Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Vieroitushoitoa hiirelle

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset esittelee tällä viikolla muun muassa vieroitushoitoa vaatineen, kannabiskoukkuun jääneen jyrsijän.

Listafriikin oudoimmat uutiset vie lukijansa tällä viikolla muun muassa Kanadan itärannikolle, jossa ylenmääräisen kannabiksen vuoksi sammahdellut hiiri päätyi viikon vieroitushoitoon.

Mukana myös kadonnut patikoija, joka tupsahti etsintöjensä edistymisestä kertovaan lehdistötilaisuuteen sekä metsästäjä, joka joutui ampumansa hirven uhriksi.

Lisäksi kerromme baseball-syöttäjästä, joka osoitti tällä viikolla jälleen sen, miten eriskummallisilla tavoilla itseään voi vahingoittaa.

Kerran viikossa Listafriikki niputtaa yhteen viikolla tapahtuneita outoja sattumuksia ja muina päivinä julkaisemme tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

Advertisement

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Hampun lehdillä nautiskellut hiiri joutui vieroitukseen

Julkaissut Colin Sullivan Sunnuntaina 6. syyskuuta 2020

New Brunswickissa, Kanadassa, kotipuutarhassaan (täysin laillisesti) kannabista kasvattava Colin Sullivan huomasi jokin aika sitten, että joku oli nakertanut paloja hänen tarkoin varjelemiensa kasvien lehdistä.

Syylliseksi osoittautui hiiri, joka sammui kasvimaalle useampana päivänä vedettyään napansa täyteen hamppua.

Sullivan päätyi raportoimaan Facebookissa kannabiskoukkuun jääneen hiiren toilailuista, ja epäili eläimen lääkitsevän itseään osittain puuttuvan korvan takia. 

Pari päivää hiiren itsetuhoista touhua seurattuaan Sullivan päätti, että oli intervention aika: Hän otti tainnoksissa olevan hiiren hoitoon vieroittaakseen sen marihuanasta. Sullivan käytti pehmeää lähestymistyyliä ja antoi pienelle pilviveikolle nautittavaksi yhden lehden päivässä.

Advertisement

Viikon jälkeen Sullivan koki hiiren olevan selvillä vesillä, joten hän päästi suureen some-kuuluisuuteen nousseen pössyttelijän takaisin vapauteen.

Retkeilijä ilmestyi katoamisensa vuoksi järjestettyyn tiedotustilaisuuteen

Englantilaisen North Yorkshiren poliisin mukaan 80-vuotias retkeilijä Harry Harvey katosi viime sunnuntaina ollessaan patikoimassa, mutta ilmestyi neljä päivää myöhemmin katoamisensa vuoksi järjestettyyn tiedotustilaisuuteen.

Harvey oli joutunut erilleen vaelluskumppanistaan ja eksynyt lopulta voimakkaan raekuuron aikana. Niin poliisi kuin ilmavoimatkin etsivät kuumeisesti iäkästä retkeilijää, kunnes keskiviikkona mies marssi The Tan Hill Inn -pubiin, jossa hänen perheensä yhdessä virkavallan kanssa levitti sanaa katoamisesta. 

Yorkshiren ylängöllä valokuvaamassa ollut luontokuvaaja oli bongannut kaukaisuudessa heiluttavan Harveyn ja auttoi tämän ihmisten ilmoille. Marssiessaan lehdistötilaisuuteen silminnähden hyvävointisena, joskin kovin nälkäisenä, Harvey kertoi viettäneensä ulkosalla kolme yötä mukanaan vain simppelit retkeilyvälineet. 

Harveyn poika ilmoitti toimittajille pilke silmäkulmassa, että hänen isänsä tulee olemaan nyt jonkin aikaa kotiarestissa.

Ampumisesta julmistuneen hirven hirveä kosto

Jousipyssyn nuolesta haavoittunut hirvi raateli ampujansa kuoliaaksi metsästystä seuranneen aamun kostoiskussa Oregonissa, Yhdysvalloissa.

Kokenut arkansasilainen metsästäjä Thomas Alexander ampui isosarvista vapitia eli kanadanhirveä epäonnistuneesti, sillä se ei kaatunut vaan vahingoittui nuolesta. Tällaisissa tapauksissa metsästäjät tekevät kaikkensa löytääkseen haavoittuneen eläimen ja päättääkseen sen kärsimyksen. Niin Alexanderkin yritti tehdä, mutta alkoi olla jo myöhä ja liian pimeää hirven jäljittämiselle. Hän päätti jatkaa etsintöjä seuraavana aamuna.

Advertisement

Päivän valjettua Alexander lähti yhdessä maanomistajan kanssa seuraamaan hirvisonnin jälkiä ja he onnistuivatkin löytämään sen. Kun 66-vuotias metsästäjä lähestyi loukkaantunutta hirveä, nousi tämä äkisti jaloilleen taistellakseen viimeiseen saakka henkensä puolesta ja puski ja seivästi miehen sarvillaan maahan. Alexander pystyi vielä hyökkäyksen jälkeen soittamaan paikalle ambulanssin, mutta lopulta mitään ei ollut tehtävissä; hän menehtyi vammoihinsa.  

Paikallinen poliisi yhytti hirven, lopetti sen kärsimykset ja lahjoitti lihan piirikunnan vankilalle.

Baseball-syöttäjä sivuun: Teloi kyntensä pukiessaan housuja

Baseball-seura Philadelphia Philliesin syöttäjä Zack Wheeler koki keskiviikkona, syyskuun 9. päivänä kauhunhetkiä, jotka varmasti syöpyivät ikuisiksi ajoiksi mieleen. 

Wheeler oli pukemassa housuja päälleen (niin kuin meillä kaikilla on lähes joka päivä tapana tehdä), mutta arkipäiväinen askare ei sujunutkaan oletetun sulavasti. Tapahtuman tarkempia käänteitä ei medialla ole avattu, mutta housuja pukiessaan Wheeler vaurioitti oikean kätensä keskisormen kynnen.

Koska kyseessä oli (tottakai) syöttäjän heittokäsi, joutuu Wheeler jättämään vamman vuoksi väliin ainakin lauantaisen pelin. Hänen ja kynnen kuitenkin odotetaan toipuvan ennalleen ensi viikon alkuun mennessä.

Philliesin valmentaja Joe Girardi kommentoi loukkaantumista hyvin lyhytsanaisesti: ”Näitä juttuja ei voi keksiä”.

Advertisement

Tämä tapaus sopisi hyvin eräälle aiemmin tänä vuonna tekemällemme listalle: 10 urheilijoiden hölmöintä loukkaantumista.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat