Viihde

Listafriikin vuoden 2021 luetuimmat listat – tässä ovat lukijoiden suosikit

Julkaistu

Nyt ovat vuorossa teidän lukijoiden suosikit: Tässä tulevat vuoden 2021 luetuimmat listat.

Se olisi tämäkin vuosi pulkassa ja jo perinteiseen tapaan Listafriikki julkaisee teidän lukijoiden suosikit eli vuoden 2021 luetuimmat listat.

Kai sitä voi perinteeksi kutsua jo toisella kerralla!? Tässä on nimittäin Listafriikin historian toinen vuosi päättymässä ja ainakin toimituksessa odotellaan ja suunnitellaan innolla tulevaa.

Ennen kuin pääsette juhlimaan uutta vuotta, on aika esittää nöyrin kiitos kaikille lukijoille. Vaikka listojen tekeminen onkin mielettömän kiinnostavaa ja hauskaa puuhaa, olisi aika tylsää, jos niitä ei kukaan lukisi. Kiitos myös kaikille viestejä lähettäneille! Teidän lukijoiden antama palaute lämmittää aina kovasti mieltä.

Toivottavasti jatkat Listafriikin parissa ensi vuonna! Hyvää uutta vuotta kaikille!

10. Historialliset pervot: 10 merkittävää henkilöä, joilla oli erikoisia seksuaalisia mieltymyksiä

Nappasin listasta otteen: ”Mukana on monen eri kaliiberin pervoja harmittomista masturboijista julmiin sadisteihin.”. Se kuvaa erinomaisesti listan sisältöä.

Kyseessä on siis lista tunnetuista merkkihenkilöistä, joilla oli ”hieman” erikoisia seksuaalisia mieltymyksiä. Mukana on muun muassa muutama kuninkaallinen, vessahuumoristaan muiden taitojen ohella tunnettu Wolfgang Amadeus Mozart sekä ylläolevassa kuvassa näkyvä Charlie Chaplin, joka oli pahemman luokan ahdistelija ja hyväksikäyttäjä.

Advertisement

Lista oli myös yksi kieroutuneen ajatusmaailman omaavan kirjoittajan omista suosikeista, joten on mukava nähdä, että se upposi myös lukijoihin!

Lue lista tästä: Historialliset pervot – 10 merkittävää henkilöä, joilla oli erikoisia seksuaalisia mieltymyksiä

9. Kaksimielisyys kunniaan – 10 upeasti epäonnistunutta logoa

Nyt esittelemme top 10 epäonnistuneet logot, joiden suunnittelussa on mennyt kaikki pieleen.

Toisinaan on mukava kirjoittaa reippaasti kevyemmistä aiheista, joista tämä epäonnistuneet logot -lista on loistava esimerkki. Alapääjutut ja musta huumori eivät kaikkiin uppoa, mutta lukijoiden kiinnostuksen perusteella aika moneen kuitenkin.

Edelleen herää kysymys, että miten nämä logot on hyväksytty. Eikö kellään ole suunnitteluvaiheessa herännyt mitään kaksimielisiä ajatuksia?

Lue lista tästä: Kaksimielisyys kunniaan – 10 upeasti epäonnistunutta logoa

Advertisement

8. Top 10 myrkylliset kasvit Suomessa: Raparperi on edellinen kuoleman aiheuttaja

Juhannusviikon lista Suomen myrkyllisistä kasveista nousi välittömästi julkaisunsa jälkeen yhdeksi vuoden 2021 luetuimmista listoista. Eikä ihme, sillä vaikka maamme eliöstössä ei aivan samalla tavalla ole vaarallisia lajeja kuin monessa muussa maailmankolkassa, ”vaanii” myrkyllisiä kasveja lähes jokaisella pihalla.

Joukossa oli ainakin Listafriikille täysin yllättävästi raparperi. Siis raparperi! No, ei se pieninä määrinä vaarallista ole, vaikka myrkyllistä oksalaattia on myös ihan syötävissäkin osissa. Kaikkein myrkyllisin osa raparperista on kuitenkin sen vihreät lehdet, joiden nauttiminen suurena määränä saattaa olla kohtalokasta.

Lue lista tästä: Top 10 myrkylliset kasvit Suomessa – Raparperi on edellinen kuoleman aiheuttaja

7. Hetkinen!? Suomalaiset yritykset, joita saatoit luulla edelleen suomalaisiksi

Nimen ei kannata antaa hämätä, sillä aika moni suomalaiselta kuulostava yritys on todellisuudessa nykyään ulkomaalaisomistuksessa.

Panda, Kotipizza, Sinebrychoff, WSOY ja Partioaitta ovat vain muutamia esimerkkejä yrityksistä, joita ei enää voi täysin kirkkain silmin kutsua kotimaisiksi.

Eikä se ole mikään huono juttu, sillä yritysten myynti ulkomaille tarkoittaa sitä, että suomalainen osaaminen on arvostettua!

Lue lista tästä: Suomalaiset yritykset, joita saatoit luulla edelleen suomalaisiksi

Advertisement

6. Top 10 historian pahimmat kidutusmenetelmät piinapenkistä Juudaksen tuoliin

Vuoden 2021 luetuimmat -lista olisi ollut pettymys, ainakin toimitukselle, jos kidutusmenetelmät eivät olisi pitäneet paikkaansa kärjessä. Helmikuussa julkaistu lista oli sekin kaikessa karmeudessaan yksi kirjoittajan omista suosikeista, joten luotto oli kova teihin lukijoihin – eikä muuten tarvinnut pettyä!

Listalla selviää se, mikä on aito ja alkuperäinen piinapenkki, ja mistä Game of Thrones -sarjan sekä 2 Fast 2 Furious -elokuvan tekijät olivat saaneet idean julmaan rottakidutukseen.

Lue lista tästä: Top 10 historian pahimmat kidutusmenetelmät piinapenkistä Juudaksen tuoliin

5. Mandela-efekti: 10 esimerkkiä ihmisten vääristä yhteisistä muistikuvista

Vuoden 2021 luetuimmat -lista ei olisi mitään ilman Mandela-efektiä. Tämä lista on julkaistu helmikuussa 2020, joten se on peräisin aivan Listafriikin alkuajoilta. Tässä täytyy kuitenkin tarkentaa, että nyt tehdään listaa nimenomaan kuluneen vuoden luetuimmista, joten vuoden 2020 tilastot eivät ole mukana tässä.

Mandela-efekti kiinnostaa siis koko ajan tasaisesti ja sitä luetaan joka päivä. Ja paljon. Hämmästyttävä ilmiöhän tämä kerta kaikkiaan on; miten voi olla, että suuri joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä muistaa saman asian väärin!?

Lue lista tästä: Mandela-efekti: 10 esimerkkiä ihmisten vääristä yhteisistä muistikuvista

4. 10 Halloweenin kauhutarinaa, jotka tapahtuivat oikeasti!

Tämä hyytävä lista julkaistiin vuoden 2020 Halloweenina ja toki sitä haettiin ja luettiin ahkerasti myös tänä vuonna loka–marraskuun vaihteessa.

Yhdellä piikillä ei luetuimpien listojen joukkoon kuitenkaan päästä, ja Halloweenin karmeat tositarinat ovatkin kiinnostaneet tasaisesti läpi koko vuoden. Näiden tositarinoiden tapahtuma-ajalla ei siis ole niinkään väliä: Kauhujutut kiinnostavat aina!

Advertisement

Lue lista tästä: 10 Halloweenin kauhutarinaa, jotka tapahtuivat oikeasti!

3. 10 käsimerkkiä – yllättävät alkuperät ja merkitykset

Mikä lie syynä käsimerkkien pitkään ja tasaisen korkeaan suosioon, mutta niin sanotuille palkintosijoille kyseinen lista pääsi.

Mukana on tottakai peukuttaminen ja käsimerkkien kulunut klassikko – keskari. Yllätyksekseni olin ottanut listalle myös kättelemisen, joka ei nyt varsinaisesti ole käsimerkki, mutta liippaa kai tarpeeksi läheltä – en muista, mitä tuolloin on tullut mietittyä.

Loppukevennyskin tällä käsimerkeistä kertovalla listalla on: Ulkomaalaiset sivustot nimittäin varoittelevat eräästä eleestä, jota ei missään nimessä kannata tehdä Suomessa, ellei halua joutua tappeluun.

Lue lista tästä: 10 käsimerkkiä – yllättävät alkuperät ja merkitykset

2. Parhaat aprillipilat 2021: Kummelin sanoin – näin koijaat apinaa satanolla!

Taisin tuossa pari kohtaa aiemmin väittää, että vuoden luetuimpien listalle ei yhdellä piikillä pääse. No pääsee, jos se piikki on vain tarpeeksi korkea.

Jos Halloweenin kauhutarinoita luetaan tasaisesti läpi vuoden, niin aprillipilat kiinnostivat lähinnä aprillipäivän tienoilla. Täytyy sanoa, että aika monet sormet ovat aprillipäivänä näppäilleet Googleen ja muihin hakukoneisiin ”parhaat aprillipilat” ja päätyneet Listafriikin sivuille.

Advertisement

Ehkä sinäkin päädyit? Jos et viime aprillipäivänä näitä kokeillut, niin suosittelen vahvasti painamaan mieleen tulevaa kevättä ajatelle, sillä nämä on toimiviksi todettu.

Minä esimerkiksi yritin säikäyttää kaverin piirtämällä vessapaperiin hämähäkin. Unohdin koko jutun ja aiheutin itselleni myöhemmin aikamoisen sätkyn. Hyvin onnistui parillipila 🤦‍♀️😆

Lue lista tästä: Parhaat aprillipilat 2021: Kummelin sanoin – näin koijaat apinaa satanolla!

1. Suomalaiset sanonnat: Onko näissä mitään järkeä?

Samalla tavalla kuin aiemmin mainittu Mandela-efekti, niin myös suomalaiset sanonnat listattiin aivan Listafriikin alkutaipaleella. Helmikuussa 2020 julkaistu artikkeli käsittämättömistä sanonnoista oli ylivoimaisesti kärkipaikalla vuoden 2021 luetuimpien listojen joukossa.

Hauskoista ja järjettömistä suomalaisista sanonnoista kertova lista on myös Listafriikin kaikkien aikojen luetuin lista. Katsotaan pysyykö valtikka hallussa vielä ensi vuonna vai kiilaako joku vanhoista tai kenties tulevista listoista edelle!

Palaamme siihen vuoden päästä, mutta sitä ennen on tiedossa satamäärin uusia listoja – aiheet eivät onneksi lopu koskaan!

Advertisement

Lue lista tästä: Suomalaiset sanonnat: Onko näissä mitään järkeä?

🤷‍♀️ Kerro meille, mistä listoista sinä olet tänä vuonna erityisesti tykännyt. Tai onko joitakin listoja, joista et ole tykännyt ollenkaan? Otamme mielellämme vastaan sekä ruusuja että risuja, joten sana on vapaa 😊

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat