Oudot uutiset

Keinotekoista euforiaa temppelissä: Munkit kärähtivät metamfetamiinin käytöstä

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tänään thaimaalaiset munkit, jotka jäivät kiinni matamfetamiinin käytöstä.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan thaimaalaisista munkeista, jotka jäivät kiinni metamfetamiinin käytöstä. Pyhät miehet antoivat positiiviset tulokset huumetestissä, joten heidät on nyt erotettu virasta ja lähetetty vieroitukseen.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Munkit kärähtivät metamfetamiinista

Thaimaan keskisessä Phetchabunin provinssissa sijaitseva buddhalainen temppeli on tyhjentynyt, sillä munkit on passitettu vieroitushoitoon. Kolme munkkia ja temppelin apotti antoivat kaikki positiivisen tuloksen huumetestissä. Metamfetamiinista kärähtäneet miehet on riisuttu kaavuistaan – ilmauksen jokaisessa merkityksessä.

Huumetestaus ei ollut mikään kummajainen, sillä maanantainen ratsia oli osa laajempaa huumekaupan torjuntaa. Poliisit iskivät muun muassa kouluihin ja tehtaisiin löytääkseen huumeiden välittäjiä tai käyttäjiä.

Advertisement

Buddhalaiseen temppeliin viranomaiset päätyivät vihjeen perusteella, sillä munkkien käytös oli herättänyt paikallisissa ihmetystä. Poliisin mukaan virtsatesti oli pakollinen varmistus, mutta huumeriippuvuus näkyi munkeista selvästi. Positiivisten testitulosten tultua osa munkeista tunnusti käyttäneensä metamfetamiinia jo kauan aikaan.

Temppeli ei pysy kauaa tyhjänä

Oudoimmissa uutisissa tänään thaimaalaiset munkit, jotka jäivät kiinni matamfetamiinin käytöstä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan läheisten kylien asukkaat ovat olleet varsin huolissaan – eivät kuitenkaan munkkien hyvinvoinnista, vaan omastaan. Buddhalaiset uskovat, että munkeille tarjotut ruokalahjat ja muut almut takaavat menestystä elämässä. Jos ei ole munkkeja, ei ole mahdollisuutta antaa almuja.

Viranomaiset ovat vakuuttaneet, että kyseinen tyhjentynyt temppeli saa pian uusia asukkaita. Paikalliseen luostaripäällikköön on oltu yhteydessä ja tämä on luvannut määrätä temppeliin uusia munkkeja, jotta kyläläiset voivat jatkaa uskonnollisten velvoitteidensa harjoittamista.

Osa laajempaa ongelmaa

Naapurimaa Myanmarista peräisin olevasta metamfetamiinista on viime vuosina tullut valtaisa ongelma. Myanmar on arvioiden mukaan maailman suurin metamfetamiinin tuottaja ja UNODC:n, YK:n huumeiden ja rikollisuuden torjunnasta vastaavan toimiston, mukaan Thaimaa on merkittävä huumekaupan ja kauttakulun keskus.

Katukaupassa metamfetamiinipilleri tunnetaan nimellä Yaba ja sellaisen saa ostettua alle 20 bahtilla eli 55 sentillä. YK:n edustajan Jeremy Douglasin mukaan metamfetamiinia on tarjolla jokaisessa kadun kulmassa ympäri Thaimaata. ”Olemme tilanteessa, jossa pilleri maksaa vähemmän kuin olut”, kertoo Douglas Thai Enquirer -uutissivustolle.

Thaimaan buddhalaiset temppelit eivät ole ennenkään jääneet huume-epidemian ulkopuolelle, sillä esimerkiksi vuonna 2013 yli 30 munkin virtsatestistä löytyi metamfetamiinia. Positiivisia näytteitä löytyi useasta Ban Mon alueen temppelistä Saraburin provinssissa. Tuolloinkin ratsiat tehtiin paikallisten asukkaiden vihjeiden ja toistuvien valitusten perusteella.

Advertisement

Lue myös:

Suosituimmat