Oudot uutiset

Pulut kantavat huumeita pienissä repuissa kanadalaisiin vankiloihin

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerromme kanadalaisten vankiloiden ongelmasta, kun puluja on alettu käyttää huumeiden salakuljetukseen.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan kanadalaisesta vankilasta, jossa on napattu kiinni erikoinen huumeiden salakuljettaja: reppua selässään kantava pulu. Eikä muuten ollut ensimmäinen kerta!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.tiktok.com/@listafriikki
https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Pulut huumeiden salakuljettajina


Kanadalainen vanginvartijoiden liitto kertoo, että Brittiläisen Kolumbian provinssissa sijaitsevassa liittovaltion vankilassa on otettu kiinni erikoinen huumeiden salakuljettaja, nimittäin pulu eli kesykyyhky.

Advertisement

Tämän linnun kantama reppu oli tyhjä, joten viranomaiset uskovat sen ehtineen jo löytää päämääränsä ennen kiinniottoa. Pulun reppu oli valmistettu farkkukankaasta ja lakanasta, jotka kummatkin ovat materiaaleina sellaisia, että vankien on helppo päästä niihin käsiksi. Oliko kyse siis vankilan sisäisestä kuljetuksesta vai oliko pulun tehtävänä lentää muurien ulkopuolelle hakemaan pieneen reppuun täytettä? Tämä kysymys jää tietenkin avoimeksi, mutta vartijoiden on syytä ruveta tarkkailemaan siivekkäitä vierailijoita hieman paremmin.

Helmikuun lopulla tapahtunut kiinniotto ei nimittäin ollut ensimmäinen laatuaan. Aivan tämän liittovaltion vankilan välittömässä läheisyydessä sijaitsee toinen vankila, jossa tehtiin samanlainen löydös vain muutamaa kuukautta aiemmin.

Joulukuun 29. päivänä vartijat olivat bonganneet harmaan vierailijan pyörimässä vankilan pihalla ja virittivät sille pyydyksen; onnistuneesti. Pululla oli selässään tekstiilinen reppu, joka sisälsi 30 grammaa kidemäistä metamfetamiinia, joka myös kristallina tunnetaan

Vankilan apulaisjohtaja Davinder Aujla kertoi tuolloin, että vartijat pitävät jatkuvasti silmänsä auki muun muassa radio-ohjattavien lennokkien varalta, sillä niillä on tiedetysti salakuljetettu huumeita muihin vankiloihin. Reppua selässään kantava lintu oli kuitenkin ennenkuulumatonta.

Nykyaikaista teknologiaa käytetään paljon, mutta olin suorastaan järkyttynyt, kun pulun halusta löydettiin huumeita; se oli hyvin epätavallista”, kertoo vanginvartijoiden liiton johtaja John Randle. Hän kuitenkin epäilee, että rikolliset ovat pakon sanelemana joutuneet turvautumaan vanhan koulukunnan menetelmiin, koska lennokkien käytön ehkäisemiseen on laitettu niin paljon työtä.

Advertisement

Pulu on myös huomattavasti salakavalampi kuljettaja, sillä sen päämäärä ei ole yhtä selvä kuin lennokeilla. Lennokki laittomine kuljetuksineen ohjataan suoraan vastaanottajalle, mutta erinomaisestikin koulutettu pulu saattaa harhailla epämääräisesti vankilan läheisyydessä. Randle on erityisen huolissaan siitä, että kahden jo mainitun vankilan läheisyydessä sijaitsee alakoulu, johon mies pelkää huumeita mukanaan kuljettavien pulujen vahingossa päätyvän.

Ei ennenkuulumatonta toimintaa

Oudoimmissa uutisissa kerromme kanadalaisten vankiloiden ongelmasta, kun puluja on alettu käyttää huumeiden salakuljetukseen.

Kuva: Pixabay

Vaikka Kanadassa ollaan huuli pyöreänä pulujen kanssa, niin näillä linnuilla on pitkä historia huumeiden salakuljettamisesta. Erinomaisesta suunnistuskyvystään tunnetut kesykyyhkyt ovat aikojen saatossa toimineet kirjeiden välittäjinä, mutta myös erilaisten huumausaineiden kuljettajina.

Jo vuonna 1930 The New York Times -lehden artikkelissa kerrottiin kesykyyhkyistä, jotka lentävät Meksikosta Yhdysvaltoihin tuoden mukanaan kokaiinia. Eräs tuoreempi tapaus on Lähi-idästä, jossa kuwaitilaiset viranomaiset saivat kiinni Irakista tulleen kesykyyhkyn, jonka selässä olevassa repussa oli 178 pilleriä – joko ketamiinia tai ekstaasia.

Mainittakoon vielä lopuksi, että vaikka tutkinta on vielä kesken, on kanadalaisessa vankilassa yhytetty pulu päästetty vapaaksi. Menettely oli sama kuin joulukuisessa tapauksessa: kiinniotettu lintu riisuttiin repustaan ja päästettiin välittömästi vahingoittumattomana vapaaksi.

Lue myös:

Suosituimmat