Oudoimmat

Top 10 maailman pisimmät ruumiinosat

Julkaistu

Minkälaisiin mittoihin pääsevät maailman pisimmät ruumiinosat? Siihen saadaan selvyys tällä top 10 listalla.

Tällä listalla käsitellään ihmisiä, jotka ovat päätyneet kategoriaamme Maailman pisimmät ruumiinosat: ällisty ja ihmettele lukemalla tämä lista.

Listafriikki tekee tunnetusti Top 10 -listoja ja Maailman pisimmät ruumiinosat -listalle olisi voinut nostaa mukaan vaikka ja mitä. Me teimme omat valintamme ja tämä lista tulee eittämättä tarjoamaan jokaiselle lukijalle melkoisen mielenkiintoisia juttuja; tässä kohtaa täytyy sanoa, että me ihmiset olemme kyllä melkoisen erikoisia olentoja.

Monet tälle listalle päätyneistä henkilöistä ovat nousseet myös enemmän tai vähemmän julkisuuden henkilön asemaan. Mukana tällä Maailman pisimmät ruumiinosat -listalla on muun muassa kynsiä, jalkakarvoja, jalkoja, käsiä ja oikeastaan kaikkea siltä väliltä.

Mutta sen pidemmittä puheitta, on aika hypätä listan kimppuun.

Pisin kieli

Advertisement

Maailman pisimmät ruumiinosat -lista aloitetaan pisimmällä kielellä.

Moni meistä on varmasti hämmästellyt legendaarisen Kiss-yhtyeen jäsenen, Gene Simmonsin, kielen pituutta – hän, kun on tykännyt esitellä pitkää kieltään keikoilla, albumien kansissa, valokuvissa ja lehtiartikkeleissa. Simmonsin kielen on väitetty olevan lehmän kieli, sillä monetkaan eivät ole suostuneet hyväksymään sen olevan aito ihmisen kieli, mutta nämä epäilijät ovat olleet väärässä: Simmonsin kieli on mitaltaan 17,78 senttiä.

Simmonsilla ei kuitenkaan ole maailman pisin kieli, vaan se kuuluu virallisissa papereissa Nick Stoeberlille. Tämä amerikkalaismies päätyi Guinnessin ennätystenkirjaan vuonna 2012, kun hänen kielensä pituudeksi mitattiin virallisesti 10,1 senttimetriä. Eikä tässä ole suinkaan kyse koko kielen mitasta, vaan tämä virallinen mittaus suoritetaan kielen kärjestä huulen yläosaan, kun siis kieli on pihalla suusta.

Vaan tässä kohtaa herää kysymys siitä, onko Stoeberl oikeasti maailman pisimmän kielen omistaja? Nainen nimeltä Adrianne Lewis omistaa nimittäin niin ikään todella pitkän kielen ja hän saattaisi ansaita paikan tällä Maailman pisimmät ruumiinosat -listalla. Lewis on yrittänyt päästä Guinnessin virallisiin mittauksiin kolme kertaa, mutta syystä tai toisesta hänen hakemuksensa on hylätty jokaisella kerralla. Maailman pisin kieli on naisten osalta Chanel Tapperilla ja sillä on pituutta 9,65 senttimetriä; hänen kielen kerrotaan olevan ainakin tuota pidempi, joten on mahdollista, että hänellä on jopa Stoeberlia pidempi kieli.

Maailman pisimmät kaulat

Kuva: Thomas Schoch | CC BY-SA 3.0

Maailman pisimmät kaulat ovat kollektiivisesti Kaakkois-Myanmarissa ja Luoteis-Thaimaassa asuvilla kayan-kansan naisilla. Luonnollisuus toki on tästä ennätyksestä kaukana, sillä kaulan ympärille aletaan jo nuorella iällä pinoamaan metallirenkaita. Nelikymppisenä naisen kaulassa voi olla jopa 32 rengasta, joiden yhteispaino on 15 kiloa. Pisin kaulakuopasta alaleukaan mitattu kaula on ollut 19,7 cm.

Varsinaisesti kaula ei pitene, sillä röntgenkuvat ovat osoittaneet, että kayan-naisten niskanikamat ovat aivan samanlaisia kuin meillä kaikilla muillakin. Metallirenkaat painavat vuosien mittaan hartioita ja lopulta solisluita ja rintakehää niin pahasti kasaan, että tuloksena on venyneen näköinen kaula. Ja ikäviä terveysongelmia.

Advertisement

Kayan-naiset itse kertovat perinteen liittyvän oman kulttuurinsa kauneuskäsitteeseen pitkästä ja hennosta kaulasta. Nykyisin käytäntö ei ole enää kovin yleinen, sillä monet tytöt haluavat lähteä kylistä kaupunkeihin opiskelemaan ja elämään modernia elämää, jota usean kilon painoinen kaulakoru voisi jonkin verran rajoittaa. 

Maailman pisimmät kynnet

Vuonna 2018 päättyi useita vuosikymmeniä kestänyt matka, kun intialaismies nimeltään Shridhar Chillal päätti leikata 66 vuoden ajan kasvattamansa kynnet. Leikkaushetkellä nämä maailman pisimmät kynnet olivat yhteispituudeltaan 909,6 senttimetriä eli yli yhdeksän metriä. Kaikkein pisin kynsi oli hänen peukalossaan (197,8 cm) ja lyhin etusormessa (164,5 cm).

Kynnet leikattiin Ripley’s Believe Or Not -ohjelmassa, joka kuvattiin New Yorkissa sijaitsevalla Times Squarella, ja kynnet ovat nykyisin näytillä saman nimisessä museossa, New Yorkissa. Chillal oli alkanut kasvattaa kynsiään 14-vuotiaana ja hän piti oikean kätensä kynnet normaalin mittaisina, jotta hän pystyi tekemään töitä. Chillalin kynnet olivat niin vahvat, että niiden leikkaaminen vaati erityisen leikkurin.

Chillal pääsi jo vuonna 2014 Guinnessin ennätystenkirjaan maailman pisimpien kynsien omistajana. Kun häneltä vuotta myöhemmin kysyttiin, miten kynnet ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä, kertoi hän joutuneensa tekemään erityisjärjestelyitä esimerkiksi nukkumisen osalta, sillä haurautensa vuoksi kynnet olisivat saattaneet muutoin katketa.

Advertisement

Mutta mistä ihmeestä Chillalilla oli tullut mieleen ylipäätään aloittaa pitkien kynsien kasvattaminen? Kun hän oli 14 vuoden iässä leikkimässä koulun pihalla, katkaisi hän vahingossa opettajansa pikkusormessa olleen pitkän kynnen, jolla oli kulttuurillisesti tärkeä merkitys. Opettaja pahoitti tästä mielensä ja torui Chillalia, minkä seurauksena tämä teini-ikäinen poika päätti ottaa haasteekseen kasvattaa itselleen pitkät kynnet. Kynsien leikkaaminen oli puolestaan todella vaikea päätös Chillalille, mutta kun hän kuuli niiden päätyvän museoon, jossa niistä pidetään hyvää huolta, tiesi hän tehneensä oikean päätöksen.

66 vuoden mittaisella kynsien kasvatuksella on ollut eittämättä omat haittapuolensa. Vaikka kynnet leikattiin pari vuotta sitten, ei hän pysty siitä huolimatta suoristamaan sormiaan tai avaamaan kättään suljetusta asennosta.

Pisimmät hiukset

Maailman pisimmät dokumentoidut hiukset löytyvät Kiinasta, Xie Qiupingilta, jonka kutrit mitattiin Guinnessin ennätystenkirjaan vuonna 2004. Tosielämän Tähkäpään letillä oli pituutta 5,627 metriä, ja jos haluaa suorittaa jonkinlaista vertailua, niin se on suunnilleen saman verran kuin täysikasvuisella kirahvilla on korkeutta.

Nainen oli kasvattanut hiuksiaan vuodesta 1973 saakka, jolloin hän oli 13-vuotias. Xie Qiuping on tottunut tukkaansa eikä koe siitä olevan mitään haittaa, joskin kuontalon ylläpito ja kasvatus vaati suunnattoman määrän kärsivällisyyttä. 

Advertisement

Päästyään tavoitteeseensa ja maailmanennätykseen hän on leikannut pahimmat kaksihaaraiset pois, mutta pituutta on silti lähes kolme metriä. Omassa kylässään Xie Qiuping on suosittu nähtävyys ja ihmiset parveilevat kameroidensa kanssa vaatien päästä yhteiskuvaan hänen tai ehkä paremminkin hänen hiustensa kanssa.. 

Pisimmän miehen pisimmät jalkaterät ja pisimmät kämmenet

Ei liene mikään ihme, että ennätys maailman pisimmästä jalkaterästä ja myös pisimmästä kämmenestä kuuluvat maailman pisimmälle miehelle, yhdysvaltalaiselle Robert Wadlowlle. Wadlow menehtyi vain 22 vuotiaana vuonna 1940, saatuaan pahan infektion jalkatuen aiheuttamaan hiertymään. Hän oli kuollessaan 2,72 senttimetriä pitkä.

Hänen jalkateränsä oli 47 cm:n pituiset, ja Wadlow piti jenkkimitoituksella koon 37AA kenkiä, jotka vastaavat meidän käyttämässämme ranskalaisessa mitoituksessa kokoa 75. Kämmenen koko ranteesta keskisormen päähän oli 32,3 cm.

Wadlown pysäyttämättömän kasvun sai aikaan aivolisäkkeen hyvänlaatuinen kasvain, joka aiheutti kasvuhormonin liikatuotantoa. Wadlown ennätyksiä tuskin tullaan koskaan rikkomaan, sillä nykyään tällaisesta tilasta kärsivät ihmiset voidaan leikata, jotta elämää ja liikkumista hankaloittava jatkuva kasvaminen saadaan loppumaan. Näin tehtiin esimerkiksi turkkilaiselle Sultan Kösenille, joka pitää hallussaan maailman pisimmän, elossa olevan ihmisen titteliä 251 cm varrellaan. 

Pisimmät ripset

Maailman pisimmät ripset omistaa Guinnessin ennätystenkirjaan vuonna 2016 päässyt kiinalainen You Jianxia. Hänen räpsyttimensä ovat ulottuvat pitkälle poskien päälle, ja pisin yksittäinen ripsi on vasemmassa yläluomessa; se on huimat 12,4 cm pitkä. Jianxia löi aiemman ennätyksen vaatimattomasti neljällä sentillä.

Advertisement

Naisen ripset eivät ole aina olleet tavattoman pitkät, vaan hän huomasi epätavallisen kasvun vuonna 2013 ollessaan 18 kuukauden mittaisella retriitillä. Jianxia onkin sitä mieltä, että kasvu johtui yhteyden löytymisestä luonnon kanssa.

Ripset eivät naisen omien sanojen mukaan haittaa ollenkaan normaalia elämää, eivätkä ne tarvitse erityistä huoltamista – vesipesu normaalin iltapesun yhteydessä riittää. Ripsiväri ei varmastikaan kuulu hänen päivittäiseen ehostautumiseensa. 

Pisimmälle pullistuvat silmät

Kimberly Goodman on maailmassa pisimmälle pullistuvat silmät omaava ihminen. Hän saa pullistettua molemmat silmänsä 12 milliä eli 1,2 senttimetriä ulos silmäkuopistaan, minkä ansiosta hän on päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan. Virallinen mittaus suoritettiin marraskuussa 2007, Turkin Istanbulissa. Mittaus tehdään optikon toimesta ja kolmen mittaustuloksen keskiarvo antaa lopullisen tuloksen.

Ensimmäisen kerran Goodman havaitsi kykynsä, kun hän otti Halloweenina asuunsa kuuluneen jääkiekkokypärän pois päästään, osui sillä päähänsä ja sen seurauksena toinen hänen silmistään pullistui ulos. Tuossa vaiheessa hänen seuranaan oli kaksi hyvää ystävää, jotka olivat kauhuissaan: ”Olin kahden tyttöystäväni seurassa ja he vain seisoivat siinä, täysin jähmettyneinä paikalleen, ja suut auki. Työnsin silmän takaisin sisään ja he eivät missään vaiheessa sanoneet minulle mitään; he vain kävelivät pois, suut edelleen auki”, hän kertoi aikanaan Canoe:n haastattelussa.

Advertisement

Sittemmin Goodman oppi kontrolloimaan molempia silmiään eli toisin sanoen pullistamaan ne ulos milloin tahansa ja tämän taitonsa myötä hänestä on tullut eräänlainen julkisuuden henkilö, joka on ollut vierailemassa muun muassa useissa huippusuosituissa talk show -ohjelmissa.

Vaikka Goodmanin ”talentti” on mahdollista proptosis-nimisen sairauden (ulkonevat silmät) myötä, on hän ylpeä omien sanojensa mukaan Jumalalta saamastaan lahjasta: ”Kirkossa kuulin papin kertovan aina, miten meillä jokaisella on jokin lahja ja tapasin kysyä Jumalalta, mikä on minun lahjani.”

Enää hänen ei tarvitse esittää tuota kysymystä.

Pisin häntä

Kyllä, pisin ihmisen häntä. 

Advertisement

Kaikilla selkärankaisilla on jossain kehitysvaiheessa häntä, mutta esimerkiksi ihmisellä se on geenien toimesta ohjelmoitu tuhottavaksi jo elämän alkutaipaleella, noin kaksi kuukautta hedelmöittymisen jälkeen. Muistona meillä on siitä vain häntäluu – yleensä. Joskus harvoin vastasyntyneellä on pieni hännäntapainen uloke alaselässä, joka kuitenkin lähes aina poistetaan vaarattomalla leikkauksella.

Toisinaan häntä voi alkaa kasvaa vasta myöhemmällä iällä, jolloin kyse on jonkun sairauden, esimerkiksi selkärankahalkion eli spina bifidan tai kasvaimen, aiheuttamaa. 

Vuonna 2016 lääkärit poistivat tällaisen ”valehännän” intialaiselta 18-vuotiaalta pojalta, koska se oli alkanut häiritsemään huomattavasti nuoren miehen elämää. Selkärangan kehityshäiriöstä johtuva uloke oli pullahtanut pintaan muutama vuosi aiemmin, mutta perhe oli halunnut pitää sen salassa. Häntään oli kuitenkin alkanut kasvaa luuta, joten pukeminen ja nukkuminen kävivät kivuliaiksi, ja lisäksi se alkoi jo näkyä päälle päin. Noin 20-senttisen, ylimääräisen ruuminosan uskotaan olevan pisin dokumentoitu ihmisen häntä.

Pisin jalkakarva

Jos sinulta kysyttäisiin, miten pitkän uskot maailman pisimmän jalkakarvan olevan, mikä olisi vastauksesi?

Advertisement

Guinnessin ennätyskirja kertoo, että maailman pisimmän jalkakarvan omaa Arizonan osavaltiossa, Yhdysvalloissa, majaansa pitävä Jason Allen. Hänen pisin jalkakarvansa on peräti 22,46 senttimetriä pitkä ja nykyisin se on eittämättä vielä pidempi, sillä tuo mittaus tehtiin vuonna 2015. Allenista tuli pitkän jalkakarvansa ansiosta niin sanottu minijulkkis, sillä hän pääsi Guinnessin ennätyksensä jälkeen vieraaksi muun muassa huippusuosittuun Jimmy Kimmel Live -ohjelmaan.

Maailman pisin jalkakarva löytyy naisten osalta puolestaan israelilaiselta Dekel Jacobilta, jonka karvalla oli pituutta sen mittaushetkellä, vuonna 2018, 13,847 senttimetriä. Jacob huomasi yli viisi senttiä pitkän karvan oikeassa jalassaan vuoden 2017 alussa ja päätti jatkaa sen kasvattamista päästäkseen ennätystenkirjaan.

Ja, kun tässä nyt päästiin puhumaan erilaisten karvojen pituuksista, näin sivumainintana todettakoon, että maailman pisin kulmakarva on pituudeltaan 19,1 senttimetriä ja se löytyy 81-vuotiaan kiinalaismiehen, Zheng Shusenin, silmäkulmasta.

Pisin hammas

Saksalainen hammaslääkäri Max Lukas oli onnensa kukkuloilla syksyllä 2019; hän saisi nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan ja maailman kaikkien hammaslääkäreiden nähtäväksi.

Advertisement

Varsinaisesti Lukas ei kuitenkaan ole ennätyksen haltija, vaan maailman pisimmän poistetun hampaan titteli kuuluu tietysti kroatialaiselle Mijo Vodopija, joka syyskuussa 2018 marssi Lukasin vastaanotolle sietämättömän hammaskivun vuoksi.

Lukas totesi, että yksi Vodopijan hammas oli pahasti hammasmädän tuhoama ja aiheutti voimakasta turvotusta ikenessä. Jo röntgenkuvissa hammas vaikutti olevan tavallista kulmahammasta (kruunu ~9mm ja juuri ~15mm) huomattavasti pidempi. Lukas ymmärsi käsissään olevan jotain ainutlaatuista.

Poistaminen jäi ainoaksi vaihtoehdoksi, ja kyllähän sieltä hammasta tulikin; nimittäin kokonaiset 37,2 millimetriä. Lähes nelisenttinen hammas löi aiemman ennätyksen puolella sentillä. Kolme neljäsosaa hampaasta oli juurta, joten ei kumma jos se hiukan aiheutti herra Vodopijalle tuskaa.

Ennätyshampaasta enemmän innostunut vaikutti olevan Lukas, joka keräsi tarvittavat dokumentit Guinness World Recordsille ja säilyttää ainakin toistaiseksi hammasta itsellään. Vodopija oli varmasti vain onnellinen, että pääsi piinaavasta hampaastaan eroon!

🤷‍♀️ Kerro kommenttikentässä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme olisiko sinulla tai jollakin lähipiirissäsi mahdollisuus päihittää joku näistä pisimmistä ruumiinosista? Toivottavasti ei ainakaan tuon hampaan osalta…

Advertisement
Advertisement

Suosituimmat