Oudot uutiset

Katso videolta, kuinka norsuemo elvytettiin uskomattomalla tavalla tajuihinsa ja poikanenkin pelastui mutaisesta kuopasta

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään dramaattisesta pelastusoperaatiosta, jossa norsuemo jouduttiin elvyttää tajuihinsa.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa suunnataan tänään Thaimaahan, jossa norsuemo ja poikanen saatiin pelastettua pinteestä erittäin dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Apuun tarvittiin monenlaisia työkoneita, rauhoittavia lääkkeitä ja elvyttämistä. Onneksi tilanne päättyi kaikkien kannalta onnellisesti.

Ota Listafriikki seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Norsuemo elvytettiin ja poikanen saatiin pelastettua mutaisesta kuopasta


Thaimaalaisessa kansallispuistossa koettiin viime keskiviikkona dramaattisia hetkiä, kun vuoden ikäinen norsu oli pudonnut mudasta liukkaaseen viemäriaukkoon, eikä päässyt sieltä omin neuvoin ylös. Jotta pienokainen voitiin pelastaa, jouduttiin sen emo rauhoittaa eläinlääkärien toimesta, koska kukaan ei luonnollisesti voinut mennä liian lähelle täysikasvuista ja hätääntynyttä norsua. Operaatio ei kuitenkaan sujunut suunnitellusti, sillä myös emo luiskahti mutaiseen kuoppaan ja menetti rytäkässä tajuntansa lyötyään päänsä.
Advertisement

Nakhon Nayokin provinssissa sijaitsevan kansallispuiston työntekijät käyttivät täysikasvuisen norsun pelastamiseksi nosturilla varustettua kuorma-autoa, mutta tilanne ei kaikkien kauhuksi ollutkaan ohi. Kun norsu oli saatu hilattua ylös kuopasta, joutuivat eläinlääkärit ryhtyä elvyttämään tajutonta jättiläistä.

Suuren norsun elvyttäminen on rankkaa hommaa ja kaiken kaikkiaan kolme ihmistä hyppi ja pomppi elottomana maanneen eläimen päällä. Samaan aikaan kuopassa ollut poikanen saatiin kaivinkoneen avulla autettua myös maan kamaralle. Poikanen meni suoraan emonsa nisälle ja pelastajat jatkoivat hikistä urakkaansa. Kaikkien onneksi emo virkosi jonkin ajan kuluttua, nousi jaloilleen ja suuntasi poikasensa kanssa takaisin viidakon suojiin.

Vaikka yllä oleva video kestää vain muutaman minuutin, kului eläinten pelastamiseen aikaa kokonaista kolme tuntia.”Tämä oli yksi ikimuistoisimmista pelastusoperaatioista koskaan”, kertoo Khao Yain kansallispuiston eläinlääkäri Chananya Kanchanasarak uutiskanava Sky Newsin haastattelussa. Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Lue myös:

Advertisement

Suosituimmat