Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Disneyland aukeamassa vuoden jälkeen, mutta kiljuminen on kielletty

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tällä viikolla Kalifornian huvipuistoista, jotka aukeavat vuoden koronasulun jälkeen, mutta laitteissa kiljuminen on kielletty.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään muun muassa Kaliforniaan, jossa yli vuoden verran kiinni olleet huvipuistot saavat vihdoin taas avata ovensa. Mutta laitteissa kiljuminen on kiellettyä!

Lisäksi kerromme Rubikin kuutioon liittyvästä maailmanennätyksestä, museon seinään ajaneesta koirasta, ja mursusta, joka nukahti jäälautalle ja löysi itsensä Irlannista.

Käy tsekkaamassa tämän viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Huvipuistot aukeavat, mutta kiljuminen on kiellettyä

Kaliforniassa, Yhdysvalloissa, ollaan huhtikuussa avaamassa huvipuistot reilun vuoden mittaisen kiinniolon jälkeen. Osavaltio sallii puistoihin rajoitetun yleisömäärän, kunhan piirikunnassa ollaan pandemian suhteen tietyssä kategoriassa.

Disneyland, maailman tunnetuin huvipuisto, on jo ilmoittanut avaavansa porttinsa huhtikuun viimeisenä päivänä, mutta siihen liittyy osavaltion määräysten perusteella tiettyjä ehtoja. Kaikkia mahdollisia yrityksiä koskevan yleisen ohjesäännön mukaan toimintaa, johon liittyy laulamista tai huutamista, on rajoitettava, koska se kasvattaa viruksen leviämisriskiä.

Huvipuistojen kohdalla se tarkoittaa sitä, että työntekijöiden on kehotettava laitteisiin menijöitä ”rajoittamaan kiljumista. Tietenkin vähin, mitä voidaan tehdä, on vaatia maskien käyttöä ja istuttaa huvittelijat etäälle toisistaan. Koska se, että kiljuminen on kielletty, ei todellakaan estä kauhun-, jännityksen- ja riemunsekaisia huudahduksia.

Toki tällaisesta kiljumiskiellosta on saatu jo ennakkotapauksia, kun viime kesänä esimerkiksi japanilaiset huvipuistot aukaisivat ovensa ja vaativat vierailijoita välttämään kiljumista. Ohjeeksi annettiin: ”Ole hyvä, ja kilju sisällä sydämessäsi.”

Pystyisitkö sinä istumaan tuppisuuna ylös-alas ja ympäri-ämpäri viilettävissä huvipuistolaitteissa?

Advertisement

Mursu nukahti jäälautalle ja ajelehti Irlantiin


Tässä uutinen, joka kruunaa tämän listaviikon! Siinä yhdistyvät nukkuvat mursut ja Irlanti, joista kummastakin olemme tällä viikolla kirjoittaneet.

Sunnuntaina, maaliskuun 14. päivänä, viisivuotias Muireann Houlihan oli isänsä Alanin kanssa kävelemässä rannalla lounaisessa Irlannissa sijaitsevalla Valentian saarella. Yhtäkkiä tyttö alkoi viisoa kohti kauempana ollutta erikoista eläintä, jonka Alan-isä päätteli olevan hylje. Kun kaksikko lähestyi rannalla loikoilevaa luontokappaletta, huomasi Alan eläimen olevan aivan valtavan kokoinen ja lisäksi sillä oli syöksyhampaat.

Koska mursut elävät lähinnä napapiirin tuntumassa ja sen pohjoispuolella, on kyseisen jättiläisen päätyminen Irlantiin erittäin harvinaista, mutta ei ennenkuulumatonta. Viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana havaintoja on tehty kourallinen. Asiantuntijat eivät ole olleet aivan yksimielisiä siitä, miten mursut ovat vuosien mittaan Irlantiin päätyneet, mutta Dinglen kaupungissa sijaitsevan Oceanworld Aquariumin meribiologi Kevin Flannery uskoo mursun tulleen näinkin etelään vahingossa. ”Se on nukahtanut jäälautalle, joka sitten on lähtenyt ajelehtimaan. Mursu on herännyt jossain keskellä Atlanttia ja ollut siinä vaiheessa jo liian kaukana kotiseudustaan.

Tutkijat eivät ole huolissaan mursun hengissä selviämisestä, sillä Irlannin rannikoilla riittää rutkasti simpukoita. Tällä hetkellä suurin uhka ovat uteliaat ihmiset, joita on kehotettu pysymään turvallisen matkan päässä tästä nuoreksi urokseksi oletetusta mursusta.

Advertisement

Callie-koira ajoi museon seinää päin

It’s not every day that a dog drives a Jeep across traffic and right in to your business! 😂 …a lil shook but saved by a big chunk of smokey quartz! Thankfully no one was injured. ♡

Julkaissut The Pearl of Door County Lauantaina 13. maaliskuuta 2021

 

Sturgeon Bayn kaupungissa, Wisconsinin osavaltiossa Yhdysvalloissa, koettiin ohikiitävä kauhunhetki, kun The Pearl of Door County -taidegallerian seinään jysäytti viime lauantaina maasturi.

Galleria-myymälän omistaja Megan Lundahl oli töissä, kun noin varttia vaille 11 aamulla Jeep Grand Cherokee -mallinen auto törmäsi rakennukseen. Lundahl juoksi ulos katsomaan, mitä oli tapahtunut, mutta näki autossa ainoastaan koiran. Tuo australianpaimenkoira ei näyttänyt olevan millänsäkään, vaikka oli juuri ajanut päin seinää.

Callie-koiran omistaja oli hieman aiemmin pysäköinyt autonsa kadun toiselle puolelle käydäkseen pikaisesti leipomossa. Viisivuotias Callie oli jäänyt autoon odottamaan ja ilmeisesti onnistunut työntämään vaihteen pois P-asennosta. Ajoneuvo oli sitten rullannut kadun yli suoraan gallerian seinään. Onneksi kukaan ei loukkaantunut, vaikka Lundahlin gallerian sisäseiniin tulikin halkeamia. Sen verran kovan tärähdyksen rakennus kuitenkin vastaanotti, että parin päivän päästä valaisimet tulivat rytinällä alas gallerian katosta.

Advertisement

Callien omistajakin oli tyytyväinen, että pahempaa vahinko ei tapahtunut ja lupaili jo hieman humoristisesti medialle, että Calliella ei olisi enää asiaa rattiin ja sen mahdollisuus ajokorttiin on ikuisesti evätty.

Kolme Rubikin kuutiota, kaksi kättä ja kaksi jalkaa: uusi Guinnessin maailmanennätys


Uusia Guinnessin maailmanennätyksiä tehdään koko ajan ja päivittäin, sillä mahdollisuuksia on rajattomasti.

Kaikki varmasti tietävät Rubikin kuution ja monet ovat ehkä jossain vaiheessa ratkaisseet tai yrittäneet ratkaista sen. Ennätyksiä kyseiseen älypeliin liittyy kymmeniä ja perinteisellä tavalla – kaksin käsin kääntelemällä – nopein ratkaisuaika on kiinalaisen Yusheng Dun hallussa. Vuonna 2018 tehtyyn ennätykseen kului aikaa 3,47 sekuntia!

Tällä viikolla Guinness World Records julkaisi YouTube-tilillään aivan tuoreen Rubikin kuutioon liittyvän ennätyksen: nopein kolmen kuution yhtäaikainen ratkaiseminen käsillä ja jaloilla. Ennätyksen tekijä on intialainen Atharva R Bhat ja aikaa ratkaisuun kului yksi minuutti ja 29,97 sekuntia. Tulos murskasi aiemman ennätyksen kuudella sekunnilla.

Kahdeksanvuotias Bhat suhtautuu maailmanennätykseensä kylmänviileästi, mikä ilmeisesti kuvaa hänen perusluonnettaan, sillä näin hän kommentoi vanhempiensa antamia neuvoja suorituspäivänä: ”He kehottivat minua pysymään rauhallisena ja keskittyneenä, mutta olen aina ”cool as a cucumber” (eli viileä kuin viilipytty).

Advertisement

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suosituimmat