Oudoimmat

Kippis! Tässä on 10 maailman oudointa drinkkiä

Julkaistu

Kun uusivuosi on juhlittu ja vietetään tipatonta tammikuuta, on mitä loistavin aika listata maailman kummallisimmat drinkit. Valinnanvaraa riittää!

Varoituksen sananen ennen kuin hyppäät listan kimppuun: Ei herkille! Tiedossa on eläimiä, eritteitä ja ruumiinosia sekoitettuina erilaisiin alkoholeihin. Osalla juomista ajatellaan olevan terveysvaikutuksia ja niillä on vuosisatojen mittaiset perinteet. Joidenkin drinkkien olemassaololle ainakin Listafriikin on vaikea keksiä järjellistä syytä.

Seuraavassa siis Listafriikki.comin näkemys siitä, mitkä ovat maailman oudoimmat drinkit. Nautinnollisia lukuhetkiä!

Varvascocktail

Kun englantilainen Nick Griffiths osallistui vuonna 2018 pohjoisessa Kanadassa, Yukonin territoriossa, järjestettyyn ultramaratoniin, ei hän ehkä ajatellut, että seuraavana vuonna hän olisi samassa paikassa hörppimässä omaa varvastaan. Näin kuitenkin kävi, kun Griffithsin kolme varvasta jouduttiin amputoimaan 50 asteen pakkasesta johtuneen paleltumisen seurauksena. Hän oli sairaalassa kuullut paikallisen Dawsonin kaupungin baarista, johon voi lahjoittaa varpaitaan. Ollessaan jo takaisin kotimaassaan hän päätti lähettää kaksi varvasta postissa kyseiseen anniskeluravintolaan, jossa ne otettiin ilolla vastaan.

Tätä varvasdrinkkiä on tarjoiltu vuodesta 1973 lähtien, kun syrjäisestä mökistä löydettiin alkoholissa säilötty ihmisen varvas, ja löytäjälle tuli mieleen kehittää erikoinen juomahaaste paikallisessa baarissa. Varpaita on vuosien mittaan lahjoitettu kourallinen, monet niistä paleltuneina amputoitu, joku ruohonleikkurilla irti ajettu. Varpaat kuivataan ja säilötään suolassa, josta ne kaivetaan halukkaiden laseihin. Sääntöjä ei ole monia, mutta huulten on koskettava varvasta, jos haluaa nimensä yli 100 000 klubilaisen joukkoon. Varvasta ei kuitenkaan saa ottaa suuhun tai niellä, muuten rapsahtaa sakko.

Advertisement

Syyskuussa 2019 Nick Griffiths palasi Kanadaan korkkaamaan oman isovarpaansa, jonka vastaanottamisesta baarin omistaja oli erityisen innoissaan: ”Ne ovat kaikkein lihaisimpia”.

Käärme/skorpioniviinit

Kiina ja monet Kaakkois-Aasian maat ovat tunnettuja siitä, että mitä merkillisimmillä asioilla uskotaan olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Yksi suosikki on erilaiset riisiviinit, joissa on marinoitu myrkyllisiä käärmeitä tai skorpioneja. Ei kuitenkaan hätää, pää menee sekaisin vain alkoholista.

Proteiinipitoiset myrkyt hajoavat etanolikylvyssä, joten myrkkyhampaat ja pistimet ovat pullossa vain hurjan näköisiä. Urbaaneja legendoja näiden juomien ympärillä kuitenkin liikkuu. On raportoitu useampia tapauksia, joissa kuukausikaupalla viinassa marinoitu käärme on herännyt henkiin pulloa avatessa ja pistänyt ihmisraukkaa. Uskoo ken tahtoo…

Gau Jal

Tämä ei ole alkoholipitoinen juoma, mutta sallittehan silti sen mukanaolon.

Saanko esitellä intialaisten ratkaisun epäterveellisille virvoitusjuomille: Gau Jal, kavereiden kesken lehmän virtsa. Kehittäjien mukaan juoma ei maistu tai haise virtsalta, ja on itseasiassa hyvän makuista. Hinduille lehmät ovat pyhiä eläimiä, ja niiden maidolla ajatellaan olevan parantavia ominaisuuksia. Ilmeisesti sama pätee muihinkin eritteisiin, joita on myynnissä monessa Intian provinssissa ihan ruokakaupoissa, mutta Gau Jalin uskotaan levittäytyvän laajemmille markkinoille. Ei muuta kuin onnea maailmanvalloitukseen ja Coca-Colan syrjäyttämiseen!

Tezhi Sanbian Jiu

Jos joskus Kiinassa matkaillessa tuntuu, että on tullut jo kokeiltua kaikki mahdolliset erikoisuudet, niin ota suunta tavalliseen supermarkettiin ja etsi käteesi pullo, jossa lukee ”Tezhi Sanbian Jiu”. Ja vaikka et tätä varsinaisesti etsisi, niin kannattaa hutiostoksen välttämiseksi kuitenkin pitää nimi mielessä, koska pullo itsessään näyttää harmittomalta ja viattomalta.

Advertisement

Sisältö on kaikkea muuta, kuin harmiton ja viaton. Tämä riisiviini on  terästetty nimensä mukaisesti kolmen eri eläimen (hylkeen, peuran ja koiran) peniksillä. Ja luonnollisesti tämän sekoituksen pitäisi kohentaa miehistä suorituskykyä. Herää vain kysymys, että mitä on tapahtunut vanhalle kunnon Viagralle?

Pizza Olut

Kevyempi tapaus puoleen väliin.. Pizza Olut sai alkunsa vuonna 2006, pienessä Campton Townshipissä, Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Paikallisessa pienpanimossa mietittiin uudenlaista olutta, joka sopisi yhteen pizzan kanssa. Jostain käsittämättömästä syystä omistajat päätyivät siihen, että täydellinen pari suosikkiruoalle olisi siltä itseltään (siis pizzalta 😉) maistuva olut.

Tulos ei synny vähän mausteita sekaan heittämällä. Ihan oikea, kokonainen Pizza Margherita, pohjineen, muussataan ja käymisprosessin aikana haudutetaan kuin teepussissa pari viikkoa. Ja olut on valmista nautittavaksi! Ilmeisen suosittua olutta on saatavilla kaupoissa, ravintoloissa ja netistä tilaamalla. Kuulostaa lähinnä kummalliselta, mutta listakumppaneihin verrattuna melko huvittavalta ja kokeilemisen arvoiselta.

Gilpin Family Whisky

Seuraavan kerran, kun kuulet jonkun sanovan, että hänen juomansa maistuu ihan virtsalta, kannattaa tarkistaa, mitä pullossa lukee. Voi olla, että ystäväsi nauttii James Gilpinin kehittämää erikoisviskiä. Gilpin, itsekin tyypin 1 diabetesta sairastavana, alkoi miettiä, voisiko diabeetikoiden sokeripitoista virtsaa käyttää laadukkaan viskin valmistamiseen. Lopputulema: voi. Gilpin aloitti ainesten keräämisen omalta isoäidiltään ja jokainen pullotettu satsi on saanut oman personoidun etikettinsä, jossa on luovuttajan nimi ja ikä.

Viskiä ei ole myynnissä tai saatavilla ravintoloissa, vaan Gilpin on sanonut kehittäneensä sen osittain taideprojektina ja myös aloittaakseen keskustelua siitä, kuinka terveydenhuollon ammattilaiset helposti ohittavat oikeanlaisen elämäntavan merkityksen diabeteksen hoidossa. Joka tapauksessa tätä viskiä on ollut useampaan otteeseen Lontoossa näytillä ja, arvasit oikein, maisteltavana.

Käärmeenverishotti

Vietnamissa (ja aika monessa muussakin Aasian maassa) käärmeenverishotit ovat niin uskaliaiden turistien kuin paikallistenkin suosiossa. Ravintolaillallisella on mahdollisuus nauttia käärme kokonaan, luineen päivineen. Jos ”hyvä” tuuri käy, voit päästä kunnia-asemaan ja olla ensimmäisenä maistiaisilla, kun käärme on avattu. Tällöin saat suupalaksi sydämen, joka legendan mukaan voi vielä sykkiä suussasi.

Käärmeestä valutetaan veri ja sappineste omiin laseihinsa ja sekoitetaan riisiviiniin. Ne, jotka ovat shotteja juoneet, sanovat niiden maistuvan vain viinalta. Käärmeenliha sen sijaan maistuu KUULEMMA kanalta, joskin niin olen lukenut ihmislihankin maistuvan. Mutta se onkin sitten jo ihan eri listan aihe…

Advertisement

Hevosenspermashotti

Hyviä uutisia kaikille hevosen sperman ystäville: enää ei tarvitse irvistellä sen emäksiselle maulle, vaan siitä saa muun muassa lakritsin ja kirsikan makuisena🍒 Tämä energiajuomana markkinoitava shotti sai alkunsa vuonna 2011 Uudessa-Seelannissa, jossa sitä ensiksi tarjoiltiin ruokafestivaaleilla erikoisuutena; kaikki muut drinkit ja makupalat oli ilmeisesti testattu jo. Markkinointilupaus hevosen voimista saa vain miettimään, että eikö Red Bull ja siivet ollut riittävä?

Nykyään uusiseelantilainen, shottia tarjoileva, ravintola saa ainekset suoraan läheiseltä tallilta (lähiruoka kunniaan), ja suosittelee, että tämä kanta-asiakkaiden suosikki kannattaa kumota ykkösellä alas eikä maistella vähitellen. No shit…

Lokkiviini

Inuiitit elävät karulla tundralla, jossa ateriat koostuvat pääasiassa erilaisista saatavilla olevista lihoista, koska syötäväksi kelpaavia kasveja on hyvin niukasti. Ruokavalio ja elimistön kyky käsitellä ravintoaineita on hyvin erilainen kuin esimerkiksi meillä Suomessa. Myös nautintoaineet ovat eri luokkaa kuin perusalkossa.

Lokkiviiniä, inuiittien perinteistä juomaa, on mahdoton löytää myytävänä mistään. Mutta ei hätää, sitä on hyvin helppo valmistaa; reseptissä on ainoastaan kaksi kohtaa. Tarvitaan vain lokki (jos lintu on elävä, tarvitaan yksi steppi lisää) ja vettä. Ainekset suljetaan astiaan ja annetaan käydä auringossa. Voilà!

Tästä on vaikea pistää pahemmaksi, mutta yritetään..

Hiirenpoikasviini

Kun käärmeet, skorpionit ja erinäiset eritteet on jo nähty, mitä seuraavaksi? Poraudutaan syvemmälle Aasiassa käytettäviin terveysjuomiin. Tätä muun muassa astmaa ja maksasairauksia parantavaa 🤦‍♀️ erikoisherkkua on tarjoiltu Kiinassa ja Koreassa jo vuosisatoja. Juoman valmistuksessa säännöt ovat hyvin yksinkertaiset: kymmenkunta enintään kolmen päivän ikäistä hiirenpoikasta, joiden silmien täytyy olla ummessa, hukutetaan riisiviiniin ja annetaan hautua vuoden päivät.

Käymisprosessin jälkeen juoman pitäisi olla turvallista nautittavaksi. Maku voi olla miten hyvä tahansa (en väitä tietäväni onko vai ei, enkä niin välitä selvittääkään), mutta pelkkä ajatuskin saa pahoinvoivaksi ja liputtamaan länsimaisen lääketieteen puolesta.

Advertisement

Extra: Salmiakkikossu

Pakko loppuun lisätä tämä suomalainen kauhistus, joka saa ulkomaalaiset irvistelemään ja yökkäilemään. Makuja on monia, ja se on ainoastaan rikkaus, mutta huuhdotaan me suosiolla tämän listan karmeudet pois mielestä ja otetaan yhdet tai kahdet shotit salmaria. Kippis ja kulaus 🇫🇮

Disclaimer: Ainoatakaan eläintä ei ole vahingoitettu tätä artikkelia tehdessä.

🤷‍♀️ Mitkä ovat oudoimmat drinkit, joita sinä olet juonut ja missä? Oletko kokeillut jotain listamme erikoisuuksista vai jäikö joku oleellinen puuttumaan? Kerro kommenttikentässä tai somekanavissamme, jotta voimme jatkaa kauhistelua ⬇⬇

Suosituimmat

Exit mobile version