Elämäntapa

Maailman vanhimmat kissa ja koira sekä maailman suurin kokoelma Pokèmon-kortteja – 6 uunituoretta Guinnessin ennätystä

Julkaistu

Nyt listataan tuoreita Guinnessin ennätyksiä, joihin lukeutuvat muun muassa maailman vanhimmat koira ja kissa.

Nyt listataan uunituoreita ja mielenkiintoisia Guinnessin ennätyksiä! Mukaan mahtuu muun muassa maailman vanhimmat lemmikit sekä maailman suurin Pokémon-korttikokoelma.

Lisäksi ennätyksiä on tehtailtu laskettelurinteessä ja suurimman guacamole-annoksen valmistuksessa. Lisäksi tutustumme pariskuntaan, joka on rikkonut useammankin syömisennätyksen; ei koossa vaan nopeudessa.

Lähtisitkö rikkomaan näitä ennätyksiä? Jos et, niin Listafriikki on aiemmin koostanut koko joukon täysin rikottavissa olevia Guinnessin maailmanennätyksiä: Top 10 maailmanennätykset, jotka voit yrittää rikkoa kotona.

Maailman vanhin elossa oleva koira


Marraskuun 15. päivänä Guinness World Records julisti Yhdysvaltojen Los Angelesissa asustavan Ginon maailman vanhimmaksi elossa olevaksi koiraksi. Gino juhlii syntymäpäiväänsä 24. syyskuuta ja on kunnioitettavat 22 vuotta vanha. Ykköspaikka vaihtui luonnollisella, mutta ikävällä tavalla, kun viime keväänä ennätyksen haltijaksi noussut Pebbles-koira menehtyi marraskuun alussa.

Alex Wolf adoptoi parivuotiaan Ginon vuonna 2002 ja koira on siitä lähtien ollut rakas perheenjäsen. ”Olen pitänyt siitä erinomaista huolta kaikki nämä vuodet ja se on edelleen suhteellisen hyvässä kunnossa”, kertoo Wolf ennätyksellisestä lemmikistään. Adoption aikaan Wolf oli kaksikymppinen yliopisto-opiskelija, joten Gino on ollut läsnä puolet hänen elämästään.

Advertisement

Lemmikkinsä pitkän iän salaisuudeksi Wolf nimeää terveellisen ruokavalion, säännölliset käynnit eläinlääkärillä ja koiran ehtymättömän elämänilon. Wolfin mukaan Gino on myös edelleen ”tosi suloinen”, mikä on hänen mielestään yllättävää vanhan herran iän huomioonottaen.

Maailman vanhin elossa oleva kissa


Jatketaan iäkkäiden lemmikkien parissa, sillä Guinness World Records antoi eilen, marraskuun 24. päivänä, virallisen tunnustuksen maailman vanhimmalle elossa olevalle kissalle. Lontoossa asuva Flossie juhlii aivan näillä näppäimillä 27-vuotissynttäreitään!

Ikä on tehnyt osittain tehtävänsä, sillä Flossie on kuuro ja lähes sokea. Flossieta ei kuitenkaan haittaa, sillä se on edelleen leikkisä ja utelias, ja heikentyneistä aisteista huolimatta se sopeutuu uusiin ympäristöihin nopeasti.

Flossien elämänkaari on hieman erilainen kuin koirien ikänestori Ginolla, joka on viettänyt lähes koko elämänsä saman omistajan kanssa. Flossie nimittäin vietti elämänsä ensimmäiset kuukaudet Liverpoolin kaduilla ja myöhemmin sen koti on vaihtunut useampaan otteeseen erinäisten syiden vuoksi.

Nykyisin Flossie elelee onnellisia vanhuuden päiviä Vicki Greenin kanssa. Flossie on jo neljäs iäkäs kissa, jonka Green on adoptoinut. Useimmat haluavat lemmikikseen poikasia ja mahdollisimman nuoria eläimiä, mutta Green on halunnut tarjota kodin vanhemmille kissoille, jotta ne saavat nauttia elämänsä viimeisistä vuosista rakastavassa ympäristössä.

Advertisement

Flossien lempipuuhia ovat suosikkivilttiin kääriytyminen, omistajan vieressä makoilu ja tietenkin syöminen. ”Se ei koskaan kieltäydy ateriasta”, paljastaa Green, joka adoptoi vanhan rouvan viime elokuussa. ”Tiesin välittömästi, että sain seurakseni hyvin erityisen kissan, mutta en adoptiohetkellä osannut kuvitellakaan, että jakaisin kotini ennätyksen haltijan kanssa”, kertoo Green ylpeänä lemmikistään.

Vanhin reilin liukuja

Yhdysvaltain Coloradossa asuva David Schaut ei saanut ideaa ennätyksen tekemisestä itse, vaan siihen yllytti eräs Beaver Creek -hiihtokeskuksen työntekijä, joka oli nähnyt Schautin liukuvan reiliä suksillaan. Harva 65-vuotiaan Schautin ikätoveri temppuilee rinteessä.

Kukaan ei koskaan aiemmin ollut hakenut vanhimman reilin liukujan ennätystä, joten Guinness World Records loi Schautille aivan uuden kategorian.

Aivan noin vain tittelin saaminen ei onnistu, sillä ennätystehtailuun tarvitaan viralliset ohjeet ja säännöt. ”Reilin vähimmäispituudeksi määriteltiin viisi metriä, joka on enemmän kuin mihin olen tottunut”, kertoo englantilaissyntyinen Schaut valmisteluista. Esteeksi meinasi muodostua juuri pituus, sillä Schaut ei meinannut löytää mistään läheltä tarpeeksi pitää reiliä.

Sitten Beaver Creek, jonka työntekijää ideasta on kiittäminen, päätti rakentaa 7,5-metrisen reilin, joka sopi täydellisesti ennätyksen tekemiseen. ”Päätin käyttää juuri tuota reiliä, vaikka se oli yli kaksi metriä vaadittua pitempi”, kertoo Schaut. Hän myös paljastaa harjoitelleensa kyseisellä reilillä 4-5 kertaa viikossa parin kuukauden ajan; laskuja kertyi yli 700 kappaletta. Sinnikäs treenaaminen kuitenkin palkittiin, sillä kun virallisen ennätysyrityksen aika tuli, meni suoritus kerralla nappiin.

Virallinen ennätys maailman vanhimmalle reilin liukujalle myönnettiin nyt marraskuun lopulla, vaikka liu’un hän suoritti hyväksytysti jo 28. tammikuuta 2022.

Advertisement

Suurin Pokémon-korttikokoelma


Tanskalaiset veljekset Jens Ishøy Prehn ja Per Ishøy Nielsen ovat keränneet Pokémon-kortteja koko aikuisikänsä. Heidän kokoelmassaan on 32 809 erilaista korttia, mikä oikeuttaa Guinnessin maailmanennätykseen. Veljeksillä on nyt virallisesti maailman suurin kokoelma Pokémon-kortteja.

Keräily on vuosien mittaan vaatinut paljon aikaa ja rahaa, mutta joukossa on myös todellisia helmiä. Kokoelmansa arvokkaimmaksi yksilöksi veljekset nimeävät Charizard-kortin ensimmäisen painoksen, jonka hinta pyörii tällä hetkellä siellä 20 000 euron kieppeillä. Kokoelmassa on toki muitakin usean tuhannen euron arvoisia keräilykortteja.

Harrastus ei kuitenkaan lopu Guinnessin ennätykseen, vaan tarkoituksena on kerätä aina vain lisää kortteja.

Jens ja Per ottivat kirjaimellisesti Pokémonista tutun lausahduksen: Gotta catch ’em all!

Burrito ja hodareita ennätysvauhdilla


Ovatko yhteiset kiinnostuksen kohteet avain onnelliseen parisuhteeseen? Kuka tietää, mutta ainakin tätä yhdysvaltalaista avioparia yhdistää intohimoinen suhtautuminen ruokaan. Floridalaiset kilpasyöjät Miki Sudo ja Nicholas Wehry kävivät lokakuun 22. päivänä ankaran haasteen kimppuun, sillä tarkoitus oli rikkoa koko joukko syömisennätyksiä.
Advertisement

Sudo vetäisi kokonaisen burriton 31,47 sekunnissa rikkoen aiemman ennätyksen 0,88 sekunnilla. Samana päivänä hän murskasi ”eniten hot dogeja minuutissa” -ennätyksen syömällä kuusi kappaletta; aiempi Guinnessin maailmanennätys oli kolme.

Aviomies Wehry ei tyytynyt seuraamaan vaimonsa ennätysten tahkomista vain vierestä, vaan myös hän iski kyntensä ja hampaansa ennätystehtailuun. Koska ennätys hodarien ahmimisesta minuutissa oli jo perheessä, tarttui Wehry kolmen minuutin haasteeseen. Aiempi ennätys oli yhdeksän hot dogia, mutta Wehry kiskoi kolmeen minuuttiin 12 kappaletta. Hän myös yritti rikkoa ennätykset jäätelön ja pizzan syömisessä, mutta nuo jäivät tällä kertaa saavuttamatta.

The Hungry Couple -nimellä kilpasyöntipiireissä tunnettu pariskunta tapasi toisensa lajin parissa vuonna 2018, kun Sudo meni kilpailuaamuna esittäytymään Wehrylle hotellin kuntosalilla. Se oli rakkautta ensi puraisulla! Vaikka kotona pariskunta on hyvää pataa, ottavat he säännöllisesti yhteen kilpailuissa. Kamppailu on kovaa ja perheen ykkösahmijan titteli vaihtuu kisasta toiseen.

Heillä on kilpasyömisessä täysin erilaiset tekniikat. ”Miki käyttää taitoa ja minä onnea. Hänellä on rytmiä ja minä turvaudun väkivaltaan.”, summaa Wehry Guinness World Recordsille.

Muutama annos guacamolea


Montako kokkia tarvitaan tekemään 4970 kiloa guacamolea? Vastaus: 300.
Advertisement

Peribánin kaupungissa Meksikossa järjestetty suuri, avokadoihin keskittyvä tapahtuma avattiin näyttävästi uudella maailmanennätyksellä. 300 kokin ryhmä sekoitti lähes 5000 kiloa guacamolea rikkoen heittämällä aiemman ennätyksen. Tuo ennätys oli peräisin vuodelta 2018 ja se saavutettiin Peribánin kanssa samassa osavaltiossa sijaitsevassa Tancitarossa. Silloin guacamolea sekoiteltiin 3788 kiloa, joten parannus oli huomattava.

Ennätykselliseen guacamoleen käytettiin yli 10 000 kiloa omassa kaupungissa kasvatettuja avokadoja sekä tietenkin roppakaupalla tomaattia, sipulia, chiliä, limeä ja korianteria. Tarkempaa reseptiä ei julkisuuteen ole annettu; ilmeisesti se on ammattisalaisuus.

Lue myös:

Suosituimmat