Oudot uutiset

Kiinalaismies juoksi maratonin kelpo aikaan ja poltti juostessaan askillisen tupakkaa – erikoiset kuvat leviävät somessa

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan kiinalaismiehestä, joka juoksi maratonin ja poltti samalla ketjussa tupakka.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan kiinalaismiehestä, joka juoksi maratonin alle 3,5 tuntiin ja poltti matkalla ketjussa tupakkaa.

Röökiä meni arvioiden mukaan askillinen ja hulluimman tarinan mukaan kyseinen mies polttaa ainoastaan juostessaan!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Rööki huulessa maratonilla

Kiinalainen Chen Ban-Xiang on noussut tällä viikolla uutisotsikoihin ympäri maailmaa, sillä hänet ikuistettiin polttamassa tupakkaa – maratonilla. Eikä kyse ollut yhdestä tai kahdesta savukkeesta, mikä sekin toki olisi varsin erikoista, sillä Chen-setänä tunnettu kestävyysjuoksija poltti jatkuvasti.

Kuten tiedetäään, tupakointi vahingoittaa kehoa lukuisilla eri tavoilla eikä missään nimessä paranna urheilusuoritusta. Marraskuun alussa Kiinan Xin’anjiangissa järjestetyssä kilpailussa Chen juoksi maratonin kuitenkin kunnioitettavaan aikaan 3.28,45. Tuolla ajalla hän oli 1 500 osallistujan joukossa 574:s. Kukaan muu ei varmaankaan kiskonnut askillista tupakkaa.

Chen on pitkien matkojen konkari ja Canadian Running Magazine tietää kertoa, että 50-vuotias mies on kunnostautunut ultrajuoksijana ja osallistunut muutama vuosi sitten 90 kilometrin juoksukilpailuun. Tiedossa ei kuitenkaan ole, polttiko hän tupakkaa myös tuossa kisassa.

Ei ollut ensimmäinen kerta

Viimeisin maraton ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Chen-setä on nähty juoksemassa savuke suussaan. Kuvamateriaalia on ainakin vuoden 2018 Guangzhoun ja vuoden 2019 Xiamenin maratoneilta. Aika on aina parantunut muutamilla minuuteilla.

Canadian Running Magazine kertoo, että erään lähteen mukaan Chen polttaa tupakkaa vain silloin, kun juoksee, mutta tämä haiskahtaa vähän urbaanilegendalta. Toisaalta, koko juttu ketjussa polttavasta maratonjuoksijasta kuulostaa keksityltä, joten kuka tietää!?

Syitä polttamiseen ei ole saatu selville. Ehkä Chen on niin koukussa tupakkaan, ettei kykene olemaan montaa tuntia ilman. OutKick-julkaisu on heittänyt ilmoille veikkauksen, että Chen käyttäisi tupakkaa piristeenä. Nikotiinin tiedetään piristävän ja stimuloivan elimistöä. Teoria on hieman ontuva, sillä juoksijalle olisi tarjolla terveellisempiäkin piristeitä, mutta menetelmä vaikuttaa olevan Chenille toimiva, joten siitä vain; omapa on maratoninsa ja elämänsä.

Advertisement

Onko maratonilla tupakointi ok?

Sosiaalisessa mediassa Chenin toiminta on herättänyt runsaasti paheksuntaa ja hänelle on vaadittu osallistumiskieltoa tuleviin kilpailuihin. Monet ovat myös tuoneet esiin muut juoksijat, jotka epäilemättä altistuvat tupakan hajulle ja myrkyille juostessaan Chenin lähistöllä.

Mikään sääntöpykälä ei kiellä maratonilla tupakointia, sillä suurin osa juoksijoista käyttää tilanteessa maalaisjärkeä: urheileminen ja tupakointi eivät kuulu yhteen. Varsinkaan samaan aikaan harjoitettuna.

Nähtäväksi jää, mitä viraaliksi ilmiöksi nousseelle Chenille tapahtuu. Varmaa on se, että kun miehen nimi seuraavan kerran ilmestyy maratonin osallistujaluetteloon, niin ihmiset ovat paikalla ikuistamassa ketjupolttavaa maratoonaria.

Lue myös:

Oudot uutiset

Ilmaista polttoainetta kuukausien ajan: Nainen käytti häpeilemättä hyväkseen bensapumpun ohjelmointivirhettä

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään huoltoaseman polttoainepumpun ohjelmointivirheestä, jota hyväksi käyttäen sai tankattua bensaa ilmaiseksi.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan yhdysvaltalaisesta bensavarkaasta, joka käytti häpeilemättä hyväkseen polttoainepumpun ohjelmointivirhettä, joka mahdollisti ilmaisen menoveden tankkaamisen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Ilmaista bensaa ohjelmointivirheen vuoksi

Viime päivinä suomalaisilla bensapumpuilla on ollut ruuhkaa. Mutta väärinkäytöksiltä on ehkäpä vältytty.

Toisin oli kuitenkin yhdysvaltalaisessa Lincolnin kaupungissa sijaitsevalla huoltoasemalla, jonka bensapumpun bugi mahdollisti maksuttoman tankkaamisen.

Rikos havaittiin lokakuussa 2023 ja ohjelmointivirhekin oli korjattu jo kesäkuussa. Mutta lähtien marraskuusta 2022 ja päättyen kesäkuun 2023 korjaukseen, varkaudesta syytetty Dawn Thompson tankkasi menovettä kymmeniätuhansia litroja maksamatta pennin hyrrää.

Advertisement

Vyyhti lähti purkautumaan, kun Lincolnin poliisi sai lokakuun 20. päivänä yhteydenoton Bosselman Enterprises -yhtiöstä. Hävikin torjunnasta vastaava osasto oli saanut tietoonsa, että eräällä yhtiön brändeihin kuuluvista Pump and Pantry -huoltoasemalla oli havaittu huijaus.

Poliisin tutkinnassa kävi ilmi, että Lincolnissa sijaitsevan Pump and Pantry -huoltoaseman polttoainepumput olivat saaneet kaivatun ohjelmointiuudistuksen vuoden 2022 marraskuussa. Uudistuksessa päivitettiin muun muassa kanta-asiakasohjelmaa ja siihen liittyvän kortin käyttöä bensapumpuilla. Uudistusta olivat toivoneet sekä työntekijät että asiakkaat.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt putkeen ja ohjelmointivirheen vuoksi järjestelmään jäi vika. Yrityksen tietämättä pumppu palasi niin sanottuun demo-vaiheeseen, kun kanta-asiakaskortin veti laitteesta läpi kahdesti. Demo-tilassa pumpusta saa polttoainetta, mutta dollarit eivät kuitenkaan pyöri; tankkaaminen on siis ilmaista.

Syyllisen jäljille

Hävikin torjunnasta vastaavan osaston päällikkö oli ennen poliisille soittamista tehnyt omat tutkimuksensa ja saanut selville, että eräällä tietyllä kanta-asiakaskortilla oli anastettu polttoainetta toistuvasti. Kanta-asiakasohjelman tietojen perusteella kortti kuului Dawn Thompsonille, paikalliselle 45-vuotiaalle naiselle.

Valvontakameroiden tallenteista voitiin nähdä, että Thompson tankkasi autoaan lukuisia kertoja marraskuun 2022 ja kesäkuun 2023 välillä. Reilun puolen vuoden aikana Thompsonin korttia oli käytetty huimat 510 kertaa.

Poliisin mukaan ilmaiset tankkaukset tapahtuivat ryppäissä: niinä päivinä, joina korttia käytettiin, sitä käytettiin useita kertoja. Kanta-asiakaskortin ahkerasta käyttämisestä huolimatta palkintopisteitä ei kyseiselle tilille kuitenkaan kertynyt, sillä korttia oli käytetty väärin.

Advertisement

Huoltoaseman laskelmien mukaan noilla tankkauskerroilla polttoainetta vedettiin välistä  7 413 gallonaa eli noin 28 063 litraa. Kun polttoaineen hinta oli noina kuukausina keskimäärin 3,758 dollaria gallonalta (1 gallona on noin 3,8 litraa), oli yritys menettänyt rahaa 27 860 dollaria eli noin 25 500 euroa.

Bisnestä ilmaisella bensalla

Poliisin tutkinnassa selvisi myös se, että Thompson ei ollut ainoa korttia käyttänyt henkilö. Virkavalta yhytti myös tämän toisen henkilön, joka väitti Thompsonin antaneen hänen käyttää korttia ”alennushintaiseen polttoaineeseen”.

Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että naisen oli määrä maksaa Thompsonille kortin käyttämisestä. Poliisi mukaan nainen käytti korttia 10 kertaa ja tankkasi noin 700 dollarin edestä ilmaista polttoainetta. Thompsonille hän maksoi 500 dollaria, joten olihan siinä roima alennus. Hälytyskellot eivät ilmeisesti olleet soittaneet, tai ainakaan omatunto ei ollut kolkutellut, vaikka huoltoasemalta oli päässyt tankkauksen jälkeen lähtemään maksamatta mitään.

Kyseinen nainen kertoi kuulusteluissa, että Thompson oli myynyt kanta-asiakaskorttinsa jossain vaiheessa kesäkuuta 2023. Ohjelmointivirhe oli korjattu kesäkuun 1. päivänä, joten luonnollisesti kortti oli käyttökelvoton – siis siinä mielessä, että sillä ei enää saanut ilmaista menovettä.

Kuukausia kestäneen tutkinnan jälkeen Thompson pidätettiin viime viikolla, maaliskuun 6. päivänä, ja hän odottaa oikeudenkäyntiä varkaudesta syytettynä.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Tosielämän MacGyver: Nainen pääsi ulos lukitusta kylpyhuoneesta käyttämällä silmänrajauskynää ja vanupuikkoa

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerromme naisesta, joka tiirikoi itsensä ulos vessasta kuin MacGyver konsanaan.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tosielämän MacGyverista: nainen jäi jumiin keskiaikaisen tornin kylpyhuoneeseen, mutta päätti tiirikoida lukon auki niillä välineillä, joita oli käytössä.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Lukittuna keskiaikaisen tornin vessassa

Cambridgen yliopiston tutkija Krisztina Ilko koki hiljattain kauhunhetkiä jäätyään lukkojen taakse kylpyhuoneeseen. Ilko onnistui avaamaan lukon erikoisilla välineillä, mihin häntä inspiroi ihmemies MacGyver.

Advertisement

Arvostetun Cambridgen yliopiston Queens’ Collegessa taidehistorian laitoksella työskentelevä Ilko majailee kampuksen rakennuksessa. Samassa huoneistossa on tarinan mukaan asustanut myös 1500-luvulla vaikuttanut merkittävä hollantilainen humanisti Erasmus Rotterdamilainen, mistä historian tohtori on tietenkin erityisen ylpeä. Asunto on keskiaikaisessa tornissa, joten historia on läsnä ihan kirjaimellisesti. Niin hyvässä kuin pahassa.

Tornissa on paksut kiviseinät, raskaat puuovet, eikä paljon ikkunoita. Esimerkiksi kylpyhuoneissa ei ole lainkaan ikkunoita.

Eräänä torstaipäivänä Ilko oli vessassa ja ovi meni lukkoon ulkopuolelta. Näin ei pitäisi tapahtua, mutta salpa oli ilmeisesti vioittunut muutamia päiviä aiemmin. Näin ainakin Ilko epäilee ja uskoo salvan saaneen iskua, kun putkimies oli käynyt korjaamassa hänen suihkuaan.

Oli miten oli – raskas ovi oli kiinni ja lukossa. Ilko oli jumissa kylpyhuoneessa.

Ilko oli laskenut päässään päiviä: oli torstai ja siistijä oli tulossa siivoamaan asunnon maanantaina. Todennäköisesti hän pääsisi pois vasta silloin.

Advertisement

Yritin muistella, että miten kauan ihminen selviää pelkällä vedellä ja toivoin, että en kuole sinne.”, kertoo Ilko piinaavista alkuhetkistä. ”Jos joku tulisikin minua etsimään, niin arvaisiko hän katsoa kylpyhuoneeseen, joka on salvalla lukittu ulkopuolelta. Vai pitäisikö minun odottaa vessassa maanantaihin saakka?”.

Ilko oli yrittänyt hakata ovea suihkupäällä, huutaa täyttä kurkkua ja rikkoa oven raa’alla voimalla, mutta kaikki oli turhaa. Kukaan ei kuullut hänen avunhuutojaan eikä jykevä ovi ollut moksiskaan naisen yrityksistä. Enemmän iskua otti Ilko itse ja kertoi vielä päivienkin päästä, että mustelmat voivat oikein värikkäästi hänen olkapäässään.

Mikä neuvoksi? Pitäisikö vain hyväksyä kohtalo ja sinnitellä maanantaihin?

Sisäinen MacGyver heräsi henkiin

Ilko ei jäänyt pyörittelemään peukaloitaan, vaan ammensi voimia ja inspiraatioita lapsuutensa sankarista, ihmemies MacGyverista. Tuo fiktiivinen tv-hahmo taiteili itsensä pois kiperistä tilanteista mitä eriskummallisimmilla tee-se-itse-viritelmillä.

Vaikka Ilkolla ei kylpyhuoneessa ollut linkkuveistä tai ilmastointiteippiä, oli hänen sisäinen MacGyverinsa herännyt. Nainen valitsi työkaluikseen silmänrajauskynän ja vanupuikon. Angug MacGyver olisi ollut ylpeä!

Pienestä oven raosta hän ujutti rajauskynän ja painoi sillä salpaa. Vanupuikosta hän taittoi koukun, jolla sai liikutettua lukkoa.

Advertisement

Seitsemän tunnin piinan ja vääntämisen jälkeen Ilko onnistui saamaan oven auki.

Monenlaisia ajatuksia kuitenkin ehti pyöriä naisen mielessä noiden tuntien aikana: ”Toisinaan, kun kuulen täällä omituisia ääniä, niin heitän vitsillä, että se on kummitteleva Erasmus. Jumissa ollessani ajattelin, että pian liityn hänen joukkoonsa ja minustakin tulee Cambridgen legenda.”.

Oven auki saaminen oli monella tavalla riemastuttavaa. Ensinnäkin tietysti siitä syystä, että Ilko pääsi pois lukkojen takaa, sillä hän tosiaan oli arvioinut jäävänsä kylpyhuoneeseen vähintään viideksi päiväksi.

Toisaalta hän oli myös äärimmäisen ilahtunut siitä, että erikoinen viritelmä toimi; hommaan ryhtyessään hän ei ollut lainkaan luottavainen rajauskynän ja vanupuikon toimivuudesta.

Sittemmin lukko on otettu kokonaan pois ovesta. Ilko voi harjoitella MacGyver-kikkojaan vähemmän totisissa tilanteissa.

Advertisement

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Montako tulitikkua saat tungettua nenääsi? Tuore maailmanennätys on 68 kappaletta!

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tänään erikoinen ennätys: Mies tunki sieraimiinsa 68 tulitikkua!

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen maailmanennätykseen: Mies tunki sieraimiinsa 68 tulitikkua ja lunasti paikkansa historiankirjoissa!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Maailmanennätys täysin uudessa kategoriassa


Kun ihmiset lähtevät rikkomaan erilaisia ennätyksiä, niin lähes taivas on rajana. Kaikkea, mitä voi kokeilla, on todellakin kokeiltu! Myös kaikkea sellaista, mitä ei ehkä kannattaisi kokeilla, on kokeiltu.

On siis varsin harvinaista, että joku pääsee Guinnessin ennätyskirjaan täysin uudessa kategoriassa. Näin kuitenkin kävi tanskalaiselle Peter von Tangen Buskoville.

Advertisement

Mies työnsi nenäänsä 68 tulitikkua ja sai ensimmäisenä nimiinsä Guinnessin maailmanennätyksen suurimmasta määrästä tulitikkuja sieraimissa! Ennätyssuorituksen voi katsoa yllä olevalta Guinness World Recordsin videolta, johon on kerätty tuoreita ennätyksiä laidasta laitaan.

Ennätys olisi tullut toki vähemmälläkin määrällä, sillä kukaan muu ei ollut kyseistä tempausta aiemmin tehnyt. Ainakaan niin, että siitä olisi tehty virallista laskentaa Guinness World Recordsille.

Ennätyskirjalla on kuitenkin korkeat vaatimukset suoritusten suhteen, joten Buskoville asetettiin ennalta määrä, joka hänen on ylitettävä, jotta suoritus hyväksyttäisiin. Tuo määrä oli 45 tulitikkua, mutta tämä 39-vuotias tanskalainen päätti panna rytinällä paremmaksi, koska tikkuja mahtui nenään helposti enemmän.

Ennätysjahtiin kera tulitikkujen

Buskov on kertonut Guinness World Recordsille, että oli jo lapsesta saakka lukenut vuosittain ilmestyvää ennätyskirjaa suurella hartaudella ja ihastellut toinen toistaan erikoisempia ja uskomattomampia ennätyksiä.

Jokin aika sitten hän oli ruvennut etsimään itselleen sopivaa ja jotain hauskaa ennätystä rikottavaksi. Vaihtoehtoja oli tietysti lukematon määrä, mutta valmiista ennätyksistä ei kuitenkaan löytynyt mitään sellaista, jonka rikkomisesta miehelle olisi tullut luottavainen olo. Niinpä hän päätti kokeilla jotain aivan uutta.

Liiketalouden alalla työskentelevä Buskov myöntää valinnan olleen täysin sattumanvarainen, sillä hänellä ei ollut koskaan edes lapsena ollut viehtymystä työntää esineitä sieraimiinsa.

Advertisement

Suoritus meni kuitenkin nappiin ja kokemus oli ainoastaan positiivinen. ”Se ei yllättäen sattunut yhtään.”, kertoo Buskov Guinness World Recordsin ennätyshaastattelussa. ”Minulla on melko isot sieraimet ja venyvä iho. Tämä varmasti auttoi asiaa.”.

Enempään kuin 68 tulitikkuun Buskov ei olisi pystynyt; sieraimet olivat aivan äärimmilleen sullotut. Oman ennätyksensä mahdollista rikkomista tulevaisuudessa mies ei kuitenkaan sulje pois, mutta aivan kylmiltään hän ei siihen voisi lähteä: ”Tulitikkujen määrän kasvattaminen vaatisi harjoittelua. Tai sitten vain odotan, että nenäni kasvaa ikääntymisen myötä.”.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Kiinalaiseksi vakoojaksi epäilty pulu vapautettiin 8 kuukauden vankeuden jälkeen

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerromme tänään pulusta, jota epäiltiin kiinalaiseksi vakoojaksi, minkä vuoksi se vietti kuukausia vankina Intiassa.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen vakoiluepäilyyn: Intian viranomaiset ovat vapauttaneet kiinalaiseksi vakoojaksi epäillyn pulun kuukausia kestäneestä vankeudesta.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Vakoilusta epäilty pulu vangitaan

Kuva: PETA India

Viime toukokuussa Intiassa vangittu kesykyyhky on vapautettu eläinoikeusjärjestö Petan puututtua asiaan. Pulun epäiltiin olevan kiinalainen vakooja, minkä vuoksi se oli vangittuna kahdeksan kuukauden ajan.

Peta on julkaissut aiheesta tiedotteen, joka avaa tapahtumien kulkua ja pulun päätymistä vangiksi.

Kesykyyhky otettiin kiinni Mumbain sataman alueella, kun sen siivissä havaittiin tekstiä, joka vaikutti kiinalta. Kiinankieliset sanat herättivät epäilyt vakoilusta ja lopulta satamassa patsastellut pulu joutui poliisin haaviin. Lisäksi pululla oli jalassaan kaksi rengasta, joissa oli kiinankielistä tekstiä ja tämän lisäksi toisen renkaan sisällä oli mikrosiru.

Advertisement

Mumbaissa viestejä kuljettaviin kyyhkyihin suhtaudutaan vakavasti. Vuonna 2016 viranomaiset vangitsivat linnun, joka kantoi mukaan viestiä, jossa uhkailtiin Intian pääministeriä Narendra Modia.

Tutkimus valmistuu ja vakoojan todellinen tausta selviää

Kuva: PETA India

Tuorein vakoilusta epäilty ei viettänyt vankeuskuukausia poliisin putkassa, vaan se oli siirretty tutkinnan ajaksi paikalliseen eläinsairaalaan. Sairaala oli lähes alusta saakka pyytänyt lupaa vapauttaa kyyhky sinne, minne se kuuluu – eli lentämään vapaana. Vasta Petan puuttuminen johti vangin vapautukseen.

Asiaa saattoi vauhdittaa myös se, että poliisi oli vihdoin saanut tutkimuksen valmiiksi. Vakoilusta ei sitten lopulta ollutkaan kyse, mikä tuli ilmi mikrosirun tutkimisen jälkeen.

Kyseinen kyyhky oli osallistunut Taiwanissa järjestettyyn viestikilpailuun ja erehtynyt reitistä. Todennäköisesti lintu ei kuitenkaan ollut lentänyt Taiwanista Intian länsirannikolle.

Oliko se väsynyt tai loukkaantunut, sitä ei kukaan tiedä, mutta Mumbain poliisin tutkija Ravindar Patil uskoo, että se oli lentänyt laivaan jossain lähellä kotiaan. Taiwanista tulevat rahtilaivat saapuvat juuri siihen Mumbain sataman osaan, josta pulu viime toukokuussa otettiin kiinni. Sitten se oli ehkä vain muina lintuina astunut ulos laivasta ja päätyi vakoilusta epäillyksi.

Kun mediat ovat tiedustelleet Patililta, että mitä jos kyyhkyn taiwanilaiset omistajat tulevat kansainvälistä julkisuutta saaneen tapauksen jälkeen kyselemään lintunsa perään, niin poliisilla on vastaus valmiina: ”Nyt se kuuluu tänne meille ja lentämään Intian taivailla.”. Pulu vapautettiin viime viikon tiistaina.

Advertisement

Vaikka tapaus kuulostaa ylireagoinnilta Intian viranomaisten osalta, niin eläimiä on kautta aikojen käytetty vakoilussa ja sotilastehtävissä. Eikä tämä ole mitään historian havinaa, vaan ihan nykypäivää. Vaikka arkinen pulu voi vaikuttaa erikoiselta valinnalta vakoojaksi, niin todellisuudessa ne soveltuvat tehtävään mitä parhaiten. Kyky lentää pitkiä matkoja ja palata kotiin on loistava ominaisuus viestinviejälle tai jopa pienen kameran kuljettajalle.

Kesykyyhkyjä käytettiin viestien viejinä sekä ensimmäisessä että toisessa maailmansodassa, ja hieman tuoreemmissa tapauksissa puluja on valjastettu muun muassa huumeiden salakuljetukseen.

Lue tästä: Pulut kantavat huumeita pienissä repuissa kanadalaisiin vankiloihin

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Nainen kasvatti yli 18-senttistä karvaansa vuosikausien ajan – Tällainen on maailman pisin käsikarva!

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa aiheena on tänään tuore Guinnessin maailmaennätys: Maailman pisin käsikarva naisella.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen maailmanennätykseen: Yhdysvaltalaisnaisen yli 18 senttimetriä pitkä käsikarva on maailman pisin!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Maailman pisin käsikarva vaatii huolellista kasvatusta


Guinnessin maailmanennätys maailman pisimmästä käsikarvasta naisella on nyt yhdysvaltalaisen Macie Davis-Southerlandin hallussa. Mittaa hauiksesta kasvavalla karvalla on huimat 18,4 cm!

Davis-Southerland tuli tietoiseksi pitkästä käsikarvastaan lukioikäisenä vuonna 2012. Hän oli tuolloin huvittelemassa Disneylandissa kaverinsa perheen kanssa. Kaverin kohtelias isoveli huomautti epätavallisesta karvasta ja oli jo nyppäämässä sen irti.

Advertisement

Karvan omistaja ehti kuitenkin estää vetäisyn ja ilmoitti aikovansa kasvattaa pientä luonnonoikkuaan mahdollisen maailmanennätyksen veroisesti.

Davis-Southerland on karvastaan äärimmäisen ylpeä ja kertoo Guinness World Recordsille antamassaan ennätyshaastattelussa, että kaikki muut käsikarvat ovat aivan normaalin mittaisia. Hän on tarkasti seurannut myös niiden kasvua, mutta mikään ei ole kasvanut yli sentin mittaiseksi.

Ennätyskarva on siis aivan omassa luokassaan. Nainen myös kertoo, että karva on vuosien mittaan useampaan kertaan kasvanut 15-senttiseksi, mutta sitten aina katkennut tai tullut vahingossa nyppäistyä irti.

Davis-Southerlandin lähipiiri pitää pitkän käsikarvan kavattamista hauskana ja hämmästyttävänä, mutta kaikki eivät suhtaudu asiaan yhtä hyvin. Reaktioita on ollut monenlaisia, eikä hän ole ennen ennätyksen julkistamista pitänyt käsikarvastaan kovaa meteliä.

Negatiivinen palaute ei naista kuitenkaan kiinnosta, sillä onhan hän nyt maailmanennätyksen haltija – tämä on ollut vuosikausien ajan hänen haaveensa ja tavoitteensa.

Advertisement

Ennätys haltuun: Maailman pisin käsikarva naisella on 18,4 cm pitkä

Davis-Southerland kertoo lääkärin mitanneen karvan viime syksynä ja se oli jo silloin reippaat 14 cm pitkä, mikä olisi ollut riittävästi maailmanennätystä ajatellen. Davis-Southerland halusi kuitenkin ottaa ennätyksen haltuun vieläkin vaikuttavammalla mitalla, joten hän päätti kasvatella karvaansa vielä muutaman kuukauden verran.

Virallinen ennätysmittaus tehtiin joulukuussa 2023 ja kyllähän karva oli jälleen kasvanut huimaa vauhtia – mittaa oli 18,4 cm. Se toi Davis-Southerlandille ennätyksen: Maailman pisin käsikarva naisella.

Nykyinen ennätys ei kuitenkaan tittelin saaneelle Davis-Southerlandille riitä, sillä katseet on jo suunnattu kaikkein pisimmän käsikarvan ennätykseen – sekä miehet että naiset mukaan lukien. Tätä ennätystä pitää hallussaan yhdysvaltalainen David Reed, jonka käsikarva on ollut 21,7 cm pitkä.

Jos Davis-Southerland jatkaa karvan kasvattamista, eikä se vahingossa katkea, niin piankos tuokin ennätys on hänen nimissään.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Yllättävä kodinhengetär siivoaa pihavajan joka yö – pimeänäkökamera paljasti uutteran hiiren!

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään erikoisesta kodinhengettärestä: Pimeänäkökamera paljasti, että hiiri siivosi pihavajan sotkuista joka yö.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään erikoiseen siivoojaa, joka järjesteli joka yö pihavajan kuntoon. Pimeänäkökamera paljasti ahkeran, mutta yllättävän kodinhengettären: Hiiri siivosi vajan sotkut aina päivän päätteeksi!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Siivousfriikki hiiri putsaa paikat


Walesilainen luontokuvaaja on Rodney Holbrook on todistanut eläinmaailman ihmeellisyyksiä harrastuksensa kautta, mutta nyt erikoinen luonto on tullut erikoisella tavalla aivan kotiovelle.

Holbrook on kertonut, että mysteeri sai alkunsa linnunruoasta, jota hän säilytti vajassa. Jyviä päätyi vanhojen kenkien sisään.

Advertisement

Tietenkin tällainen selittämätön tavaroiden siirtyminen paikasta toiseen herätti mielenkiinnon. Niinpä Holbrook asensi vajaansa pimeänäkökameran, joka paljasti syyllisen. Tai ehkä kyseistä otusta ei voi kutsua negatiivissävytteisesti syylliseksi, sillä sotkemisen sijaan hiiri siivosi vajaa.

Eläkkeellä oleva 75-vuotias Holbrook sanoo BBC:n haastattelussa, että järjestelyä on jatkunut nyt parin kuukauden ajan. Yleensä Welsh Tidy Mouse -lempinimen saanut hiiri siivoa yksin, mutta aina silloin tällöin sillä on mukanaan kaveri tai kaksi. Myös ne osallistuvat puuhaan.

Holbrookilla on vajan pöydällä pieni laatikko, johon hiiri kuljettaa ympäriinsä lojuvia esineitä. Kamera on kuvannut sen vievän laatikkoon muun muassa pyykkipoikia, muttereita, pultteja, nippusiteitä ja korkkeja.

Ihan pelkäksi siivousintoilijaksi hiirtä ei kuitenkaan voi kutsua, sillä Holbrookilla on vahva epäilys sen motiivista. Mies uskoo hiiren kuljettavan esineitä kätkeäkseen pähkinöitä. Mutta oli syy mikä tahansa, niin kaikki ovat onnellisia.

Hiiret ovat luontaisia himohamstraajia

En enää itse vaivaudu keräämään tavaroita kasaan, vaan jätän ne lojumaan ympäriinsä. Hiiret vievät ne kyllä yön aikana paikalleen.”, kertoo järjestelyyn hyvin tyytyväisesti ja huumorilla suhtautuva Holbrook. Holbrook on tehnyt myös kokeita testatakseen, että mitä kaikkea hiiret jaksavat kuljettaa.

Advertisement

Jos jättäisin vaimoni sinne, niin luulen, että hiiri siivoaisi hänetkin”. Tätä vaaraa ei kuitenkaan ole, sillä Linda-vaimo ei suostu enää menemään vajaan. Vaikka hiiren touhut ovat hänen mielestään hauskoja ja hellyttäviä, on päällimmäisenä tunteena hiiripelko.

Hiirten käyttäytymistä pitkään tutkinut Bristolin yliopiston biologi Megan Jackson on kertonut BBC:lle, että tämä on hiirille täysin normaalia käytöstä. ”Ne ovat luonnostaan hamstraajia. Hiiret varastoivat sekä ruokaa että pesämateriaalia pahan päivän varalle.”, selvittää Jackson.

Tämä selittää osittain Welsh Tidy Mousen puuhat, mutta ruuvit ja pyykkipojat eivät vaikuta mukavalta materiaalilta pesän rakentamiseen. Siksi hiiritutkija Jacksonkin on hieman ymmällään: ”Yleensä hiirten keräämät esineet ovat sellaisia, joista on kätevää rakentaa pesä tai sitten jotain, mikä pitää lämpöisenä.”.

Jackson on myös kiinnostunut siitä, miksi hiiri tekee saman joka yö: ”Se ei vaikuta pitävän pahana, että sen keräämät esineet levitellään päivittäin ympäriinsä, vaan palaa siivoamaan aina uudelleen. Ehkä se nauttii tavaroiden kuljettamisesta laatikkoon.”.

Tai sitten tämä kyseinen hiiri vain tykkää pitää vajan siistinä.

Advertisement

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Kissa pelasti koiran kojoottien hampaista – hurja tilanne tallentui kodin valvontakameraan!

Julkaistu

Oudoimmat uutiset ovat tänään hyviä uutisia: Kissa pelasti koirakaverinsa ajamalla pois tämän kimppuun käyneet kojootit.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään Yhdysvaltojen Oklahomaan, jossa kojootit hyökkäsivät pienen lemmikkikoiran kimppuun.

Tilanne päättyi koiran kannalta onnekkaasti, sillä perheen kissa syöksyi apuun ja ajoi kojootit tiehensä. Perheen valvontakamera tallensi uskomattoman tapauksen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Kojootit hyökkäsivät koiran kimppuun


Edmondin kaupungissa asuva Lane Dyer on kertonut medioille pelottavasta, mutta onnellisesti päättyneestä tilanteesta, jonka jälkeen Oakley-koira on elämänsä velkaa Binx-kissalle. Dyer on myös antanut valvontakameran tallentaman videon kaikkien ihmeteltäväksi.
Advertisement

Dyer oli kyseisenä iltana päästänyt perheen pienen havannankoira Oakleyn ulos pissalle ja jäänyt itse sisälle kahden muun koiran kanssa. Oakley oli ollut ulkona vain pienen hetken, kun perhe kuuli pihalta outoa meteliä.

Kun Dyer avasi oven, pinkaisi Oakley pikavauhtia sisälle ja suoraan yläkertaan. ”Sillä oli valtava haava rinnassa ja se vuoti verta aivan valtoimenaan.”, muistelee mies järkyttävää näkyä Fox News Digitalin haastattelussa.

Dyerin vaimo kääri koiran pyyhkeeseen, painoi sen haavoja ja sitten pariskunta lähti kiidättämään pahoin loukkaantunutta lemmikkiään eläinlääkärille. ”Meillä ei ollut mitään käsitystä siitä, että mitä Oakleylle oli tapahtunut.” kertoo Dyer.

Matkalla eläinlääkäriin Dyer kelasi puhelimellaan valvontakameran tallentamaa videota saadakseen selville, miten Oakley oli saanut vammansa. Järkytys oli melkoinen, kun ruudulla näkyi raaka hyökkäys. Ensin kuusivuotiaan Oakleyn kimppuun hyppäsi yksi kojootti ja pian koiraa oli puremassa toinenkin peto.

Mutta hyökkäystä seurasi vieläkin suurempi yllätys, kun perheen kissa riensi väliin: ”Binx tiesi tasan tarkkaan, mitä oli tapahtumassa ja se pani se toimeksi – ilman minkäänlaista epäröintiä.”.

Advertisement

Rohkea Binx-kissa pelasti kaverinsa hengen

Binx-kissa sähisi ja rääkyi, mutta kun metelistä ei ollut apua, iski se pelottomasti kojoottien kimppuun. ”En olisi ikipäivänä uskonut, että kissa tekisi noin”, kertoo Dyer.

Binx ei edes alunperin ollut Dyerin perheen lemmikki, vaan kulkukissa, joka jo ihan pentuna rupesi silloin tällöin käymään talon pihamaalla.

Perhe alkoi ruokkia vierasta ja pian se ei enää lähtenytkään pidemmiksi ajoiksi pois. Binx-nimen saanut tulokas asettui asumaan pihamaalle, mutta sisäkissaa siitä ei koskaan ole tullut.

Dyer kertoo, että he ovat yrittäneet ottaa sitä sisälle, mutta kissaa ei kiinnosta elämä neljän seinän sisällä: ”Se tykkää olla ulkona säästä riippumatta ja se on varmasti joutunut monenlaisiin tilanteisiin, joissa se on joutunut puolustamaan itseään.”.

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Eläinlääkärillä Oakleyn haavat putsattiin ja tikattiin, ja se sai jalkaansa lastan. Vammat olivat kuitenkin vakavat, ja aluksi eläinlääkäri epäilikin, että toinen etujalka jouduttaisiin amputoimaan. Nyt muutamia viikkoja tapahtuman jälkeen Oakley voi hyvin ja tulee toipumaan ennalleen – kaikki neljä jalkaakin ovat tallella.

Advertisement

Dyerin perheen mukaan Oakley ja Binx ovat aina tulleet erinomaisesti juttuun ja ovat alusta asti olleet hyviä kavereita. Ne ovat kuin toistensa vastakohtia; muutenkin kuin olemalla kissa ja koira. Binx on musta, Oakley valkoinen. Binx on peloton ja rohkea, Oakley hieman pelokas.

Binx on myös kilon verran painavampi ja rakastaa leikkiä perheen kahden muun koiran kanssa. Ne ovat suuria ja ovat pennusta saakka riepotelleet Binxiä suussaan ja leikit ovat välillä melko rajuja. Oakley pysyy sivummalla kolmikon touhuista. Ehkä Binx tiesi, että sen arka pieni ystävä tarvitsi kipeästi apua.

Kojootit eivät ole Edmondissa mikään harvinainen näky ja niiden ulvontaa kuuluu joskus iltaisin. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta tuossa naapurustossa, kun kojootti hyökkäsi lemmikin kimppuun.

Aiemmin kojootteihin hieman välinpitämättömästi suhtautuneet Dyerit tiedostavat nyt vaaran ja ovat alkaneet varoittelemaan muitakin lemmikinomistajia potentiaalisesta uhasta. Kaikilla ei kuitenkaan ole urheaa Binx-kissaa pelastamassa koirakaverinsa henkeä!

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Vuoden 2023 oudoimmat uutiset – menoa ja meininkiä laidasta laitaan!

Julkaistu

Nyt vuorossa ovat vuoden 2023 kaikkein oudoimmat uutiset. Meininki on taas ollut tänäkin vuonna melkoista!

Tämä vuosi lähenee loppuaan, joten Listafriikki pistää pakettiin vuoden 2023 oudoimmat uutiset. Mukana on muun muassa joogaavia norsuja, miesten sukuelimiä (tietenkin) ja mikroskooppinen merkkilaukku.

Jos haluat ottaa laajemman katsauksen vuoden 2023 omituisimpiin hetkiin, niin yläpalkin Oudot uutiset -kategoriasta pääset lukemaan kaikki mahdolliset oudoimmat uutiset. Nämä viisi ovat vain Listafriikin omia poimintoja – sellaisia, jotka ovat erityisesti ihastuttaneet, ihmetyttäneet, naurattaneet ja saanet meidät pyörittelemään silmiämme.

Maaliskuussa kerroimme äärimmäisen erikoisen riippuvuuden omaavasta miehestä, joka murtautui toistuvasti päiväkotiin, koska halusi pukeutua vaippoihin, esittää pikkuista tyttöä ja toivoi henkilökunnan olevan mukana leikissä.

Toukokuussa oudoimpien tarinoiden uutiskynnyksen ylitti erään hotellivieraan kauhunhetket, kun hän oli keskellä yötä herännyt siihen, kun hotellin työntekijä imi hänen varpaitaan.

Kesältä mieleemme jäi erään eläintarhan joogaavat norsut: tarhan jätit treenaavat pienestä pitäen ja päivittäin pysyäkseen kunnossa. Lisäksi uutisiin nousi mikroskooppisen pieni merkkilaukku, jonka myyntihinta kipusi yli 60 000 dollariin.

Advertisement

Päätetään vuoden 2023 oudoimpien uutisten yhteenveto puistattavaan kertomukseen siitä, miten todentuntuinen uni voi johtaa ikävään tilanteeseen. Unissaan voi oikein hyvin ampua itseään jalkaan – kirjaimellisesti!

Mies varasti päiväkodista vaippoja, halusi esittää pikkutyttöä ja haastoi henkilökuntaa mukaan leikkiin

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan miehestä, joka halusi niin kovasti pukeutua vaippoihin, että murtautui toistuvasti päiväkotiin.

Yhdysvaltalaismies otettiin kiinni, kun hän murtautui toistuvasti newyorkilaiseen päiväkotiin, pukeutui vaippoihin, joi äidinmaidonkorviketta ja pyysi henkilökuntaa leikkimään mukana. Poliisi kertoo, että 65-vuotias Daniel Seeler pidätettiin tämän juostessa ulos päiväkodista ja miestä tullaan syyttämään murrosta ja varkaudesta.

Ensimmäisen kerran Inspire! Learning and Childcare -päiväkoti sai vihiä Seeleristä tammikuun 30. päivänä. Tai ei edes vain vihiä, sillä mies oli jättänyt jälkeensä käsin kirjoitetun viestin ja 120 dollaria käteistä. Viestissä hän oli tiedustellut, onko keskuksessa aikuisten vaippoja ja olisiko henkilökunta kenties ”mukana leikissä”. Päiväkodin johtaja oli ottanut välittömästi yhteyttä poliisiin. Keskukseen myös tilattiin samantien valvontajärjestelmä.

Kun henkilökunta saapui seuraavana maanantaina töihin, oli selvää, että keskukseen oli jälleen murtauduttu viikonlopun aikana. Jälkeensä murtautuja oli jättänyt samanlaisen viestin kuin edellisellä kerralla ja jälleen käteistä – nyt 200 dollaria. Valvontakameroita ei kuitenkaan oltu vielä ehditty asentamaan, joten tihutyöläistä ei päästy tunnistamaan.

Parin viikon päästä valvontajärjestelmä oli paikoillaan ja eräänä helmikuisena lauantaiaamuna päiväkodin johtaja sai hälytyksen: joku oli jälleen murtautunut keskuksen tiloihin. Taas löytyi viesti sekä käteistä, ja johtaja huomasi, että joku oli penkonut lasten vaippakoria. Viestissä oli tällä kertaa listattuna alushousujen, kenkien, rintaliivien ja mekon koot ja kirjoittaja antoi ymmärtää, että hän haluaa tulla kutsutuksi nimellä ”Baby Danielle”. Hän siis halusi esittää pientä tyttöä.

Advertisement

Vasta seuraavana viikonloppuna mies tallentui valvontakameroiden kuviin, kun hän jälleen kerran murtautui päiväkotiin. Videolla näkyi, miten mies yhdisteli vauvojen vaippoja tehdäkseen niistä yhden isomman. Askartelun jälkeen mies meni vessaan, veti housunsa alas, puki ylleen itse kyhäämänsä vaipan ja nosti housut takaisin jalkaansa vaipan päälle. Sitten hän juoksi ulos rakennuksesta. Onneksi virkavalta oli tällä kertaa ehtinyt paikalle ja mies saatiin napattua nopeasti kiinni.

Päiväkodin johtajan mukaan jäljistä voitiin päätellä, että mies oli juonut keskuksessa ollessaan äidinmaidonkorviketta, käyttänyt lasten ruokalappua ja varastanut kolme vaippaa – niiden lisäksi, jotka hänellä oli päällään.

Poliisi on kertonut, että kiinniotettu Seeler on ollut yhteistyöhaluinen ja myöntänyt tekonsa täysin. Mies on sanonut kamppailevansa pahan riippuvuuden kanssa. Pidätyksen ja kuulustelujen jälkeen Seeler päästettiin vapaaksi odottamaan syytteitä ja oikeudenkäyntiä. Virkavalta oli vakuuttunut siitä, että Seeleristä ei kaikesta huolimatta oli minkäänlaista vaaraa päiväkodin lapsille tai henkilökunnalle.

Päiväkodin omistaja Tony D’Agostino on hivenen eri mieltä, mutta kunnioittaa poliisin päätöstä. Päiväkodin oviin on kuitenkin sittemmin asennettu entistä järeämmät lukot ja keskuksessa on tehty muutenkin turvallisuutta lisääviä toimenpiteitä. Ei nimittäin olisi mikään yllätys, jos Seeler ei pystyisi pysymään poissa!

Hotellivieras heräsi varpaiden imemiseen

Yhdysvaltain Nasvillessä sijaitsevassa Hilton Nashville Downtown -hotellissa yöpynyt Peter Brennan havahtui unestaan siihen, kun joku imi hänen varpaitaan. Tuo joku oli hotellin työntekijä David Neal. Esimiesasemassa toiminut Neal pidätettiin viime perjantaina.

Maaliskuun lopulla työmatkalla Nashvillessä ollut Brennan kertoi paikalliselle medialle, että järkytys oli melkoinen. ”Hyppäsin välittömästi ylös ja huusin”, muistelee Brennan hetkeä, jolloin hän herättyään tajusi, mitä tapahtui.

Advertisement

Mies sanoo alkaneensa vain kysellä tunkeilijalta, että kuka tämä on, miksi tämä on hänen huoneessaan ja mitä helvettiä tämä oikein touhuaa.

Näin, että hän oli pukeutunut hotellin työasuun ja hänellä oli rinnassaan nimikyltti”, sanoo Brennan ja jatkaa, että varpaiden imijä kyllä keskusteli hänen kanssaan, mutta ei antanut minkäänlaisia vastauksia hänen kysymyksiinsä.

Brennan kertoo ahdistelun aiheuttaneen uniongelmia ja hänellä on todettu siitä johtuva traumaperäinen stressihäiriö: ”En tunne oloani turvalliseksi edes omassa kodissani”.

Pahoinpitelystä ja törkeästä murrosta syytteeseen joutuva 52-vuotias Neal on myöntänyt tunkeutuneensa Brennanin huoneeseen, mutta on poliisikuulusteluissa väittänyt syyksi sen, että haistoi savua.

Viranomaiset ovat keskustelleet muiden hotellivieraiden ja henkilökunnan kanssa, mutta kukaan muu ei ollut haistanut palaneen käryä. Neal ei myöskään ollut ilmoittanut asiasta vartijoille.

Advertisement

Poliisin mukaan Neal oli kopioinut Brennan huoneen avaimen ja mennyt sisälle aamulla viiden aikaan. Sille Neal ei ole vielä osannut antaa syytä, miksi hän oli käynyt imeskelemään nukkuvan majoittujan varpaita.

Miehet olivat tavanneet aiemmin, sillä edellisenä iltana Neal oli käynyt Brennanin huoneessa korjaamassa televisiota. Ehkäpä hän oli silloin pistänyt merkille vieraan houkuttelevat jalkaterät!?

Eläintarhan jättimäiset joogit

Yhdysvaltojen Teksasissa sijaitsevassa Houstonin eläintarhassa majailevat aasiannorsut ovat aktiivista sakkia: ne joogaavat päivittäin pysyäkseen terveinä ja notkeina. Tietenkään tämä tavoitteen asettelu ei tule norsuilta itseltään; ne tuskin harrastavat joogaa oman kehonsa hyvinvointia miettien. Mutta eläintarhassa ollaan vahvasti sitä mieltä, että päivittäinen treeni auttaa pitämään nämä jättimäiset eläimet paremmassa kunnossa ja se on myös loistava tapa tehdä terveystarkastus.

Harjoittelu alkaa lähes välittömästi norsun syntymän jälkeen. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että pienokaiselta vaadittaisiin heti taitoa vaativia asentoja, mutta totuttaminen hoitajiin on eläintarhassa aloitettava mitä pikimmiten. ”Vaadimme niiltä heti alkuunsa, että ne oppivat nimensä. Kutsumme niitä nimeltä joka kerta, kun on käsittelyn aika. Näin ne tottuvat ihmisen kosketukseen”, kertoo päähoitaja Kristen Windle.

Advertisement

Treenisessiot kestävät puolesta minuutista viiteen minuuttiin yksilöstä riippuen. Vanhemmat norsut tekevät harjoituksia vähintään kahdesti päivässä, jotta niiden nivelet pysyvät liikkuvina. Harjoitukset ovat täysin vapaaehtoisia, sillä norsuja ei pakoteta suorittamaan liikkeitä. Keppiä ei siis ole luvassa, mutta porkkanaa kylläkin – tai erityisiä norsujen herkkuja kuten banaania tai leipäviipaleita. ”Jos joku ei halua osallistua, se voi koska tahansa lopettaa ja kävellä pois meidän luotamme; me ihmiset emme voi tehdä siinä kohtaa mitään.”, sanoo Windle. Mutta tällaisessa tapauksessa herkut jäävät saamatta.

Aloittelevien joogaajien kanssa hoitajat käyttävät pitkää tankoa, jonka toisessa päässä on tennispallo. Pallolla ne koskevat nuoria eläimiä eri kohtiin ruumista ja näin norsut oppivat vaikkapa nostamaan jalkaa. Kun liikkeet ovat hallussa, jätetään apuväline kokonaan pois. Norsuille riittää, että hoitajat antavat ohjeensa sanoin ja elein – ne oppivat nopeasti, mitä niitä pyydetään tekemään.

Lauman jokaisella norsulla on oma harjoitusohjelma. Lauman matriarkka, 54-vuotias Methai, kärsii niveltulehduksesta, joten sen harjoitteet ovat muita rauhallisempia. Lähes 40-vuotias Tess on kaikkein taitavin ja tekee temput kuin temput vaivatta, mutta sitä ei kuitenkaan aina huvita. Kaikkein innokkain on 5-vuotias Tilly, joka on Windlen mukaan aina valmis harjoituksiin: ”Se rakastaa hoitajien kanssa touhuamista ja sillä on aina energiaa treenaamiseen.”.

Tai sitten Tilly vain rakastaa herkkuja!

Koolla ei ole väliä: Mikroskooppinen ”Louis Vuitton” -käsilaukku myytiin huutokaupassa lähes 60 000 eurolla

Newyorkilainen taidekollektiivi MSCHF on valmistanut pientäkin pienemmän käsilaukun. Siis niin pienen, että sitä ei paljaalla silmällä tunnista käsilaukuksi. Ja nyt tuo ”laukku” on myyty huutokaupassa railakkaalla yli 63 000 dollarin hinnalla, mikä tämänhetkisellä kurssilla on noin 58 000 euroa. Mistä ihmeestä oikein on kyse?

MSCHF kertoo Instagramissa, että laukku on ”merisuolakidettä pienempi ja mahtuu neulansilmän läpi”. Laukku on läpimitaltaan noin 0,8 millimetriä, joten sen yksityiskohtaiseen tarkasteluun tarvitaan mikroskooppia.

Advertisement

Järjetön ”laukku” on kannanotto ja hienoinen näpäytys suuria muotitaloja kohtaan. MSCHF:n luova johtaja Kevin Wiesner sanoo, että tietyt tahot luovat tuotteita, jotka eivät ole enää millään tavalla käytännöllisiä, vaan ne ovat vain brändin esittelyä.

Perinteisellä käsilaukulla on tietty käyttötarkoitus eli pitää sisällään tavaroita, mutta jatkuva pienentäminen vie siitä toiminnallisuuden pois. Käsilaukku ei ole enää laukku, vaan ainoastaan merkki, jota kannetaan mukana. ”Luksustuotteissa käytännöllisyys on täysin sivuseikka, usein kokonaan poissa, ja Mikroskooppinen Käsilaukku vie tämän suuntauksen äärimmilleen”, kerrotaan tuotteen esittelyssä.

Laukku on nyt myyty Joopiter-verkkohuutokaupassa ja sen tarkka myyntihinta oli 63 750 dollaria. Ostajaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Lue miniveskan taustasta enemmän täältä: Koolla ei ole väliä: Mikroskooppinen ”Louis Vuitton” -käsilaukku myytiin huutokaupassa lähes 60 000 eurolla

Mies ampui unissaan itseään jalkaan – näki unta, että joku murtautui hänen kotiinsa

Kuva: Pixabay

Muutama kuukausi sitten yhdysvaltalainen Mark Dicara koki käsittämättömän onnettomuuden, kun hän ampui unissaan itseään jalkaan. Tapaus on noussut esiin vasta nyt, sillä mies on pidätetty tämän viikon alussa. Kävi nimittäin ilmi, että hänellä ei ollut tarvittavia dokumentteja pitää hallussaan asetta, jolla itseään ampui.

Huhtikuun 10. päivän iltana Dicara oli nukkumassa Lake Barringtonin kaupungissa sijainneessa kodissaan ja näki unta. Uni ei kuitenkaan ollut mikään mukava, sillä Dicara uneksi jonkun murtautuvan kotiinsa. Nukkuessaan hän tarttui .357 Magnum -revolveriinsa ja ampui kohti tunkeilijaa.

Advertisement

Luonnollisesti hän havahtui siinä vaiheessa hereille, sillä tunsi hirvittävää kipua. Herättyään hän tajusi ampuneensa itseään jalkaan. Murto ja tunkeilija olivat olleet pelkkää unta. Ampumahaava omassa jalassa sen sijaan oli täyttä totta.

Virkavalta hälytettiin nopeasti paikalle ja poliisit antoivat loukkaantuneelle ensiapua ennen sairaalaan kuljettamista. Poliisiraportin mukaan Dicara oli menettänyt ”merkittävän määrän verta”. Jalasta läpi mennyt luoti oli päätynyt sängyn vuodevaatteisiin, joten kukaan muu ei onneksi ollut loukkaantunut.

Sairaalahoidosta Dicara pääsi kotiin, mutta tämän viikon maanantaina hänet otettiin poliisin haltuun. Tapauksen selvittelyssä oli käynyt ilmi, että miehellä ei ollut voimassa olevaa aseenomistajan henkilöllisyystodistusta, joka muistuttaa hieman Suomen aseenkantolupaa. Illinoisin osavaltion lain mukaan sellainen on oltava, jos omistaa aseen.

Dicara oli menettänyt henkilöllisyyskorttinsa aiemmin, mutta syytä tähän poliisi ei ole kertonut julkisuuteen. Niinpä Dicara pidätettiin ja häntä tullaan syyttämään laittoman aseen hallussapidosta ja ampuma-aseen huolimattomasta käytöstä.

Dicaralle asetettiin 150 000 dollarin takuut ja hän on niitä vastaan päässyt vapaalle jalalle odottamaan kesäkuun 29. päivälle asetettua oikeudenkäyntiä.

Advertisement

Tällainen toikkarointi unissaan ei kuitenkaan ole mikään yksittäistapaus.

Lue lisää, jos uskallat: Mies leikkasi unissaan sukuelimensä irti, koska näki unta vuohen teurastamisesta.

Lue myös:

Continue Reading

Suosituimmat