Oudot uutiset

Kätilö voi saada pysyvän kuulovaurion, sillä synnyttävien äitien huudot nousevat ajoittain vaarallisiin desibeleihin

Julkaistu

Norjalaisen selvityksen mukaan kätilöt voivat saada pysyviä kuulovaurioita jatkuvasta altistumisesta synnyttävien äitien koville huudoille.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan norjalaisesta selvityksestä, jonka mukaan synnyttävien äitien huudot voivat aiheuttaa kätilöille pysyviä kuulovaurioita.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Synnytyssalissa on ajoittain vaarallisen kova meteli

Tuoreen norjalaisselvityksen mukaan synnytysosastoilla työskentelevillä on suuri riski saada kuulovaurioita; jopa pysyviä sellaisia.

SINTEF-tutkimuslaitoksessa työskentelevän Tron Vedul Tronstadin mukaan kätilöiden ja vastasyntyneiden osastoilla työskentelevien hoitajien olisi syytä käyttää kuulosuojaimia, sillä meteli voi ajoittain nousta vaarallisen voimakkaaksi. Aiheeseen perehtyneenä kuulon asiantuntijana Tronstad tietää, mistä puhuu: ”Korvatulpat vaimentavat voimakkaimmat äänet sellaiselle tasolle, että välitön kuulovaurion riski ei ole niin suuri.”.

Advertisement

Tronstad on siis samaa mieltä tuoreen selvityksen tehneen Lars A. Sælen kanssa. Oslon yliopistollisessa sairaalassa työhyvinvoinnin parissa työskentelevän Sælen tutkimuksessa seurattiin synnytysosaston henkilökuntaa kymmenen työvuoron ajan. Kussakin vuorossa kaksi kätilöä ja sairaanhoitajaa piti mukanaan melutasomittaria, joten otanta ei ole erityisen mittava, mutta antaa osviittaa siitä, miten vaarallista työ voi kuulon kannalta olla. Tutkimuksessa mukana olleet henkilöt työskentelevät oslolaisessa Ullevålin sairaalassa.

Sæle sai selvityspyynnön sairaalan työntekijöiden hyvinvoinnista vastaavalta taholta. Useat työntekijät olivat ilmoittaneet kärsivän tinnituksesta eli korvien soimisesta työvuorojensa jälkeen. Sælelta pyydettiin vinkkejä hoitajien kuulon suojaamiseen ja näin mies kiinnostui aiheesta niin paljon, että päätti suorittaa tutkimuksen.

Melkoisia desibelejä

Mittauksista selvisi, että keskimääräinen melutaso työvuoron aikana on 73 desibeliä, mutta synnyttävien äitien huudot voivat pahimmillaan yltää jopa 130 desibeliin. Melu on näissä lukemissa sama tai hieman jopa korkeampi kuin rock-konsertissa. Maailman terveysjärjestö WHO:n vuonna 2015 julkaiseman raportin mukaan 115 desibelin metelissä on turvallista olla kerrallaan vain 28 sekunnin ajan, minkä jälkeen riski vaurioille on äärimmäisen suuri. Synnytysosastolla mennään helposti tuon rajan yli. On myös hyvä muistaa, että vaurioitunut kuulo ei palaudu ennalleen.

Synnyttäjälle itselleen omat huudot eivät aiheuta harmia, sillä tapahtuma on isossa kuvassa verrattain lyhytaikainen. Mutta kätilöt ja muu synnytysosaston henkilökunta altistuvat kovalle metelille jatkuvasti – päivästä ja vuodesta toiseen. Toistuva altistuminen koville äänenvoimakkuuksille on varma tie kuulovaurioon.

Vaikka keskimääräinen 73 desibelin äänenvoimakkuus ei aiheuta välitöntä harmia kuulolle, on sekin vaarallista pitkäaikaisessa altistumisessa. Kuuloon perehtyneen tutkija Tronstadin mukaan tuosta reilun 70 desibelin äänenvoimakkuudesta kyllä palautuu, kunhan henkilö ja hänen kuulonsa saavat lepoa altistumisen jälkeen. Kovimmat äänet aiheuttavat kuitenkin välittömän vaaran.

Advertisement

Synnytyssalissa työskentelevät ovat myös siinä mielessä riskialttiissa tilanteessa, että he eivät voi hirveästi valita, kuinka kaukana he äänen tuottajasta ovat. Kaiken lisäksi ihmisen kuulo on erityisen herkkä ihmisen tuottamalle ääniskaalalle, joten meidän omat äänemme ovat kaikkein otollisimpia aiheuttamaan harmia. Siis siinä tapauksessa, että joku huutaa täyttä kurkkua lähietäisyydellä.

Onko mitään tehtävissä?

Korvatulpat eivät kuitenkaan ole paras mahdollinen ratkaisu, sillä synnytyksessä mukana olevan hoitohenkilökunnan on tietenkin käytävä äidin ja toistensa kanssa normaalia keskustelua. Kuulosuojaimet estäisivät siis myös tämän kommunikoinnin.

Suomessakin asiaan kiinnitetty huomiota, sillä esimerkiksi Kymenlaakson keskussairaalassa on mitattu synnytyssalin desibelitasoja. Mittausta ei kuitenkaan tehty metelin takia, vaan tietoa kerättiin uuden sairaalan äänieristyksen suunnittelua varten.

Osastonhoitaja Reija Mylläri kertoo Ylelle, että tulokset kyllä otettiin osastollakin huomioon ja sairaala on ruvennut tarjoamaan kätilöille korvatulppia. On kuitenkin kunkin henkilökohtainen valinta, ottaako kuulosuojauksen käyttöön, kertoo Mylläri.

Mylläri haluaa myös muistuttaa, että äitejä ei tule missään nimessä syyllistää: ”Heillä on oikeus käyttää ääntä synnytyksessä niin paljon, kuin on tarve.”.

Advertisement

Lue myös:

Oudot uutiset

Mies ampui unissaan itseään jalkaan – näki unta, että joku murtautui hänen kotiinsa

Julkaistu

Mies näki unta, että joku tunkeutui hänen kotiinsa. Unessaan hän ampui murtautujaa, mutta todellisuudessa kohde oli oma jalka.

