Oudot uutiset

Uskomaton yhteensattuma! Saman syntymäpäivän jakavat vanhemmat saivat ensimmäisen lapsensa juuri tuona kyseisenä päivänä

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan perheestä, jossa sekä vanhemmat että vastasyntynyt tytär jakavat saman syntymäpäivän.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa yhdysvaltalaisesta perheestä, jossa molemmat vanhemmat ja vastasyntynyt tytär jakavat kaikki saman syntymäpäivän. Ei ole muuten hankalaa muistaa perheenjäsenten synttäripäivää!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Joulukuun 18. päivä on yhteinen syntymäpäivä


On jo tarpeeksi erikoista, jos yhteen päätynyt pariskunta jakaa saman syntymäpäivän. Mutta millä todennäköisyydellä heidän lapsensakin vielä syntyy samana päivänä? No, tuo todennäköisyys on 1:133 000.

Tällaista todennäköisyyttä – tai paremminkin epätodennäköisyyttä – uhmasivat Cassidy ja Dylan Scott, jotka joulukuun 18. päivänä toivottivat tervetulleeksi ensimmäisen lapsensa. Toki lapsen syntyminen on joka tapauksessa ainutlaatuinen hetki, mutta Scotteille tyttären syntymäpäivä oli jo etukäteen erityinen, sillä se on myös heidän kummankin syntymäpäivä.

Advertisement

Huntsvillessä, Alabamassa, asuva aviopari on antanut tyttärelleen nimen Lennon. Lennon piti kaikkia jännityksessä, sillä ilmeisesti hän ilmoitteli tulostaan jo hyvissä ajoin edellisen päivän puolella; virallinen syntymäaika on 00.30.

Huntsvillen naisten- ja lastensairaalan julkaiseman Facebook-päivityksen mukaan tyttö sinnitteli siis juuri tarpeeksi pitkään syntyäkseen nimenomaan perheen yhteisenä merkkipäivänä! Vai olisiko se sinnittelijä sittenkin ollut Cassidy Scott!?

Harvinaista, mutta ei ainutkertaista

Yhteiset syntymäpäivät perheessä ovat toki harvinaisia, mutta eivät missään tapauksessa mahdottomia. Todennäköisyys sille, että kahdella henkilöllä on sama syntymäpäivä, on 1:365, joten kyllähän maailmaan yhteisen synttäripäivän jakavia mahtuu! Kolmen henkilön kohdalla todennäköisyys on kuitenkin huimasti pienempi, kuten jo jutun alussa mainittiin.

Mutta onpa näin tapahtunut aiemminkin! Vuonna 2017 uutisoitiin niin ikään yhdysvaltalaisesta pariskunnasta, joka jakoi saman syntymäpäivän ja sattui saamaan ensimmäisen lapsensa juuri tuona joulukuun 18. päivänä. Hillary ja Luke Gardner kertoivat medialle, että lapsen syntymän ajankohtaa ei oltu millään lailla suunniteltu. Laskettu aika osui joulukuun puoleen väliin, mikä oli pariskunnalle jännittävä ja iloinen yllätys.

Mitään poppaskonsteja ei synnytyksen käynnistämiseen yhteisenä merkkipäivänä tarvittu, vaikka Gardnerit myönsivätkin mahdollisuuden olleen mielessä. Edellisenä päivänä oli käyty kävelyllä, mutta sen enempää pienokaisen saapumista ei pyritty vauhdittamaan. Oli kävelyllä vaikutusta tai ei, niin tytär syntyi seuraavana aamuna kello 10 aikaan.

Advertisement

Tuoreet vanhemmat vitsailivat, että vaikka esikoisen syntymää ei oltu yritetty ajoittaa yhteiseen synttäripäivään, niin ehkäpä mahdollisten tulevien lapsien kohdalla täytyy käyttää hieman suunnittelua.

*

Huomasitko, mikä tämän jutun kahta tapausta – Scottin ja Gardnerin perheitä – yhdisti? Siis sen lisäksi, että kolmella perheenjäsenellä on sama syntymäpäivä.

Kaikki juhlivat synttäreitään joulukuun 18. päivänä! Tällaiselle yhteensattumalle ei nyt tässä yhteydessä lähdetä laskemaan todennäköisyyttä, mutta jotain jouluntaikaa tuossa päivämäärässä on pakko olla.

Lue myös:

Suosituimmat