviimeksi muuttunut.

4. Kimin 72 päivää kestänyt avioliitto

Kim oli jo kertaalleen ollut parikymppisenä naimissa, tuottaja Damon Thomasin kanssa, mutta avioliitto päättyi muutaman vuoden päästä eroon. Syksyllä 2010 Kim alkoi seurustella koripalloilija Kris Humphriesin kanssa ja pian tv-katsojat saivat jännityksellä seurata muutaman kuukauden seurustelun jälkeen kihlautuneen pariskunnan hääsuunnittelua. Jännityksellä siksi, että suhde ei vaikuttanut kovinkaan toimivalta ja parin kanssakäyminen keskenään tuntui lähinnä epämukavalta.

Kardashianit-sarjassa häistä esitettiin spektaakkelimainen, kaksiosainen spesiaali, vaikka jakson ulostulon aikaan tiedettiinkin jo, että avioliitto oli päättynyt. Kesän 2011 häät nähtiin yleisesti vain isona julkisuustemppuna, vaikka Kim on kiven kovaan väittänyt ajatelleensa avioliittonsa Krisin kanssa olevan ikuinen.

Advertisement

Eropaperit jätettiin vain  72 päivän päästä häistä. Oliko joku yllättynyt?

3. Kutsu minua Caitlyniksi

Bruce Jenner. Montrealin vuoden 1976 kymmenottelun olympiavoittaja, Krisin ex-aviomies ja Kylien ja Kendallin isä. Bruce oli naimisissa Krisin kanssa vuodesta 1991, ja vuoden 2014 eroon saakka hän oli läheinen isäpuoli Kardashianin sisaruksille. Bruce oli isossa roolissa myös perheestä kertovassa ohjelmassa.

Bruce Jenneriä ei enää ole. Vuonna 2015 hän kertoi julkisesti olevansa transnainen ja aikovansa korjata sukupuolensa hormoni- ja leikkaushoidoilla. Hän on nyt Caitlyn Jenner.

Kardashianit tukivat Caitlynia aluksi, mutta välit rikkoontuivat joksikin aikaa, kun Caitlyn puhui julkisuudessa negatiiviseen sävyyn Krisistä. Hän sanoi Krisin olleen ilkeä ja hallitseva puoliso, joka kohteli häntä huonosti. Mediassa on ajoittain virheellisesti kerrottu välirikon johtuneen Caitlynin sukupuolesta, mutta siitä ei koskaan ole ollut kyse.

Sisarukset voivat puhua äidistään vaikka miten pahasti ja pilailla armotta tämän kustannuksella. Mutta jos joku muu hyökkää Kris Jennerin kimppuun, on jälkeläisjoukko kynnet teroitettuna puolustamassa. Nykyään Caitlynin ja muun perheen välit ovat kunnossa.

Advertisement

2. Khloé ja Tristan Thompson – tuplapetos

Khloén epäonninen kaava koripalloilijoiden kanssa toistuu… Hän luuli löytäneensä vihdoin syksyllä 2016 uuden onnen Tristan Thompsonin kanssa. Khloé muutti Tristanin luo Clevelandiin, Ohioon ja alkoi odottaa tämän lasta. Juuri ennen True-tyttären syntymää huhtikuussa 2018, julkisuuteen nousi videoita Tristanista muiden naisten kanssa. Yksi video oli edeltävältä syksyltä, kun Khloé oli jo raskaana, ja tuorein oli vain viikkoja ennen laskettua aikaa. Khloé kuitenkin antoi pettämisen anteeksi, mutta Tristan ei ottanut opikseen; mikä ei tullut ainakaan meille katsojille yllätyksenä.

Seuraavan vuoden keväällä Tristan jäi jälleen kiinni pettämisestä. Tällä kertaa hänet oli nähty suutelemassa, Khloén pikkusiskon Kylien parhaan ystävän, Jordyn Woodsin kanssa. Tapaus rikkoi Kylien ja Jordynin välit. Ja se riitti myös naulaamaan viimeisen naulan Khloén ja Tristanin parisuhteen arkkuun.

1. Kimin seksivideo

Joku Kardashianeihin vihkiytymätön voi kysyä, että mitä tämä perhe on tehnyt saadakseen oman tv-sarjan ja maailmanlaajuisen julkisuuden.

Listan viimeisessä kohdassa palataan Kardashianeiden suosion alkulähteille.

Kim oli työskennellyt ystävänsä Paris Hiltonin avustajana sekä pyörittänyt yhdessä siskojensa kanssa omistamaansa DASH-vaatekauppaa. Vuonna 2006 Kimin ja hänen entisen poikaystävänsä, laulaja Ray J:n, kuvaama seksivideo vuoti julkisuuteen. Kim nosti vuonna 2006 videota levittänyttä yritystä, Vivid Entertainmentia, vastaan oikeusjutun, joka kuitenkin saatiin sovittua: Kim salli videon julkaisun ja sai korvauksena yhtiöltä 5 miljoonaa dollaria.

Advertisement

Pian tapauksen jälkeen viihteellinen E! -kanava alkoi tehdä Kardashianeiden elämästä tosi tv-sarjaa ja loppu on historiaa. Koko perhe, mutta erityisesti Kim, nousi kuin Fenix tuhkasta videoskandaalin jälkeen ja on rakentanut miljoonien arvoisen brändin itsensä ympärille.

Sarjassa toki monesti naureskellaan aiheelle, ja kilistellään shamppanjalaseja Kimin videon kunniaksi, koska kaikki maine ja mammona sai lähtölaukauksen tuosta, joidenkin spekulaatioiden mukaan Kimin itsensä vuotamasta, videosta.

Nykyään Kim toimii tuottajana tv-sarjassaan, on julkaissut menestyvän kosmetiikkasarjan, on isoimpien muotilehtien kansissa ja opiskelee asianajajaksi. Hän on Kim K., yksi maailman seuratuimmista ihmisistä, ja sille eivät vihaajat voi mitään.

🤷‍♀️ Mikä on sinun salainen paheesi? Seuraatko Kardashianeita vai väitätkö kirkkain silmin heidän olevan sinulle täysin tuntemattomia? Kerro kommenttikentässä tai somekanavissamme mikä Kardashianeissa ihastuttaa tai vihastuttaa ⬇⬇

Advertisement
Advertisement

Suosituimmat