Oudot uutiset

Viikon oudoimmat uutiset: Auttaako kannabis norsujen suruun?

Julkaistu

Listafriikin oudoimmat uutiset ottaa taas katsauksen epätavallisiin sattumuksiin ympäri maailman.

Listafriikin oudoimmat uutiset katsastaa tällä viikolla Varsovaan, jossa stressaantuneille norsuille aiotaan antaa kannabisöljyä apuna suureen suruun.

Lisäksi tutustutaan piakkoin julkaistavaan videopeliin, jossa voi kokea lentomatkustuksen ilon ja tuskan. Mukana myös kalifornialainen mies, joka pelasti talonsa maastopaloilta käyttäen sammutuksessa olutta.

Maanantaista lauantaihin Listafriikki julkaisee tietenkin listoja! Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Mies pelasti kotinsa oluella 

Vuonna 2015 Kalifornian Vacavillessä asuvan Chad Littlen ja hänen perheensä koti tuhoutui laajoissa maastopaloissa.

Vuosien vakuutustaistelujen vuoksi talon uudelleenrakentaminen on edelleen vaiheessa, joten kun elokuun 19. päivänä metsäpalot pakottivat alueen ihmisiä pakkaamaan tavaransa ja lähtemään turvaan, ei Little suostunut jättämään kotiaan. 

Perhe ja ystävät painostivat Littleä pakenemaan, mutta tämä halusi jäädä suojelemaan tiluksiaan. Mies ajatteli, että hänellä on runsaasti vettä käytössään, sillä perhe oli halunnut valmistautua edellisen palon jälkeen; letkuja ja paloposteja löytyi tontin joka kulmalta. Little ei kuitenkaan ollut varautunut siihen, että vedentulo katkaistaisiin kaupungin toimesta.

Kun lieskat alkoivat lähestyä rakennuksia, Little yritti haravoida ja lapioida kuivaa ruohoa pois tulen tieltä. Vettä oli vain muutamassa ämpärissä.

Advertisement

Sitten Littlen silmät osuivat viimeiseen jäljellä olevaan nestemäiseen aineeseen: 30 tölkkiin Bud Light -olutta. Ensimmäiset tölkit hän vain ravisti ja aukaisi, mutta juoma lensi ulos holtittomasti. Lopulta hän keksi tehdä tölkkeihin naulalla reiät, jotta pystyi ohjaamaan olutsuihkun liekkeihin.

Vaikka perheen autokatos ja kulkuneuvot tuhoutuivat tulessa, pystyi Chad Little olutkikallaan pitämään liekit etäällä talosta siihen asti, että paloauto saapui paikalle. Hän on haastattelussa sanonut, että kaikki kaverit aina vitsailevat hänen valinnalleen juoda ”vesimäistä kevytolutta”, mutta tällä kertaa se pelasti perheen kodin. 

Lentomatkustusta simuloiva videopeli

Onko nyt aprillipäivä!? Lentosimulaattoreita on olemassa lukuisia, mutta yleensähän ne keskittyvät lentämiseen. Koska mihin muuhun?

Newyorkilainen pelisunnittelija Hosoji Auji, on kehittänyt Airplane Mode -videopelin, joka on ”ainulaatuinen lentosimulaattori, jossa pelaaja voi kokea turistiluokassa lentämisen uskomattoman jännityksen”. Aujin mukaan kukaan ei ole aiemmin tehnyt vastaavaa eli huomioinut simulaattoreissa matkustajan lentokokemusta.

Advertisement

Ja syystä.

Kaikki, jotka ovat lentokoneessa, etenkin ahtaassa turistiluokassa, lentäneet, tietävät, että se EI ole huiman jännittävä tai hohdokas kokemus.

Pelaajalla on mahdollisuus valita lento New Yorkista Reykjavikiin tai Halifaxiin. Ensimmäinen kestää kuusi tuntia ja toinen 2,5 tuntia. Lennolla on tarjolla ”runsaasti” aktiviteetteja (kuten oikeassakin elämässä): lentoyhtiön mainoslehtien selaamista, sanaristikoiden täyttämistä, 1930-luvun mustavalkoisia elokuvia ja tottakai ikkunasta ulos katselemista.

Tarjolla on tietysti myös lentokoneaterioita, turbulenssia ja katkoksia WiFissä. Valmistajan mukaan jokaiselle lennolle ei kuitenkaan voida luvata itkevää vauvaa.

Nainen oli joutua elävältä palsamoitavaksi 

Detroitissa, Yhdysvalloissa, meinasi tapahtua niin kuin pahimmassa kauhuelokuvassa. Pelastusyksikkö hälytettiin viime sunnuntaina 20-vuotiaan Timesha Beauchampin kotiin, sillä nainen ei reagoinut mihinkään.

Ensihoitajat yrittivät puolen tunnin ajan saada elotonta Beauchampia virkoamaan. Turhaan. Elintoiminnot tarkastettiin lopuksi vielä kolmeen otteeseen, mutta lopulta puhelimen päässä ollut ensiapulääkäri julisti naisen kuolleeksi.

Advertisement

Miksi häntä ei kiidätetty sairaalaan? Tähän kysymykseen Detroitissa haetaan nyt ankarasti vastausta, sillä Beauchamp laitettiin kotonaan ruumispussiin ja kuljetettiin hautaustoimistoon odottamaan palsamointia. 

Hän ehti olla pussissa muutaman tunnin, kun hautaustoimiston työntekijät valmistautuivat prosessiin. Shokki oli melkoinen, kun pussin vetoketju lopulta aukaistiin ja Beauchamp olikin elossa. Huonossa kunnossa, mutta elossa. Sanomattakin lienee selvää, että asiaa selvitellään oikeusteitse. Vielä on epäselvää, oliko kyseessä ensihoitajien hoitovirhe vai harvinainen Lasarus-ilmiö, jossa kuolleeksi luullun henkilön elintoiminnot yllättäen palaavat.

Kannabisöljyä sureville norsuille

Puolalaisessa Varsovan eläintarhassa valmistaudutaan antamaan CBD- eli kannabisöljyä matriarkkansa maaliskuussa menettäneelle norsulaumalle.

Nuoremmat norsut ovat olleet jo kuukausien ajan, vanhemman naaraan kuoleman jälkeen, hyvin stressaantuneita ja allapäin, joten eläintarhan henkilökunta on päättänyt kokeilla jotain ennenkuulumatonta. 

Kannabisöljyn on ihmisillä todettu lieventävän ahdistuneisuutta ja auttavan muun muassa univaikeuksiin. Öljyssä ei ole mukana hampun toista tunnettua ainesosaa THC:tä eli tetrahydrokannabinolia, joka saa aikaan päihdyttävän vaikutuksen.

Kannabisöljyä on maailmalla myynnissä koirille ja kissoille, mutta kukaan ei ole vielä aiemmin testannut sen vaikutuksia suuriin nisäkkäisiin. Eläintarhan työntekijät pystyvät valvomaan norsuja vuorokauden ympäri, joten kannabiksen vaikutuksia stressinlievittäjänä on helppo seurata. Jäämme odottamaan tuloksia!

Advertisement

Käy myös lukemassa viikon listat:

Advertisement

Suosituimmat