Oudot uutiset

Kuinka monta punnerrusta voi tehdä tunnissa? Uusi ennätys on reippaasti yli 3200!

Julkaistu

Nyt tutustutaan käsittämättömään maailmanennätykseen: mies teki yli 3000 punnerrusta tunnissa.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään kuntoilun maailmaan, kun kerromme yhdysvaltalaismiehestä, joka rikkoi punnertamisen maailmanennätyksen: Hän teki 3264 punnerrusta tunnissa!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Idea ennätysyrityksestä syntyi


Yhdysvaltojen Floridasta kotoisin oleva Rob Stirling on rikkonut punnertamisen Guinnessin maailmanennätyksen, kun hän päihitti aiemman ennätyksen usealla kymmenellä. Yhteensä Stirling teki käsittämättömät 3264 punnerrusta tunnissa.

Mies päätti lähteä ennätysyritykseen, kun hän kuuli australialaisen Daniel Scalin huhtikuussa 2022 tekemästä ennätyksestä. Scali punnersi tuolloin 3182 kertaa tunnissa ja Stirling uskoi voivansa päihittää tämän. Tavoitteekseen hän asetti 3200 punnerrusta.

Advertisement

Vaikka Daniel Scali tulee tämän myötä menettämään punnerrusennätyksensä, pitää hän edelleen hallussaan lankuttamisen ennätystä. Scali lankutti syksyllä 2021 järjettömät 9,5 tuntia. Voit lukea lisää tästä huikeasta suorituksesta: Lankutuksen maailmanennätys uusiksi: Australialaismies lankutti yli 9,5 tuntia!

Punnerrussennätys ”kevyesti” uusiksi

Stirling oli varsin luottavainen, sillä hän kertoo jo kerran aiemmin rikkoneensa Scalin ennätyksen. Tuo suoritus oli kuitenkin epävirallinen, joten maailmanennätystä sillä ei voinut vaatia nimiinsä. Niinpä Stirling päätti ryhtyä hommaan ihan virallisesti, valvojan läsnäollessa ja Guinnessin ennätystenkirjan tarkkojen ohjeiden mukaan. Tähän kyseiseen ennätysyritykseen ei esimerkiksi hyväksytä hakemuksia, jos hakija on alle 16-vuotias. Stirlingille ikäraja ei kuitenkaan ollut ongelma, sillä hän on 60-vuotias.

Stirling kertoi ennen ennätysyritystään Fox 13 -uutiskanavan haastattelussa, että kilpailuissa tehtävät punnerrukset ovat hieman erilaisia kuin normaalissa treenissä tehtävät. Tekniikka pitää olla pilkuntarkasti kohdallaan, jotta jokainen punnerrus lasketaan. ”Teen punnerruksia osana jokapäiväistä harjoitteluani ja pystyn tekemään 1500 kappaletta puolessa tunnissa”, paljastaa ennätystehtailija.

Strategia oli valmiiksi mietitty ja punnerrukset hän suoritti lyhyissä 12 kappaleen sarjoissa. Jokaisen setin jälkeen oli seitsemän sekunnin tauko, jonka aikana mies nousi ylös asennosta ja lepuutti kehoaan. Ja sitten sama uudelleen ja uudelleen, kunnes tunti oli täynnä. Hän laski jokaisen punnerruksen päässään, mutta tottakai hänellä oli mukanaan virallinen laskija, joka jatkuvasti kirjasi ylös tehtyjä 12 kappaleen sarjoja.

Apuna hääri myös Stirlingin poika, jolla oli erityinen tehtävä: Hänen tuli aina tietyn punnerrusmäärän tultua täyteen ottaa lattialta yksi kolikko pois. Kolikot toimivat punnertajalle kiintopisteinä, joihin hän naulitsi katseensa suorituksen aikana. Ja lisäksi Stirling sai jokaisesta poistetusta kolikosta pienen tunteen siitä, että jotain on saavutettu.

Virallista varmistusta mies ei ole uudesta Guinnessin ennätyksestä vielä ole saanut, mutta kaiken pitäisi olla kunnossa. Videot ja tarkat laskelmat on lähetetty eteenpäin, joten eiköhän virallinen todistus pian tipahda postilaatikosta!

Advertisement

Uusi ennätys jo tähtäimessä

Stirling ei aio hidastaa tahtia tämän maailmanennätyksen myötä, sillä hänellä on katse tiiviisti jo seuraavassa tavoitteessa. Hän aikoo rikkoa toisenkin punnerrusennätyksen. Nyt suoritus on lyhyempi eikä taukoihin varmaankaan ole aikaa. Tavoite on nimittäin tehdä eniten punnerruksia minuutissa ja voimassa oleva ennätys on 144 kappaletta.

Idea uudesta ennätysyrityksestä syntyi jo siinä vaiheessa, kun hän treenasi tunnin koitokseen. Nälkä kasvaa syödessä ja Stirling haluaa rikkoa kaikki mahdolliset punnerrusennätykset – ehkä jotain muitakin, mihin hänen kroppansa vain pystyy. Ja vaikuttaa pystyvän aikamoisiin suorituksiin!

Lue myös:

Suosituimmat