Oudoimmat

10 oksettavaa pikaruoka-annoksista löytynyttä yllätystä

Julkaistu

Kaikkien tekee välillä mieli roskaruokaa. Mutta tämän listan pikaruoka-annoksista löytyneiden ällötysten jälkeen mieliteot voivat hetkeksi loppua.

Joskus vain tekee mieli rasvaista ja suolaista pikaruokaa. Mieliteoista voi päästä eroon vaikkapa lukemalla tämä lista ällöttävistä pikaruokayllätyksistä.

Suurin osa pikaruokaravintoloiden ruoista valmistetaan isoissa tehtaissa ja laitoksissa valtavan suurina erinä. Laadunvalvonta ei ehkä ole tarkkaavaisinta, mutta me kuluttajat taidamme sinisilmäisinä luottaa siihen, että pikaruokapaikat valmistaessaan annoksiamme huomaisivat ylimääräiset ainekset. Mutta ei.

Joskus ruokakatastrofit olisi ollut helppo välttää hyvällä hygienialla ja huolellisuudella. Näiden oksettavuuksien jälkeen ei ole koskaan tuntunut yhtä mukavalta syödä kotona ja kokkailla vaikka jotain näistä herkuista.

Tässä siis Listafriikki.com:n lista oksettavista pikaruokalöydöksistä, jotka saavat sinut tarkistamaan mäkkärin hampurilaisen kolmeen kertaan ennen haukkaamista.

Popeye’s:n paistettu hiiri

Uppopaistetusta kanastaan tunnetun Popeye’s -pikaruokaketjun ravintola Baltimoressa oli ollut vuosituhannen alussa jo pidemmän ajan ongelmissa. Terveystarkastajat olivat sulkeneet ravintolan ovet jyrsijäongelman ja epähygieenisten keittiöolosuhteiden takia jo kahdesti aiemmin.

Pastori Tony Hill ei antanut varoitusten estää itseään, kun paistetun kanan himo iski. Hän kuitenkin huomasi uppopaistetussa annoksessaan jotain pörröistä ja siihen kuulumatonta: kanan seassa oli hiiri. Terveystarkastajat tutkivat paikan tapauksen ja valituksen jälkeen, mutta eivät löytäneet merkkejä tuoreesta hiiriongelmasta.

Advertisement

Epäselväksi siis jäi, oliko hiiri syöksynyt friteerattavaksi tuossa ravintolassa, vai päätynyt taikinoitujen kananpalojen kanssa samaan pakettiin isossa pakkaamossa.

”Raaka” hammas ranskalaisissa

Vuosi 2014 ei ollut loistelias Japanin McDonadseille. Sundae -jäätelöstä oli löytynyt muovinpala, pannukakuissa oli metallia ja ranskalaisista löytyi hammas; ihmisen hammas.

Nainen, jonka ranskalaisista hammas oli löytynyt, oli valittanut ravintolalle annoksestaan löytyneestä muovinpalasesta. Tuo palanen paljastui mäkkärin omissa tutkimuksissa hampaaksi. Kaikkein polttavimmaksi kysymykseksi tutkinnassa oli kuitenkin noussut hampaan keittoaste. Aluksi pikaruokala oli pyytänyt asiakkaalta anteeksi, että ranskalaisten joukossa oli vahingossa paistunut hammas.

Tuo ilmoitus kuitenkin peruttiin nopeasti, koska tutkimuksissa selvisi, että hammas ei ollut missään nimessä ollut rasvakeittimessä, mikä tarkoitti sitä, että se oli päätynyt annokseen paiston jälkeen.McDonaldsin tiedottajan mukaan kukaan henkilökunnasta ei ollut menettänyt hammastaan. Ainakaan kyseisenä päivänä.

Ehkä joku työntekijä oli luullut asiakasta hammaskeijuksi?

Yritin vain keventää tunnelmaa, ettei lennä oksennus…

Advertisement

Neuloja hampurilaisissa

Armeijan sotilas Clark Bartholomew tilasi havaijilaisessa tukikohdassa sijaitsevasta Burger King -pikaruokaravintolasta itselleen annoksen vuonna 2011. Puraistessaan ruokaansa Bartholomew tajusi, että hampurilainen sisälsi jotain sinne täysin kuulumatonta. Neula lävisti hänen kielensä ja hän joutui päiviksi sairaalaan toisen neulan jumitettua hänen ohutsuoleensa.

Vuosien oikeusväännön jälkeen tapaus sovittiin vuonna 2015, ja veteraani Bartholomew sai 50 000 dollarin vahingonkorvauksen. Burger King sopi syytteen väitettyään ensin miehen vammojen tulleen kahdella Irakin sodan komennuksella.

Kymmenen vuotta aiemmin newyorkilainen Angelina Cruz oli saanut neulasta haavan poskeensa syötyään Burger Kingin aamiassämpylää. Tartuntatautien pelosta hysteerinen Cruz kertoi tuolloin asianajajansa välityksellä, että pikaruokaravintolaa tullaan syyttämään ja siltä tullaan vaatimaan miljoonan dollarin korvaukset kivusta ja särystä. Burger Kingin vastaukset aiheeseen eivät olleet kovin huolestuneita; he ilmeisesti tiesivät miten tällaiset tilanteet hoidetaan ja uhrit saadaan hiljennettyä, koska Cruzin juttu ei ikinä edennyt oikeuteen.

Verinen yllätys pizzassa

Mmmmm, höyryävän kuuma pizza suoraan uunista… Aika monen suosikkiherkku! New Yorkilaisen Ken Wieczerzan lempparia on, tai oli, jääkaapista kylmänä syöty pizzaviipale.

Mennyt aikamuoto sen takia, että eräänä kesäkuisena iltana vuonna 2011 Wieczerza haukkasi edellisen päivän pizzajämiä, ja tunsi hampaidensa painautuvan johonkin muoviseen. Tuo pizzaan kuulumaton esine oli sininen, KÄYTETTY laastari, joka oli leivottu pohjaan. Tuskanhiki nousee pintaan pelkästä ajatuksesta!

Wieczerza oli yhteydessä Pizza Hut -ravintolaan, josta hän oli yllättävän täytteen omaavan pizzan tilannut. Hän halusi rahallisen korvauksen, jotta voisi lähettää verisen laastarin tutkittavaksi mahdollisten tautien varalta. Pizza Hutista ilmoitettiin, että asia otetaan vakavasti ja tutkitaan perinpohjaisesti, mutta että laastaritaikina ei kuulu heidän normaaliin tarjontaansa.

Advertisement

Se on huojentavaa kuulla…

Tarina ei kuitenkaan kerro, saiko Wieczerza ikinä korvauksia tai säilyttääkö hän edelleen laastarilla höystettyä pizzapalaa minigrip-pussissa pakastimessaan. Hän on kuitenkin maininnut, että käytettyä laastaria oksettavampaa olisi ainoastaan johonkin ruumiinosaan pureminen.

Johon Arby’s -pikaruokaravintola sanoi: ”Hold my beer…”

Arby’s ja viipale sormea

Arby’s on Yhdysvaltojen toiseksi suurin (Subwayn jälkeen) voileipiä myyvä pikaruokaketju. Heidän paahtopaistileipäänsä nauttinut 14-vuotias michiganilainen Ryan Hart puraisi keväällä 2012 johonkin, oman kuvauksensa mukaan, kumiseen, ja sylkäisi sen saman tien pois. Tuo palanen oli ravintolan työntekijän sormenpää.

Työntekijä oli leikannut lihaa isolla viipalointikoneella ja vahingossa pistänyt sormensa jonon jatkoksi. Hän ei kuitenkaan ollut kertonut onnettomuudesta työkavereilleen, vaan poistunut pisteeltä ja antanut muiden jatkaa voileipien täyttöä, extralisukkeilla…

Ravintolan työntekijät olivat heti asian selvittyä sulkeneet ovet ja desinfioineet koko paikan. Hartilta otettiin asianmukaiset verikokeet ja annettiin lääkitys mahdollisten tautien takia. Parin sentin kaistaleen sormeaan menettänyt työntekijä oli myös lopulta mennyt hoidettavaksi.

Advertisement

Ja kuten maan tapoihin kuuluu, Ryan Hartin äiti on kertonut myöhemmin haastavansa ketjun oikeuteen, koska Hart näki tapauksesta painajaisia ja oli hyvin traumatisoitunut.

Mäkkärin kananpäänugetti

McDonaldsin kananugeteilla on neljä sallittua muotoa: saapas, rusetti, pallo ja kello. Luit oikein, lista ei sisältänyt kananpäätä, kuvasta huolimatta.

Virginialainen Katherine Ortega oli ostanut lapsilleen paikallisesta McDonaldsista kananugetteja. Kun hän marraskuussa vuonna 200o jakoi niitä lautasille, huomasi hän yhdellä nugetilla silmät, nokan ja harjan. Sanomattakin lienee selvää, että ruokahalu oli kadonnut.

Ortega otti yhteyttä pikaruokaravintolaan, josta luvattiin välittömästi hyvittää uudet nugetit; tällä kertaa päättömät. Mutta Ortegan ei enää luonnollisesti tehnyt mieli kanaa. Vaikka syy ei varsinaisesti ollut kyseisen ravintolan, olisi nugettien sallituista muodoista poikkeava yksilö pitänyt bongata paistovaiheessa. Asiasta ei koskaan uhkauksista huolimatta nostettu syytettä.

Luoteja hodarissa

Costco on yhdysvaltalainen tukkumyymäläketju, joka palvelee niin yritys- kuin yksityisasiakkaitakin. Costco ei siis ole ensimmäisenä mielessä pikaruokaravintola-listalla, mutta jumalattoman kokoisissa kaupoissa on usein jotain roskaruokaa tarjolla.

Losangelesilaisessa Costco:ssa shoppaillut Olivia Chanes puraisi jotain metallista tilattuaan hodarin ostostensa lomassa. Hän luuli ensin sen olevan pala hammasrautojaan, mutta suusta paljastuikin ruutia sisältävä 9 millimetrinen patruuna. Chanes tutkittiin sairaalassa ja röntgenkuvissa huomattiin, että hänen sisällään oli toinen luoti; hän oli siis nielaissut tulivoimaa ennen ensimmäistä löydöstä. Costco:n edustajat eivät ole ottaneet asiaan kantaa.

Advertisement

Vaikka luodit eivät sinänsä ole yhtä oksettavia kuin monet muut listan kohdat, ovat ne kuitenkin melko pelottavia. Asiaan hyvin maanläheisesti suhtautunut Olivia Chanes on kommentoinut nielemäänsä luotia sanoen, ”tämä on turvallisin tapa saada luoti vatsaan”.

Hiiri pinaatin seassa

Terveysviranomaiset eivät voineet sataprosenttisen varmasti sanoa videolla näkyvän eläimen olevan hiiri, mutta todennäköisesti se on joku jyrsijä. Eiköhän se ole aivan sama, mikä eläin salaatin seassa on, kun sielä joku kuitenkin on?!

Oregonilainen Jay Armstead oli ystävänsä Matt Jonesin kanssa tilaamassa vuonna 2015 paikallisessa Lincoln Cityn Subway -ravintolassa voileipiä, kun työntekijä kauhoi pinaatin loput hänen annokseensa. Armstead ja työntekijä huomasivat märän, kuolleen hiiren välittömästi. Tapaus oli asiakkaiden mielestä lähinnä huvittava, mutta myös etova. Vaikka he eivät syöneet leipiään, oli päivän mittaan muiden asiakkaiden voileipiin päätynyt hiirellä marinoitua pinaattia. Työntekijä ei ollut yhtä mieltä tilanteen viihteellisyydestä.

Kyseinen Subway -ravintola maksoi Armsteadille ja Jonesille annosten hinnat ja aloitti mittavan tutkimuksen aiheesta. Koko ravintola siivottiin huolellisesti, eikä terveysviranomaisilla ollut mitään syytä sulkea kyseistä lokaatiota. Varsinkin, kun selvisi, että hiiri oli päätynyt pinaattiin pussitusvaiheessa jossain kaukaisessa, isossa pakkaamossa. Viranomaiset myös totesivat, että kuolleesta hiirestä aiheutuva sairastumisen riski on minimaalinen.

Advertisement

Tuo tieto ei kamalasti lämmitä pinaatin ystävän mieltä!

Kondomi Happy Meal -ateriassa

Mäkkäri on saanut tällä listalla aika huonoa mainosta. Vielä yksi jäljellä. Tässä tapauksessa kukaan ei ollut kuitenkaan vaarassa syödä mitään sopimatonta.

Uusiseelantilaisessa McDonaldsissa oli vuonna 2007 myyty loppuun Happy Meal -lastenaterian mukana tulleet lelut, ja yhtiö oli lähettänyt pieniä urheilukasseja lelujen tilalle annettavaksi. Seitsemänvuotias Maia Whitaker oli mäkkärillä isovanhempiensa kanssa, ja jostain syystä isoäiti Suzanne Hatch oli kurkannut lahjakassiin ennen sen antamista tytölle. Hatch oli syvästi järkyttynyt, kun kassissa oli ollut kondomi. (Vihreä Durex-merkkinen ja kääre oli mukana laukussa. Käyttöaste epäselvä, mutta itse veikkaisin käyttämätöntä, koska poru ei ollut sen suurempi. Tärkeää informaatiota.)

Isoäiti-Hatch oli jo nähnyt kauhukuvat silmissään, kun hän olisi joutunut selittämään esinettä vain 7-vuotiaalle lapsenlapselleen. Vaikka kukaan ei syönyt mitään ruuminosia tai kuolleita eläimiä, on selvää, että traumat ovat tässä kohtaa yhtä vakavat😂.

McDonaldsilta ei osattu selittää, miten kondomi oli kassiin joutunut, koska kyseinen lahja oli ollut lasin takana esittelykappaleena.

Loppu hyvin, kaikki hyvin: henkilökunta antoi Maian vaihtaa kondomin kynäpenaaliin.

Advertisement

Tacoja ekstrakastikkeella

Mitä kastikkeita sinä valitset tacoihisi? Tulista chilikastiketta, ranskankermaa, majoneesia? Ihmisverta? Tuo viimeinen ei tainnut olla kentuckylaisen Briana Ralstonin toiveissa, kun hän tilasi illallista paikallisesta Taco Bell -ravintolasta. Yhtä kaikki, sitä hän kuitenkin sai.

Ralston oli vasta kotonaan, jo osan ruoasta tuhonneena, huomannut annoksen käärepapereissa verta, jota oli myös osioissa, jotka koskettivat illallista. Ralston oli samantien soittanut neljä elintärkeää puhelua: ravintolaan, terveysviranomaisille, asianajajalle sekä medialle.

Ravintola ilmoitti, että työntekijä oli leikannut sormeensa ja siksi paperikääreet olivat veressä. No varmaan juuri näin, mutta oliko siis olemassa jotain muita vaihtoehtoja, miten veri olisi annokseen päätynyt?

Jatka vielä samalla linjalla ja käy ihastelemassa maailman oudoimpia drinkkejä, joissa on monia samoja ainesosia kuin tämän listan epämieluisissa yllätyksissä. Puistattavaa…

🤷‍♀️ Oletko koskaan löytänyt pikaruoka-annoksista niihin kuulumattomia kamaluuksia? Kerro kommenttikentässä tai somekanavissamme, mikä näistä olisi kaikkein inhottavin yllätys ⬇⬇

Advertisement

Suosituimmat