Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Kanat vainosivat asiakkaita Mäkkärillä

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset kertoo tällä viikolla muun muassa kanoista, jotka ahdistelivat asiakkaita Mäkkärillä.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tällä viikolla Mäkkärillä sekasortoa aiheuttaneista ja asiakkaita vainonneista kanoista.

Lisäksi tutustutaan eteläkorealaisiin synnytystalkoisiin, stunttimieheksi halajavasta hamsterista, krokotiileja uhmanneesta alastomasta vankikarkurista ja haudatusta ruumiista, joka osoittautuikin perunaksi.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset! 

Kanat aiheuttivat kaaosta Mäkkärin pihassa

Oliko kyseessä mielenosoitus McChicken -kanahampurilaista vastaan vai mikä lie riivasi kahta kanaa newjerseyläisen McDonald’sin parkkipaikalla tämän viikon tiistaina? 

Poliisi sai iltapäivällä ilmoituksen ”kanaparvesta, joka aiheuttaa kaaosta” pikaruokaravintolan edustalla. Asianmukaisesti paikalle lähetettiin eläintapauksiin erikoistunut poliisi, joka raportoi ”kahden epäillyn vainoavan ja jahtaavan asiakkaita ja nokkivan autojen renkaita”. Poliisi ei ennen epäiltyjen kuulusteluja osannut kertoa, valitsivatko kanat kohteikseen tiettyjä asiakkaita, esimerkiksi kananugettien ostajia, vai olivatko iskut sattumanvaraisia.

Virkavalta onnistui, yhdessä Mäkkärin henkilökunnan kanssa, nappaamaan pahantekijät kiinni, minkä jälkeen ne kuljetettiin eläinsuojaan odottamaan omistajan löytymistä. Poliisi epäili kanojen toimien olevan vaste ravintolan hiljattain julkistamiin, uusiin kanavoileipiin.

Poliisilaitos päivitti myöhemmin Facebook-sivuilleen, että kuulustelut olivat tuloksettomat, mutta omistaja oli saanut tiedon karanneiden eläintensä puuhista ja oli käynyt noutamassa ne Common Sense for Animals -keskuksesta. Toivottavasti kanat saivat eläinsuojasta mukaansa edes hieman sen nimen mukaista maalaisjärkeä!

Eteläkorealainen kaupunki maksaa jäätävän summan lisääntymisestä

Etelä-Koreassa ollaan hätää kärsimässä väestökehityksen suhteen: syntyvyys alenee koko ajan ja vuosi 2020 oli ensimmäinen vuosi maan historiassa, kun ihmisiä kuoli enemmän kuin syntyi.

Changwonin kaupungissa ongelmaa ei olla jääty vain ihmettelemään, vaan asialle on päätetty tehdä jotain. Kaupungin johto oli niin huolissaan, että väkiluku laskisi alle miljoonan, että se päätti pistää rahaa tuulemaan.

Advertisement

Kaikille kaupungissa asuville, naimisissa oleville pariskunnille myönnetään 100 miljoonan wonin eli noin 75 000 euron laina, johon sitten lasten myötä saa helpotuksia. Ensimmäinen lapsi poistaa lainasta koron ja toinen lapsi vähentää lainan takaisinmaksusummaa 30 prosenttia. Jos pariskunta saa kolmannen lapsen, muuttuu laina apurahaksi eli mitään ei tarvitse maksaa takaisin. Siinä synnytystalkoita kerrakseen!

Nainen hälytti poliisit, ruumiskoirat löysivät perunan

Looks like a pota-toe! 🦶🥔 A phone call about suspected human remains sparked a large-scale police response – only for… Julkaissut Northumbria Police Perjantaina 8. tammikuuta 2021

 

Katie Wilkinson oli tammikuun 5. päivänä lenkittämässä koiraansa Gatesheadissa, Englannissa, kun hän huomasi maassa jotain kummallista. Wilkinson meni katsomaan tarkemmin ja totesi mullasta pilkistävän ihmisen varpaan. Kauhusta sekaisin mennyt 26-vuotias Wilkinson otti ruumiinjäsenestä kuvan ja palasi kiireen vilkkaa kotiin. 

Hän lähetti kuvan kaikille tuntemilleen ihmisille ja hänen äitinsäkin laitettiin töistä kotiin rauhoittelemaan järkyttynyttä tytärtään. Jokainen kuvan nähnyt oli samaa mieltä Wilkinsonin kanssa: pellolla oli haudattuna vähintäänkin jalka, ellei jopa kokonainen ruumis. Ilmeisesti Netflixin murhamysteerit olivat sekoittaneet kaikkien päät.

Paikalle soitettiin poliisit, mutta Wilkinson ei enää löytänyt maasta pilkistävää varvasta ja apujoukkoja hälytettiin lisää – myös etsivät päättelivät kuvassa näkyvän kohteen olevan varvas. Lukuisat partiot haravoivat ympäristöä, mutta vasta ruumiskoirien tuominen toi asiaan selvyyden. Niillä kesti 45 minuuttia käydä peltoalue läpi ja löytää epäilyttävä kohde. Kaikkien yllätykseksi ja Wilkinsonin suureksi häpeäksi varvas olikin peruna. 

Advertisement

Alaston vankikarkuri pelastettiin krokotiileja kuhisevan joen varrelta

Harrastajakalastajat Kev Joiner ja Cameron Faust olivat loppiaisena laskemassa rapumertojaan Pohjois-Australiassa sijaitsevan Darwinin lähistöllä. Soisella, krokotiileja kuhisevalla alueella he kuulivat yllättäen avunhuudon ja näkivät puussa seisovan alastoman miehen. Miehen iho oli mudan, haavojen ja hyönteistenpuremien peitossa ja hän keikkui oksalla vain metrin korkeudella vedenpinnasta. 

Mies kertoi olevansa Luke Voskresensky ja viettäneensä neljä päivää eksyksissä Australian hengenvaarallisilla takamailla etanoita syöden. Vaatteensa 40-vuotias Voskresensky sanoi käyttäneensä ”erinäisiin juttuihin”, selittämättä alastomuuttaan sen enempää.

Faust ja Joiner päättivät ottaa 40-vuotiaan Voskresenskyn mukaansa, sillä tämä vaikutti kärsivän nestehukasta eikä ehkä muutenkaan ollut elämänsä kunnossa. He antoivat miehelle shortsit ja olutta, ja veneilivät takaisin Darwiniin, jossa ambulanssi oli odottamassa.

Joinerin ja Faustin suorittama yllättävä pelastusoperaatio otti entistä omituisempia käänteitä, kun sairaalassa Voskresensky laitettiin poliisivartiointiin. 

Advertisement

Mies oli syytettynä aseistetusta ryöstöstä, useista pahoinpitelyistä ja vapaudenryöstöstä. Hän oli ollut takuita vastaan vapaana odottamassa oikeudenkäyntiä, mutta oli viikkoa aiemmin leikannut sähköisen seurantapantansa. Pakomatka tyssäsi lyhyeen ja aiempien rikosten rinnalle tuli vielä muutama syyte lisää. Joiner ja Faust olivat aikoneet käydä sairaalassa tapaamassa pelastamaansa miestä, mutta kun tieto tämän etsintäkuulutuksesta ja rikoksista selvisi, päättivät he tehneensä jo ihan tarpeeksi.

Hamsteri uhkasi kylmyyttä ja suoritti stunttihypyn saadakseen karkkia

This hamster was found straying on Sauchiehall Street, Glasgow on Hogmanay. Julkaissut Scottish SPCA Sunnuntaina 3. tammikuuta 2021

 

Skotlantilainen hamsteri on nimetty Tom Cruiseksi, sillä sen todistettiin uudenvuodenaattona suorittavan glasgow’laisessa karkkikaupassa huiman stunttihypyn Mission Impossible -elokuvien tyyliin.

Poundland-karkkikauppaan soitettiin työntekijä paikallisesta eläinsuojeluyhdistyksestä, sillä makean perään olleen hamsterin omistaja ei ollut paikalla. Liikkeen valvontakameratallenteelta voitiin seurata hamsterin uhkarohkeaa soluttautumsita karkkikauppaan: se oli päässyt sisälle pahaa-aavistamattomassa asiakkaassa roikkuen. Ilmeisesti se oli vaellellut Glasgow’n hyytävillä kaduilla ja kiivennyt tai pudottautunut (näistä askelista ei ole tietoa) sattumanvaraisen henkilön mukaan.

Sisällä liikkeessä pörröinen lemmikkijyrsijä hyppäsi kyydistä ja alkoi tutustua kaupan tarjontaan. Se saatiin kiinni hyvin nopeasti. Eläinsuojeluyhdistyksen mukaan karannut hamsteri oli hyväkuntoinen ja omistajan etsinnät ovat alkaneet.

Advertisement

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat