Oudot uutiset

Sarjanakittaja piinaa naapurustoa Uudessa-Seelannissa: ”Tämä repii yhteisömme hajalle!”

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään sarjanakittajasta, joka piinaa uusiseelantilaista kylää.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan uusiseelantilaisesta kylästä, jota piinaa varsin erikoinen vitsaus: Sarjanakittaja, joka kylvää kauhua laittamalla makkaroita postilaatikkoihin.

Vaikka asukkaat kertovat tapahtumien johtaneen naapuririitoihin ja suoranaiseen noitavainoon, on pila varsin harmiton ja saattaa todellisuudessa yhdistää ihmisiä hauskalla tavalla.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Sarjanakittaja piinaa uusiseelantilaista kylää

Uudessa-Seelannissa, Aucklandin edustalla, on idyllinen Waihekesaari. Waiheke on suosittu matkakohde, joka on tunnettu erityisesti kauniista luonnosta ja erinomaisesta viinistä. Nyt Waiheken paratiisimainen rauha on kuitenkin järkkynyt noin 2000 asukkaan Surfdalen kylässä, sillä jo kuukausien ajan tiivistä yhteisöä on piinannut sarjanakittaja, jonka kolttoset ovat aiheuttaneet eripuraa naapureiden välillä.

Advertisement

”Terroristi” on saanut nimekseen Surfdale Serial Sausager, joka suoraan suomeksi käännettynä on Surfdalen sarjamakkaroittaja, mutta sarjanakittaja kuulostaa sujuvammalta. Ja sopii paremmin suuhun!

Sarjanakittaja iskee toistuvasti ja aina samalla tavalla: Hän laittaa postilaatikkoihin omatekoisia hodareita. Yllätys on jokaisella kerralla makkara leipäpalan välissä ja hieman kastiketta mukana.

Kuulostaa harmittomalta, mutta erään asukkaan mukaan tapahtumat repivät yhteisöä hajalle: ”Emme voi luottaa toisiimme. Tämä on kuin noitavaino.”.

Nakituksen alku

Tietojen mukaan ensimmäinen makkara tipahti postiluukusta viime kesänä. Surfdalen asukas Jacob Coetzee kertoo, että hän löysi laatikostaan vaaleaan leipään kiedotun makkaran, joka oli maustettu tomaattikastikkeella. Makkara oli kylmä, mutta Coetzeen arvion mukaan se oli grillattu. Hän heitti välipalan menemään ja unohti koko jutun.

Mutta kun näitä eriskummallisia ja ei-toivottuja lähetyksiä alkoi tulemaan uudestaan ja uudestaan, lähetti Coetzee kuvan kavereilleen. Selvisi, että muutama muukin oli saanut samanlaisen yllätyksen. ”Silloin tajusimme, että saarellamme on sarjanakittaja.”, kertoo Coetzee.

Advertisement

Arvaamaton, mutta silti kaavamaisesti toimiva sarjanakittaja

Sarjanakittajan uhreiksi joutuneet kertovat, että ajankohdissa ei ole mitään logiikka. Elämä sujuu rauhallisesti viikkoja tai kuukausia, mutta sitten sarjanakittaja iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta: postilaatikosta löytyy jälleen makkara.

Kukaan ei tiedä, milloin uusi isku tulee, mutta kun se tapahtuu, ovat kaikki kohteena.”, selvittää monen monta makkaraa postilaatikostaan löytänyt Jacob Coetzee. ”Tämä on traumaattista. Kenenkään postilaatikko ei ole turvassa”.

Syyllistä ei ole löytynyt eikä kukaan ole nähnyt tätä keppostelijaa itse teossa. Siksipä huhut ovat lähteneet kiertämään ja jossain vaiheessa syyttävä sormi on osoittanut likipitäen jokaista kylän asukasta vuorollaan.

Coetzee kertoo olleensa itsekin syytettynä teosta ja myös hänen veljeään on epäilty.

Paikallinen ruokakauppakin on yrittänyt olla avuksi, mutta säännöllisesti monia makkarapaketteja ostavaa henkilöä ei ole onnistuttu yksilöimään. Voihan toki olla, että sarjanakittaja hankkii materiaalit kiinnijäämisen pelossa muualta.

Advertisement

Kaupan edustaja kertoo medialle, että makkaraosastoa seurataan tarkasti ja epäilyttävästä toiminnasta kyllä ilmoitetaan viranomaisille: ”Voimme vain kuvitella, minkälaisessa pelossa ihmiset elävät, kun he eivät tiedä, milloin joutuvat Surfdalen sarjanakittajan uhriksi”.

Psykologi pohtii kimuranttia tilannetta

Wellingtonin Victoria-yliopiston kliinisen psykologian keskuksessa työskentelevä tohtori Dougal Sutherland on sitä mieltä, että todellisuudessa sarjanakitus on yhdistänyt ihmisiä. Sutherlandin mukaan hauska ja verrattain harmiton pila ei asukkaiden väitteistä huolimatta tee yhteisölle hallaa: ”Ihmiset ovat kautta aikojen nauttineet käytännönpiloista ja yhteinen mysteeri tuo iloa harmaaseen arkeen”.

Kyläläiset juttelevat iskuista ja kyselevät toisiltaan, että ’oletko sinä jo saanut makkaraa?’”, kertoo Sutherland ja lisää pilke silmäkulmassa, että kysymyksen voi toki ymmärtää monella tavalla.

Kuka sarjanakittaja oikein on?

Tohtori Sutherlandin mukaan sarjanakittajan motiivia voidaan vain arvailla. Ehkäpä hän janoaa kuuluisuutta ja saa nautintoa ihmisten jallittamisesta.

Hänellä täytyy olla tarpeeksi aikaa ja jonkin verran ylimääräistä rahaa. Uskoisin hänen omistavan suurehkon grillin ja hyvin todennäköisesti kyseessä ei ole kasvissyöjä. Sarjanakittaja ei mitä luultavimmin ole myöskään mikään terveysintoilija, sillä hän käyttää vaaleata leipää”, summailee psykologi yhteen ominaisuuksia, kun häntä pyydetään muodostamaan profiilia sarjanakittajasta.

Sutherlandin mukaan tihutyöntekijän on oltava kohtalaisen älykäs ja hyvä piileskelemään. Mitä todennäköisimmin hän on joku yhteisön jäsen; tuskin kukaan ulkopuolinen tekisi tällaista säännöllisesti.

Advertisement

Vaikka motiivia ja henkilöllisyyttä voi vain arvailla, on Sutherland täysin varma yhdestä sarjanakittajan ominaisuudesta: ”Vain mies laittaisi makkaran postilaatikkoon.”.

Lue myös:

Suosituimmat