Viihde

10 näyttelijää, jotka ovat inhonneet ikonisia roolejaan, eivätkä ole salanneet mielipidettään – osa 1

Julkaistu

Tässä tulee ensimmäinen osa listasta, jolla käydään läpi rooleja ja elokuvia, joita näyttelijät vihasivat

Vaikka elokuva olisi vienyt tekijänsä maailmantähteyteen, ei se aina tarkoita sitä, että työhönsä olisi tyytyväinen. Nämä näyttelijät ovat jälkeenpäin saaneet rooleistaan vain vilunväristyksiä.

Syitä voi olla monia, esimerkiksi oma roolisuoritus ei mennyt putkeen tai elokuva oli huono – omasta ja kaikkien muiden mielestä. Monet listan näyttelijöistä ovat niitä kaikkein tunnetuimpia ja menestyneimpiä tähtiä, joten ainakaan flopit eivät ole uraa hidastaneet.

Päinvastoin: Joidenkin kohdalla juuri se suurin inhokkirooli polkaisi uran valtaisaan nousukiitoon, mutta kiitoksen sijaan tiedossa on ollut vain kritiikkiä. Yleisön rakastama roolihahmo saattaa olla juuri se, jonka näyttelijä toivoisi painuvan unholaan.

Tämä lista julkaistaan kahdessa osassa, joista jälkimmäisen voit lukea tästä: 10 näyttelijää, jotka ovat inhonneet ikonisia roolejaan, eivätkä ole salanneet mielipidettään – osa 2

Kate Winslet tekisi Titanicin kernaasti uudestaan

Kuva: D. Jiménez | CC BY-SA 4.0

Kate Winsletin maailmanmaineeseen vienyt rooli vuonna 1997 ensi-iltansa saaneessa Titanicissa oli työn ja tuskan takana. Winslet ei antanut periksi, vaan vaati jalkaa polkien roolia itselleen ja sai lopulta ohjaaja-käsikirjoittaja-tuottaja James Cameronin vakuuttuneeksi. Ja hyvä niin, sillä Winslet oli täydellinen Rose. Nainen itse on toista mieltä.

Rooli, josta Winslet sai Oscar-ehdokkuuden, on aiheuttanut näyttelijälle myöhemmin ainoastaan päänvaivaa. Winslet on myöntänyt olevansa hyvin kriittinen itseään kohtaan, kuten useimmilla näyttelijöillä on tapana olla, mutta roolisuoritus Titanicissa aiheuttaa hänessä lähinnä kauhunsekaista tuskaa: ”Jokaisesta kohtauksesta ajattelen, että ’Ihanko oikeasti? Päätit tehdä sen noin?’ En voi edes kuunnella amerikkalaista aksenttiani, sillä se on niin hirveä.”.

Advertisement

The Telegraphille antamassaan haastattelussa Winslet kertoo, että jos voisi mennä ajassa taaksepäin, niin tekisi mieluusti koko elokuvan ja roolisuorituksensa uudestaan.

Robert Pattinson ei voi sietää Twilightia


Monikaan näyttelijä ei ole arvostellut niin voimakkaasti itsensä tähdeksi nostanutta elokuvaa kuin Robert Pattinson. Twilight-elokuvasarjan ensimmäinen osa sai ensi-iltansa vuonna 2008 ja viiden leffan saaga saatiin päätökseen neljä vuotta myöhemmin. Pattinson vihasi jokaista hetkeä.

Pattinson on kertonut lukuisissa haastatteluissa, että ei juurikaan pitänyt Twilight-kirjoista eikä varsinkaan tähdittämistään elokuvista. Mutta kaikkein eniten hän vihasi esittämäänsä hahmoa – vampyyri Edward Cullenia. ”Mitä pidemmälle luin käsikirjoitusta, niin sitä enemmän inhosin sitä tyyppiä. Kaiken lisäksi hän on 108-vuotias neitsyt, joten selvästi hänellä on jotain ongelmia”, kertoi näyttelijä Empire-lehden haastattelussa.

Stephenie Meyerin kirjoittamista kirjoista Pattinson on myös ilmaissut mielipiteensä: ”Kuin luin teoksen, niin se vaikutti kirjalta, jota ei koskaan olisi pitänyt julkaista.”. Hän ei ymmärrä, miksi joku oikeasti tykkäisi lukea niitä tai katsoa niihin perustuvia elokuvia.

Ja tosiaan ne leffat – YouTubesta löytyy läjäpäin kokoelmavideoita, joihin on kasattu pätkiä haastatteluista, joissa Pattinson laukoo näkemyksiään roolihahmostaan ja koko elokuvasarjasta. Kun häneltä esimerkiksi kysyttiin, että ottiko hän kuvauspaikalta jotain mukaansa, kun viimeinen elokuva oli saatu purkkiin, oli vastaus paljonkertova: ”Omanarvontuntoni”.

Advertisement

Katherine Heigl kritisoi leffansa naiskuvaa


Vuoden 2007 Paksuna-komedia on yksi Katherine Heiglin tunnetuimmista elokuvarooleista, mutta näyttelijä itse ei aina nauttinut sen tekemisestä. Heigl on äänekkäästi kertonut, että elokuva oli hänen mielestään ”hieman seksistinen” ja että jotkin kuvauspäivät olivat vaikeita, koska hahmot olivat niin liioiteltuja.

Miehet kuvataan rakastavina, höpsöinä ja hauskoina, mutta kaikki naiset ovat takakireitä ja huumorittomia äkäpusseja.”, harmittelee Heigl Vanity Fairin haastattelussa. Hän kuitenkin sanoo, että suurimmaksi osaksi elokuvan tekeminen oli mahtava kokemus, mutta itse elokuvasta hän ei erityisemmin pidä. Varsinkin oma roolihahmo aiheutti kiukkua: ”Miksi hän on sellainen ilonpilaaja? Miksi naiset halutaan kuvata tällaisina?”.

Myöhemmin Heigl pyysi julkisesti elokuvan käsikirjoittajalta ja ohjaajalta Judd Apatowilta anteeksi kritisoivia kommenttejaan.

George Clooney on pyytänyt Batmaniaan anteeksi


Vaikka George Clooneyn Batmanista on vierähtänyt jo rutosti aikaa, ei näyttelijä ole päässyt yli vuonna 1997 ensi-iltansa saaneesta Batman & Robin -elokuvasta. Hän ei ole elokuvan fani eikä pidä tippaakaan omasta suorituksestaan siinä.

Clooney on vuosien mittaan toistuvasti lytännyt elokuvan. Vuonna 2006 hän sanoi 160 miljoonan dollarin budjetilla valmistuneen leffan olleen pelkkää rahojen tuhlausta. Vuonna 2011 Clooney antoi paukkua seuraavasti: ”Jälkeenpäin on helppo sanoa, että ’vau, se oli täyttä paskaa ja olin siinä umpisurkea’. Tuossa elokuvassa oli vaikea olla hyvä enkä tiedä, mitä olisin voinut tehdä paremmin. Mutta jos kerran olen Batman & Robin -elokuvassa Batman, niin olen todellakin osasyyllinen epäonnistumiseen”.

Advertisement

Clooneylta kysyttiin vuonna 2013 mielipidettä siitä, että Ben Affleck tulisi astumaan Batmanin rooliin – valintaa kritisoitiin aikanaan ankarasti. Clooney oli tapansa mukaan suorasukainen: ”Olen viimeinen ihminen kommentoimaan ketään, joka näyttelee Batmania, sillä tuhosin itse sen roolin niin karmealla tavalla.”.

Yllä olevalla videolla Clooney kertoo Graham Nortonin haastattelussa, miten on pyytänyt elokuvaa anteeksi lukuisia kertoja. Hän paljastaa luulleensa roolin olevan loistava veto uran kannalta, mutta sitä se ei sitten ollutkaan. Clooney oli pelännyt tuhonneensa koko Batmanin, mutta onneksi niin ei käynyt ja Lepakkomies palasi myöhemmin menestyksekkäästi valkokankaalle – mutta jonkun muun näyttelemänä.

Halle Berry otti kunnian surkeasta Kissanaisesta


Pysytään vielä DC Comics -sarjakuvayhtiön hahmoissa. Halle Berry ei ole salaillut mielipidettään vuoden 2004 Catwoman-elokuvasta, jossa hän esittää pääroolia.

Seuraavana vuonna hänen roolisuorituksensa oli ehdolla Golden Raspberry -palkinnon saajaksi ja ilmeisesti hän oli varma voitostaan, sillä osallistui palkintogaalaan. Razzie-palkinnothan ovat parodia Oscareista ja ne jaetaan vuosittain huonoimmille elokuville ja näyttelijöille. Harvoin palkintojen ”voittajat” ovat vastaanottamassa kyseenalaista kunniaa, mutta Halle Berry oli yksi poikkeuksen tehneistä.

Catwoman palkittiin muun muassa vuoden surkeimpana elokuvana ja Berry valittiin odotetusti huonoimmaksi naispääosan esittäjäksi. Kiitospuhe ei jättänyt mitään arvailujen varaan: ”Haluan kiittää Warner Brothersia siitä, että sain roolin tässä järkyttävän paskassa elokuvassa.”.

Advertisement

Muutamaa vuotta aiemmin Berry oli voittanut Oscarin parhaasta naispääosasta elokuvassa Monster’s Ball ja viittasi puheessaan pilke silmäkulmassa myös tähän saavutukseen: ”Juuri tätä urani tarvitsi: olin huipulla ja sitten Catwoman pudotti minut pohjalle”.

🤷‍♀️Pilasivatko nämä näyttelijöiden mielipiteet suosikkielokuvasi vai ovatko Titanic, Twilight ja Catwoman edelleen maailmanhistorian parhaita leffoja⁉️

Lue myös:

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Nimetön

    04.05.2022 at 11:26

    wtf

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat