Oudot uutiset

Järkyttävän typerä onnettomuus: Mies menehtyi, kun hänen piilottelemansa ase laukesi magneettikuvauksessa

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään onnettomuudesta, jossa magneettikuvauslaite laukaisi miehen aseen kohtalokkaasti.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa suunnataan Brasiliaan, jossa äitinsä tueksi magneettikuvaukseen mennyt mies menehtyi järkyttävässä onnettomuudessa.

Vaikka tapaturma oli järkyttävä, oli se myös miehen omaa typeryyttä: hän oli varoituksista huolimatta jättänyt aseen vyölleen altistuessaan MRI-laitteen voimakkaalle magneettikentälle.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Ase laukesi kohtalokkaasti magneettitutkimuksessa

Brasilialainen asianajaja Leandro Mathias de Novaes menehtyi helmikuun 6. päivänä vammoihinsa, jotka hän sai muutamaa viikkoa aiemmin tapahtuneessa kummallisessa ampumaonnettomuudessa.

Mies oli vienyt äitinsä tammikuun 16. päivänä magneettikuvaukseen saopaulolaiseen sairaalaan. Kuvattavan on aina riisuttava kaikki korut ja muut metalliesineet ennen magneettitutkimusta, sillä nämä voivat aiheuttaa kuvaan virheitä ja saattavat aiheuttaa ympärillä olevan kudoksen lämpenemistä. Metalliset esineet voivat myös lähteä liikkeelle.

Advertisement

Suomen Säteilyturvakeskuksen mukaan magneettikuvausten pahimmat vaaratilanteet ja tapaturmat ovat aiheutuneet, kun kuvaushuoneeseen tuotu metalliesine on sinkoutunut magneettikentän voimasta kuvauslaitteeseen aiheuttaen henkilö- tai esinevahinkoja. Esimerkiksi tämän artikkelin pääkuvassa näkyy tilanne, jossa kuvauslaite on vetäissyt sisäänsä lattioiden kiillotuskoneen.

Mutta mennään takaisin Brasiliaan. Työntekijät kehottivat kuvaustilanteeseen äitiään tukemaan tullutta Leandroa poistamaan niin ikään kaikki hallussaan olleet metalliesineet ennen huoneeseen astumista. Mies teki työtä käskettyä, mutta unohti mainita, että hänellä on vyöllään käsiase.

Kun MRI-laite käynnistettiin, veti magneettikenttä aseen 40-vuotiaan lakimiehen vyöltä. Ase laukesi ja luoti osui Leandroa vatsaan.

Vaikka apu oli lähellä ja mies kamppaili parin viikon ajan elämästään, hävisi hän lopulta taistelun.

Leandro Mathias de Novaes tunnettiin ahkerana sosiaalisen median käyttäjänä ja hän jakoi lähes 12 000 seuraajalleen säännöllisesti aseita puolustavia julkaisuja sekä TikTokissa että Instagramissa.

Advertisement

Brasilian asianajajaliitto on ilmaissut osanottonsa Leandron perheelle ja surunvalitteluihin on osallistunut myös sairaala, jossa onnettomuus tapahtui.

Laboratorio Curan edustajan mukaan sairaalan työntekijöitä on kritisoitu ja epäilty siitä, että tarpeellisia varotoimia ei olisi tehty. ”Haluamme korostaa, että tiimimme noudatti normaalia protokollaa, jolla tapaturmia pyritään välttämään. Näin toimitaan jokaisessa yksikössämme.”, kerrotaan sairaalaan tiedotteessa.

Sekä potilaalle että hänen seuralaiselleen oli tehty hyvin selväksi, mitä kuvaushuoneessa tapahtuu ja heille oli – kuten kaikille muillekin – painotettu erityisesti sitä, että mitään metalliesineitä ei missään nimessä saa tuoda huoneeseen sisään.”. Leandro ja hänen äitinsä olivat lisäksi täyttäneet ja allekirjoittaneet lomakkeen, jossa varotoimenpiteet oli vielä kertaalleen käyty läpi.

Valitettavan tapaturman uhri oli kuitenkin jättänyt käsiaseen mainitsematta ja oli omalla päätöksellään tullut kuvaushuoneeseen ase vyöllään; kohtalokkain seurauksin.

Lue myös:

Suosituimmat