Listafriikin oudoimpien uutisten aiheena on tänään hyvin epätavallinen välikohtaus, jossa nukkuva mies ampui itseään jalkaan. Hän näki unta murtautujasta ja unessaan hän ampui kohti tunkeilijaa. Todellisuus oli toinen, mutta luoti löysi joka tapauksessa kohteen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Uni murtautujasta keskeytyi, kun luoti lävisti jalan

Kuva: Pixabay

Muutama kuukausi sitten yhdysvaltalainen Mark Dicara koki käsittämättömän onnettomuuden, kun hän ampui unissaan itseään jalkaan. Tapaus on noussut esiin vasta nyt, sillä mies on pidätetty tämän viikon alussa. Kävi nimittäin ilmi, että hänellä ei ollut tarvittavia dokumentteja pitää hallussaan asetta, jolla itseään ampui.

Huhtikuun 10. päivän iltana Dicara oli nukkumassa Lake Barringtonin kaupungissa sijainneessa kodissaan ja näki unta. Uni ei kuitenkaan ollut mikään mukava, sillä Dicara uneksi jonkun murtautuvan kotiinsa. Nukkuessaan hän tarttui .357 Magnum -revolveriinsa ja ampui kohti tunkeilijaa.

Luonnollisesti hän havahtui siinä vaiheessa hereille, sillä tunsi hirvittävää kipua. Herättyään hän tajusi ampuneensa itseään jalkaan. Murto ja tunkeilija olivat olleet pelkkää unta. Ampumahaava omassa jalassa sen sijaan oli täyttä totta.

Advertisement

Virkavalta hälytettiin nopeasti paikalle ja poliisit antoivat loukkaantuneelle ensiapua ennen sairaalaan kuljettamista. Poliisiraportin mukaan Dicara oli menettänyt ”merkittävän määrän verta”. Jalasta läpi mennyt luoti oli päätynyt sängyn vuodevaatteisiin, joten kukaan muu ei onneksi ollut loukkaantunut.

Sairaalahoidosta Dicara pääsi kotiin, mutta tämän viikon maanantaina hänet otettiin poliisin haltuun. Tapauksen selvittelyssä oli käynyt ilmi, että miehellä ei ollut voimassa olevaa aseenomistajan henkilöllisyystodistusta, joka muistuttaa hieman Suomen aseenkantolupaa. Illinoisin osavaltion lain mukaan sellainen on oltava, jos omistaa aseen.

Dicara oli menettänyt henkilöllisyyskorttinsa aiemmin, mutta syytä tähän poliisi ei ole kertonut julkisuuteen. Niinpä Dicara pidätettiin ja häntä tullaan syyttämään laittoman aseen hallussapidosta ja ampuma-aseen huolimattomasta käytöstä.

Dicaralle asetettiin 150 000 dollarin takuut ja hän on niitä vastaan päässyt vapaalle jalalle odottamaan kesäkuun 29. päivälle asetettua oikeudenkäyntiä.

Mitä kaikkea unissaan voi tehdä?

Kuva: Unsplash

Niin käsittämätön kuin edellä mainittu tarina onkin, niin kyse ei ollut ainutlaatuisesta uneksimisesta. Listafriikki uutisoi viime kesänä ghanalaisesta Kofi Attasta, joka näki unta vuohen teurastamisesta ja leikkasi nukkuessaan oman peniksensä irti.

Atta kertoi heränneensä järkyttävään kipuun ja tajusi viiltäneensä sukuelimensä katki. ”Olin nukahtanut nojatuoliin ja jotenkin kävellyt unissani hakemaan veitsen”, kertoi mies medialle itsekin tapahtuneesta hämmentyneenä.

Advertisement

Ainut, mitä Atta muistaa, on uni juuri ennen kovaan kipuun heräämistä: ”Muistan nähneeni unta vuohen teurastamisesta ja unessa leikkasin edessäni ollutta lihaa.”.

Atta kykeni hälyttämään apuun naapurit, jotka saivat yhteyden hänen vaimoonsa. Adwoa Konadu riensi kotiin ja löysi kovista kivuista kärsineen aviomiehensä istumasta verta täynnä olevalla potalla – penis kädessään. Konadu laittoi Attan vaippoihin ja vei tämän sairaalaan silvottu elin mukana.

Vaikka 42-vuotiaan Attan vammat olivat vakavat, ei hänen henkensä ollut vaimon nopean toiminnan ansiosta uhattuna. Valitettavasti irtileikattua jäsentä ei saatu pelastettua, joten Atta rupesi keräämään varoja peniksen rekonstruktioon.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

”Liian nätti ryöstettäväksi” – Aseella uhannut varas pyysi uhriaan Facebookissa treffeille

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään aseellisesta ryöstöstä, joka johti yksipuoliseen ihastumiseen ja treffikutsuun.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään erikoisesta aseellisesta ryöstöstä, joka johti pakotetun Facebook-kaveripyynnön kautta treffikutsuun. Mikäs sen romanttisempaa!?

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Pelottava ryöstö ja kaveripyyntö

Yhdysvaltain Indianapolisissa asuva Amber Beraun oli toukokuun alussa palaamassa töistä kotiin, kun hänen matkansa keskeytti varas. Mies uhkasi Beraunia aseella ja vaati tältä rahaa. Tilanteessa tapahtui erikoinen käänne, sillä naisen ulkonäkö teki rosvoon lähtemättömän vaikutuksen ja niinpä hän pakotti uhrinsa lähettämään itselleen Facebookissa kaveripyynnön.

Kello oli neljä aamulla, kun Beraun kohtasi tuntemattoman miehen postilaatikollaan. Mies veti aseen esiin ja vaati päästä Beraunin asuntoon. Tähän Beraun ei tilanteen uhkaavuudesta huolimatta suostunut ja sanoi, että hänellä on autossaan hieman käteistä.

Ajoneuvostaan Beraun kaivoi sata dollaria, jotka rosvo otti ilomielin vastaan. Mies ei kuitenkaan lopettanut siihen. Hän esitteli itsensä ja rupesi kyselemään onko Beraunilla poikaystävää. Sitten rosvo kehotti Beraunia laittamaan itselleen kaveripyynnön Facebookissa.

Advertisement

Henkensä puolesta pelännyt Beraun teki työtä käskettyä ja laittoi pyynnön menemään Damien Boycelle, joka samaan aikaan osoitti häntä käsiaseella. ”Ajattelin, että jos lähetän pyynnön, hän lähtisi. Ja niin sitten kävikin”, kertoo Beraun.

Kun ryöstö oli ohi ja Beraun pääsi uhkaavasta tilanteesta turvaan kotiin, huomasi hän ryöstäjän hyväksyneen pyynnön. Mutta ei hän Boycesta eroon päässyt.

Epätoivoista piiritystä Facebookissa

Boyce rupesi lähettelemään uhrilleen viestejä ja ilmaisi katuvansa ryöstöä. Mutta vain sen vuoksi, että Beraunin ulkonäkö oli miellyttänyt häntä. Oikeuden papereista käy ilmi, minkälaisia viestejä Boyce lähetteli. Hän oli varsin hullaantunut uhristaan. Hän muun muassa kirjoitti Beraunille, että tämä oli ”liian nätti ryöstettäväksi” ja lupasi maksaa kaikki anastamansa rahat takaisin.

Boyce kyllä ymmärsi myös oman tekonsa, mutta se ei kuitenkaan häntä hidastanut. ”Tiedän, että tämä on täysin sekopäinen tapa tavata, mutta olit vain liian nätti ryöstettäväksi”, kirjoitti asetta heilutellut ryöstäjä, joka siis kuitenkin oli uhriltaan vienyt rahaa. Romantiikkaa parhaimmillaan! Hän myös lupasi maksaa varastamansa summan takaisin.

Hieman yllättäen Beraun vastasi ryöstäjänsä viesteihin. Vaikuttaa hölmöltä, mutta kuka tahansa olisi ehkä tehnyt samoin. Mies tiesi, missä Beraun asuu ja oli jo aiemmin heilutellut asetta tätä ryöstäessään. Beraun arveli, että mies ei ainakaan tulisi hänen kotiinsa, jos hän vastaa kohteliaasti tämän viesteihin.

Uskon sinua ja vaikutat ihan mukavalta kaverilta. Tiedän, että ajat vaikeat”, kirjoitti Beraun kosiskelijalleen. Boyce innostui vastauksesta ja kysyi, olisiko Beraun kiinnostunut joskus hengailemaan hänen kanssaan. Treffejä ei kuitenkaan koskaan tullut.

Advertisement

Vuosisadan rakkaustarina jäi syntymättä

Olisihan tässä ollut ainekset erikoisimpaan rakkaustarinaan koskaan, mutta tunteet eivät yllättäen olleet molemminpuoliset. Beraun ei luonnollisesti ihastunut ryöstäjään, joka uhkasi hänen henkeään, vaan tunteet olivat aivan jotain muuta – hänelle jäi pahoja pelkotiloja eikä hän tunne oloaan turvalliseksi edes kotonaan.

Boycen ritarillinen liehittely loppui onneksi lyhyeen, sillä kesäkuun puolivälissä mies pidätettiin epäiltynä useista ryöstöistä. Amber Beraun selvisi kohtaamisesta onneksi ”vain” henkisillä kolhuilla, sillä yksi Boycen ryöstö päättyi siihen, että hän ampui uhrejaan. Toisella kertaa hän nuiji uhriaan tiilellä päähän.

Miestä syytetään monien lievempien laittomuuksien ohella muun muassa aseellisista ryöstöistä ja törkeistä pahoinpitelyistä.

Damien Boycelle alkukesä toi siis muutakin kuin särkyneen sydämen, sillä kakkua ja sakkoa on epäilemättä luvassa.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Kissat rakastavat laatikoita, jopa olemattomia sellaisia

Julkaistu

Tällä viikolla oudoimmissa uutisissa kerrotaan muun muassa siitä, miten paljon kissat rakastavat laatikoita. Oli niitä olemassa tai ei.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tällä viikolla muun muassa siitä, miten paljon kissat rakastavat laatikoita. Oli niitä olemassa tai ei.

Lisäksi kerromme Tšernobylissä valmistetusta omenaviinistä, joka takavarikoitiin matkalla Ison-Britannian kuluttajille. Uutisissa mennään myös englantilaiseen, keskiaikaiseen katedraaliin, jossa restauroijat lisäsivät luvan kanssa modernin veistoksen satoja vuosia vanhaan pyhäkköön.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Kissat rakastavat laatikoita niin paljon, että istuvat jopa olemattomaan sellaiseen

Jokainen kissanomistaja ja kissavideoita netissä katsonut tietää, että kissat rakastavat maailmassa eniten laatikoita. Pakkomielle laatikoihin ei rajoitu kuitenkaan kesykissoihin, sillä floridalainen Big Cat Rescue -järjestö on osoittanut, että myös leijonat, tiikerit, leopardit ja ilvekset rakastavat laatikoita. Eikä laatikon tarvitse olla edes oikea: lattiaan teipattu neliö riittää siihen, että kissa astu sen sisään. Tästä on jo muutamien vuosien ajan nähty videoita sosiaalisessa mediassa.

Hunter College -korkeakoulun Thinking Dog Center -keskuksessa työskentelevä tutkija Gabriella Smith oli eräänä päivänä kuuntelemassa luentoa siitä, miten koirat reagoivat optisiin illuusioihin. Kun Smith tuona päivänä meni kotiin ja alkoi leikkiä kämppäkaverinsa kissan kanssa, hän rupesi pohtimaan, miten kissat suhtautuisivat illuusion avulla luotuihin neliöihin.

Smith tiesi hyvin, että kissat rakastavat laatikoita ja istuvat lattiaan teipattuun ruutuun, mutta miten kävisi, jos neliö olisikin harhakuva. Niinpä hän otti yhteyttä satoihin kissanomistajiin, joistan useat kymmenet vapaaehtoiset lähtivät innolla mukaan tutkimukseen. Omistajat leikkasivat ja liimasivat lattioihinsa muotoja, joilla luotiin Kanizsa-illuusio neliöstä. Ja kyllä – kissat asettuivat olemattomiin neliöihin yhtä suurella todennäköisyydellä kuin aivan oikeisiinkin laatikoihin.

Smithin tutkimusryhmän kokeessa illuusio muodostettiin neljällä Pac-Manilla. LiveScience-uutissivuston artikkelista löytyy kuvia tositoimissa olevista eli olemattomissa ruuduissa istuvista kissoista.

Syytä sille, miksi kissat rakastavat laatikoita – oikeita, lattiassa olevia neliöitä tai optisia harhoja – ei tiedetä. Ehkä vaisto kertoo niille, että sieltä on hyvä vaania saalista.

Advertisement

Lue myös:
Optisia harhoja, joilla saa silmät sekaisin ja pään pyörälle

Viranomaiset takavarikoivat 1500 pulloa Tšernobylissä valmistettua viinaa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DrinkSide Magazine (@drinkside_it)


Vuonna 2019 isobritannialainen The Chernobyl Spirit Company -yritys kertoi julkisuuteen valmistaneensa vodkaa, joka on tehty Tšernbylin ydinonnettomuusalueella, vaaralliseksi luokitellulla vyöhykkeellä. Projektin yhtenä johtohahmona toimiva professori Jim Smith kommentoi tuolloin medialle, että on työryhmänsä kanssa tutkinut 4000 neliökilometrin kokoista vyöhykettä vuosien ajan ja yrittänyt selvittää, voisiko siellä kasvattaa turvallisesti viljaa ja muita hyötykasveja.

Smith rauhoitteli niitä, jotka pelkäsivät yrityksen levittävän ydinjätettä ympäri maailman: ”Juomamme ei ole sen radioaktiivisempaa kuin mikään mukaan alkoholi”. Tämä on todettu Southamptonin yliopiston laboratoriossa.

Advertisement

Tänä keväänä yritys teki historiaa, kun se lanseerasi myyntiin tarkoitetun, 1500 pullon erän omenoista valmistettua viinaa. Se on ensimmäinen vuoden 1986 ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen onnettomuusalueen lähistöllä valmistettu, kuluttajille suunnattu elintarvike. Omenoita viljellään Narodichin alueella, mikä on aivan suojavyöhykkeen rajalla. Alueella elää paljon ihmisiä, joita elpyvä maatalous voisi auttaa suunnattomasti. Atomik-brändin alla kulkeva viina on siis valmistettu turvavyöhykkeen lähettyvillä kasvatetuista omenoista ja juoman valmistukseen käytetty vesi on alueen pohjavettä.

The Chernobyl Spirit Companyn mukaan Isoon-Britanniaan matkalla ollut tuote-erä kuitenkin takavarikoitiin maaliskuussa Ukrainan salaisen palvelun toimesta. Nyt pullot ovat Kiovan syyttäjän viraston hallussa. Juomavalmistajalla ei ole mitään käsitystä siitä, miksi koko lasti takavarikoitiin.

Vaikuttaa siltä, että meitä syytetään väärennettyjen ukrainalaisten valmisteveroleimojen käytöstä”, kertoo professori Smith BBC:lle. ”Se ei käy järkeen, koska pullot on tarkoitettu Ison-Britannian markkinoille ja ne on selvästi merkitty voimassa olevilla Ison-Britannian valmisteveroleimoilla”.

Tohtori Gennady Laptev, joka on työskennellyt onnettomuusalueella kesästä 1986 lähtien, on osakkaana yrityksessä, eikä voi ymmärtää Kiovan syyttäjän toimiston menettelyä. ”Toivottavasti asia ratkeaa pian ja voimme jatkaa niiden ihmisten auttamista, joiden elämään ydinonnettomuus eniten vaikutti”, sanoo Laptev BBC:n haastattelussa. Jos omenaviina koskaan pääsee myyntiin, menee tuotoista vähintään 75 prosenttia paikallisten yhteisöjen tukemiseen ja villieläinten suojeluun.

Lue myös:
10 ihmisten hylkäämää ja eläinten valtaamaa paikkaa

Advertisement

Keskiaikainen katedraali sai restauroinnin yhteydessä maskilla varustetun veistoksen


Pyhän Albanuksen katedraali Hertfordshiressa, Englannissa, on Ison-Britannian vanhin, yhtäjaksoisessa käytössä oleva kristittyjen jumalanpalveluspaikka. Vuonna 2019 katedraalissa sen arvokkaan, mutta heikossa kunnossa olleen pyhäkön restaurointi, joka on nyt saatu vihdoin valmiiksi. Korjaustyöt keskeytyivät viime vuonna pandemian vuoksi, mutta sen johdosta pyhäkkö sai yllättäen ajankuvaan sopivan yksityiskohdan.

Katedraalin rakentaminen aloitettiin 1000-luvun lopulla paikalle, jossa Ison-Britannian ensimmäinen pyhimys, pyhä Albanus koki marttyyrikuoleman vuoden 283 tienoilla. Nyt korjattavana on kuitenkin ollut toisen varhaisen pyhimyksen, Amfibaluksen, pyhäkkö.

Sen lisäksi, että kivenveistäjät korjasivat ja rakensivat pyhäkön vahingoittuneet osat alkuperäistä kunnioittaen, lisäsivät he täysin uuden veistoksen. Pyhäkön yhdessä kulmassa on uudet kiviset kasvot, joista ei kuitenkaan ole näkyvissä kuin silmät: kasvojen alaosa on maskin peitossa. Katedraalin edustajien mukaan tällä haluttiin muistaa maailmanlaajuista terveyskriisiä, joka muutti kaikkien meidän elämän vuonna 2020.

Tämä pieni hahmo pyhän Amfibaluksen pyhäkön kulmassa on tärkeä muistutus kuluneesta vuodesta vielä vuosisatojenkin päästä”, kertoo pastori Abi Thompson Twitterissä.

Advertisement

Lue myös:
10 taideteosta, joiden entisöinti meni karmealla tavalla pieleen

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Continue Reading

Oudot uutiset

Kiinan Changshan alueella aviopari saa hallinnolta rahaa, jos morsian on tarpeeksi nuori

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan kiinalaisesta alueesta, joka antaa avioparille rahaa, kunhan morsian on tarpeeksi nuori.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa matkataan tänään Kiinaan, jossa eräs piirikunta alkaa jakaa rahallista kannustinta aviopareille, mutta vain, jos morsian on tarpeeksi nuori.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Changshan alueella aviopari saa rahallisen kannustimen, jos morsian on tarpeeksi nuori

Pelihousuja ei kuitenkaan kannata nyt repiä, sillä kyse ei ole lapsiavioliittojen tukemisesta. Kannustin on luvassa kaikille niille avioon astuville pariskunnille, joissa morsian on enintään 25-vuotias. Changshan alueella myönnettävä palkkio on 1000 juania, joka tämänhetkisellä kurssilla on noin 126 euroa.

Syy tähän hieman kyseenalaiseen kannustimeen on se, että avioliittoja solmitaan Kiinassa nyt ennätyksellisen vähän, ja samaan aikaan syntyvyys on laskussa. Tarkoitus on siis saada parhaassa hedelmällisessä iässä olevat naiset innostumaan perheen perustamisesta.

Vuonna 2022 Kiinassa solmittiin 6,8 miljoonaa avioliittoa, mikä on alhaisin määrä sitten vuoden 1986. Se on myös 800 000 avioliittoa vähemmän kuin vuonna 2021. Syntyvyys on jo pitkään ollut Kiinassa yksi maailman alhaisimmista, ja vuonna 2022 hedelmällisyysluku oli ennätyksellisen matala: vain 1,09. Tämä tarkoittaa siis lapsimäärää, jonka naiset keskimäärin saavat elinaikanaan.

Advertisement

Vuosi 2022 oli Kiinassa väestön kannalta erityinen myös siksi, että silloin ensimmäistä kertaa yli kuuteen vuosikymmeneen väkiluku pieneni – kuolleisuus oli siis korkeampi kuin syntyvyys.

Kannustimesta tiedotettiin Changshan piirikunnan virallisella tilillä pikaviestintäpalvelu WeChatissa. Julkaisussa kerrottiin, että palkkion on tarkoitus tukea ”oikeassa ja sopivassa iässä solmittuja avioliittoja ja siten myös raskauksia”.

”Häälahjan” lisäksi pakettiin kuuluu muun muassa mahdollisiin hedelmällisyyshoitoihin liittyviä avustuksia sekä rahallista tukea niin lastenhoitoon kuin koulutukseenkin niille pariskunnille, jotka myöhemmin saavat lapsia.

Mutta ainakin Hunanin maakunnassa sijaitsevalla Changshan alueella hallinnon tukema aikaikkuna naimisiinmenolle on kapea. Nimittäin Kiinan lain mukaan avioliiton solmimisen alaikäraja on naisilla 20 vuotta ja miehille 22 vuotta. Naiset ovat siis erityisesti tällä tietyllä alueella ”sopivassa” naimaiässä vain viiden vuoden ajan.

Nyky-yhteiskunnassa kuitenkin monet naiset haluavat opiskella ja tehdä uraa, joten perheen perustaminen ei ole parikymppisellä päällimmäisenä mielessä; useat eivät halua perinteiseksi katsottua perhettä ollenkaan.

Advertisement

Nykyistä ongelmaa lisää entuudestaan se, että naimattomille ja varsinkin yksineläville naisille lapsen hankkimisesta on tehty äärimmäisen vaikeaa, eikä sille löydy hyväksyntää varsinkaan virallisilta tahoilta.

Väestöön liittyvien ongelmien kanssa on Kiinassa painittu jo vuosikymmenten ajan. Vuonna 2015 lakkautettu pahamaineinen yhden lapsen politiikka on jättänyt syvät arvet, eikä kontrolloidussa yhteiskunnassa siirrytä sormia napsauttamalla tiukasta syntyvyyden säännöstelystä suurperheiden perustamiseen.

Nähtäväksi jää, saako kannustin mieliä muuttumaan.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Gorillaa luultiin vuosien ajan urokseksi – synnytti kaikkien yllätykseksi poikasen

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tänään iloinen yllätys eläintarhassa: Urokseksi arveltu uhanalainen gorilla synnytti poikasen.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa aiheena on tällä kertaa iloinen yllätys yhdysvaltalaisessa eläintarhassa: Vuosien ajan urokseksi luultu Sully-gorilla synnytti hiljattain poikasen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Yllätysten aamu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Columbus Zoo and Aquarium (@columbuszoo)

Advertisement


Yhdysvaltain Ohiossa sijaitsevassa Columbuksen eläintarhassa heräiltiin eräänä heinäkuisena aamuna suuren suureen yllätykseen: Gorillalaumaan oli yön aikana syntynyt poikanen. Kukaan ei kuitenkaan ollut tiennyt Sully-gorillan raskaudesta – sen oli vuosien ajan oletettu olevan uros.

Eläintarhan verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että gorillojen hoitajat löysivät varhain eräänä aamulla Sullyn pitelemässä vastasyntynyttä poikastaan ja yllätys oli ollut melkoinen. Nyt 8-vuotias Sully oli tullut eläintarhaan vuonna 2019 ja oli aina ollut todella hyväkuntoinen – se ei koskaan ollut tarvinnut lääketieteellistä hoitoa, joten todellinen sukupuoli ei ollut aiemmin paljastunut.

Miten gorillan sukupuoli ja raskaus eivät olleet tiedossa?

Mutta hetkinen; eivätkös uros- ja naarasgorillat ole aivan erinäköisiä?

Eläintarhan mukaan sukupuolten välinen ero on huomattava vasta eläimen myöhemmällä iällä. Ensinnäkin gorillojen ulkoiset sukuelimet eivät ole hyvin erottuvat varsinkaan kauempaa tarkasteltuna.

Toisekseen urosgorillojen kasvu uljaaseen ulkomuotoonsa alkaa vasta noin kahdeksan vuoden ikäisenä, joten kukaan ei Sullyn kohdalla ollut epäillyt, etteikö tämä olisikaan uros. Vasta noin vuosikymmenen elon jälkeen urokset kasvavat huomattavasti naaraita kookkaammiksi, saavat selkäpuolen karvoitukseen tunnusomaisen hopeisen hehkun ja niille kehittyy voimakas kohouma päälaelle.

Advertisement

Sullyn todellinen sukupuoli olisi siis paljastunut muutaman vuoden kuluessa, kun sille ei olisi ilmestynyt näitä ominaisuuksia. Totuus kuitenkin valkeni iloisella tavalla, kun maailmaan saatiin uusi äärimmäisen uhanalaiseksi luokiteltu läntinen tasankogorilla.

Gorillan raskaus kestää normaalisti 8,5 kuukautta, mutta Sullyn ei missään vaiheessa havaittu kantavan. Meillä ihmisillä raskausvatsa on hyvin näkyvä varsinkin viimeisten kuukausien aikana, mutta gorilloista harvoin näkee mitään merkkejä ulospäin. Niiden vatsaontelo on kookas, joten kehittyvä pienokainen mahtuu sinne ilman vatsan pullistumista. Gorillavauvat ovat syntyessään myös ihmisvauvoja pienempiä.

Gorillojen hoitajat ja eläintarhan eläinlääkärit eivät ole vielä lähestyneet Sullya ja tämän vastasyntynyttä poikasta, sillä kaksikko vaikuttaa pärjäävän oikein mainiosti ja koko lauma on ottanut uuden tulokkaan hyvin vastaan. Terveystarkastus on toki tulossa ja samalla poikaselle tehdään DNA-testi, jotta sen isä saadaan selville. Hopeaselkäinen 39-vuotias Mac on lauman johtaja, mutta porukkaan kuuluu myös kaksi muutakin täysikasvuista urosta.

Pienokaista on sen verran seurailtu etäältä, että hoitajat uskovat sen olevan naaras. Sukupuoli kuitenkin varmistuu myöhemmin eläinlääkärin tarkastuksessa, sillä kuten tämä tarina osoittaa: arvailut voivat mennä joskus päin mäntyä.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Erikoinen sopimuskiista peukkuemojin takia: Maanviljelijä joutuu maksamaan kymmenien tuhansien korvaukset

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään sopimuskiistasta, joka lopulta ratkesi siihen, että peukkuemojin todettiin olevan validi allekirjoitus sopimukselle.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan kanadalaisessa tuomioistuimessa tehdystä päätöksestä, jossa peukkuemojin todettiin olevan yhtä validi sopimuksen vahvistaja kuin allekirjoitus.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Peukkuemoji – kaiken pahan alku ja juuri

Kuva: Pixabay

Kanadalainen maanviljelijä joutuu oikeuden määräyksellä maksamaan 82 000 dollaria (56 295 euroa) sopimusrikkomuksen vuoksi. Kiista lähti liikkeelle peukkuemojista – mitä sillä tarkoitettiin ja miten sitä voi tulkita? Tuomarin mukaan peukkuemoji on aivan yhtä pätevä kuin allekirjoitus, ja kehottaa päätöksen myötä myös muita oikeusistuimia sopeutumaan ”uuteen todellisuuteen”, jossa ihmiset kommunikoivat modernilla tavalla.

Vaikka oikeus on antanut asiasta päätöksen tällä viikolla, lähti kaikki liikkeelle maaliskuussa 2021 käydystä viestinvaihdosta. Maatalouteen liittyviä palveluita ja tuotteita myyvä ja välittävä South West Terminal -yritys halusi ostaa ison kasan pellavaa ja lähetti tuolloin useille asiakkailleen tekstiviestin. Yritys kertoi haluavansa osaa 86 tonnia pellavaa hintaan 17 dollaria (11,67€) per busheli.

Busheli ei tilavuusmittana kuulu meille tuttuun SI-järjestelmään, mutta sitä käytetään Pohjois-Amerikassa varsinkin maataloustuotteiden mittayksikkönä. Yksi busheli pellavaa painaa 25,4 kilogrammaa.

Advertisement

Ostosta vastannut Kent Mickleborough oli tehnyt pitkään sujuvaa yhteistyötä Saskatchewanin provinssissa maatilaa pitävän Chris Achterin kanssa ja hän oli mielissään, kun Achter vastasivat viestiin. Osapuolet keskustelivat pellavan hinnasta ja määrästä myös puhelimitse. Keskustelun jälkeen Mickleborough lähetti Achterille tekstiviestillä kuvan sopimuksesta, jossa pellavan toimitus oli aiemmin puhutun perusteella merkitty marraskuulle. Mickleborough kirjoitti vielä viestiin, että ”varmistathan pellavasopimuksen”.

Achter vastasi Mickleborough’n viestiin pelkällä peukkuemojilla.

Väärinymmärryksiä ja venyvää tulkintaa

Kuva: Pixabay

Tuli marraskuu ja South West Terminalissa odotettiin sovittua toimitusta, joka ei kuitenkaan koskaan saapunut. Siihen mennessä pellavan hinta oli myös noussut tuntuvasti – hinta oli jo 41 dollaria bushelilta.

Mickleborough otti yhteyttä Chris Achteriin kysellen sovitun lastin perään ja vedoten kuukausia aiemmin käytyyn viestinvaihtoon. Ostajapuolen mukaan Achterin lähettämä peukku tarkoitti sitä, että tämä hyväksyy sopimuksen ja asia on sillä selvä.

Achterin mukaan peukkuemoji oli tarkoittanut sitä, että hän on lukenut Mickleborough’n tekstiviestillä lähettämän sopimuksen. Hän ei ollut hyväksynyt sopimusta, vaan vain kuitannut sen vastaanotetuksi.

Oikeuden papereista käy ilmi, että osapuolet olivat aiemmin sopineet ainakin neljästä eri toimituksesta tekstiviestien välityksellä ja aina ennemmin ilman ongelmia. Achter oli viesteissään varsin vähäsanainen ja hänellä oli ollut tapana vastata sopimuksen saatuaan lyhyesti ja ytimekkäästi ”jep”, ”ok” tai ”näyttää hyvältä”.

