Oudot uutiset

Viettelevät roska-astiat: Malmön uudet roskikset puhuvat tuhmia, jotta ihmiset lopettaisivat roskaamisen

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan roska-astioista, jotka tuhmia puhumalla viettelevät ihmisiä roskaamisen lopettamiseen.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan Ruotsin Malmön uusista roska-astioista, jotka heittelevät seksuaalissävytteisiä lausahduksia. Niiden tarkoitus on vietellä ihmiset pitämään kaupungin kadut siisteinä.

Lisäksi menemme Norjaan, jossa huonekalujätti Ikea tarjoaa apua lasten nimien kanssa pähkäileville tuoreille vanhemmille. Inspiraatiota voi hakea yrityksen tuotteiden nimistä.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Norjan Ikealta yli 800 nimiehdotusta lapsille huonekalujen mukaan


Norjan Ikea haluaa omalta osaltaan auttaa tuoreita vanhempia, jotka pohtivat päänsä puhki, että minkä nimen antaa vastasyntyneelle pienokaiselle. Kuten varmasti monessa muussakin maassa, niin myös Norjassa on koronapandemian aikana ollut valloillaan vauvabuumi.

Alunperin Ruotsissa perustettu huonekalujätti on vuodesta 1948 lähtien antanut huonekaluilleen tuotenumeroiden sijaan nimet ja vuosikymmenten aikana nimiä on kertynyt aikamoinen määrä. Näistä Norjan Ikea on nyt valinnut nimiluetteloon yli 800 sopivaa ehdotusta, joita voi selailla samalla, kun surffailee sisustusta lastenhuoneeseen.

Monet Ikean tuotteet on nimetty ruotsalaisten kuntien, järvien tai muiden maantieteellisten paikkojen mukaan, mutta mukana on myös ihmisten nimiä. Yli 800 nimen listalla onkin ainoastaan ”sopivia” ehdotuksia, joten esimerkiksi ikisuosikit Malm, Kivik ja Kallax eivät ole mukana. Mutta kuka toisaalta estää nimeämästä lastaan lempihyllyn mukaan!?

Norjan Ikean tiedotteen mukaan monet jälleenmyyjät ovat pandemian aikana kärsineet pitkittyneistä toimitusajoista ja materiaalien loppumisesta, mutta ainakaan Norjassa ei ole ollut pulaa lapsista. Vuonna 2021 maassa syntyi 56 060 lasta, mikä on 3081 enemmän kuin vuonna 2020. Ikean mukaan tuo iloinen piikki on luonut haasteita vanhemmille, jotka haluavat löytää lapselleen uniikin nimen.

Norjan Ikean nettisivuilta löytyvässä listauksessa on nimien lisäksi kerrottu, koska kyseinen tuote on ensimmäisen kerran lanseerattu ja lisäksi nimen perässä on lyhyt kuvaus tuotteesta. Ajatuksena on, että kuvauksesta voi löytää yhtymäkohtia omaan pienokaiseen.

Advertisement

Esimerkiksi Marlen-säilytyskaluste nauttii myöhäisistä illoista ja rauhallisista aamuista, kun taas Gitte-tyyny sopeutuu kaikkiin haasteisiin.

Malmön uudet roska-asiat puhuvat tuhmia


Pysytään edelleen Pohjoismaissa, mutta siirrytään Ruotsin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Malmöhön. Malmö on tunnettu ympäristöystävällisistä ratkaisuista kaupunkisuunnittelussa ja uusimman innovaation tarkoitus on kannustaa ihmisiä laittamaan roskat niille tarkoitettuun paikkaan eli roskikseen. Se on yllättävän monelle täysin ylivoimainen tehtävä.

Malmön uudet roska-astiat puhuvat, mutta eivät mitä tahansa. Ne puhuvat tuhmia! Aina kun roska-astia ”saa” roskia, kuuluu sieltä nauhoitettu viesti sensuellilla naisäänellä. Lausahduksia on useita erilaisia, kuten ”oi, juuri noin, kyllä”, ”tule pian takaisin ja tee tuo uudelleen” tai ”mmm, hieman vasemmalle seuraavalla kerralla”.

Puhuvat roska-astiat eivät kuitenkaan ole Malmössä mikään uusi juttu, sillä jo vuonna 2017 teknologia oli käytössä kaupungin roskiksissa ja viestit vaihtelevat ajankohdan mukaan. Koronapandemian alkuaikoina astiat kiittivät roskia tuovia turvavälien säilyttämisestä, mutta nyt kaupunki on ottanut niin sanotusti kovat keinot käyttöön. ”Lausahdukset ovat osa kampanjaa, jonka tarkoitus saada ihmiset puhumaan kaikkein törkyisimmästä asiasta: roskaamisesta”, kertoo kaupungin katujen kunnossapidosta vastaavan osaston päällikkö Marie Persson.

Davidshallsbron-sillalla sijaitsevat roska-astiat ovat saaneet loistavan vastaanoton ja kaupungille on satanut positiivista palautetta. Toivottavasti ne myös tekevät tehtävänsä ja viettelevät tuhmia puhumalla ihmisiä pitämään Malmön kadut siisteinä.

Advertisement

Lue myös:

Advertisement

Suosituimmat