Elämäntapa

Viime minuutin vinkit pukinkonttiin: Parhaat aineettomat lahjat koko perheelle

Julkaistu

Parhaat aineettomat lahjat, jotka on helppo ja nopea hankkia vaikka juuri ennen kuin joulupukki saapuu.

Jouluaatto on jo pitkällä, mutta joku voi vielä tuskailla hankkimattomista lahjoista. Ei hätää: Nämä aineettomat lahjat nappaat helposti sohvan nurkassa istuen, vaikka juuri ennen kuin joulupukki saapuu.

Vaikka kaupat ovat auki vielä monta tuntia, niin se ei ole turhan houkutteleva vaihtoehto. Lisäksi kavereita ja sukulaisia tulee nähtyä seuraavina päivinä ja joku lahja saattaa uupua. Aineettomat lahjat ovat monesta syystä loistava valinta: se on ekologinen, nopea ja helppo hankkia, ja useimmiten kovin mieluinen lahjansaajalle – tavaraa on jo valmiiksi riittämiin ja/tai oma maku on valikoiva.

Tässä siis viime hetken vinkit pukinkonttiin – nämä aineettomat lahjat pelastavat sinut turhalta stressiltä ja ilahduttavat läheisiäsi. Ja toimivat tietysti läpi vuoden: onhan sitä lahjojen kanssa pähkäilyä muulloinkin kuin vain jouluna!

Lapsille hauskaa tekemistä

Vaikka lapset ovat yleensä ekstaasissa kaikista leluista, joita paketeista paljastuu, on riemu turhan usein lyhytaikainen. Leluja löytyy paljon ja ne menettävät uutuudenviehätyksensä nopeasti.

Siksi aineeton lahja on loistava valinta myös perheen pienimmille. Lahjakortti sisäleikkipuistoon tai huvipuistoon toimii aina – miksei myös aikuisille!? Hauska idea on myös sellainen, että tekee itse lahjakortteja mukavaan yhteiseen tekemiseen: käynti kotieläintilalla, eväsretki metsässä tai kahdenkeskinen päivä vanhemman tai muun aikuisen kanssa. Tekemisen ei tarvitse maksaa mitään – yhdessäolo on lapsellekin tärkeintä!

Netistä löytyy paljon hauskaa ja opettavaistakin tekemistä. Esimerkiksi Musasopin muskariin löytyy erimittaisia lahjakortteja ja se toimii sovelluksen kautta. Musasopin muskari on siis aina mukana ja viihdyttää koko perhettä. Muskaritunteja ja lauluvideoita voi katsoa koko perheen voimin, mutta sovelluksen käyttäminen sujuu lapselta itsenäisestikin. Sovelluksesta löytyvät viikoittaisten muskarituntien lisäksi kaikki rakastetuimmat lastenlaulut, joita voi kuunnella ja tietysti laulaa mukana.

Advertisement

Kulttuuria ja hyvää ruokaa

Lippu teatteriin, käynti museossa, konsertti, leffalippuja – näistä löytyy jokaisen kukkarolle sopivia vaihtoehtoja. Erilaisista lippupalveluista saa ostettua myös avoimia lahjakortteja, jotka lahjansaaja voi itse käyttää haluamallaan tavalla, esimerkiksi kesän festarilippujen hankkimiseen.

Entäs jotain hyvää ruokaa? Ei voi mennä vikaan, jos hankkii lahjakortin ravintolaan tai vaikkapa ruokakauppaan. Läheiselle voi lahjoittaa myös itsetehdyn gourmet-illallisen tai vaikka rennon pizzaillan yhdessä. Mieti, kuinka mahtavaa olisi itse saada tuollainen lahja!

Sporttia ja iloa vapaa-aikaa

Ehkäpä läheisesi käy kuntosalilla tai tanssitunneilla? Miten olisi lahjakortti johonkin liikuntaharrastukseen? Lahja voi myös olla jokin uuden lajin kokeilu, jonka voitte toteuttaa yhdessä.

Monilla meistä on myös kuukausitilauksia netin erilaisiin suoratoistopalveluihin, joihin on helppo ostaa avoimia lahjakortteja. Vaihtoehtoja on lukemattomia, äläkä unohda musiikkia, äänikirjoja ja digitaalisia lehtiä.

Mitäpä jos olisit itse se lahja?

Tämä voi kuulostaa tylsältä vinkiltä, mutta mieti asia omalle kohdallesi: Ilostuisitko ikihyviksi, jos saisit joululahjaksi ikkunanpesun, lupauksen lumitöiden tekemisestä tai vaikka klassisen tarjouksen lapsenhoidosta? Niinpä.

Kannattaa miettiä, missä itse olet hyvä ja lahjansaaja välttämättä ei. Maksaako kaverisi auton renkaanvaihdosta, mutta sinä tekisit sen kädenkäänteessä? Onko joku läheisesi innokas marjastaja, mutta mehun ja hillojen tekoon ei löydy taitoa tai välineitä? Entäs muuttoapa tai remonttiapu? Tai lupaus lähteä yhdessä lenkille, vaikka ei yhtään huvittaisi?

Oman osaamisen ja avun tarjoaminen on oikeasti kaikkein paras lahja. Se voi sinulle lahjanantajana tuntua hieman hassulta, mutta kuten mainittua: Miltä sinusta tuntuisi saada sellainen lahja?

*

Advertisement

🎁 Listafriikki toivottaa kaikille lukijoille oikein mukavaa ja lämmintä joulua! 

Lue myös:

Suosituimmat