Yhteiskunta

Top 10 Instagramin eniten tienaavat lemmikit

Julkaistu

Sosiaalisen median vaikuttajat eivät ole ainoastaan ihmisiä. Sievoisia summia tienaavat myös karvakamut, ja nyt Listafriikki esittelee somessa eniten tienaavat lemmikit.

Instagram on nykyisin melkoinen rahasampo ihmisille, siis mikäli tietää, mitä siellä tekee: tässä tulevat Instagramin eniten tienaavat lemmikit.

Instagram, ja ylipäätään koko sosiaalisen median kenttä, on paitsi erinomainen paikka ihmisille tienata niin sanotun vaikuttajan roolissa rahaa, se on sitä myös eläimille.

Tokikaan eläimet eivät varsinaisesti pääse koskaan konkreettisesti käsiksi tienaamiinsa rahasummiin, vaan ne menevät luonnollisesti heidän omistajilleen; toivon mukaan eläimet kuitenkin pääsevät ansaitsemaan sitä kautta tekemästään työstä, että omistajat palkitsevat nämä kertakaikkisen upeat ja suloiset lemmikkinsä esimerkiksi erilaisten niille hankittavien tavaroiden kautta.

Kymmenen eniten tienaavan eläimen lista on vahvasti ihmisen parhaaksi ystäväksi kutsuttavien koirien hallussa, sillä listalle mahtuu peräti seitsemän koiraa. Kissoja on puolestaan kaksi, ja mahtuuhan mukaan tietenkin myös yksi kettu.

Ota siis tukeva asento nojatuolistasi, tai missä sitten ikinä istutkaan, ja uppoudu tähän Listafriikki.com:n tarjoamaan häkellyttävään Top 10 -listaan eniten sosiaalisessa mediassa tienaavista eläimistä.

Advertisement

Täysin tarkkoja summia ei ole tiedossa, mutta Instagram-postauksien aikataulutukseen ja ajastuksiin erikoistunut isobritannialainen yritys nimeltä Hopper on erinomaisesti perillä siitä, mitä kukin ihminen tai eläin tienaa parhaimmillaan yhtä Instagram-postausta kohden.

10. Koirasusi nimeltä Loki

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Loki the Wolfdog (@loki) jakama julkaisu

Koirasusi tarkoittaa koiran ja suden välistä risteymää, joka on tapahtunut joko tarkoitushakuisesti tai vaihtoehtoisesti vahingossa.

Loki on tässä ”Instagramin eniten tienaavat lemmikit” -kategoriassa herra ja hidalgo, mitä tulee koirasusiin: Loki the Wolfdogilla on Instagramissa uskomattomasti yli 2 miljoonaa seuraajaa; jos tälle haluaa hieman perspektiiviä, suomalaisista somevaikuttajista ainoastaan Joalin Loukamaalla, joka on malli, tanssija ja laulaja, on enemmän Instagram-seuraajia (2,45 miljoonaa seuraajaa) kuin Lokilla.

Lokin taakse jäävät niin Kimi Räikkönen, Nightwish (bändi), Valtteri Bottas kuin myös kaikki muut tunnetut suomalaiset julkisuuden henkilöt – Loukamaata lukuun ottamatta.

Advertisement

Lokin omistava Kelly Lund jätti oman työnsä jo vuonna 2013, keskittyäkseen Lokin sometilien ylläpitämiseen kokopäiväisesti, ja se on eittämättä kannattanut: Lokin kerrotaan nimittäin tienaavan jopa 8 474 euroa yhtä Instagram-postausta kohden.

Pelkästään kesäkuun aikana Loki the Wolfdog Instagram-profiiliin on ilmestynyt 18 postausta, joten jos niistä jokainen olisi niin sanottu sponsoroitu postaus eli mainoskampanja, ja postaukset toisivat tuon maksimaalisen summan, puhuttaisiin tässä vaatimattomasti 152 532 euron tienesteistä hieman yli kolmen viikon aikana.

9. Tuna – ei mikään maailman kaunein koira, mutta sydän puhdasta kultaa

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Tuna {breed:chiweenie} (@tunameltsmyheart) jakama julkaisu

Tuna on sekarotuinen koira, jossa on sekä chihuahuaa että mäyräkoiraa. Tällä karvakamulla on 2,1 miljoonaa seuraajaa Instagramissa, joskaan Tunan suosio ei perustu varsinaisesti kauniiseen ulkonäköön, vaan enemmänkin erikoisiin ja ajoittain sekopäisiin ilmeisiin.

Myös Tunan tarinalla on varmasti oma osansa siinä suosiossa, joka tuo tämän koiran omistajille jopa 8 700 euroa jokaista postausta kohden: Tuna löytyi seitsemän vuotta sitten hylättynä tienposkesta, San Diegon kaupungista Yhdysvalloista, ja koiranpelastaja otti hänet mukaansa. Lopulta Tunalle löytyi uusi koti, kun Courtney Dasher tarjosi tälle kaverille paitsi kodin – myös mainetta ja mammonaa.

Advertisement

Tuna on saanut aikaiseksi myös todella paljon hyvää, kiitos omistajansa: koiran avulla on kerätty sievoisia summia rahaa eläimiä pelastaville ryhmille ja ylipäätään Tunaa on käytetty eläinten hyvinvointiin liittyvässä viestinnässä.

Tunasta on myös kirjoitettu kirja, joka kulkee nimellä ”Tuna Melts My Heart: The Underdog With The Overbite” (suomennettuna ”Tuna sulattaa sydämeni: Altavastaaja, jolla on ylipurenta”); kyseessä on kuvakirja Tunan elämästä.

Tunan voit tavata myös useissa internetissä leviävissä meemeissä.

8. Bulldog Blogger

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Bulldog Blogger (@tecuaniventura) jakama julkaisu

Bulldog Blogger on Venäjällä asustavan koiran Instagram -tilin nimi.

Advertisement

Valitettavasti meiltä ei käänny tuo venäjän kieli kovinkaan sutjakkaasti, joten emme osaa kertoa teille, mikä tämän mitä ilmeisimmin englanninbulldoggin rotua olevan koiran nimi on, mutta niin tai näin, kyseinen koira on melkoinen rahasampo Instagramissa.

Tämän erilaisiin söpöihin asusteisiin – prinsessa, yksisarvinen ja niin edelleen – useimmissa kuvissa puetun kaverin kerrotaan tienaavan jopa 8 845 euroa yhtä sponsoroitua Instagram-postausta kohden, joten siinä ei omistajan tarvitse aivan hirveästi miettiä omia töitään – ellei sitä sitten halua tehdä töitä ikään kuin harrastuksena.

Tämän veijarin suurimpia asiakkaita ovat lähinnä venäläiset yritykset.

7. Kissa nimeltään Smoothie

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Smoothie the Cat (@smoothiethecat) jakama julkaisu

Smoothie ei ole mikään aivan tavallinen kissa. Tai itse asiassa on sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta sen jälkeen, kun aletaan katsomaan pankkitilin saldoa – siinä kohtaa tarina muuttuu.

Advertisement

Smoothie The Cat -nimeä kantavalla Instagram-tilillä on hulppeat 2,2 miljoonaa seuraajaa ja tämä kissa tienaa sponsoroidusta Instagram-postauksesta parhaimmillaan jopa 9 090 euroa.

Smoothieta on kutsuttu eri yhteyksissä jopa maailman kauneimmaksi kissaksi ja vaikeahan tuosta on olla eri mieltä, kun katsoo näitä Hollannissa omistajansa Arvid van Boekelin kanssa asustavasta kissasta julkaistuja kuvia.

Smoothie on rodultaan brittiläinen pitkäkarva. Van Boekelilla oli alkuun tapana julkaista paljon kuvia kissastaan Facebookissa, mutta kun Facebook-kaverit alkoivat kyllästyä tähän, päätti omistaja perustaa kissalle oman Instagram-tilinsä ja alkaa postata kuvia sinne.

Tietyllä tapaa van Boekelin käykin kiittäminen näitä kyllästyneitä kavereitaan, sillä sitä kautta hän pääsi luomaan kissansa ympärille melkoisen bisneksen, tehden ihan sitä samaa kuin hän oli tehnyt siihenkin asti, kun hän ei ollut vielä perustanut Instagram-tiliä.

6. Kultainennoutaja nimeltä Tucker

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön TUCKER | The Golden Retriever (@tuckerbudzyn) jakama julkaisu

Advertisement

Tucker ei ole mikään eilisen teereen poika, sillä hänellä on Instagramissa peräti 2,4 miljoonaa seuraajaa. Eikä homma nyt tietenkään siihen jää – Tuckerilla on myös oma YouTube-kanavansa jolla on 1,8 miljoonaa tilaajaa, joten tällä kultaisellanoutajalla on melkoinen määrä faneja.

Parasta näiden upeiden ja sympaattisten lemmikkien kohdalla on se, etteivät ne joudu tekemään mitään sellaista, mistä ne eivät pitäisi. Tuckerin omistava Courtney Budzyn postailee videoita ja kuvia pääasiassa Tuckerin leikeistä, ja siitä, kun koira syö tai kerjää huomiota ihmisiltä.

Ja sitä huomiota – sitähän Tucker saa.

Pelkästään Instagramissa Tuckerin kerrotaan tienaavan jopa 9 581 euroa yhtä Instagram-postausta kohden, ja kun siihen heitetään vielä päälle YouTubesta irtoavat tulot, tämä kaveri on tienannut itselleen melkoisen monta herkkukoria.

5. Japanilainen julkkis nimeltä Maru

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Shinjiro Ono (@marutaro) jakama julkaisu

Advertisement

Maru Taroa voisi kutsua japanilaiseksi julkkikseksi, vaikka kyseessä onkin koira. Tällä Shiba inu -rotuisella kaverilla on Instagramissa 2,5 miljoonaa seuraajaa ja hän yltää arvioiden mukaan kymppitonni-kerhoon – toisin sanoen Maru tienaa yhdestä postauksesta jopa 10 446 euroa.

Shinjiro Ono osti Marun paikallisesta lemmikkikaupasta ja hän teki koirastaan välittömästi tähden sosiaalisessa mediassa, kuvaten Marun elämää. Eikä Marun perheelleen tuomat tienestit jää Instagramin varaan, vaan koiralle on olemassa oma nettiverkkokauppansa, jossa myydään muun muassa Marun kuvilla varustettuja paitoja, laukkuja, tyynyjä ja puhelinkoteloita.

Marusta tekee erityisen se, että hän näyttää maailman onnellisimmalta koiralta, kiitos söpöjen kasvojensa – ikään kuin Maru hymyilisi.

Nykyisin Marulla on ikää jo 11 vuotta ja ensimmäinen Instagram-tilillä julkaistu kuva Marusta oli pentuna; toisin sanoen Marulla on takanaan jo melkoisen pitkä somejulkkiksen ura.

4. Juniper – ei todellakaan aivan mikään tavallinen lemmikki

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön JUNIPER & FRIENDS (@juniperfoxx) jakama julkaisu

Advertisement

Kun listataan Instagramin eniten tienaavat lemmikit, on täysin odotettavaa, että listan valtaavat ne kaikkein perinteisimmät karvaiset kaverit – kissat ja koirat.

Tälle Top 10 -listalle mahtuu kuitenkin yksi poikkeus sääntöön ja tämä poikkeus on kettu nimeltä Juniper. Juniperilla on 2,9 miljoonaa Instagram-seuraajaa ja tämän ”ketturepolaisen” kohdalla se tarkoittaa yltämistä jopa yli 12 000 euron ansioihin yhden kuvan tai videon osalta; lienee turvallista sanoa, että Juniper on maailman rikkain kettu, ainakin itse kerättyjen rahojen osalta.

Tämä Pohjois-Amerikassa asuva punakettu ei ole suinkaan asuinpaikkansa ainoa eläin – päinvastoin, Juniper asustaa lukuisten pelastettujen eksoottisten eläinten kanssa samassa paikassa. Juniper syntyi aikanaan kettutarhalle, jossa ketuista keskitytään tekemään turkiksia, joten Juniperin elämä pelastui kirjaimellisesti, kun uusi koti löytyi.

Tämä hirvien kanssa flirttaileva, aamuisin halaileva, sukkia syövä ja herkkuja piilottava kaveri tienaa myös oheistuotemyynnillä: Juniperista on tehty kirja ja lisäksi fanit voivat ostaa ainakin Juniperin kuvalla varustettuja paitoja ja pinssejä.

Omistajat kertovat Juniperin olevan nokkavin elävä olento, jonka he ovat koskaan tavanneet – heidän ei tarvitse koskaan arvailla, miten Juniper suhtautuu eri asioihin.

Advertisement

3. Doug The Pug – mopsi vailla vertaa

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Doug The Pug (@itsdougthepug) jakama julkaisu

Doug The Pug ei ole pelkästään Instagram-julkkis, vaan tämä ruttunaamainen koira on sitä myös Twitterissä: ensimmäisenä mainitussa hänellä on peräti 4 miljoonaa seuraajaa – jälkimmäisessä 2,7 miljoonaa. Ja tottahan nyt toki mukaan mahtuu myös 6 miljoonan seuraajan Facebook-sivu.

Instagram tunnetaan somekanavien osalta kuitenkin ylivoimaisesti kaikkein merkittävimpänä rahasampona ja siksi me keskitymme siihen myös tämän listan osalta. Doug-koiran kohdalla Instagram-tienestit nousevat parhaimmillaan yhden postauksen osalta jopa 15 880 euroon, joten pikkurahasta tällä pikkumopsilla ei liene puutetta.

Dougin omistaja Leslie Mosier on löytänyt rakkaalle lemmikilleen muun muassa sellaisia yhteistyökumppaneita kuin Pizza Hut ja Sabra. Lisäksi Doug on nähty erilaisissa mainoksissa muun muassa Backstreet Boysin ja Jonas Brothersin kanssa. Tämä kahdeksanvuotias veijari on siis tunnettu myös julkkisten keskuudessa.

2. Nala – maailman suosituin kissa

View this post on Instagram

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat) on

Advertisement

Kirjailija, maailmanennätyksen haltija, nautiskelija ja maailman suosituin kissa. Esimerkiksi näillä sanoilla voisi kuvailla Los Angelesissa asustavaa Nala-kissaa.

Vuonna 2012 paikallisesta eläinhoitolasta adoptoidulla Nalalla on Instagramissa 4,3 miljoonaa seuraajaa, mikä on tuonut sille juuri sitä varten luodun Guinnessin maailmanennätyksen: Kissa, jolla on eniten seuraajia Instagramissa.

Omistaja Varisiri Methachittiphan perusti Nalalle oman tilin vain esitelläkseen uutta lemmikkiään Thaimaassa asuville sukulaisilleen. Tuolloin Instagram vasta aloitteli maailmanvalloistustaan, joten ajankohta oli suotuisa suloiselle Nalalle.

Tänä vuonna Nalasta tuli myös kirjailija, kun se julkaisi esikoisteoksensa, jossa kannustetaan elämästä nauttimiseen ja unelmointiin sekä annetaan tietenkin vinkkejä hylättyjen eläinten adoptoimiseen.

Nala tienaa yhdestä sponsoroidusta Instagram-postauksesta hulppean summan, reilu 17 000 euroa. Eikä ihme, sillä yhteistyökumppaneihin kuuluu sellaisia yhtiöitä kuin Google, Lyft ja Hulu.

Advertisement

Eivätkä tienestit ole enää vain sosiaalisen median varassa, sillä Methachittiphan on perustanut kissanruokaa valmistavan yrityksen. Love, Nala -nimisen herkun keulakuvana toimii yksinoikeudella kukas muukaan kuin maailman suosituin kissa, suurine sinisine silmineen.

1. Maailmanennätyskoira JiffPom

View this post on Instagram

A post shared by j i f f p o m (@jiffpom) on

Pomeranian-rotuinen JiffPom paistattelee Eniten tienaavat lemmikit -listalla aivan omassa luokassaan; sillä on Instagramissa 10,4 miljoonaa seuraajaa. Yhteensä sillä on eri sosiaalisen median kanavissa yli 30 miljoonaa seuraajaa, jotka rakastavat katsella erilaisiin, söpöihin asuihin puettua karvapalleroa.

Los Angelesissa, tähtiloiston ytimessä, elävä JiffPom tienaa yhdestä yhteistyöpostauksesta reippaat 40 000 euroa ja sen kumppaneihin kuuluvat muun muassa Target ja Banana Republic.

Julkisuuteen JiffPom nousi vuonna 2014, kun se rikkoi kaksi maailmanennätystä: koira, joka on kävellyt 10 metriä nopeiten takajaloilla ja 5 metriä nopeiten etujaloilla. Sittemmin se on menettänyt nämä tittelit, mutta yksi Guinnessin maailmanennätys sillä edelleen on: Eläin, jolla on eniten seuraajia Instagramissa.

Advertisement

JiffPom hengailee vapaa-aikanaan julkkisten, kuten laulaja Ariana Granden, kanssa ja onpa se esiintynyt Katy Perryn musiikkivideollakin. Suositut keskusteluohjelmat, Hollywood-elokuvien ensi-illat ja punaiset matot ovat tälle hemmotellulle söpöläiselle täysin arkipäivää.

🤷‍♂ Oletko sinä kissa- vai koiraihminen, tai et kenties kumpaakaan? Oletko koskaan harkinnut, että perustaisit lemmikillesi Instagram-tilin?

Postaa meille ihmeessä kuvia lemmikistäsi ⬇⬇ kommenttikentässä tai sosiaalisen median kanavissamme!

Advertisement

Suosituimmat