Oudot uutiset

Miehen ikävä allergia omia orgasmeja kohtaan parani yksinkertaisella keinolla

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan miehestä, joka on allerginen omalle orgasmille. Apu löytyi vuosikymmenen jälkeen apteekin hyllyltä.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan epäonnisesta nuoresta miehestä, joka tuli allergiseksi omalle orgasmilleen. Vuosikymmenen selibaattiin pakottanut vaiva korjaantui apteekin hyllyltä löytyvällä allergialääkkeellä.

Vaikka allergiat voivat olla jopa hengenvaarallisia, niin usein niistä on vain käytännön harmia. Ei voi syödä jotain tiettyä ruoka-ainetta, koska iho alkaa kutista, tai ei voi silittää naapurin kissaa, sillä silmät alkavat vuotaa. Mutta olla allerginen omalle orgasmilleen… Onneksi tällä tarinalla on onnellinen loppu!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Allerginen omalle orgasmille

Urology Case Reports -lehdessä julkaistussa tapausraportissa kerrotaan harvinaisesta oireyhtymästä, kun amerikkalainen nuorimies tuli allergiseksi omalle siemennesteelleen. Allergia on harvinainen, mutta ei ennenkuulumaton: tiedetään muitakin tapauksia, joissa miehille on kehittynyt allergia omaa siemennestettä kohtaan.

Advertisement

POIS-oireyhtymässä (post orgasmic illness syndrome) siemensyöksyä seuraa erilaisia allergiaan viittaavia oireita, kuten tukkoisuutta, nenän vuotamista ja silmien kutinaa. Oireet ilmaantuvat aina muutama tunti orgasmin ja siemensyöksyn jälkeen ja kestävät parista päivästä viikkoon.

Sanomattakin lienee selvää, että voimattomaksi vetävät flunssan oireet saattavat johtaa siihen, että niistä kärsivä alkaa vältellä seksuaalista kanssakäymistä.

Tapausraportin nimetön nuorimies

Amerikkalaislääkäreiden esittelemässä tapauksessa allergiasta kärsinyt nuori mies oli alkanut oireilla 18-vuotiaana. Allergisoituminen oli todennäköisesti tapahtunut klamydiasta alkunsa saaneen lisäkivestulehduksen myötä. Ainakin tuohon ajankohtaan mies itse oireilunsa alun ajoitti.

Mies oli aina orgasmin jälkeen tuntenut olonsa kovin flunssaiseksi: hän oli niiskuttanut, yskinyt ja aivastellut. Näiden oireiden lisäksi hänelle oli muodostunut käsivarsiin kutiavaa ihottumaa ja imusolmukkeet olivat turvonneet. Kaava toistui kerrasta toiseen ja mies alkoi välttelemään romanttisia suhteita.

Hän haki apua lukuisilta eri lääkäreiltä, mutta mitkään antibiootit eivät tehonneet eikä syytä oireilulle keksitty. Eräs allergologian erikoislääkäri arveli, että kyseessä on vain heinänuha. Testit olivat kuitenkin negatiivisia – tietenkin.

Ainoaksi vaihtoehdoksi miehelle jäi täydessä selibaatissa eläminen; oireilu oli luonnollisesti samanlaista päätyi hän orgasmiin yksin tai kumppanin kanssa.

Advertisement

Vihdoin oikea diagnoosi

Lähes vuosikymmenen ajan ongelman kanssa paininut mies päätyi viimein niiden lääkäreiden vastaanotolle, jotka ovat nyt julkaisseet tapausraportin. Vihdoin oireisiin löytyi syy. Miehellä todettiin POIS-oireyhtymä. Ei ole lainkaan kummallista, että tätä ei oltu aiemmin osattu epäillä, sillä allergia on hyvin harvinainen.

Viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajalta tunnetaan ainoastaan 60 diagnosoitua tapausta. POIS ilmenee melkein pelkästään miehillä ja sen oireet täsmäsivät täysin tuskaisista vaivoista kärsineeseen potilaaseen.

Oikean taudin toteaminen pelkästään ei kuitenkaan tuonut apua, sillä allergiaa ei erityisemmin kiinnosta, onko sitä diagnosoitu vai ei. Ikävä uutinen oli se, että POIS-oireyhtymään ei ole parantavaa hoitokeinoa.

Apu apteekin itsehoitohyllystä

Koska tunnettua hoitokeinoa ei ole, päättivät lääkärit ottaa käyttöön epätavallisen lähestymistavan eli ”kokeillaan toimiiko tämä”. Saman tyyppisiin allergiaoireisiin tehoava antihistamiini ei kuitenkaan toiminut siemennesteallergiaan. Potilas ei ollut erityisen pettynyt, sillä hän oli jo vuosien mittaan hyväksynyt seksittömän elämänsä.

Lääkärit eivät kuitenkaan suostuneet antamaan periksi, vaan kehottivat potilasta kokeilemaan jotain muuta. Lääkärien kehotuksesta mies marssi epäluuloisena apteekin itsehoitohyllylle ja nappasi sieltä allergisen nuhan hoitoon tarkoitetun lääkkeen.

Advertisement

Ja hallelujaa: Feksofenadiinia sisältävä allergialääke tehosi. Tapausraportin mukaan lääkkeen päivittäinen käyttö vähensi oireita 90-prosenttisesti.

Vaikka POIS-oireyhtymää ei voida parantaa, sillä sen aiheuttajaa ei vielä tiedetä, niin ainakin tapauksen mies löysi edullisen ja helpon menetelmän oireiden lievittämiseen. Sperma-allergiasta kärsivien oireita on aiemmin pyritty hillitsemään immunoterapialla ja siedätyshoidolla, joten yhden pillerin nappaaminen kuulostaa aika paljon paremmalta.

Ja siihen onnelliseen loppuun: Tapauksen mies on sittemmin voinut jälleen aloittaa aktiivisen seksielämän, eikä hänen tarvitse pelätä siemensyöksyn jälkeistä tukalaa oloa – koska sehän ei ole orgasmin tarkoitus.

Lue myös, kuinka naiset voivat kärsiä siemennesteallergiasta – oireet ovat astetta tukalampia:

Suosituimmat