Oudoimmat

Top 10 erikoisimmat ja piinaavimmat herätyskellot – Torkuttaminen jää historiaan!

Julkaistu

Tässä kymmenen herätyskelloa, jotka ärsyttävät ja piinaavat, mutta hoitavat hommansa hyvin!

Onko herääminen ja sängystä nouseminen tuskallista tai lähes mahdotonta joka aamu? Torkkupainike on paras ystäväsi ja päivä lähtee heti alkuunsa päin prinkkalaa. Ehkä ratkaisu löytyy näistä erikoisista herätyskelloista?

Todennäköisesti nämä luovat herätyskelloratkaisut vain nostattavat ärsytyskäyrää. Mutta ihan hauska lahjaidea jollekin aamu-uniselle – itseään tuskin kukaan haluaa tällaisilla välineillä kiusata heti aamusta.

Mielikuvitusta näiden päristimien suunnittelussa on kyllä käytetty ja varsinkin torkuttaminen on onnistuttu minimoimaan erikoisilla ratkaisuilla. Listafriikki ainakin pysyttelee ”houkuttelevista” vaihtoehdoista huolimatta älypuhelimen herätyskellossa, sillä… No, lue ja päätä itse, haluaisitko aloittaa aamusi jollakin näistä aktiviteeteista!

Lentävä herätyskello


Tämä erikoisten herätyskellojen klassikko pakottaa nousemaan sängystä. Kun herätys käynnistyy, nousee kellossa oleva propelli ilmaan. Kello vaimenee vasta sitten, kun propelli on palautettu jalustaan, joten nukkujan on lähdettävä hyrrän perään. Helppo keinohan on tietenkin ottaa kello yöpöydältä kauniiseen käteen ja kiskoa patterit irti.

Tällainen huijaus on kuitenkin kierretty malleissa, joissa propelli on kiinni kellossa ja nostaa koko pirisijän ilmalennolle. Silloin ei auta kuin kömpiä pois peiton alta ja aloittaa päivä mukavasti herätyskelloa metsästäen!

Advertisement

Aloita päivä ampumalla


Bullseye-herätyskello on hauska tapa virittää aistit makeiden yöunien jälkeen. Herätyksen saa sammutettua ainoastaan ampumalla laseraseella tauluun. Tehtävään varmasti harjaantuu, jos pitää kohteen aina samassa paikassa, joten itseään kannattaa haastaa siirtämällä kello aina hieman eri kohtaan.

Lisämaustetta heräämiseen saa käyttämällä omaa mielikuvitusta: Miten olisi eksän kuva taulussa? Tai ehkä pomon pärstään tähtääminen joka aamu tekisi heräämisestä ja töihin lähtemisestä edes hieman siedettävämpää.

Torkuttamalla lahjoitat rahaa inhoamallesi kohteelle

Ajatus siitä, että menettäisi 10 euroa joka kerta, kun painaa torkkupainiketta, ei ole houkutteleva. Vielä vähemmän silloin, jos tuo raha siirtyy epämieluisalle taholle.

SnuzNLuz-herätyskello toimii periaatteella ”torkuta ja menetä”, sillä omalta pankkitililtä siirtyy ennalta valitulle kohteelle tietty summa aina torkuttaessa. Tämä on loistava valinta myös niille, joilla on rahaa vaikka muille jakaa. Nimittäin pointtina on ohjata suoraveloitus sellaiselle järjestölle, jonka toiminta ei ole lähellä omaa sydäntä. Erinomainen valinta on ohjata lahjoitus esimerkiksi sellaisen poliitikon vaalikamppanjaan, jota ei kuuna päivänä kannattaisi.

Kyllä kirpaisee, jos huomaa vihdoin noustessaan, että ”jaahas, tänä aamuna on taas mennyt viisikymppiä norsujen salametsästäjille”. Sellaista järjestöä nyt tuskin on olemassa, mutta pointti lienee selvä.

Heräämällä elämäsi kuntoon

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa päivä kuin virkistävä aamujumppa? Tämän herätyskellon kanssa hauiskäännöt ovat nimittäin silmien avaamisen jälkeen päivän ensimmäinen aktiviteetti.

Käsipainoa muistuttava herätyskello vaimenee vasta sitten, kun sitä on nostanut 30 kertaa. Jos haluaa enemmän treeniä, niin muutamat päikkärit päivässä ja pian olet elämäsi kunnossa! Eikä huijaaminen onnistu, sillä liiketunnistin varmistaa, että takana on oikea määrä toistoja.

Advertisement

Aivojumppaa

Jos painojen nostelu heti aamusta ei houkuttele, niin olisiko älyllinen haaste heti herätessä sinun juttusi? On olemassa monenlaisia herätyskelloja, joiden sammuttamiseksi täytyy ratkaista pähkinä tai suorittaa jokin tehtävä onnistuneesti.

Tehtäviä on laidasta laitaan: palikoiden laittamista oikean muotoisiin koloihin, vilkkuvien värien toistamista oikeassa järjestyksessä, matikkapähkinöitä tai vaikkapa pommin purkamista. Jälkimmäisen kohdalla ei kuitenkaan ole vaaraa siitä, että jotain räjähtäisi. Väärän piuhan irrottaminen johtaa vain tuskallisesti voimistuvaan meteliin.

Jos haluaa haastaa itsensä oikein huolella, niin valinta voisi kohdistua klassista älykkyystestiä jäljittelevään, ”mikä kuvio ei kuulu joukkoon” -päättelytehtäviä sisältävään, herätyskelloon.

Ja sitten kaiken tämän jälkeen voi miettiä siellä omassa päässään, että miksi hemmetissä tuli hankittua tällainen kidustusvälineeseen verrattavissa oleva vehje.

Soiva matto sängyn viereen


Ruggien kehittämä älyherätyskello vaatii sammuakseen sen, että siinä seisoo päällä. Unenpöpperöissään on pakko nousta jalkeille ja astua matolle ennalta määritetyksi ajaksi, joka voi olla mitä tahansa kolmesta sekunnista puoleen minuuttiin.
Advertisement

Ruggie on luonut mattonsa ympärille tarinan idyllisestä aamusta: herätyskelloon voi ladata sellaista musiikkia, johon aamuisin haluaa herätä, ja pehmeälle memory foam -matolle on ihana astua. Kaiken lisäksi tämä lähes 100 euroa maksava herätyskello puhuu: se laukoo kukonlaulun aikaan motivoivia mietelauseita, jotta fiilis on hyvä heti aamusta. Järjestelmään voi ladata haluamiansa tsemppiviestejä, joilla matto sitten palkitsee, kun siihen herättyään astuu.

Onko tässä ratkaisu niille, joilla on vaikeuksia nousta sängystä? Eikö siitä ole puolen minuutin jälkeenkin mukava kellahtaa takaisin pehkuihin? Ja kuinka nopeasti aamuinen motivaatiopuhe rupeaa pännimään?

Kun ääni ei riitä…


Sonic Bomb -herätyskello on ratkaisu niille, joiden ongelma on herääminen, ei niinkään sängystä nouseminen. Joillakin puhelin tai herätyskello voi huutaa korvan vieressä sellaisella volyymilla, että naapuritalossakin jo ihmetellään, mutta kyseinen henkilö ei reagoi herätykseen mitenkään.

Sonic Bomb herättää korvat särkevän melun lisäksi kirkkaalla valolla ja tärinällä. Patjan alle laitettava tärisyttäjä ravistelee nukkujan hereille. Sen voi myös laittaa tyynyn alle surisemaan, jolloin vaikutus on suurempi. Äänen voi säätää mallista riippuen jopa 113 desibelin voimakkuudelle, mikä saattaa lyhyessäkin ajassa vahingoittaa kuuloa.

Mutta tietysti kovat keinot on otettava käyttöön, jos mikään muu ei tehoa!

Advertisement

Piinallinen puolitoistaminuuttinen

Tämä herätyskello on ärsyttävän tarkka ja rankaisee löysäilijää nostamalla volyymia. Herätyksen sammuttamiseksi kellossa oleva remmi on nostettava ylös ja sitä on pyöritettävä 90 sekunnin ajan. Sormissa ei saa olla yhtään aamujäykkyyttä, sillä hihnaa on kierrettävä ympäri vähintään kahden kierroksen sekuntivauhdilla.

Jos unenpöpperöä on joko silmissä tai sormissa, eikä pyöritys onnistu vaaditulla tahdilla, muuttuu herätyskellon piippaus äänekkäämmäksi. Tämän lisäksi pyöritykset nollautuvat, joten vitkuttelija joutuu aloittaa koko prosessin alusta kellon jatkaessa huutamista ja kirkkaan vihreän valon välkyttämistä.

Tanssin pyörteisiin tai ainakin sekoilua sormilla

Onko Dance Dance Revolution -peli tuttu? Siinä pelaaja seisoo matolla, jossa on neljä nuolipainiketta. Nuolet syttyvät aina musiikin tahdissa ja pelaajan tarkoitus on ”tanssia” eli painaa jalallaan ruudun ohjeiden mukaan oikeaa nuolta. Pelin vaikeutuessa meno yltyy raivoisaan hyppelyyn.

Tässä herätyskellossa ei kuitenkaan vaadita vaikeita tanssiliikkeitä, sillä pelistä tulee suoriutua sormilla näppäilemällä. Sormien on osuttava vilkkuvien valojen mukaisessa järjestyksessä nuolille, jotta kellon pirinä loppuu.

Hyvä puoli herätyskellossa on se, että sitä on lähes mahdoton sammuttaa olematta toiminnastaan tietoinen – yhden painikkeen tai puhelimen näppäimen painaminen onnistuu unissaankin, mutta tässä pitää olla skarppina. Huono puoli on se, että tämä herättäjä saattaa muutaman aamun jälkeen lentää ikkunasta pihalle, kun sormet eivät vain osu oikeille nuolille.

Virtaa alkavaan päivään

Shock Clock on ratkaisu, jos kaikki muut keinot on kokeiltu. Tämä on pelastava enkeli niille, jotka eivät vain herää: eivät ääniin, valoihin tai tärinään. Shock Clock on rannekello, joka toimii älypuhelimeen ladatun sovelluksen kautta. Herätyksessä on kolme tasoa: piippaus, värinä ja sähköisku. Kyllä, sähköisku.

Piippaus ja tärinä herättävät useimmat käyttäjät, joten napsaus on varattu kaikkein hankalimmille tapauksille. Järjestelmän kehittäjien mukaan kello opettaa käyttäjän heräämään ennen sähköiskua – tässä on paljon tutkimusta takana. Joissakin asioissa kepin tiedetään toimivan huomattavasti porkkanaa paremmin.

Advertisement

🤷‍♀️ Mikä näistä on sinun mielestäsi kaikkein pahin? Oma ääni menee kyllä lentoon nousevalle herätyskellolle, koska siinä on PAKKO nousta sängystä! 😱

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat