Oudot uutiset

Lankutuksen maailmanennätys uusiksi: Australialaismies lankutti yli 9,5 tuntia!

Julkaistu

Lankutuksen maailmanennätys on pistetty uusiksi, kun australialaismies lankutti huimat 9,5 tuntia.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään muun muassa siitä, kun lankutuksen maailmanennätys meni uusiksi australialaisen Daniel Scalin pysyttyä piinaavassa asennossa 9,5 tunnin ajan.

Lisäksi kerromme pandemian vaikutuksista kissoihin; nuo lemmikit ovat hengenvaarallisen stressaantuneita ihmisten jatkuvasta kotona olemisesta. Uutisissa myös espanjalainen piispa, joka irtisanoutui rakastuttuaan eroottisia romaaneita satanistisella twistillä kirjoittaneeseen naiseen.

Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Lankutuksen maailmanennätys uusiksi: 9,5 tuntia piinaa


Australialainen Daniel Scali on rikkonut lankutuksen maailmanennätyksen pysymällä rautaista keskivartaloa vaativassa asennossa yhdeksän ja puoli tuntia. Siis juuri siinä pirullisessa asennossa, jossa mattimeikäläinen pysyy hädin tuskin minuutin.

Huimaksi uudeksi ennätykseksi kirjattiin 9 tuntia, 30 minuuttia ja 1 sekunti, joka murskasi edellisen ennätyksen yli tunnilla. Aiempi lankutuksen maailmanennätys tehtiin helmikuussa 2020, kun tuolloin 62-vuotias yhdysvaltalainen George Hood lankutti 8 tuntia, 15 minuuttia ja 15 sekuntia.

Nyt nimi Guinnessin ennätystenkirjassa kuitenkin vaihtui, vaikka Scali kertoi reisiään alkaneen polttaa 14 minuutin jälkeen ja seitsemän tunnin kohdalla hän oli ”tuntenut kropassaan hieman värinää ja tärinää”. Se johti pahoinvointiin, kuten yllä olevalta videolta on nähtävissä, mutta lankuttamista hän ei näistä takaiskuista huolimatta lopettanut.

Vielä uskomattomampaa miehen suorituksesta tekee se, että hän on kärsinyt 12-vuotiaasta asti CRPS:stä eli monimuotoisesta paikallisesta kipuoireyhtymästä pudottuaan trampoliinilta ja loukattuaan kätensä pahasti. Nyt 28-vuotias Scali siis tiesi, että valmistautuminen ennätysyritykseen olisi tehtävä huolellisesti, sillä lankutuksessa varsinkin käsiin kohdistuu kova paine.

Advertisement

Niin, ja Scali oli kokeillut lankkua elämänsä ensimmäisen kerran vasta viime vuonna.

Hän vietti tuntikausia kuntosalilla tehden punnerruksia ja istumaannousuja valmistaakseen kroppansa lankutusmaratoniin. Scali hankki myös henkisen valmentajan, jotta sai mentaalipuolen kuntoon suoritusta varten. Hänen mukaansa kuka tahansa pystyy mihin tahansa, kunhan pääkoppa on kunnossa ja itse uskoo tekemiseensä.

Kipu on edelleen olemassa. Se ei tule ikinä muuttumaan, mutta suhtautumiseni kipuun on muuttunut”, kertoo ennätysmies CNN-uutiskanavan haastattelussa.

Pandemia stressaa kissoja hengenvaarallisen paljon

Kissoja ei yleisesti pidetä yhtä seurallisina eläiminä kuin koiria, jotka usein haluavat ja vaativat huomiota koko ajan. Tämä on viime aikoina ilmennyt valitettavan konkreettisesti, sillä pandemian vuoksi jatkuvasti kotona olevat ihmiset stressaavat yksinoloon tottuneita kissoja hengiltä.

Isossa-Britanniassa kissoihin erikoistuneet asiantuntijat ovat ohjeistaneet kissojen omistajia kiinnittämään huomiota lemmikkeihinsä. Tai paremminkin olemaan huomioimatta niitä.

Kissat ovat tottuneet olemaan pitkät työpäivät yksinään kotona ja lataamaan akkujaan ihmisten kanssa vietettäviä tunteja varten. Pandemian myötä tämä on muuttunut, kun monet ovat etätöissä ja vapaa-aikakin vietetään pääosin kotosalla. Vaikka joillekin kissoille omistajien läsnäolo on ollut positiivinen muutos ja joskus harvoin kissatkin voivat kärsiä eroahdistuksesta, viihtyvät useimmat niistä yksin enemmän kuin hyvin.

Advertisement

Kun aikuiset työskentelevät kotona ja lapset ovat etäopetuksessa, ei kissoilla ole hiljaista hengähdystaukoa. Ihmisten jatkuva läsnäolo on lisännyt hengenvaarallisia sairauksia huomattavasti viimeisen 18 kuukauden aikana. Eläinlääkärit raportoivat esimerkiksi erilaisten vakavien virtsarakontulehdusten ja -tukkeutumisten yleistyneen räjähdysmäisesti, kun kissojen arkirutiinit ovat sekoittuneet. Kissat ovat tavoilleen uskollisia, joten muutokset aiheuttavat niille huomattavaa stressiä ja ahdistuneisuutta.

Cats Protection -järjestö onkin kehottanut lemmikinomistajia luomaan kissoille rauhallisen pakopaikan, jonka hiljaisuuteen ne voivat suunnata, kun ihmiset alkavat käymään niiden hermoille. Voi esimerkiksi olla, että aiemmin lähes käyttämättömänä ollut vierashuone, joka on ollut kissalle mieluisa lepopaikka, onkin pandemian myötä valjastettu kotitoimistoksi. Järjestön mukaan stressistä kertoo muun muassa ylensyönti, ulostaminen ympäri asuntoa sekä itsensä jatkuva nuoleminen. Selvä merkki on myös se, jos kissa eristäytyy kokonaan tai muuttuu jopa vihamieliseksi omistajiaan kohtaan.

Oletko sinä huomannut lemmikeissäsi muutoksia, kun arki on ollut pandemian vuoksi erilaista?

Piispa irtisanoutui, koska rakastui ”eroottisia romaaneita satanistisella vivahteella” kirjoittaneeseen naiseen

Katolisen kirkon nousevaksi tähdeksi nimitetty piispa erosi viime kuussa henkilökohtaisista syistä, ja nyt media on onkinut tietoonsa, että Xavier Novell rakastui naiseen, jonka teokset ovat ”eroottista kaunokirjallisuutta satanistisella vivahteella”.

Novell, josta vuonna 2010 tuli 41-vuotiaana Espanjan nuorin piispa, tunnettiin jopa kirkon sisällä äärimmäisen vanhoillisena. Hän oli käännytyshoitojen vankka kannattaja ja vastusti siis kiivaasti homoseksuaalisuutta. Novell suoritti myös manauksia ja tulevaisuus katolisessa kirkossa näytti valoisalta. Viimekuinen irtisanoutuminen yllätti Vatikaanissa asti ja hänen kerrotaan tavanneen useaan otteeseen monia kirkon korkea-arvoisia virkamiehiä – paavi mukaan lukien.

Oli suuri šokki, kun Religión Digital -julkaisu paljasti viime viikolla todellisen syyn irtisanoutumisen takana: Novell oli rakastunut. Ja vielä suurempi järkytys oli se, kehen Novell oli rakastunut. Kyseessä on aiemmin naimisissa ollut Silvia Caballol, psykologi ja kirjailija, jonka tuotokset ovat eroottista kaunokirjallisuutta. Eikä siinä vielä kaikki, sillä erään kirjan esittelyssä Caballol lupaa ”matkan sadismiin, hulluuteen ja himoon sekä kamppailun hyvän ja pahan, jumalan ja saatanan, välillä, joka ravistelee lukijan arvoja ja uskoa”.

Advertisement

Kirkon sisällä Novellin ratkaisu on kuohuttanut ja hänen on kommentoitu ”olevan järjiltään”. Eräiden lähteiden mukaan kollegat ovat arvelleet Novellin joutuneen riivatuksi, ja menestyksekkäälle manaajalle olisi itselleen suositeltu paholaisen karkotussessiota. Kommenttia ei 52-vuotiaalta Novellilta tai hänen kirjailijarakkaalta ole saatu, mutta uutinen on jälleen kerran herättänyt kiivasta keskustelua katolisen kirkon pappien selibaattilupauksesta.

Uutissivuston mukaan entinen piispa on asettunut nyt Barcelonan alueelle ja etsii agronomin töitä. Ainakin hänen arvojaan ja uskoaan Caballol onnistui ravistelemaan. Tulevaisuus on ehdottomasti valoisampi!

🤷‍♀️ Kerro kommenttikentissä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme, mikä on pisin aika, jonka sinä olet lankuttanut. Puhutaanko sekunneista vai minuuteista? Tuskin sentään tunneista!?!?

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suosituimmat