Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Litteän Maan reunaa etsimässä

Julkaistu

Viikon oudoimmat uutiset ilahduttaa tällä kertaa muun muassa pariskunnalla, joka halusi todistaa Maan olevan litteä. Ei mennyt niin

Listafriikin oudoimmat uutiset vie lukijansa tällä viikolla muun muassa Italiaan, jossa kompassin (!) avulla suunnistanut pariskunta hamusi kirjaimellisesti maailman laidalle.

Lisäksi kerrotaan uusista näyttelyesineistä ruotsalaisessa, iljettäviin ruokiin erikoistuneessa museossa, sekä nukkuvan naisen kurkkuun luikerrelleesta käärmestä.

Kerran viikossa Listafriikki niputtaa yhteen viikolla tapahtuneita outoja sattumuksia ja muina päivinä julkaisemme tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Litteään Maahan uskova pariskunta yritti todistaa teoriansa, suunnisti väärään suuntaan

Tämä epätodellisia käänteitä täynnä oleva tapaus sattui jo huhtikuussa, mutta koronatilanne Italiassa oli silloin juuri pahimmillaan, eivätkä viranomaiset halunneet, että joku muu innostuisi kokeilemaan onneaan.

Nimettömänä pysyvä pariskunta uskoo siis vakaasti, että Maa on litteä. Heidän mukaansa maailman reuna on Sisilian rannikolta reilun 200 kilometrin päässä sijaitsevalla Lampedusan saarella. Saarelta on lähes puolta lyhyempi matka Tunisiaan, mutta ilmeisesti se ei mahdu pariskunnan kuvitteelliselle lätylle.

Pohjois-Italiassa asuva pariskunta ajoi maan eteläkärkeen, myi autonsa ja osti veneen. Suunnaton halu todistaa oma teoria litteästä Maasta todeksi peittosi alleen sen tosiasian, että kummallakaan ei ollut kokemusta seilaamisesta tai suunnistamisesta. Pari päätyi Ustican saarelle, joka on muuten Sisiliasta pohjoiseen, eli vastapäiseen suuntaan tavoitellusta kohteesta.

Ustican viranomaiset nappasivat uupuneen pariskunnan haltuunsa, ja heidät asetettiin veneeseensä karanteeniin. Kummalliset käänteet jatkuivat, sillä kaksikko yritti temppuaan vielä kahdesti, jääden molemmilla kerroilla kiinni. Heidät asetettiin kotiarestiin, mutta jotenkin tuntuu siltä, että kaikkea tämän parivaljakon seikkailuista ei ole vielä nähty.

Huvittavaa on myös se, että pariskunta oli yrittänyt navigoida merellä kompassin avulla. Kompassin toimintahan perustuu siihen, että Maa on pallo, jossa on etelä- ja pohjoisnapa. Miten meni noin niinku omasta mielestä!?

Advertisement

Jos Litteän Maan yhdistyksen vouhotukset kiinnostavat, niin käy lukemassa heidän uskomattomia väitteitään tältä aiemmalta listalta.

Metrin mittainen käärme kurkussa

Venäjään kuuluvassa Dagestanin tasavallassa, Kaspianmeren rannalla, saapui tällä viikolla lääkärin pakeille huonovointinen potilas.

Nainen oli nukkunut yönsä ulkosalla ja herännyt tuskaisessa olotilassa. Tutkimuksissa selvisi, että syvällä naisen kurkussa oli jotain sinne kuulumatonta. Tähystyksessä vierasesine osoittautui yli metrin mittaiseksi käärmeeksi. Videolla voi nähdä, miten hoitohenkilökunta kavahtaa ulosvedettyä eläintä. 

Nainen ei ollut osannut antaa käärmeen päätymiselle ruoansulatuskanavaansa mitään muuta selitystä kuin sen, että matelijan oli täytynyt luikerrella suuhun, kun hän oli nukkunut. Selitys kuulostaa oudolta, mutta uskomatonta kyllä, tapaus ei ole Dagestanissa ainutkertainen. Paikallisia varoitetaan ihan yleisesti nukkumasta ulkona, sillä käärmeitä on tietojen mukaan ennenkin löytynyt epäonnisten ihmisten ruokatorvista. Tämän painajaisen kokeneet ovat kertoneet herätessään tunteneensa jotain ”elävää sisällään”. 

Advertisement

10 elävää olentoa, jotka ovat löytyneet ihmisten sisältä

”Ohitimme rakettirepulla lentävän miehen”

Yhdysvaltain ilmailuviranomainen, FAA, ja liittovaltion poliisi, FBI, ovat aloittaneet tutkinnan viime sunnuntaina sattuneen tapauksen jälkeen. Kahden eri lentokoneen henkilökunta oli raportoinut Los Angelesin kansainvälisen lentokentän lennonjohdolle nähneensä rakettirepulla ilmassa liitelevän miehen.

American Airlinesin kapteeni oli ensimmäinen, joka raportoi kummallisesta kohtaamisesta: ”Lennonjohto, täällä American 1997. Ohitimme juuri äsken rakettirepulla lentävän henkilön.” Vaarallisesti vilkkaan lentokentän läheisyydessä suihkinut henkilö oli vain muutaman sadan metrin päässä koneesta, hieman vajaan kilometrin korkeudessa.

Pian ensimmäisen raportin jälkeen Southwest Airlinesin pilotti ilmoitti samanlaisesta havainnosta.

Advertisement

Lennonjohto alkoi varoitella nousevia ja lähestyviä koneita harvinaisesta seuralaisesta ilmatilassa. Eräässä radiokeskustelussa lennonjohdosta todetaan asiallisen rauhallisesti, mutta hieman pilke silmäkulmassa: ”Vain Los Angelesissa.”.

Ruotsalainen museo laittoi näytteille oksettavia alkoholijuomia

Kummallisia ruokia ympäri maailman esittelevä malmöläinen museo on hiljattain lisännyt näyttelyynsä erikoisia, ja monen mielestä oksettaviakin, alkoholijuomia.

Näytteille on asetettu muun muassa vankilasellin vessassa käynyttä olutta sekä ikivanhalla korealaisella menetelmällä, lasten ulosteita ja riisiä käyttämällä valmistettua, lääkekäyttöönkin tarkoitettua juomaa.

Eläinmaailmaakaan ei ole unohdettu, sillä museossa voi tutustua myös täytetyn oravan suusta tarjoiltuun skotlantilaiseen herkkuolueen sekä islantilaiseen erikoisuuteen, joka on valmistettu savustamalla valaan kiveksiä lampaan sonnassa. 

Museon johtajan Andreas Ahrensin mukaan näyttelyn uusimmat lisäykset  kertovat ihmisten epätoivoisesta tarpeesta tulla humalaan: ”Jos alkoholia ei ole tarjolla, osaavat ihmiset olla melko kekseliäitä; näin on ollut jo vuosituhansien ajan”.

Käy myös lukemassa viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat