Elämäntapa

Top 10 keinoa, miten voit tienata rahaa kotoa käsin

Julkaistu

Miten tienata rahaa kotona, on varmasti tällä hetkellä kaikkien mielessä. Listafriikki.com esittelee nyt kymmenen tapaa, joilla voi ansaita rahaa oman sohvan pohjalta.

Miten tienata rahaa kotoa käsin? Rehellisesti: Milloin olet viimeksi kirjoittanut nuo sanat Googleen? Kotona ollessasi voit yllättävän helposti ansaita lisätienestiä.

Osassa kohdista ansaittu summa riippuu paljolti omasta aktiivisuudesta, mutta välillä sinun ei tarvitse tehdä yhtään mitään ja dollarin kuvat vain vilkkuvat silmissä 😉.

Tässä siis Listafriikki.com:n kymmenen ehdotusta siihen, miten tienata rahaa omalta kotisohvalta tai muuten vapaasti omalla ajalla. Miljonääriksi et ehkä näillä vinkeillä tule, mutta lisätuloista ei varmaan kenellekään mitään haittaa ole!

10. Ryhdy tuotetestaajaksi

Hyvin yksinkertainen ja hauska tapa saada joko ilmaisia tuotteita tai rahallisen korvauksen. Tuotetestaus on kullanarvoista monella alalla: kosmetiikka, uutuusruoat ja -juomat, videopelit, urheiluvälineet, mikä tahansa!

Varsinkaan suomalaisten yritysten kohdalla ei ole vaaraa siitä, että joutuisit ihmiskokeen uhriksi eli testaamasi huulipuna ei ole vaarallinen käytettäviksi, kun se tipahtaa postiluukustasi. Tarkoituksenasi on siis kokeilla esinettä tai tuotetta, ja kertoa tuloksista ja kokemuksistasi yritykselle.

Monesti palkkio on nimenomaan testattavaksi saamasi tuote, mutta toisinaan tarjolla on myös rahaa. Vinkkinä vielä: voit ansaita rahaa testaamillasi tuotteilla myös siten, että myyt ne eteenpäin. Ellei kyseessä nyt ole juuri se huulipuna!

Advertisement

9. Lataa kännykkäsovelluksia

Monestikko päivän aikana otat puhelimen käteen ja avaat näytön? Mitä sanoisit, jos joku maksaisi siitä joka ikinen kerta. Uskomatonta, mutta totta!

Jos mietitään, miten tienata rahaa kaikkein yksinkertaisimmin, niin silloin kannattaa ladata puhelimeen sovellus, joka näyttää näytölläsi mainoksia aina lukituksen avatessasi. Ainut, mitä sinun tulee tehdä, on käyttää puhelinta. Jota siis teet joka tapauksessa. Aina, kun näytöllä näkyy mainos, saat pienen korvauksen. Mistä helpoimmalla!!

On olemassa myös sovelluksia, jotka analysoivat nettikäyttäytymistäsi. Lataat vain appin puhelimeen ja jatkat elämääsi kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tässä kohtaa et kuitenkaan voi panikoida yksityisyyden kanssa, koska vaikka tutkimus on anonyymi, on jollain tiedossa kaikki, mitä puhelimellasi teet.

8. Vastaa kyselytutkimuksiin

Tuhansien tai satojenkaan eurojen pikavoittoa ei kyselytutkimuksia täyttämällä ole mahdollista saada, mutta kovin paljon helpompaa tapaa ansaita rahaa kotisohvalta käsin on vaikea keksiä.

Vastaat tiettyyn määrään kysymyksiä ja saat siitä pienen korvauksen. Paikasta ja tutkimuksesta riippuen korvaus per kysely on muutamasta kymmenestä sentistä pariin euroon. Tuntipalkka jää toki alhaiseksi, mutta mietippä homman vaativuutta ja sitä, että voit tehdä sen vaikka bussia odottaessa tai aamulla sängyssä, kun et jaksa vielä nousta.

Tietenkin se on täysin kaikkien itse päätettävissä, kuinka monta kyselyä haluaa täyttää, mutta päivittäin muutaman minuutin käyttäminen vastaamiseen on kirjaimellisesti kuin laittaisi kolikoita säästöpossuun. Oletko ikinä yllättynyt, kuinka paljon rahaa olet saanut huomaamattasi kerättyä säästöön? Sama juttu kyselytutkimuksissa.

7. Ryhdy salashoppaajaksi

Kaupan alalla työskentelevien kauhu. Tiedän omasta kokemuksesta. Tietysti sama pätee palvelualoihin.

Mystery eli salashoppaajat kiertävät kauppoja, ravintoloita, pankkeja tai vaikka turisti-infoja arvioiden palvelun laatua jokaiselta kantilta. Salashoppaajat voivat joutua kysymään asiakaspalvelijaltaan epämukaviakin kysymyksiä, mutta toisaalta jos palkintona on uudet kengät tai kolmen ruokalajin illallinen tai käteistä, niin mikäs siinä!

Advertisement

Yrityksille salashoppaajat ovat erittäin tärkeitä, koska niiden avulla saadaan aito kuva asiakaskokemuksesta. Salashoppaajille on siis aina tarvetta, varsinkin hyville sellaisille, jotka eivät paljasta motiiviaan heti kättelyssä.

6. Talovahtina toimiminen

Ihmiset matkustavat koko ajan enemmän ja enemmän. Myös pidempiaikaiset työ- ja opiskelujaksot vievät suomalaisia ulkomaille. En usko asian pitkässä juoksussa muuttuvan, vaikka vuosi 2020 onkin matkailun kannalta melko haastavaa aikaa.

Viikkoja tai kuukausia kestävien matkojen ajaksi ei haluta jättää asuntoa oman onnensa nojaan. Ja mitä tehdään lemmikeille ja kotieläimille?

Maailmalla on erittäin suosittua toimia talo- ja lemmikkivahtina. Joku lähtee kahden viikon lomalle, sinä muutat korvausta vastaan heidän asuntoonsa, kastelet kukat, huolehdit kissasta ja pidät yllä elämää, joka ei houkuttele murtovarkaita. Hienoiten homma tietysti sujuu, jos vahtipaikka on omassa kaupungissasi, jolloin pystyt jatkamaan omaa elämääsi häiriöttä.

5. Aloita blogi ja/tai Youtube-kanava

Ei, aika ei ole ajanut blogien ohi. Se on totta, että kilpailua on huomattavasti enemmän kuin vaikka kymmenen vuotta sitten, mutta edelleen blogeja luetaan ja jos vielä keksit omaasi jonkun mielenkiintoisen ja erilaisen näkökulman, niin aina parempi!

Monet, varsinkin ulkomaalaiset bloggaajat ovat siirtyneet osittain tai kokonaan Youtubeen ja tietysti oma lukunsa ovat ne, jotka ovat tehneet uransa alun alkaenkin vloggaamalla.

Videoita voi tehdä mistä tahansa asiasta ja potentiaalinen katsojakunta on jokainen maapallon ihminen, jolla on mahdollisuus tietokoneen ja netin käyttöön. Youtube-kanavallasi voit kertoa päiväsi kulusta, kuiskailla ja raapia mikrofonia, suositella lenkkareita, maistella karkkeja, siivota, jumpata, pelata, meikata, syödä tai yrittää rikkoa maailmanennätyksiä, niinkuin me olemme tehneet.

Advertisement

Mahdollisuuksien määrä on rajaton. Et voi ikinä tietää, olisiko joku valmis maksamaan yhteistyöstä kanssasi tai mainoksista sivuillasi, jos et uskalla kokeilla.

4. Myy palveluita ja osaamistasi

Pistä toiminimi pystyyn (maksaa netissä 60€) ja ryhdy aluksi vaikka vain sivutoimiseksi yrittäjäksi. Saat itse päättää, milloin palveluita tarjoat ja voit suunnitella hommat esimerkiksi opiskelujen ja päivätyön ympärille.

Olen aivan varma, että tarve ihmisten elämää helpottaville palveluille tulee kasvamaan entisestään. Nyt on jo aivan normaalia, että tavallisissa perheissä käy siivooja; sitä oltaisiin jokunen vuosi sitten katsottu kulmat kurtussa. (Ja ”tavallisilla” ihmisillä tarkoitan niitä, jotka eivät ole ökyrikkaita, vaan joilla on ihan perustulot.)

Tarjoamasi palvelu voi olla vaatteiden silittäminen (erittäin moni on valmis maksamaan silitetyistä vaatteista), tavaroiden järjestäminen (päästä sisäinen Marie Kondosi valloilleen), Ikean kalusteiden kokoaminen (usko pois, tarve on suuri) tai apu tietotekniikan ja muun elektroniikan kanssa (valtava potentiaali). Tai ryhdy ammattimaiseksi koiranulkoiluttajaksi: muun muassa Kanadassa omistajien työpäivän aikana koiria lenkittävät ihmiset tienaavat HUOMATTAVASTI enemmän per tunti kuin vaikkapa lastenhoitajat.

3. Freelance-työ netissä

Tee profiili johonkin lukuisista freelancer-työtä tarjoavista nettisivuista, hyödynnä taitosi ja tienaa rahaa kotisohvalta.

Osaatko tehdä nettisivuja? Pystyisitkö nopeasti ja virheettömästi kääntämään tekstejä kielestä toiseen? Oletko kielipoliisi ja oikolukusi jälkeen tekstit ovat virheettömiä? Sujuisiko sinulta litterointi eli ääninauhan purkaminen; se vaatii tarkkaa korvaa ja nopeaa kirjoitustaitoa?

Kun olet tehnyt huolellisen profiilin, voit alkaa etsiä mieleisiä töitä tarjottavien joukosta. Aluksi se voi olla hankalaa, koska monesti kokemus on työnantajille näissä valttia. Mutta jos saat muutaman pienen projektin tehtyä, voit oikeasti alkaa ansaita rahaa ihan kivasti! Työtä tämä toki vaatii, mutta saat tehdä sitä ihan missä haluat; vaikka sängyssä peiton alla.

Advertisement

2. E-kirjan kirjoittaminen

Tiedätkö jostain aiheesta tuhottoman paljon? Mielesi on täynnä asioita jostain kiinnostuksen kohteesta tai harrastuksesta ja haluaisit levittää sen sanomaa ympärillesi. Lähipiiriä ei ehkä kiinnosta, mutta onneksi on Internet. Netin keskustelupalstoilta löydät aivan varmasti samanhenkisiä ihmisiä, jotka jakavat intohimosi esimerkiksi akvaarioista, nukeista, kynsien viilaamista tai vaikka eukonkannosta. Mutta entäs se raha sitten?

Kirjoita aiheesta e-kirja ja laita se Amazoniin myyntiin! Se on uskomatonta, mitä kaikkea maailman isoimmasta ”kaupasta” ostetaan. Voin taata, että maailmasta löytyy ihmisiä, jotka haluavat ostaa ohjekirjan, tietokirjan, kuvakirjan, jne. siitä mistä ikinä sydämesi halajaa kirjoittaa. E-kirjan kirjoittaminen ei vaadi kallista kustannussopimusta tai rahaa konkreettisten kirjojen painamiseen; tietokone ja halu kirjoittaa riittää.

Sama juttu fiktion kirjoittamisessa. Jos mielessäsi on tarina, joka vaatii tulla kerrotuksi, niin ei muuta kuin romaania kirjoittamaan ja nettiin myyntiin.

1. Luo verkkokurssi

Jos oikein kovasti uskot omaan asiantuntevuuteesi, ja mikset uskoisi, niin luo verkkokurssi ja ala myymään sitä netissä. Se on lähes yhtä helposti sanottu kuin tehty. Voit vaikka ensin osallistua itse verkkokurssille, jossa opetetaan, miten verkkokurssi järjestetään. Se on muuten aivan mahdollista!

Kurssisi voi olla kirjallinen, mutta video-opetus on nykyään netin käyttäjälle mielekkäämpi tapa; tekstiä voi olla vaikka rinnalla. Verkkokurssin voit rakentaa live-koulutusten pohjalle tai nauhoittaa videot valmiiksi ja tienata rahaa nukkuessasi, kun muut opiskelevat kurssillasi.

Hyvin rakennetusta, mielenkiintoisesta ja asiapitoisesta kurssista voi veloittaa ihan mukavan summan, joten nyt vain kaikki ideoimaan!

🤷‍♀️ Aiotko hyödyntää jotain näistä vinkeistä? Kerro kommenttikentässä ⬇⬇ tai somekanavissamme, jos tiedät muita keinoja lisätienesteihin.

Advertisement
Advertisement

Suosituimmat