Oudot uutiset

Ranskan Normandiassa kansalaisia on varoitettu juopuneina sekoilevista peuroista

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan siitä, kuinka humalaiset peurat ovat antaneet aihetta yleiseen varoitukseen.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa suunnataan Ranska Normandiaan, jossa erityisesti luonnossa paljon liikkuvia on kehotettu valppauteen, sillä alueella voi törmätä humalaiseen peuraan.

Arvaamattomasti käyttäytyvien peurojen lisäksi kerromme arvaamattomasti päättyneestä kukkamyynnistä yhdysvaltalaisessa katolisessa alakoulussa. Tekoruusut olivatkin seksikkäitä alushousuja.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Juopuneet peurat saattavat aiheuttaa vaaratilanteita Ranskassa

Ranskalaiset villieläinasiantuntijat ovat julkaisseet hiljattain varoituksen, jossa kansalaisia kehotetaan valppauteen erikoisesti käyttäytyvien peurojen vuoksi. Arvaamaton käytös johtuu humalasta, johon Normandiassa elävät sarvipäät itsensä usein keväisin syövät.

Fondation 30 Millions d’Amis (suom. 30 miljoonaa ystävää) -eläinsuojelujärjestön mukaan peuroilla on tapana syödä ylenmäärin keväisin puhkeavia nuppuja, jotka sisältävät runsaasti sokeria. Sokeri rupeaa käymään eläimen vatsassa ja humalluttaa ne samalla tavalla kuin alkoholin juominen. Olotila on peuroille hämmentävä: ne saattavat menettää suuntavaistonsa ja panikoitua, mikä voi johtaa vaaratilanteisiin.

Järjestön työntekijän Alain Coupet’n mukaan sokeripitoiset nuput ovat peuroille suurta herkkua, joten niiden kontrolli pettää: ”Ne syövät lisää ja lisää eivätkä pysty lopettamaan. Ja sitten ne ovatkin jo hyvin humalassa”.

Vaikka juopuneessa tilassa harhailevan peuran kohtaaminen on harvinaista, on kaikkien alueella vaeltavien ja ajavien syytä olla varuillaan. Jos erikoisesti käyttäytyvän peuran sattuu näkemään, on siitä syytä ilmoittaa paikalliselle eläinsuojelujärjestölle ja pitää itse tarpeeksi välimatkaa, sillä eläin voi olla hyvin arvaamaton.

Toukokuun alussa Rouenin kaupungin palokunta pelasti Seinejokeen kännipäissään horjahtaneen peuran. Hiljattain pelastustehtäviin jouduttiin niin ikään Normandiassa sijaitsevassa Vernonissa, kun päihtyneen oloinen sarvipää harhaili kaupungin keskustan puistossa.

Lue myös: Pössytteleviä delfiinejä, kännisiä tilhiä ja eläinmaailman kovin viinapää – Näin eläimet käyttävät päihteitä

Advertisement

Katolisen koulun äitienpäivätempaus sai nolon lopun: Tekoruusut olivatkin stringejä

Yhdysvaltojen Philadelphiassa sijaitsevassa St. Anselmin katolisessa koulussa järjestettiin viime viikolla äitienpäivän kunniaksi kukkamyynti. Myytävien kasvien joukossa oli myös yksittäisiä, punaisia tekoruusuja, joita äidille sai ostaa juhlapäivän iloksi.

Yllätys oli kuitenkin suuri, kun äidit sunnuntaina availivat lahjojaan. Tekoruusua ei yleensä tarvitse avata, mutta katolisen koulun myyjäisistä hankitut kukkaset olivatkin erityisiä: punainen kukinto paljastui pitsisiksi string-alushousuiksi.

Kaikille oli varsin selvää, että kyseessä oli harmiton moka: Katolisen alakoulun ei todellakaan ollut tarkoitus myydä seksikkäitä alusvaatteita. Useimpia äitejä kämmi oli onneksi vain naurattanut.

Koulun rehtori kuitenkin kiirehti lähettämään oppilaiden vanhemmille sähköpostitse anteeksipyynnön ja selityksen: ”Äitienpäivän kukkamyynnissä myydyt tekoruusut eivät olleet sellaisia kuin piti. Ne olivatkin aikuisille suunnattuja ystävänpäivälahjoja. Aiomme selvittää, miten sekaannus pääsi syntymään ja miten voimme välttää sellaisen tulevaisuudessa”. Myös kirkko on tietysti esittänyt oman anteeksipyyntönsä ja lupaa tutkia tapahtuneen perinpohjaisesti.

Noloa? Kyllä. Vakavaa? Ei sitten niin yhtään.

Lue myös:

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat