Oudot uutiset

Venetsiassa taistellaan lokkeja vastaan oransseilla vesipyssyillä – tämä ei ole aprillipila!

Julkaistu

Venetsia on ottanut kovat keinot käyttöön lokkeja vastaan: aseeksi on valittu oranssit vesipyssyt.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan Venetsian kaupungin erikoisesta tavasta häätää varastelevat lokit tiehensä: Homma hoidetaan antamalla turisteille oranssit vesipyssyt.

Lisäksi kerromme englantilaisen kihlaparin kauhun hetkistä, kun täydellisen kosinnan jälkeen sormus tipahti rantahiekkaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin: Facebookin harrastelijaryhmästä löytyi metallinpaljastimella varustettu päivän pelastaja.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Venetsiassa taistellaan lokkeja vastaan vesipyssyillä

Veden ympäröimä ja ihmisten täyttämä Venetsia on jo pitkään kamppaillut siivekkään ongelman kanssa: röyhkeät ja rohkeat lokit varastavat ruokaa kirjaimellisesti turistien käsistä.

Erityisesti nämä isot linnut tykkäävät kerääntyä Pyhän Markuksen aukiolle eli Piazzalle, joka on myös turistien suosikkikohteita. Myös hotellien ja ravintoloiden terassit ovat hyvää ”metsästysmaastoa” ja juuri tätä ongelmaa vastaan on nyt valjastettu vesipyssyt.

Koillis-Italiassa sijaitsevan kaupungin hotellinpitäjien yhdistys on vuosien ajan yrittänyt häätää lokkeja tiehensä mitä erilaisimmin keinoin, mutta turhaan – missä ihmiset, siellä lokit. Lokkeja ei myöskään saa tappaa tai vahingoittaa millään tavalla, sillä ne ovat rauhoitettuja.

Lokkien tiedetään vieneen turistien käsistä jäätelöitä, kroissantteja ja voileipiä, ja ravintolapöytiin iskiessään ne ovat hajottaneet laseja ja lautasia. Ne ovat myös turhan fiksuja, sillä kerran jos toisenkin on todistettu tilannetta, jossa tarjoilija on tuonut asiakkaalle annoksen pöytään ja sillä sekunnilla, kun tarjottimen kupu on nostettu, lokki on lehahtanut paikalle ja vienyt kokonaisen pihvin parempiin nokkiin. Ärsyttävän varastelun lisäksi lokit luovat hygieniariskin ulosteillaan ja mahdollisesti tauteja levittämällä.

Gritti Palace -luksushotellin johtaja Paolo Lorenzini kertoo italialaiselle lehdistölle, että yhdistys on työskennellyt lintuasiantuntijoiden kanssa löytääkseen optimaalisen karkotustavan, ja nyt keksitty menetelmä on ainakin vielä toimiva. Ruokailijoille ja hotellivieraille, jotka haluavat nauttia esimerkiksi aamiaista oman huoneen parvekkeella, tarjotaan oransseja vesipyssyjä.

Sillä voi ruiskaista, jos lokki alkaa tulla liian lähelle. Lorenzinin mukaan veden suihkiminen on jopa tarpeetonta, ainakin tässä vaiheessa, sillä oranssi väri on lokkien mielestä vastenmielinen. Joten vesipyssy pöydällä riittää pitämään lokit loitolla.

Advertisement

Metallinpaljastin pelasti onnistuneen, mutta myöhemmin pieleen menneen kosinnan

Se oli brittiläisen Joe McGrathin ja hänen tyttöystävänsä Becky Sharpin siihenastisen elämän onnellisin päivä. McGrath oli suunnitellut kosivansa Sharpia Cleethorpesin kaupungissa sijaitsevalla rannalla, jonka lähellä nainen oli viettänyt lapsuutensa.

Sharp vastasi myöntävästi suureen kysymykseen, jonka jälkeen tuore kihlapari vietti vielä jonkun aikaa rannalla piknikin merkeissä. Kun he valmistautuivat lähtemään ja pakkasivat tavaroitaan, huomasi Sharp kauhukseen, että hänen juuri sormeensa saama sormus oli hävinnyt. Se oli tippunut rantahiekkaan!

Ensin ajattelin, että tämä on näitä juttuja, että löydämme sormuksen tuossa tuokiossa ja sitten voimme nauraa, mutta viiden minuutin etsimisen jälkeen pelko levisi mieleen”, kertoo 26-vuotias McGarth BBC:lle. Hän rupesi etsimään nettikirpparilta metallinpaljastinta, mutta nopeasti löytynyt parinkympin ostos oli täysin turha: ”Se ei toiminut ollenkaan. En tiedä, mitä laite oikein etsi, mutta metallia se ei ainakaan löytänyt”.

Mutta mitäpä ei netistä löytyisi! McGarth kääntyi seuraavaksi paikallisen Facebook-ryhmän puoleen. Ryhmä on tarkoitettu metallinpaljastimien käyttöä harrastaville. Hänen avunpyyntöönsä vastasi Marc Robinson, joka tuli laitteineen rannalle ja löysi kadonneen platinasormuksen muutamassa minuutissa.

Olin suunnitellut tätä iäisyyden ja miettinyt kaiken valmiiksi. No, melkein kaiken, sillä en ollut varautunut sormuksen katoamiseen”, kertoo helpottunut ja onnellinen McGarth. ”Haluan vain sanoa, että Marc on legenda ja meidän suojelusenkelimme tuona päivänä. Emme koskaan unohda häntä”.

Saakohan Robinson kutsun häihin!?

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat