Viihde

Top 10: Kaikkien aikojen katsotuimmat musiikkivideot YouTubessa

Julkaistu

Mitkä olivatkaan 2010-luvun katsotuimmat musiikkivideot YouTubessa? Listaykkösellä on käsittämättömät 6,5 miljardia katselukertaa.

Osaatko sanoa, mitkä ovat katsotuimmat musiikkivideot YouTubessa? Yritä arvata, ja katso vasta sitten montako sait oikein! Lista tietysti elää jatkuvasti, mutta tämä oli tilanne vuoden 2019 joulukuussa.

Kun YouTuben kehittäjät vuonna 2005 suunnittelivat videoihin perustuvaa treffisivustoa, johon kuka tahansa voisi ladata sisältöä ja se olisi kenen tahansa nähtävillä, eivät he ehkä ymmärtäneet mitä oli tapahtumassa. Sivu meni julkiseksi keväällä 2005 ja alkoi nopeasti täyttymään monenlaisesta sisällöstä. Omistajat päättivät antaa alkuperäisen ideansa olla ja vain seurata sivusta, kun yksi aikamme isoimmista kulttuurillisista ilmiöistä alkoi valloittaa maailmaa.

YouTube on yhdessä digitaalisten musiikkipalveluiden, kuten Spotify tai iTunes, kanssa mullistanut merkittävästi tapamme kuunnella musiikkia. Tästä esimerkkinä yhdysvaltalainen Billboard-lehti, joka julkaisee viikottain suosituimmat kappaleet ja albumit USA:ssa ja maailmalla, lisäsi YouTubessa katsotut musiikkivideot osaksi ranking-järjestelmäänsä vuonna 2013.

Tälle listalle Listafriikki.com päätti ottaa vain katsotuimmat musiikkivideot, joka tarkoittaa yhtä eroa, kun verrataan kaikkiin katsotuimpiin videoihin. Jakso venäläistä lastenohjelmaa, Masha & the Bear, puuttuu meidän listalta.

10. Counting Stars (2,8 miljardia katselukertaa)

One Republic

Advertisement

Counting Stars on yhdysvaltalaisen OneRepublic-yhtyeen kolmannen levyn (Native) kolmas singlejulkaisu vuodelta 2013. Counting Stars on historian ensimmäinen yhtyeen esittämä kappale, joka on saavuttanut miljardi katselukertaa YouTubessa. Se tapahtui marraskuun 2. päivä 2015. Muita yhtyeitä on tullut perässä, ja yksi on mennyt katselukerroissa ohikin, mutta OneRepublicilta ei kukaan tule ottamaan tätä merkkipaalua pois.

9. Roar (2,9 miljardia katselukertaa)

Katy Perry

Katy Perryn Roar on ensimmäinen single, joka julkaistiin hänen neljänneltä studioalbumiltaan, Prism, vuonna 2013. Video sai kriitikoilta paljon negatiivista palautetta, ja sitä arvosteltiin muun muassa eksoottisten eläinten käyttämisestä. Perry on myöhemmin kertonut American Humane Association -järjestön olleen valvomassa kuvauksia, ja että eläimiä ei ole vahingoitettu musiikkivideon tekemisessä. Fanit kuitenkin ottivat videon vastaan avosylin, mistä kertoo esimerkiksi yhdeksäs sija tällä listalla.

Advertisement

8. Sugar (3 miljardia katselukertaa)

Maroon 5

Sugar on Maroon 5:n vuonna 2014 julkaistun V-albumin kolmas single. Kappaleen musiikkivideon on Maroon 5:lle ohjannut David Dobkin, joka sai ajatuksen omasta, aiemmin ohjaamastaan elokuvasta, Kuokkavieraat (engl. The Wedding Crashers). Videon ideana on, että yhtye kiertää Los Angelesissa kuokkimassa häistä toiseen ja soittamassa Sugarin. Maroon 5:n johtohahmo ja laulaja Adam Levine on kertonut, että vain sulhaset olivat tietoisia yllätyksestä.

Videon julkaisun jälkeen kuitenkin paljastui, että osa tilanteista oli lavastettu. Mutta toisaalta… Osa oli ihan oikeita häitä ja oikeita yllätyksiä. Esimerkiksi morsian, jonka spontaani WTF-reaktio nähdään musiikkivideolla, on myöhemmin kertonut, että kyseessä oli heidän aidot häänsä. Lisäksi muutamasta muusta hääjuhlasta on tullut varmennus, että yhtye todella tuli  soittamaan kenenkään tietämättä. Oli miten oli, Sugar on liikuttavan hieno musiikkivideo.

7. Sorry (PURPOSE: The Movement) (3,2 miljardia katselukertaa)

Justin Bieber

Advertisement

Sorry on Justin Bieberin neljännen studioalbumin toinen singlejulkaisu vuodelta 2015. Sorry vietti kolme viikkoa US Billboard Hot 100 listan kärjessä, josta sen tiputti Love Yourself; Justin Bieberin saman albumin kolmas single. Bieberistä tuli Hot 100 – listan historian 12:s kahden peräkkäisen ykkössijan haltija.

Kappaleelle on julkaistu kaksi virallista musiikkivideota, joista toisessa kuvataan nuoren naisen tavallista päivää ja laulun sanat ilmestyvät mitä erinäisimpiin paikkoihin. Video, joka pääsi tälle listalle yli kolmella miljardilla katselukerralla, on uusi-seelantilaisten ReQuest ja The Royal Family -tanssiryhmien taidonnäyte. Bieberiä itseään ei videolla nähdä.

6. Gangnam Style (3,4 miljardia katselukertaa)

Psy

Advertisement

Gangnam Style on eteläkorealaisen Psy:n kuudennen albumin ensimmäinen single. Kappale julkaistiin heinäkuussa 2012 ja se meni välittömästi viraaliksi. Jo saman vuoden joulukuussa Gangnam Stylesta tuli ensimmäinen miljardi katselukertaa YouTubessa saavuttanut video ja pysyi melkein viisi vuotta katsotuimpana videona; ensimmäiset vuodet täysin muiden tavoittamattomissa.

Gangnam Style on parodia Soulin varakkaalla Gangnamin alueella asuvista ihmisistä, ja videolla vierailee useita paikallisia julkisuudenhenkilöitä, mikä on K-Pop -musiikkivideoille hyvin tyypillistä. Musiikkivideosta tuli valtava kulttuurillinen ilmiö, ja videosta tuttua hevostanssia on tanssittu muun muassa flash mobeissa ympäri maailmaa.

5. Uptown Funk (3,7 miljardia katselukertaa)

Mark Ronson ft. Bruno Mars

Uptown Funk on ensimmäinen singlejulkaisu (marraskuussa 2014) brittiläisen Mark Ronsonin neljänneltä studioalbumilta. Ronson on lauluntekijä, muusikko ja tuottaja, jonka palkintokaapista löytyy useita Grammyja sekä Golden Globe ja Oscar -palkinnot. Uptown Funkin lauluosiosta vastaa Bruno Mars, joka on musiikkivideolla pääosassa, ja myös esitti kappaleen 50:nen Super Bowlin väliaikashowssa. Musiikkivideo sai kriitikoilta ylistystä ja se olikin monella Vuoden parhaat musiikkivideot -listalla. Albumin julkaisuvuonna 2015, Uptown Funk oli ehdolla monessa palkintogaalassa, ja voitti muun muassa Parhaan miesartistin musiikkivideo -palkinnon MTV Music Awardseissa.

Advertisement

4. Baby Shark Dance (4,2 miljardia katselukertaa)

Baby Shark on lastenlaulu, joka kertoo haiperheestä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan. Baby Sharkin tuottaja Pinkfong on osa isompaa mediakonsernia, joka tekee viihteellistä opetusmateriaalia. Baby Shark on ensimmäisen kerran ladattu YouTubeen marraskuussa 2015, ja Aasiassa se meni viraaliksi vuonna 2017. Länsimaihin Baby Shark rantautui 2018, ja maailmanvalloitus oli valmis. Vaikka video on selvästi tarkoitettu taaperoikäisille, on haitanssia on tanssittu esimerkiksi Ellen DeGeneresin ja James Cordenin keskusteluohjelmissa, ja jopa Valkoisessa talossa, ja sitä on kutsuttu seuraavaksi Gangnam Styleksi (joka on YouTuben katselukertojen perusteella jo jäänyt jalkoihin..tai eviin..).

3. See You Again (4,3 miljardia katselukertaa)

Wiz Khalifa ft. Charlie Puth

See You Again on räppäri Wiz Khalifan ja laulaja Charlie Puthin kappale, joka on tehty varta vasten elokuvan Furious 7 soundtrackille. Kappale on kunnianosoitus vuonna 2013 auto-onnettomuudessa menehtyneelle Paul Walkerille, joka oli Fast & Furious -elokuvasarjan päänäyttelijöitä. Musiikkivideolla vuorottelevat artistit ja elokuvan klipit, ja se päättyy elokuvan loppukohtaukseen, jossa Dominic Toretto (Vin Diesel) ja Brian O’Conner (Cody Walker veljensä Paulin tilalla) ajavat auringonlaskussa viimeisen kerran eri suuntiin. Video oli hetken aikaa vuonna 2017  YouTuben katsotuin, ohittaen Gangnam Stylen, kunnes eräs Puerto Ricon ihme tuli ryminällä ohi.

Advertisement

2. Shape of You (4,5 miljardia katselukertaa)

Ed Sheeran

Shape of You on englantilaisen Ed Sheeranin digitaalisesti julkaistu ensisingle laulajan kolmannelta studioalbumilta ÷ vuonna 2017. Shape of You nousi nopeasti ympäri maailmaa listojen kärkeen ja pysyi siellä viikkokausia, ja se voitti myös parhaan Pop-kappaleen Grammyn.

Shape of Youn julkaisun yhteydessä Sheeran latasi YouTube-kanavalleen kappaleen sanat sisältävän lyyrisen videon, joka sekin on kerännyt kunnioitettavat 890 miljoonaa katselukertaa. Mutta paria viikkoa myöhemmin julkaistu virallinen musiikkivideo räjäytti potin. Videosta tuli yksi nopeiten miljardi katselukertaa saavuttanut video. Shape of You ja ÷ olivat vuonna 2017 maailmanlaajuisesti myydyimmät kappale ja albumi.

1. Despacito (6,5 miljardia katselukertaa)

Luis Fonsi ft. Daddy Yankee

Advertisement

Tammikuun 12. päivä vuonna 2017 jää historiankirjoihin. Sinä päivänä nimittäin julkaistiin puertoricolaisten laulaja Luis Fonsin ja räppäri Daddy Yankeen Despacito. Despacito on Fonsin vuonna 2019 ilmestyneellä Vida-albumilla. Kappale voitti lähes kaikki latinalaisen musiikin palkinnot, joita vuonna 2017 jaettavissa oli.  Despacito on merkittävä myös siinä mielessä, että latinalaisamerikkalainen musiikki nousi sen myötä uudelle suosion aallonharjalle, ja tätä ilmiötä onkin kutsuttu Despacito-vaikutukseksi.

Elokuussa 2017 Despacitosta tuli YouTuben katsotuin video ja se on ensimmäisenä musiikkivideona saavuttanut 3, 4, 5 ja 6 miljardia katselukertaa. Despacito on YouTubessa aivan omilla lukemillaan (Shape of You on 2 miljardia katselukertaa perässä) ja se on myös kaikkien aikojen tykätyin video.

🤷‍♀ Kauanko Despacito tulee pitämään ykköstilansa? Onko Baby Shark Dance ainut potentiaalinen uhkaaja lähitulevaisuudessa? Ja tulevatko musiikkivideot aina olemaan YouTuben katsotuinta sisältöä? Kerro mielipiteesi kommenttikentässä tai somekanavissamme, ja jaa miltä näyttää sinun katsotuimmat musiikkivideot ⬇⬇

Advertisement
Advertisement

Suosituimmat