Oudot uutiset

Kokopäiväinen valittaja iski: Yksi ainoa henkilö teki Dublinin lentokentälle vuodessa yli 12 000 valitusta melusta

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tänään muun muassa Dublinin lentokenttä, joka sai viime vuonna yli 12 000 valitusta samalta henkilöltä.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan muun muassa sarjavalittajasta, joka pommittaa Dublinin lentokenttää alituisilla valituksilla. Meluvalituksia kertyi viime vuonna yli 12 000 kappaletta.

Lisäksi kerromme epäonnisesta yhdysvaltalaisvaeltajasta, joka yritti poimia kekseliäin keinoin puhelintaan ulkokäymälän pohjalta ja tippui itse pää edellä perässä.

Japanista tulee myös erikoinen uutinen, sillä nyt on kehitetty sähköiset syömäpuikot, jotka korostavat suolan makua, joten verenpainetta nostattavaa maustetta voi tulevaisuudessa käyttää vähemmän.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Dublinin lentokenttä sai yhdeltä henkilöltä yli 12 000 valitusta melusta

Eräs nimettömänä pysyvä irlantilainen on pitänyt Dublinin lentokentän meluvalituksia vastaanottavat työntekijät kiireisinä. Vuonna 2021 hän teki 12 272 valitusta.

Meluvalitukset hoitavan DAA-lentoasemayhtiön mukaan tämän kyseisen kansalaisen valitukset kattoivat 90 prosenttia kaikista valituksista, kun yhteensä niitä tuli viime vuoden aikana 13 569 kappaletta. DAA vastaa jokaiseen valitukseen, joten ainakin tämä yksi henkilö on pitänyt keskuksen täystyöllistettynä.

Useimmiten valitukset tulevat lähellä lentokenttää asuvilta, mutta sarjavalittajan kohdalla näin ei ole: hän asuu Ongarissa, noin 15 kilometrin päässä Dublinin lentokentästä. DAA:n väelle henkilö on tuttu jo pidemmältä aikaa, sillä vuonna 2020 hän teki 6 227 valitusta, mikä jo sekin on melkoinen määrä, mutta se oli ilmeisen helppo tuplata. Viime vuoden aikana tämä meluun turhautunut asukas jätti keskiarvolta 34 valitusta päivässä, joten juuri mitään muuta elämää hänellä ei taida ollakaan.

DAA on tekemättömässä paikassa, sillä lentomelusta valittamista ei voi mitenkään kieltää. Vuosi 2022 on lähtenyt käyntiin vieläkin vauhdikkaammin, sillä maaliskuun lopussa tämä henkilö oli tehnyt jo 5 276 valitusta eli keskimäärin 59 kappaletta päivässä. Ainakaan valituksia vastaanottavien työpaikat eivät ole vaarassa, sillä hommaa riittää!

Sähköiset syömäpuikot lisäävät suolaisuutta, mutta ilman suolaa


Ihmisen elimistö tarvitsee päivittäin 1,5 grammaa natriumia, joka saadaan ravinnosta suolan muodossa. Ylenpalttinen suolan käyttäminen on suuri ongelma Suomessa, sillä miehet syövät päivittäin lähes kymmenen grammaa ja naiset seitsemän grammaa suolaa. Suositusten mukaan aikuiset saisivat syödä enintään viisi grammaa suolaa vuorokaudessa, joka siis sekin on yli kolminkertainen määrä tarpeeseen nähden.
Advertisement

Liiallinen suolan syöminen on suuri ongelma myös Japanissa – aikuiset nauttivat keskimäärin 10 grammaa suolaa vuorokaudessa– ja tätä vastaan kamppailemaan ovat lähteneet Meiji-yliopiston professori Homei Miyashita yhdessä juomavalmistaja Kirin Holdingsin kanssa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt sähköiset syömäpuikot, joilla ruokaan lisätyn suolan määrää voidaan vähentää huomattavasti.

Huipputeknologiaa sisältävät syömäpuikot korostavat suolan makua siirtämällä heikolla sähkövirralla natriumioneja ruoasta suuhun. Suussa nuo sähköisesti varautuneet natriumatomit saavat aikaan suolaisen makuaistimuksen. Miyashitan mukaan suolan maku voimistuu 1,5-kertaisesti.

Ai Sato, yksi projektissa mukana olleista tutkijoista, on sanonut sähköisten syömäpuikkojen olevan ratkaisu suolaongelmaan, sillä kenenkään ei tarvitse tinkiä lempiruokansa mausta, mutta samaan aikaan ihmiset pysyvät terveinä. Prototyyppi on otettu vastaan innostuneesti ja kehittäjät toivovatkin ruokailuvälineiden löytävän tiensä markkinoille jo ensi vuoden alussa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun professori Miyashita työryhmineen on yhdistellyt makuja ja teknologiaa. Listafriikki uutisoi vuoden 2021 lopulla nuoltavasta televisioruudusta, jonka välityksellä katsoja voi maistaa tv:ssä näkyvän ruoka-annoksen. Kyseinen ruutu oli siis myös Miyashitan käsialaa.

Palomiehet pelastivat huussiin tippuneen naisen, joka oli yrittänyt pelastaa puhelintaan

Tämä on niitä juttuja, joista on helppo jälkeenpäin sanoa, että kaikki katastrofin ainekset olivat ilmassa. Yhdysvaltojen Washingtonin osavaltiossa sijaitsevassa kansallispuistossa vaeltamassa ollut nainen jouduttiin pelastamaan palomiesten toimesta, koska hän oli tippunut puhelimensa perässä ulkokäymälän säiliöön.

Brinnonin palopäällikön Tim Manlyn mukaan kyseinen nainen oli ollut Mount Walkerin laella, kun hätä oli iskenyt. Helpotus löytyi läheisestä huussista, jossa istuessaan nainen oli normaaliin tapaan alkanut selata puhelintaan. Puhelin oli kuitenkin livennyt käsistä ja tippunut suoraan aukosta kaiken jätteen sekaan.

Advertisement

Neuvottomaksi nainen ei kuitenkaan ollut jäänyt, sillä hän oli purkanut vessan istuimen ja sitonut itsensä koiriensa talutushihnoilla kiinni tavoitellakseen ulosteessa ja virtsassa lillunutta puhelintaan. Kuten päätellä saattaa, oli viritys pettänyt ja nainen putosi pää edellä 2,5 metriä syvän säiliön pohjalle.

Onni onnettomuudessa, sillä vaikka nainen oli vartin verran taistellut tuloksetta itseään ulos jätteistä, onnistui hän löytämään puhelimen näppeihinsä ja sai soitettua hätänumeroon.

Paikalle saapunut pelastushenkilökunta pudotti naiselle valjaat, joiden avulla hänet saatiin lopulta nostettua käymälästä pois. Nainen selvisi tapauksesta ilman fyysisiä vammoja – henkinen kolaus oli varmaan ihan tarpeeksi. Häntä kehotettiin hakeutumaan lääkärin pakeille, sillä ihmisen ulosteissa pyöriminen ei ole terveellistä touhua, mutta epäonninen vaeltaja oli vain halunnut nopeasti poistua paikalta ja varmasti unohtaa koko välikohtauksen.

Palopäällikkö Manlyn kohdalla tilanne oli toinen: ”Olen tehnyt tätä työtä 40 vuotta, eikä vastaan ole ikinä tullut mitään tällaista. En tule koskaan unohtamaan tätä tehtävää.”.

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat