Oudot uutiset

Slovenian maastopalot räjäyttävät ensimmäisen maailmansodan aikaisia, hautautuneita pommeja

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään Sloveniaa kärventävistä maastopaloista, jotka räjäyttävät maahan hautautuneita, yli sata vuotta vanhoja pommeja.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan järkyttävästä vaarasta, jonka Slovenian mittavat maastopalot ovat saaneet aikaan. Maaperään hautautuneet lukuisat pommit räjähtävät kuumuudessa.

Lisäksi kerromme pelottavasta tapauksesta napolilaisessa ravintolassa: Turistilta varastettiin rannekello aseella uhaten, mutta vain hetkisen kuluttua kello palautettiin, koska se oli vain jäljitelmä satojen tuhansien eurojen arvoisesta luksuskellosta.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Slovenian maastopalot räjäyttävät ensimmäisen maailmansodan aikaisia pommeja

Maastopalot ja hirmuhelteet runtelevat Eurooppaa ja Slovenia on yksi kirjaimellisten lieskojen kanssa kamppaileva maa. Jos metsäpalot eivät jo yksistään ole pelottavia ja vaarallisia, niin lisätään siihen sitten kuumuuden vuoksi räjähtävät pommit!

Arvioiden mukaan Euroopan maaperässä on edelleen maailmansotien aikaisia pommeja niin paljon, että niiden löytämiseen ja turvalliseen poistamiseen menee vähintään sata vuotta. Sloveniassa maastopalot ovat vaarallisesti vauhdittaneet asiaa, sillä kun tuli roihuaa ensimmäisen maailmansodan aikaisilla taistelutantereilla, saa se ammukset räjähtämään. Palot ovat roihunneet alueella, jossa 104 vuotta sitten käytiin kaksitoista veristä taistelua. Noissa taisteluissa käytettiin lukematon määrä räjähteitä ja niissä menehtyi yhteensä 200 000 ihmistä.

Sammutustöissä ei ole vältytty vaaratilanteilta, sillä palomiehet työskentelevät herkeämättä siellä, missä maastopalot etenevät. Heinäkuun 22. päivänä eräs pommi räjähti aivan sammuttajien lähellä. Palomiehet saivat osansa sirpaleista, mutta onneksi kukaan ei loukkaantunut.

Mutta tuo oli vain yksi lukuisista räjähdyksistä. Yli satavuotiaita pommeja on syttynyt ja räjähtänyt maastopalojen ja polttavan kuumuuden vuoksi niin paljon, että viranomaiset ovat lopettaneet laskemisen. Räjähdysten määrä on liian suuri, jotta kukaan pystyisi pitämään niistä kirjaa. Vain teiden läheisyydessä tapahtuneet räjähdykset merkitään ylös.

Slovenian maastopalojen sammutustöissä on mukana tuhansittain palomiehiä ja vapaaehtoisia sekä osa maan puolustusvoimien joukoista. ”Ongelma on se, että räjähtämättömien ammusten vuoksi sammuttajat eivät voi mennä tuleen, vaan heidän on pysyttävä palojen reunamilla. Siksi taistelemme maastopaloja vastaan niin kovasti myös ilmasta käsin”, kertoo Slovenian puolustusministeri Marjan Šarec paikallisille medioille.

Varkaat palauttivat ryöstämänsä kellon, sillä se osoittautui halvaksi jäljitelmäksi


Kiitos! Näin sanoivat italialaiset varkaat, kun he anastivat sveitsiläiseltä turistilta aseella uhaten arvokkaan rannekellon. Ei kiitos! Näin sanoivat samaiset varkaat hetkeä myöhemmin, kun he palauttivat halvaksi kopioksi osoittautuneen kellon omistajalleen.
Advertisement

Turvakameralle tallentunut välikohtaus kaikkine käänteineen tapahtui heinäkuun 17. päivänä Napolin tunnetulla Piazza Trieste e Trento -aukiolla. Hieman ennen puoltayötä erästä Monidee Café -ravintolan asiakasta lähestyi varas ase ojossa ja vaati miestä antamaan rannekellonsa. Varkauden kohde oli syystäkin järkyttynyt, harvoin sitä tulee aseella uhatuksi, mutta hän päätti jäädä vielä yhdelle drinkille seuralaisensa kanssa.

Vain minuutteja kellon anastamisen jälkeen toinen henkilö palaa rikospaikalle, heiluttaa käsiään osoittaakseen olevansa aseeton, pyytää säikähtäneeltä varkauden uhrilta anteeksi ja ojentaa kellon takaisin. Ravintolan omistaja Antonio Visconti kertoo uutiskanava CNN:n haastattelussa, että varkaat todennäköisesti palauttivat kellon, jotta sen omistaja ei raportoisi poliisille.

Oli nimittäin niin, että varkaat kuvittelivat kellon olevan 300 000 euron arvoinen Richard Mille. Luksuskellovalmistajan tuotteelta rannekello tosiaan näyttikin, mutta oli todellisuudessa jäljitelmä. Varkaat ilmeisesti totesivat, että on turha ottaa riskiä kiinnijäämisestä, kun palkinto oli mitätön.

Visconti kertoo, että alkujärkytyksen jälkeen varkauden uhriksi joutunut sveitsiläismies otti tapahtuneen yllättävän rauhallisesti, joi juomansa loppuun ja sanoi: ”Olipa mahtava seikkailu!”.

Lue myös:

Advertisement

Suosituimmat