Advertisement

Ja näillä kuittauksilla sopimukset oli aiemmin lyöty lukkoon ja toimitukset oli hoidettu sovitun mukaisesti. South West Terminalin mielestä peukkuemoji vastasi täysin näitä edellisiä myöntäviä vastauksia.

Achter on kuitenkin täysin toista mieltä. ”Kiistän sen, että Mickleborough olisi voinut hyväksynyt peukkuemojin digitaalisena allekirjoituksena keskeneräiseen sopimukseen.”, kertoo Achter oikeudelle antamassaan todistuksessa. ”Minulla ei ollut aikaa käydä sopimusta läpi ja halusin vain nopeasti ilmaista, että olen vastaanottanut tekstiviestin.”.

Peukkuemojin merkitystä metsästämässä

Oikeudessa käytiin pitkänsitkeästi ja perusteellisesti läpi peukkuemojin merkitystä. Achterin asianajajan mukaan mies ei ole emojien asiantuntija ja peukkuemojin merkitys ei välttämättä ole kaikille sama.

Tuomari Timothy Keene käytti hyväkseen nettisanakirja dictionary.com:n määritelmää peukkuemojista, ja sekä puolustus että syyttäjä kaivoivat kissojen ja koirien kanssa esiin kaiken mahdollisen, mikä selvittää kyseisen emojin merkitystä. Nettisanakirjan määritelmän mukaan peukkuemoji kuvaa muun muassa suostumusta ja hyväksyntää.

Sopimuskiista päättyi peukkuemojia puoltavaksi ja maanviljelijälle tuli rutkasti maksettavaa

Tuomari Keene kirjoittaa päätöksessään tuomioistuimen olevan ehdottomasti sitä mieltä, että 👍 ei todellakaan oli perinteinen tapa allekirjoittaa sopimusta. Mutta olosuhteet huomioonottaen emojin katsottiin olevan täysin pätevä tapa ilmaista sopimuksen lukkoon lyöminen ja toimia allekirjoituksena. Se rinnastettiin vähintäänkin sanalliseen sopimukseen, joka on lain silmissä pitävä.

Advertisement

Keene myös hylkäsi puolustuksen huolen siitä, että peukkuemojin kelpuuttaminen hyväksynnän osoituksena saattaisi ”murtaa padot” ja avata tien sille, että muitakin emojeita ruvettaisiin tulkitsemaan uudella tavalla. Puolustus mainitsi esimerkkeinä muun muassa kättelyä 🤝 ja nyrkkitervehdystä 👊 kuvaavat emojit. Oikeus ei kuitenkaan nähnyt asiaa samalla tavalla.

Tuomarin mukaan peukkuemojin hyväksyminen tarkoittaa sitä, että ”tuomioistuin ei voi, eikä sen pitäisikään, pyrkiä jarruttamaan teknologian vyöryä ja arkipäiväiseksi muodostunutta emojien käyttämistä”.

Tämä vaikuttaa olevan uusi todellisuus kanadalaisessa yhteiskunnassa ja tuomioistuinten on valmistauduttava haasteisiin, joita emojit ja muuta vastaavat saattavat tuoda vastaan.”, kirjoittaa tuomari Keene päätöksessään ja lähettää siinä kollegoilleen tärkeän viestin.

Chris Achter määrättiin maksamaan South West Terminalille 82 000 dollaria sopimusrikkomuksesta ja toimittamattomasta pellavasta koituneista kustannuksista.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Koolla ei ole väliä: Mikroskooppinen ”Louis Vuitton” -käsilaukku myytiin huutokaupassa lähes 60 000 eurolla

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa aiheena on tänään mikroskooppinen käsilaukku, joka koostaan huolimatta on myyty huutokaupassa lähes 60 000 eurolla.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään mikroskooppisesta käsilaukusta, joka koostaan huolimatta myytiin huutokaupassa jäätävään hintaan. Eikä Louis Vuitton -luksusbrändin monogrammilla varustettu käsilaukku ollut edes aito.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mikroskooppinen käsilaukku myytiin yli 60 000 dollarilla

Newyorkilainen taidekollektiivi MSCHF on valmistanut pientäkin pienemmän käsilaukun. Siis niin pienen, että sitä ei paljaalla silmällä tunnista käsilaukuksi. Ja nyt tuo ”laukku” on myyty huutokaupassa railakkaalla yli 63 000 dollarin hinnalla, mikä tämänhetkisellä kurssilla on noin 58 000 euroa. Mistä ihmeestä oikein on kyse?

MSCHF kertoo Instagramissa, että laukku on ”merisuolakidettä pienempi ja mahtuu neulansilmän läpi”. Laukku on läpimitaltaan noin 0,8 millimetriä, joten sen yksityiskohtaiseen tarkasteluun tarvitaan mikroskooppia.

Järjetön ”laukku” on kannanotto ja hienoinen näpäytys suuria muotitaloja kohtaan. MSCHF:n luova johtaja Kevin Wiesner sanoo, että tietyt tahot luovat tuotteita, jotka eivät ole enää millään tavalla käytännöllisiä, vaan ne ovat vain brändin esittelyä.

Advertisement

Perinteisellä käsilaukulla on tietty käyttötarkoitus eli pitää sisällään tavaroita, mutta jatkuva pienentäminen vie siitä toiminnallisuuden pois. Käsilaukku ei ole enää laukku, vaan ainoastaan merkki, jota kannetaan mukana. ”Luksustuotteissa käytännöllisyys on täysin sivuseikka, usein kokonaan poissa, ja Mikroskooppinen Käsilaukku vie tämän suuntauksen äärimmilleen”, kerrotaan tuotteen esittelyssä.

Laukku on nyt myyty Joopiter-verkkohuutokaupassa ja sen tarkka myyntihinta oli 63 750 dollaria. Ostajaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Neonvihreän miniveskan tarina

Neonvihreä minilaukku valmistettiin hartsista 3D-tulostimella ja sen mallina toimi ranskalaisen luksusbrändin Louis Vuittonin suosittu OnTheGo-laukku. Jos minimaalista käsilaukkua katsoo mikroskoopilla, on sen pinnassa selvästi nähtävissä Louis Vuittonin tunnettu LV-monogrammi. Kyseinen OnTheGo-laukku valittiin mikroskooppisen kopion malliksi siksi, että sen kulmikas muoto oli verrattain helppo toisintaa tulostimella minimaalisessa koossa.

Wiesner kertoo, että Louis Vuittonilta ei kyselty lupaa kopion tekemiseen, vaikka yrityksen logoa käytettiin häpeilemättä. MSCHF on viime vuosina tullut tunnetuksi siitä, että se käyttää tunnettuja brändejä hyväkseen tekijänoikeuksista välittämättä. Esimerkiksi Niken ja Vansin kanssa taidekollektiivi on puinut asioita oikeudessa asti. Wiesnerin mukaan MSCHF:n periaate on aina ollut ”pyydä anteeksi, älä lupaa”.

Ehkäpä Louis Vuittonin kanssa ei tarvitse oikeuteen mennä, sillä käsilaukulla on yhteys tunnettuun muotitaloon. Kuten jo edellä mainittiin, niin mikroskooppinen käsilaukku myytiin Joopiter-huutokaupassa, joka on muusikko Pharrell Williamsin perustama.

Musiikin ohella Williams on tehnyt uraa muotisuunnitteliijana ja valittiin tämän vuoden helmikuussa Louis Vuittonin miesten muodin luovaksi johtajaksi. Lupaa ei kuitenkaan Wiesnerin kertoman mukaan kyselty myöskään Williamsilta, mutta todennäköisesti muotitalo ja herra itse suhtautuvat asiaan suopeasti – onhan laukku myyty hänen verkkohuutokaupassaan.

Advertisement

Wiesner paljastaa, että itse asiassa mikroskooppinen käsilaukku suunniteltiin juuri Williams mielessä, sillä miehen tiedetään olevan suurten hattujen ystävä: ”Pharrell rakastaa isokokoisia hattuja, joten teimme hänelle käsittämättömän pienen laukun”.

Mainittakoon vielä, että yksikään tuotannossa ollut aito Louis Vuitton -laukku ei ole liikkeessä maksanut yhtä paljon kuin MSCHF:n minimaalinen kopio.

Lue myös:

Continue Reading

Oudot uutiset

Kiinanharjakoira Scooter syntyi takajalat taaksepäin – voitti nyt Maailman rumin koira -tittelin

Julkaistu

Oudoimpien uutisten aiheena on tänään maailman rumin koira Scooter, jonka takajalat osoittavat taaksepäin.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään kiinanharjakoira Scooterista, joka on voittanut hieman kyseenalaisen tittelin: Se on maailman rumin koira.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Scooter voitti vaikeudet


Jo puolen vuosisadan ajan kalifornialaisessa Petaluman kaupungissa on järjestetty kilpailu siitä, kuka on maailman rumin koira. Tänä vuonna tittelin voitti kiinanharjakoira Scooter, jonka elämä on ollut poikkeuksellisen hankala. Kehityshäiriön vuoksi Scooter syntyi takajalat taaksepäin osoittaen.

Scooterin omistaja on Arizonan Tucsonissa asuva Linda Elmquist, joka on kertonut lemmikkinsä elämän vaikeasta alusta. Kun Scooter seitsemän vuotta sitten syntyi, kiikutti kasvattaja sen eläinsuojeluyhdistykseen lopetettavaksi. Koiralla oli vaikea kehityshäiriö, sillä sen takajalat osoittivat taaksepäin. Kukaan ei uskonut, että Scooter pystyisi koskaan kävelemään. Se kuitenkin pelastettiin vapaaehtoisjärjestön toimesta ja vuosien ajan se on odottanut sitä loppuelämän kotia.

Advertisement

Vihdoin tuo koti on löytynyt, kun Elmquist adoptoi sen järjestöltä seitsemän kuukautta sitten. Vaikka Scooterin takajalat ovat epämuodostuneet, niin sinnikkään hoidon ja erikoiskärryjen ansiosta se kykenee kävelemään.

Scooterille kärryjen kanssa liikkuminen on täysin normaalia, ja kilpailijoiden esittelytekstissä kerrotaankin, ettei se itse koe olevansa yhtään erilainen kuin muut koirat.

Eikä Scooter aina tarvi edes kärryjä, sillä se oppi jo varhain kävelemään niillä tassuillaan, jotka toimivat: Scooter tasapainoilee ja liikkuu kahden etujalkansa varassa.

Maailman rumin koira -kisan voitto


Petalumassa pidettävien suurten messujen yhteydessä on jo viidenkymmenen vuoden ajan järjestetty koirien kauneuskilpailu, mutta vastakkaisessa merkityksessä. Hauvat – tai paremminkin heidän omistajansa – kisaavat siitä, kuka on kaikkein rumin koira.

Tavoitteena ei kuitenkaan ole ilkkua karvaisille kavereille, vaan tämä maailmankuulu tapahtuma tukee ja edistää koirien adoptiota ja esittelee erityislaatuisia lemmikkejä. Nämä ainutlaatuiset koirat ovat kaikki jollain tavalla selvinneet kiperistä olosuhteista ja tarkoitus on juhlia niiden täydellisiä epätäydellisyyksiä.

Advertisement

Viime perjantai järjestetyssä kilpailussa voittajaksi valikoitui Scooter. Se voitti tuomareiden ja yleisön puolelleen elämänilollaan ja päättäväisyydellään.

Elmquist kertoo medialle olevansa tietenkin hyvin iloinen ja äärimmäisen ylpeä lemmikistään, joka uhmannut kaikkia todennäköisyyksiä ja vastoinkäymisiä.

Toivottavasti Scooter saa kotona osakseen paljon herkkuja ja hellyyttä, sillä palkinto ei varmasti itsessään sitä lämmitä – pokaalin lisäksi voittaja sai palkinnoksi 1500 dollaria.

Sillä toki saa aikamoisen määrän namupaloja!

Lue myös:

Continue Reading

Suosituimmat