Oudot uutiset

Japanissa kehitettiin nuoltava näyttö: Katsoja voi maistaa televisiossa näkemänsä ruoan!

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan nuoltavasta tv-ruudusta, jonka välityksellä näytöllä näkevän ruoan voi maistaa.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan muun muassa nuoltavasta televisioruudusta, jonka avulla katsoja voi kokea, miltä ohjelmassa nähty ruoka-annos maistuu.

Lisäksi kerromme havaijilaisissa rantavesissä vaanivasta terävähampaisesta vaarasta, sekä intialaisessa kylässä käynnissä olevasta lajienvälisestä kostonkierteestä.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Japanissa kehitettiin nuoltava televisioruutu


Japanilaisessa Meijin yliopistossa tieteen ja teknologian keskuksessa professorina toimiva Homei Miyashita on kehittänyt nuoltavan televisioruudun, jonka välityksellä katsoja voi maistaa tv:ssä näkyvän ruoan.

Taste the TV eli lyhennettynä TTTV yhdistelee sopivissa suhteissa 10 eri makua, jotka sitten suihkaistaan kertakäyttöiselle kalvolle. Näin katsojalla on mahdollisuus saada kokonaisvaltainen aistikokemus televisio-ohjelmasta.

Miyashitan mukaan tällainen teknologia on auttaa ihmisiä olemaan vuorovaikutuksessa etenkin nykyisessä, hankalassa maailmantilanteessa. ”Tavoite on mahdollistaa ihmisille kokemus toisella puolella maailmaa sijaitsevassa ravintolassa syömisestä, vaikka kotisohvalta ei pääsisi tai haluaisi lähteä mihinkään”, kertoo professori Miyashita.

Miyashita kehitti prototyypin opiskelijoidensa kanssa viime vuonna ja arvelee kaupallisen version valmistuksen maksavan noin 100 000 jeniä eli 770 euroa.

Nuoltavaa televisioruutua voitaneen soveltaa myös kokkien ja sommerlierien koulutuksessa. Ja tietysti makuelämys tekee lukemattomien kokkiohjelmien seuraamisesta entistä hauskempaa. Sen kautta voi myös esitellä kaukana asuville kavereille omia kokkauksiaan ja lähettää ”maistiaisen”.

Advertisement

Toivon, että tulevaisuudessa kuka vain, missä päin maailmaa tahansa, voi ladata ja kokea haluamansa maut olematta itse paikalla.”, kertoo kehittäjä ylpeänä TTTV:n esittelytilaisuudessa.

Ajatus on innovatiivinen ja hieno, mutta jos himoitsee napolilaista pizzaa, niin riittääkö mieliteon tyydyttymiseen tosiaankin kuvan katsominen ja näytön nuoleminen? Se jää nähtäväksi – tai maistettavaksi!

Havaijilla surffaajan kimppuun hyökännyt eläin ei ollutkaan hai

Yli 35 vuotta Havaijilla surffannut Ingrid Seiple koki kauhun hetkiä vain päiviä ennen joulua ollessaan laudallaan Tyynenmeren aalloilla Oahun Kaena Pointissa.

Seiple luuli vedessä kohti tulevan eläimen ensin olevan hai. Näitä merien kauhuja liikkuu paljon Havaijin rannikolla. Eläimen lähestyessä Seiple huokaisi hieman helpotuksesta, sillä hän päätteli sen olevan hylje. Sitten sokkitila palasi, kun otus nosti päänsä: Se olikin villisika!

Havaijilla lähes vitsaukseksi asti levinneet ja lisääntyneet villisiat ovat ottaneet haltuunsa jokaisen saaren ja nyt ilmeisesti myös vedet. ”Tajusin silmänräpäyksessä, että kyseessä oli sika ja samalla hetkellä se näki minut. Se rupesi uimaan minua kohti täyttä vauhtia”, muistelee Seiple pelottavaa hetkeä paikalliselle KITV-televisiokanavalle.

Seiple kertoo, että villisika puri lautaan ja jätti siihen kunnolliset hampaanjäljet: ”Yritin meloa pakoon, mutta se tuli vain lähemmäs ja lähemmäs. Työnsin laudan itseni ja sian väliin, jolloin se puraisi lautaa.”. Nainen onnistui uimaan takaisin rantaan vahingoittumattomana ja epäilee sian päätyneen mereen koirien jahtaamana ja kulkeutuneen sitten voimakkaan paluuvirtauksen mukana kauas rannasta.

Advertisement

Kostonhimoiset apinat teurastavat koiranpentuja Intiassa

Jos haluat pitää yllä iloista joulumieltä, niin jätä tämä juttu lukematta. Kyseessä ei ole mitenkään mieltäylentävä uutinen.

Intian keskiosissa sijaitsevan Majalgaonin kaupungin ympäristössä on viime kuukausina jouduttu todistamaan, miten kostonhimo ei ole ainoastaan ihmisen ominaisuus. Eläimetkin kantavat kaunaa ja varsinkin monien kädellisten lähisukulaistemme tiedetään toisinaan kostavan – esimerkiksi simpanssit ovat hyvinkin kostonhimoisia.

Majalgaonin liepeillä hanumaani-apinat ovat systemaattisesti tappaneet koiranpentuja. Jopa siinä määrin, että hyökkäysten keskuksena toimineessa Lavoolin kylässä ei enää ole koiria.

Kaikki alkoi aiemmin tänä syksynä, kun koiralauma nappasi hanumaanin poikasen. Koirat tappoivat ja söivät pienen apinan. Silmä silmästä, päättivät apinat, ja ottivat koston kohteeksi ”vihollisen” haavoittuvimmat yksilöt eli pennut. Hanumaanit eivät kuitenkaan tyytyneet yhteen pentuun, vaan ne ovat murhanneet vähintään 250 koiraa.

Hanumaanit tappavat koiranpentuja brutaalisti kantamalla ne korkealle puuhun tai rakennuksen katolle ja sitten vain yksinkertaisesti pudottamalla ne maahan. Pentuja ei tietysti riitä loputtomiin, joten sittemmin apinoille on ruvennut kelpaamaan mitkä tahansa koirat, joita ne vain saavat kiinni.

Lavoolissa kyläläiset ovat alkaneet käydä kamppailuun verenhimoisia hanumaaneja vastaan ja kiivenneet puihin ja katoille niiden perässä, mikä on laukaissut uuden koston kierteen. Jos apinat kohdistivat aiemman kostonsa koiranpentuihin, niin mikähän olisi lopputulema siitä, kun aikuiset miehet käyvät niiden kimppuun aseineen?

Advertisement

Niinpä. Nyt hanumaanit ovat ottaneet kohteekseen lapset, joita ne jahtaavat koulumatkoilla. Ihmisuhreilta on vielä vältytty, mutta mihin tämä kiihtyvä vihanpito lajien välillä vielä johtaakaan?

🤷‍♀️ Kerro kommenttikentissä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme, olisiko ensimmäisen uutisen nuoltava televisioruutu sinun juttusi vai aivan täyttä humpuukia. Täytyy myöntää, että aika monta kertaa on tullut toivottua, että pääsisi maistamaan MasterChef-kilpailijoiden luomuksia, mutta kynnys olisi kyllä suhteellisen korkea sille, että lähtisin lipomaan näyttöä 😝

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat