Viihde

Simpsoneiden nappiin menneitä ennustuksia, härskejä kohtauksia Disneyn piirretyistä ja muuta kevyttä viihdettä viikonloppuun!

Julkaistu

Viikonlopun viihdekattauksessa mukana muun muassa nappiin osuneita Simpsoneiden ennustuksia.

Listafriikki menee edelleen erityisjärjestelyillä ja sekalaisella kattauksella, jonka johtotähdeksi valitsimme nappiin menneitä Simpsoneiden ennustuksia.

Toimituksen terveiset: Koska Listafriikki on käytännössä yhden naisen show ja tämä nainen on tällä hetkellä hieman heikossa hapessa, niin julkaisemme voinnin kohenemiseen saakka vanhoja timanttisia listoja. Toivottavasti korona on nopeasti selätetty ja olen pian taas iskussa!

Tässä artikkelissa on muutamalta eri listalta poimittuja kohtia ja kokonaiset listat pääset halutessasi lukemaan erillisistä linkeistä. Mukana on tosiaan Simpsoneiden ennustuksia, Disneyn piirrettyjen kaksimielisyyksiä sekä julkisuuden henkilöitä, jotka ovat toistensa kaksoisolentoja.

Simpsoneiden ennustuksia – Lontoon pilvenpiirtäjä

20th Century Fox

Kausi 6, Jakso 19

Vuonna 1995 Simpsoneissa matkustetaan tulevaisuuteen ja Lontooseen. Lisa’s Wedding -jaksossa ennustaja kertoo Lisan rakastuvan englantilaiseen mieheen ja vierailevan tämän kotimaassa.

Jaksossa näytetään Lontoon tunnettuja maamerkkejä: Big Ben -kello, Tower Bridge -silta… mutta hetkinen, mitä ihmettä näkyykään tuon kuuluisan sillan takana? Erikoisen mallinen pilvenpiirtäjä. Sitä ei 90-luvun Lontoossa ollut. Eivätkö piirtäjät olleet perehtyneet kunnolla kaupungin arkkitehtuuriin?

Advertisement

Kuinka ollakaan, he olivat tehneet tietämättään kaupunkisuunnittelua. Koska nykyään juuri tuolla paikalla komeilee Euroopan unionin korkein rakennus, The Shard (lasinsirpale). Tämän pilvenpiirtäjän rakentaminen aloitettiin vuonna 2009, ja se valmistui kolme vuotta myöhemmin. Käsittämättömintä on ehkä se, että rakennus ei ole vain samassa paikassa kuin sen 17 vuotta aiemmin Simpsoneissa oli esitetty olevan. Se on myös identtinen muodoltaan!

Simpsoneiden ennustuksia – Show muuttuu raateluksi

20th Century Fox

Kausi 5, Jakso 10

Tämä on ehkä hirvittävin Simpsoneiden toteutuneista tapahtumista.

Viidennellä Simpsoneiden kaudella Springfieldissä avataan kasino, jossa esiintyy saksalainen taikuriduo Gunter ja Ernst valkoisen tiikerinsä kanssa. Tuossa vuoden 1993 jaksossa tiikeri hyökkää raa’asti esiintyjien kimppuun.

Nämä jakson henkilöt perustuvat Las Vegasissa vuosia esiintyneisiin saksalais-amerikkalaisiin Siegfried Fischbacheriin ja Roy Horniin. Siegfried & Roy -duo esiintyi show’ssaan nimenomaan isojen kissojen kanssa, mutta vuonna 2003 kesken näytöksen, asiat menivät karmealla tavalla pieleen. Valkoinen tiikeri nimeltään Mantecore alkoi raadella Hornia ja raahasi tämän niskasta lavan taakse. Muut työtekijät saivat pelastettua Hornin, joka sai tilanteessa vakavia, pysyviä, vammoja. Miehet eivät syyttäneet tiikeriä onnettomuudesta, vaan sanoivat sen yrittäneen vain pelastaa halvauksen saaneen Hornin.

Villieläinten kanssa leikkimisessä on aina riskinsä, ja vaikka ne olisivat kuinka ”koulutettuja”, ei tarvi olla kummoinen ennustaja, jos veikkaa jossain vaiheessa käyvän huonosti. Mutta se, että Simpsonien jakso piti niin hyvin paikkaansa, on selkäpiitä karmivaa.

Advertisement

Simpsoneiden ennustuksia – Donald Trump presidentiksi

20th Century Fox

Kausi 11, Jakso 17

Miksi Simpsonit, oi miksi!? Tai ehkä vuonna 2000 ei vielä osattu arvata, että Simpsonien hurjat juonenkäänteet voivat toteutua.

Bart to the Future (Tulevaisuus) -jaksossa kylläkin katsellaan nimensä mukaisesti Bartin ja Lisan tulevaisuuteen. Siinä nähdään, miten Lisasta on tullut Yhdysvaltojen presidentti. Hänellä on kuitenkin heti uudessa pestissään isoja ongelmia ratkottavaksi, koska hänen edeltäjänsä, presidentti Trump, on ajanut maan talouskriisiin.

Sarjan luoja Matt Groening on kertonut, että kun jaksoa tehtiin, tiimi halusi valita absurdeimman mahdollisen henkilön Lisaa edeltäväksi presidentiksi. Henkilön, joka ei ikipäivänä todellisuudessa voisi olla presidentti, ja jonka jäljiltä maa olisi aivan sekaisin. Sen piti olla suuri vitsi.

Jakson käsikirjoittaja, Dan Greaney, on puolestaan sanonut ajatuksenaan olleen varoittaa Yhdysvaltoja siitä, kuinka huonoon suuntaan asiat olivat maassa menossa. Trump presidenttinä oli hänen näkemyksensä mukaan pohjanoteeraus, josta suunta voi olla vain ylöspäin.

Ja kuinkas sitten kävikään…

Advertisement

Lue koko lista:

Disneyn elokuvien kaksimielisyydet – Pelastuspartio Bernard ja Bianca sekä alaston nainen


Disney-klassikko The Rescuers (suom. Pelastuspartio Bernard ja Bianca) julkaistiin vuonna 1977. Vuoden 1999 tammikuussa Disney päätti julkaista animaatiostaan VHS-elokuvan ja myynti oli todella vauhdikasta. Kolme päivää niin sanotun kotiversion julkaisun jälkeen Disney ilmoitti pyytävänsä kaikkia 3,4 miljoonaa elokuvan ostanutta asiakastaan palauttamaan sen takaisin. Syy? Alaston nainen.

Paljaalla silmällä ikkunassa ja itse asiassa kahdessa eri kohtauksessa olevaa yläosatonta naista on käytännössä ottaen mahdoton havaita, mutta kun videon katsoo pysäyttelemällä, pala palalta, ilmestyy ruutuun paljain rinnoin oleva nainen.

Kun Disney veti tuon kotitalouksille suunnatun version pois markkinoilta, kommentoitiin tapahtunutta yhtiön toimesta sanomalla, että nainen on lisätty elokuvaan sen jälkituotannossa. Sen kummemmin syitä sille, miksi näin on käynyt tai kuka on ollut asialla, Disney ei suostunut kertomaan, mutta oikeuteen yhtiö haastettiin.

Jos siis vielä ennen tätä kohtaa epäröit, ovatko elokuvatekijät oikeasti iskeneet tarkoituksella näitä melkoisen härskejä asioita Disneyn elokuviin, niin enää tuskin tarvitsee miettiä.

Kun pysäytät yllä olevan videon kohtaan 0:19, näet tämä kohun aiheuttaneen kuvan taustalla.

Advertisement

Disneyn elokuvien kaksimielisyydet – Frozenin Anna laukoo faktoja


Tämä Frozen – huurteinen seikkailu -elokuvan kohtaus on saanut ainakin monet aikuiset naiset hymähtelemään ja hekottelemaan elokuvateattereissa; miesten kohdalla reaktio ei ole ollut välttämättä yhtä huvittunut.

Elokuvan päähahmoina seikkailevat siskokset Anna ja Elsa. Kun Anna tapaa ensimmäistä kertaa vuoristossa asustavan Kristoffin ja mies lupaa viedä hänet Elsa-siskon luo, kertoo Anna, miten hän on kihlautunut juuri tapaamansa miehen, Hansin, kanssa. Kristoff on pöyristynyt Annan ratkaisusta ja hämmästelee sitä kovaan ääneen, kysellen Annalta erilaisia kysymyksiä. Yksi kysymyksistä liittyy Hansin jalan kokoon ja siihen Anna vastaa ”jalan koolla ei ole merkitystä”.

Jokainen ihminen maailmassa on varmasti kuullut tämän ”koolla ei ole merkitystä” -lausahduksen, ainakin jonkinlaisessa asiayhteydessä, joten mistään harkitsemattomasta sattumasta tässä ei ole elokuvantekijöiden kohdalla kyse.

Tsekkaa myös muut kaksimielisyydet:

Kaksoisolennot – Amy Adams & Isla Fisher

Näyttelijä Isla Fisher on naimisissa varsin härskeistä rooleista tunnetun Sasha Baron Cohenin kanssa. Eräänä jouluna pariskunta päätti lähettää tuttavilleen joulukortin, jossa esiintyivät lastensa kanssa – yhtä pientä yksityiskohtaa lukuun ottamatta: kortissa oli Fisherin kasvojen sijaan näyttelijä Amy Adamsin kasvot.

Advertisement

Kukaan ei kiinnittänyt huomiota siihen, että perheen kanssa kuvassa poseerasi siis toinen näyttelijä, ja se kertoo kaiken oleellisen Isla Fisherin ja Amy Adamsin yhdennäköisyydestä; ja ei, nyt ei ole kyse pelkästään siitä, että molempien hiustenväri on punainen.

Eivätkä tarinat jää pelkästään tuohon joulukorttiin, sillä muun muassa Lady Gaga on tullut aikanaan onnittelemaan Fisheriä upeasta roolisuorituksesta elokuvassa, jossa todellisuudessa näytteli Adams. Fisher kertoo useimmiten paljastavansa ihmisille oikean henkilöllisyytensä, kun häntä luullaan Adamsiksi, mutta tuossa tilanteessa hän ei tehnyt niin. Mielenkiintoiseksi tilanne muuttui siinä vaiheessa, kun Adams tuli paikan päälle samoihin juhliin. Siinä kohtaa Fisher heitti Lady Gagalle: ”Mitähän ihmettä Isla Fisher tekee täällä, eihän hän ole edes ehdolla mistään roolisuorituksestaan.”

Kaksoisolennot – Will Ferrell & Chad Smith

Jimmy Fallonin talkshow-ohjelmassa nähtiin jokunen vuosi sitten häkellyttävä tilanne, kun koomikko Will Ferrell ja maailman tunnetuimpiin bändeihin lukeutuvan Red Hot Chili Peppersin rumpali Chad Smith olivat vierailemassa show’ssa samaan aikaan. He olivat pukeutuneet tismalleen samaan asuun ja he ottivat keskenään kisan rumpujensoitossa.

Tuota jaksoa katsoessa jokaisella oli ajoittaisia vaikeuksia erottaa, kumpiko oli kumpi, joskin toinen heistä on ehkä asteen tai pari lahjakkaampi rumpali – niin häkellyttävää on Ferrellin ja Smithin yhdennäköisyys.

Syy sille, miksi Ferrellistä ja Smithistä ei kuule kovinkaan usein puhuttavan toistensa kaksoisolentoina, on se, ettei Smith ole bändinsä keulakuva – rumpali harvoin on, Jussi 69:ä lukuun ottamatta – ja siksi hänen ulkonäkönsä ei välttämättä ole niin sanotusti mainstreamia.

Advertisement

Kaksoisolennot – Jaime Pressly & Margot Robbie

Näyttelijä Jaime Presslyllä on ikää 44 vuotta, joten häntä ei voi aivan tituleerata australilaiskollegansa, Margot Robbien, äidiksi, mutta niin tai näin – tämä kaunis naiskaksikko on todella lähellä toisiaan ulkonäöllisesti ja heitä voisi esimerkiksi enemmän kuin hyvin luulla sisaruksiksi.

Kun Presslyä ja Robbieta vertaa rinnakkain toinen toisiinsa, heitä voisi ehdottomasti käyttää synonyymina kaksoisolento-sanalle. Ei olekaan mikään ihme, että monet ihmiset ovat sekoittaneet nämä kaksi naista keskenään ja jopa heidän faneillaan on ajoittain vaikeuksia tunnistaa, kumpiko on kumpi – 13 vuoden ikäerosta huolimatta – ja kuinka ollakaan, he molemmat ovat syntyneet heinäkuussa, joten yhtäläisyydet eivät jää pelkästään ulkonäköön ja uraan.

Katso myös muut kaksoisolennot: 

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat