Oudot uutiset

Vuoden 2021 kaikkein oudoimmat uutiset – menoa ja meininkiä laidasta laitaan!

Julkaistu

Nyt listataan vuoden 2021 oudoimmat uutiset.

Tämä vuosi lähenee loppuaan, joten Listafriikki pistää pakettiin vuoden 2021 oudoimmat uutiset. Mukana on muun muassa eläimellistä menoa, miesten sukuelimiä ja monenlaisia erikoisia tapahtumia.

Jos haluat ottaa laajemman katsauksen vuoden 2021 omituisimpiin hetkiin, niin yläpalkin Oudot uutiset -kategoriasta pääset lukemaan kaikki mahdolliset oudoimmat uutiset. Nämä kymmenen ovat vain Listafriikin omia poimintoja – sellaisia, jotka ovat erityisesti ihastuttaneet, ihmetyttäneet, naurattaneet ja saanet meidät pyörittelemään silmiämme.

Listalla lähdetään liikkeelle heti vuoden 2021 alusta eli tammikuusta, jolloin jo koettiin maailmanlopun meininkiä, kun oravat kävivät verisesti ihmisten kimppuun New Yorkissa. Lista päättyy marraskuiseen uutiseen itävaltalaisesta bordellista, joka tarjoaa ilmaisia palveluita kaikille koronarokotuksen ottajille. Laidasta laitaan on siis riittänyt tapahtumaa!

Vuoden 2021 top 10 oudoimpien uutisten listauksen päätteeksi otamme vielä viimeisen päivityksen usealla uutisviikolla läpi vuoden mukana olleen Wally-mursun matkaan. Ehkä muistatkin tuon jäälautalle nukahtaneen ja ympäri Länsi-Eurooppaa kierrelleen jätin?

Verenhimoiset oravat hyökkäilevät ihmisten kimppuun


New Yorkissa, tarkemmin sanottuna Queensin kaupunginosassa, asukkaat ovat joutuneet vihaisten villieläinten hyökkäysten kohteeksi. Raateluista vastuussa ollut eläin on yllättävä, sillä kauhua ovat kylväneet verenhimoiset oravat.
Advertisement

Muutaman viime viikon ajan Rego Park -naapurustossa lukuisat asukkaat ovat joutuneet oravien hyökkäysten kohteiksi. Micheline Frederick, eräs uhriksi joutunut nainen, raportoi välikohtauksesta seuraavasti: ”Välillä kuule tarinoita siitä, kuinka joku on tullut oravan puremaksi, ja sen ajattelee olevan pikku juttu, mutta minä painin sen kanssa kuin vapaaottelumatsissa – ja hävisin!”. Frederick kertoi kamppailleensa oravan kanssa lumipenkassa, mistä todisteena jäi vain verinen sotku sekä mustelmat ja syvät haavat käsissä. Orava poistui tilanteesta vammoitta.

Oravat ovat hyppineet ihmisten niskaan puista tai kiivenneet jalkoja pitkin kohti kehon haavoittuvaisia osia. Kaupungin terveysviranomaiset ovat tietoisia hyökkäyksistä ja verenhimoiset oravat onkin yritetty saada kiikkiin, jotta syy niiden aggressiiviselle käytökselle voitaisiin löytää. Tähän menessä ansat ovat kuitenkin olleet tehottomia. Yleensä pienet jyrsijät eivät levitä vesikauhua, mutta puremia saaneet kansalaiset ovat silti varmuuden vuoksi ottaneet rokotukset.

Nimeä saalis eksäsi mukaan ja eläintarha syöttää sen pedoille

Teksasilainen San Antonion eläintarha järjestää yleisön pyynnöstä tulevana ystävänpäivänä suuren suosion saaneen tapahtuman. Yhdysvalloissahan Valentine’s Day on nimenomaan rakastavaisten juhla, mutta kaikkia hempeily ei syystä tai toisesta innosta.

Eläintarha antaa niille, jotka eivät muistele entisiä kumppaneitaan hyvällä, mahdollisuuden nimetä torakka tuon kyseisen henkilön mukaan. Sitten ystävänpäivänä eläintarhan sosiaalisen median kanavissa voi seurata iloista live-lähetystä, jossa linnut, matelijat ja nisäkkäät herkuttelevat varta vasten nimetyillä saaliseläimillä. Jos torakka ei tunnu tarpeeksi voimakkaalta kannanotolta, on eksän mukaan mahdollista nimetä myös pakastettu rotta.

Torakka maksaa 5 dollaria (4 euroa) ja rotan nimeäminen 25 dollaria (20 euroa). Maksu suoritetaan netissä, joten tapahtumaan voi osallistua kuka vain sydämensä särkenyt tai kostoa janoava mistä päin maailmaa tahansa. Tänä vuonna valikoimaan on lisätty uutuutena myös 5 dollarin kasvisvaihtoehto, jonka tarjoilemista eläintarhan herbivoreille voi yhtälailla seurata ystävänpäivän syömingeissä.

”Cry Me A Cockroach” -kampanjan tarkoituksena on kerätä rahaa eläintarhan toimintaan. Lahjoituksen voi toki tehdä myös ilman ystävänpäiväriehaan osallistumista.

Advertisement

Etsintäkuulutettu mafioso tunnistettiin kokkausvideolta

Seitsemän vuoden etsintä on tullut päätökseen, kun italialaiseen rikollisjärjestöön kuuluva Marc Feren Claude Biart saatiin tällä viikolla kiinni Dominikaanisessa tasavallassa.

Seitsemän vuoden etsintä on tullut päätökseen, kun italialaiseen rikollisjärjestöön kuuluva Marc Feren Claude Biart saatiin tällä viikolla kiinni Dominkaanisessa tasavallassaTämä tarina saattaa kuulostaa aprillipilalta, mutta on täyttä totta.

Etsintäkuulutettu Biart jäi kiinni, koska hänet oli tunnistettu kokkaamiseen keskittyvältä YouTube-kanavaltaan.

Biart, ’Ndrangheta-järjestöön kuuluvan Cacciola-perheen jäsen, oli vuonna 2014 tuomittu huumeiden salakuljetuksesta ja siitä lähtien häntä olivat etsineet sekä Interpol että kymmenen eri maan poliisivoimat.

Virkavalta pääsi tänä vuonna vihdoin 53-vuotiaan Biartin jäljille, kun nimetön ilmiantaja jätti vihjeen YouTube-kanavasta, jolla italialaisia ruokia valmistava kokki ei koskaan paljastanut kasvojaan, mutta hänen lukuisat tatuointinsa olivat tunnistettavia.

Hyvin nopeasti Biartin olinpaikka Boca Chica -turistikeskuksessa oli selvillä ja italialaisia herkkuja loihtineet kädet olivat raudoissa. Nyt vain kuuluu kysymys: Pääseköhän mies vankilan keittiöön töihin!?

Advertisement

Lenkkeilijän säikäyttänyt käsikranaatti olikin anustappi


Huhtikuun 26. päivänä Passaun kaupungin lähistöllä eteläisessä Saksassa eräs nimettömänä pysyttelevä nainen säikähti pahanpäiväisesti: lenkkipolun vieressä oli vanha muovipussi, jonka sisällä vaikutti olevan käsikranaatti.

Lenkkeilijä päätti soittaa hätänumeroon, sillä huoli omasta ja muiden turvallisuudesta oli suuri. Saksassa löytyy edelleen tasaisin väliajoin sodanaikaisia tarvikkeita ja räjähteitä yllättävistä paikoista, joten lenkkeilijän arvio esineestä ei ollut täysin tuulesta temmattu.

Baijerin poliisi lähetti mitä pikimmiten paikalle pommiryhmän, joka eristi alueen asiaankuuluvasti. Vasta sen jälkeen ryhmä lähestyi muovipussia ja sen pahaenteistä sisältöä aikomuksenaan purkaa räjähde vaarattomaksi. Ja kyllä, pussissa oli jotain hyvin paljon kranaattia muistuttavaa, mutta purettavaa ei silti ollut, sillä kyseinen esine olikin anustappi.

Esineen luonne varmistui entisestään, kun poliisi tutki loput pussin sisällöstä. Siellä oli tyhjä liukuvoidetuubi, kaksi käytettyä kondomia ja USB-kaapeli. Poliisin lehdistötiedotteessa kerrotaan, että pommiryhmä halusi olla sataprosenttisen varma esineen käyttötarkoituksesta, joten he tekivät pikaisen Google-haun käyttäen hakusanoina ”kranaatin muotoinen anustappi”. Ja kyllä, hakutuloksista kävi ilmi, että tosiaankin tarjolla on seksileluja, jotka näyttävät käsikraanatilta. Kun poliisi julkaisi löydöksestään kuvan, alkoivat sosiaalisessa mediassa spekulaatiot, sillä monet epäilivätkin anustappi/kranaatin olevan osa penispumppua.

Poliisin mukaan pussin ja sen sisällön alkuperää voidaan vain arvailla, mutta kaikesta päätellen setti oli ollut metsässä jo melko pitkään. Vaikka seksivälineet eivät varsinaisesti kuulu poliisin pommiryhmän erikoisalaan, hävitettiin anustappi tai penispumppu asianmukaisesti – mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan.

Advertisement

Tutkijat kehittivät liikalihavuuden hoitoon leuat kiinni pitävän laitteen

Täysin uudenlainen ja kehittäjiensä mukaan maailman ensimmäinen laihdutusväline perustuu magneetteihin, jotka estävät käyttäjän leukoja aukeamasta tarpeeksi kiinteän ruoan syömistä varten. Väline on kehitetty taistelemaan globaalia liikalihavuusepidemiaa vastaan.

Uusiseelantilaisen Otagon ja englantilaisen Leedsin yliopistojen tutkijoiden yhteistyössä kehittämä laihdutuslaite asetetaan sisälle suuhun ja se rajoittaa ruokavalion ainoastaan nestemäiseen ravintoon. DentalSlim Diet Control -nimen saanut laite sallii käyttäjän avaavan leukojaan vain 2 millimetriä, mikä ei estä puhumista eikä hankaloita hengittämistä, mutta estää kiinteän ruoan lippaamisen suuhun.

British Dental Journal -lehdessä viime perjantaina julkaistussa artikkelissa kerrotaan ensimmäisten kliinisten kokeiden onnistuneen kiitettävästi. Kokeeseen osallistui 7 liikalihavaa naista, jotka pitivät laitetta kahden viikon ajan. Tutkimusjakson jälkeen naisten paino oli pudonnut keskimäärin 6,36 kiloa. Jokainen oli tyytyväinen tuloksiin ja motivoitunut jatkamaan painonpudotusta.

Ja nimenomaan se on ollut tutkijoiden tavoite: liikalihavuuden hoitoon tarkoitettu laihdutusväline antaa ensimmäisen sykäyksen elämänmuutokselle ja totuttaa matalakaloriseen ruokavalioon, eikä sitä ole tarkoitettu pysyväksi vaihtoehdoksi. Sen avulla voi myös helposti pudottaa tarvittavat kilot ennen leikkausta.

Advertisement

Tutkimuksen johtajana toimineen Paul Bruntonin mukaan DentalSlim on ”tehokas, turvallinen ja edullinen vaihtoehto liikalihavuudesta kärsiville”. Käyttäjän on hätätilanteessa mahdollista saada laite itse auki, ja se voidaan milloin tahansa poistaa ja asettaa taas uudelleen.

Kokeeseen osallistuneet naiset raportoivat satunnaisia epämukavuuden tuntemuksia ja ongelmia tiettyjen sanojen lausumisessa. Muuten laitteesta ei osallistujilla ollut pahaa sanottavaa, joskin yksi koehenkilö kertoi huijanneensa ja nauttineensa sulatettua suklaata.

Liikalihavuuden hoitoon kehitetty laite on saanut yleisöltä ristiriitaisen reaktion: Toiset peukuttavat, sillä kaikilla ei ole varaa mennä kalliiseen ja riskejä sisältävään lihavuusleikkaukseen. Toiset taas ovat ristineet DentalSlimin keskiaikaiseksi kidutusvälineeksi.

Humalaiset vesipuhvelit paljastivat maanviljelijöiden laittomat puuhat

Kolme intialaista maanviljelijää on pidätetty laittoman alkoholin myynnistä, kun lauma vesipuhveleita humaltui juottoaltaaseen vuotaneesta viinasta. The Times of India -sanomalehden mukaan poliisi takavarikoi vesipuhveleiden tallista yhteensä 101 viinapulloa Intian läntisessä Gujaratin osavaltiossa.

Erikoinen sattumus sai alkunsa, kun yksi viljelijöistä hälytti eläinlääkärin tutkimaan sairaalta vaikuttavia vesipuhveleita. Eläimet olivat lopettaneet syömisen ja niiden suusta tuli vaahtoa. Tarkastuksessa vesipuhvelit kuitenkin vaikuttivat hyväkuntoisilta.

Seuraavana päivänä vesipuhvelit hyppelehtivät ympäriinsä valtoimenaan ja suut vaahdossa, joten viljelijät pyysivät arvion toiselta eläinlääkäriltä, joka havaitsi eläinten juottoaltaasta nousevan outoa hajua. Hän huomasi veden olevan aivan keltaista. Farmarit väittivät värin tulleen veteen pudonneista oksista, mutta eläinlääkäri ei ollut vakuuttunut ja raportoi löydöksestään poliisille.

Advertisement

Virkavallan ratsiassa juottoaltaaseen ja rehujen sekaan piilotettuna löytyi vodkaa, viskiä ja muita alkoholijuomia usean sadan euron edestä. ”Vesipuhvelit todennäköisesti joivat vettä, joka oli saanut vahvistusta hajonneista pulloista vuotaneesta alkoholista.”, kertoi poliisi. Virkavallan mukaan vesipuhvelit olivat seuraavana päivänä täysin palautuneet kännisestä koettelemuksestaan – toivottavasti niille oli tarjolla paljon raikasta vettä!

Poliisi soitti taustatukea – lennokki olikin Jupiter

Uraansa vasta aloitteleva poliisi joutui hiljattain noloon tilanteeseen, kun hän pakeni perässään seuraavaa lennokkia, joka osoittautuikin Jupiter-planeetaksi. Kollegat tulevat epäilemättä repimään tapahtuneesta huumoria vielä kauan.

Nimettömänä pysynyt glasgow’lainen poliisi oli ajamassa Skotlannin vilkkainta moottoritietä, kun hän huomasi kirkkaan valon seuraavan autoaan. Kauppakeskukseen matkalla ollut poliisi yritti karistaa lennokin kannoiltaan – tuloksetta. Tilanne oli jo hieman tukala, joten poliisi soitti hätäkeskukseen ilmoittaakseen epätoivotusta seuraajasta. Virkailija kehotti häntä palaamaan asemalle, jossa asia otettaisiin tutkittavaksi.

Poliisilaitoksen pihaan päästyään hän jäi odottamaan taustatukea ja veti hupun päähänsä pysyäkseen piilossa mukana seuranneelta lennokilta. Hän osoitti lennokkia vanhemmille poliiseille, joilla varmasti oli naurussa pitelemistä. ”Lennokki” oli nimittäin yötaivaalla tällä hetkellä hyvin kirkkaana näkyvä Jupiter-planeetta. Nolostumisen määrän voi vain kuvitella!

Viime viikkoisen sekaannuksen jälkeen tuore poliisi on ollut kovin häpeissään, mutta siitä huolimatta vitsiä on väännetty enemmän kuin laki sallii. Nimettömän lähteen mukaan sekaannus lennokin ja 588 miljoonan kilometrin päässä Maasta sijatisevan Jupiterin välillä tulee todennäköisesti seuraamaan nuorta poliisia vielä vuosien ajan.

Kondomi puuttui – mies kuoli liimattuaan peniksensä umpeen

Liimapullossa tai -putkilossa voi lukea varoituksena, että sisältö ei ole syötäväksi tarkoitettua, mutta tuskinpa etiketissä käsketään välttämään peniksen liimaamista umpeen. Ehkä olisi syytä lisätä varoitus, sillä eräs intialainen mies päätyi vähintäänkin erikoiseen ehkäisymenetelmään, sillä hän liimasi kondomin puutteessa virtsaputkensa tukkoon. Seuraavana aamuna mies löytyi tajuttomana asuntonsa edessä olleesta puskasta.

The Times of India -lehden mukaan erikoiset tapahtumat saivat alkunsa kesäkuun 22. päivänä Ahmedabadin kaupungissa sijaitsevassa hotellissa. Poliisi kertoi miehen, joka on sittemmin tunnistettu 25-vuotiaaksi Salman Mirzaksi, päätyneen petipuuhiin entisen kihlattunsa kanssa. Kaksikolla ei kuitenkaan tunnelman kuumennuttua ollut kondomia, minkä vuoksi he päätyivät varsin luovaan ratkaisuun. ”Koska heillä ei ollut ehkäisyvälineitä, he päättivät laittaa epoksiliimaa miehen privaattiosiin, jotta nainen ei tulisi raskaaksi”, kertoi poliisi lehdelle.

Advertisement

Poliisin mukaan ex-pariskunnalla oli tapana pitää liimaa mukanaan, sillä he käyttivät sitä säännöllisesti huumausaineena. Muiden huumeiden puutteessa he haistelivat epoksiliimasta ja kloriitista tehtyä seosta. Kohtalokkaana yönä kumpikin oli vahvasti huumeiden vaikutuksen alaisensa – mikä ei varsinaisesti yllätä, kun ilta päätyi siittimen liimaamiseen umpeen.

Kun Mirza seuraavana aamuna löytyi, oli hänen tilansa jo melko huono, eikä sairaalassa voitu enää mitään: Mies menehtyi monielinvaurioon, jonka todettiin johtuneen ruuminosan vuoraamisesta myrkyllisellä liimalla.

Mirzan perhe on nyt jättänyt poliisille valituksen, sillä heidän mielestään kuolemaa ja siihen johtaneita tapahtumia ei ole tutkittu tarpeeksi perusteellisesti. Tällä hetkellä perhe ja viranomaiset odottavat ruumiinavauksen tietoja.

Ehkäisyyn tarkoitettu ”kiveskylpy” voitti saksalaisen suunnittelupalkinnon


Rebecca Weissin keksimä ehkäisyväline – ultraäänellä vaikuttava kiveskylpy – voitti Saksan James Dyson -suunnittelukilpailun, jonka tarkoitus on ”inspiroida, rohkaista ja juhlistaa keksijöiden uusia, ongelmia ratkaisevia ideoita”.

Kiveskylpy, viralliselta nimeltään COSO miesten ehkäisyväline, on osa Weissin lopputyötä. Hän opiskelee teollista muotoilua Münchenin teknillisessä yliopistossa.

Advertisement

COSO:n toiminta perustuu ultraääneen, jonka avulla siittiöiden liike pysäytetään väliaikaisesti. Laitetta käytetään muutaman kuukauden välein ja se tekee miehen sukusoluista liikuntakyvyttömiä, jolloin ne eivät kykene hedelmöittämään munasolua.

Weissin mukaan idea laitteeseen lähti omasta elämästä. Hänellä oli havaittu kohdunkaulassa pahanlaatuisia muutoksia, jotka yhdistettiin ehkäisypillereihin. Hormonaalinen ehkäisy ei siis enää tullut kysymykseen, joten Weiss rupesi puolisonsa kanssa vertailemaan muita vaihtoehtoja. Ja potentiaalisia vaihtoehtoja ei ollut paljon. Niinpä hän päätti tehdä asialle jotain, koska tiedosti myös sen, että ei ole ongelman kanssa yksin. Varsinkin miehille tarkoitettuja ehkäisymenetelmiä on vähän, joten kehitystyö suuntautui niihin.

COSO toimii seuraavasti: ”Käyttäjä laittaa laitteeseen vettä tiettyyn rajaan asti, joka on lääkärin kanssa ennalta asetettu ja määritetty kivesten koon mukaan. Sitten vesi lämmitetään, käyttäjä voi istahtaa laitteen päälle ja ultraäänitoiminto voidaan kytkeä päälle. Prosessi kestää muutaman minuutin ja laite sammuu automaattisesti. Jäljellä olevaa aikaa voi seurata COSO-mobiilisovelluksen avulla. ”.

Ultraäänen on eläinkokeissa todettu olevan tehokas ja turvallinen ehkäisykeino, joten teoriassa ei ole mitään syytä, miksi näin ei olisi myös ihmisellä. Koska siittiöt ovat uusiutuva luonnonvara, ei ultraääneen perustuvassa ehkäisyssä tapahdu mitään peruuttamatonta tai lopullista.

Weiss toivoo, että palkinnon voittamisen ja sen myötä tulleen julkisuuden avulla hän voisi saada rahoitusta kliinisten testien aloittamista varten. Voitettuaan Saksan maan sisäisen palkinnon Weiss on nyt ehdolla kansainvälisessä kilvassa, jonka voittajalle on luvassa 45 000 dollarin eli hieman alle 40 000 euron rahapalkinto.

Advertisement

Bordelli rokottaa ja tarjoaa vastineena ilmaisen session

Ympäri maailman viranomaiset ovat turvautuneet mitä kekseliäämpiin keinoihin saadakseen kansalaiset ottamaan kaikkien ihmisten kannalta elintärkeän koronarokotteen. Rokotteen ottajille on tarjottu muun muassa lahjakortteja, nenäkoruja, sauvasekoittimia, autohuoltoja, donitseja, jäätelöä, veronpalautuksia, olutta, nenäliinoja, käteistä rahaa ja jopa kannabista.

Mutta eräs itävaltalainen bordelli pääkaupunki Wienissä on vienyt kannustimen täysin omiin sfääreihin: kaikki bordellin pop-up -klinikalla rokotteen ottavat saavat ilmaisen, 40 euron arvoisen session ”saunaklubilla valitsemansa naisen kanssa”.

Fun Palast -bordellin asiakasmäärä on pandemian aikana luonnollisesti laskenut ja tällä uudella tempauksella yritetään saada liiketoiminta taas nousuun ja samalla kasvattaa maan varsin alhaista, 64 prosentin rokotuskattavuutta. Jopa 14-vuotiaat pojat voivat marssia bordellin rokoteklinikalle; aikuisen seurassa tokikin. Bordelli haluaa myös tasavertaisuuden nimissä alleviivata, että palvelut – sekä rokotteet että, noh, palvelut – ovat tarjolla myös naisille.

Johtaja Peter Laskaris kertoi uutistoimisto Reutersille, että bordelli sijaitsee sopivasti taiteilija Gustav Klimtin muistomerkin läheisyydessä, joten mahdolliset asiakkaat voivat käyttää patsasta ”tekosyynä viivästykselle… jos siis kotona tulee kysyttävää”.

Vuoden 2021 iloisin uutinen: Wally-mursu suuntaamassa vihdoin kotiin

Maaliskuun puolessa välissä Irlannin edustalla todistettiin kummia, kun rantakivikolla makoili mursu. Mursujen luontainen elinympäristö sijaitsee napapiirillä ja sen pohjoispuolella, joten nuori uros oli hyvin kaukana kotoa. Tutkijoiden mukaan mursu oli todennäköisesti nukahtanut jäälautalla ehkä Grönlannissa tai Huippuvuorilla, ja havahtunut hereille aavalla merellä, aivan liian kaukana kotoa.

Wally-nimen saanut mursu seikkaili ympäri läntistä Eurooppaa, upottaen välillä loikoilualustoiksi sopivia veneitä. Sitä bongailtiin Irlannin lisäksi pitkin Englannin ja Walesin rannikkoa sekä Ranskassa ja jopa Espanjassa. Sitten elo–syyskuun vaihteessa Wally katosi. Mursun kohtalosta pelättiin pahinta, sillä maaliskuun jälkeen siitä oli tehty silminnäkijähavaintoja viikottain. Nyt Wally-mursua ei oltu nähty yli kolmeen viikkoon.

Mutta sitten syyskuun lopulla saatiin iloisia uutisia: Wally oli uinut Islantiin! Tuo 800-kiloinen jättiläinen oli edellisen varman havainnon jälkeen taittanut 900 kilometrin mittaisen matkan. Eläin tunnistettiin Wallyksi sen evissä näkyvien arpien perusteella, sillä ”henkilöllisyydestä” ei tietenkään voitu ensisilmäyksellä olla varmoja, vaikka mursut ovat Islannissakin äärimmäisen harvinainen näky. Sekin on niille liian etelässä.

Advertisement

Tutkijat ja muut Wallyn Euroopan kiertuetta seuranneet ovat huojentuneita ja innoissaan, sillä Islantiin uiminen tarkoittaa sitä, että Wally on vihdoin matkalla kotiin Arktikselle.

🤷‍♀️ Kerro kommenttikentissä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme, onko jokin uutinen jäänyt erityisesti mieleen tältä vuodelta. Ja oletko seurannut kanssamme Wally-mursun matkaa?

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat