Oudot uutiset

Brittinainen löysi puoli kiloa metamfetamiinia lasten muroista

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tänään muun muassa brtiiäiti, joka löysi lasten muropaketista metamfetamiinia.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan englantilaisesta äidistä, joka löysi kauhukseen metamfetamiinia lastensa muropaketista.

Lisäksi kerromme monivaiheisesta vuorikiipeilystä maailman korkeimmalle vuorelle, joka ei kuitenkaan ole Mount Everest. Mitä ihmettä?

Uutisissa mukana myös erikoinen sääilmiö, kun teksasilaisessa kaupungissa ropisi taivaalta rankkasateen mukana kaloja.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Äiti löysi puoli kiloa metamfetamiinia lasten muroista

Englantilainen neljän lapsen äiti Haisam Nassir koki elämänsä järkytyksen valmistellessaan jälkikasvulleen aamiaista. Muropaketista löytyi nimittäin 450 grammaa metamfetamiinia, joka on erittäin vaaralliseksi luokiteltu synteettinen huumausaine.

Nassir oli kaatanut Golden Morn -muroja lasten kulhoihin, mutta paketista ei tullut tavaraa ulos, vaikka se tuntui melko täydeltä. Nassir kokeili kädellä paketin sisälle ja tunsi siellä ylimääräisen pussin, jonka hän sitten veti ulos. Pussissa oli valkoisia kristalleja, joiden Nassir nopean googlauksen perusteella totesi olevan metamfetamiinia.

Dagenhamin kaupungissa asuva Nassir kiikutti pussin sisältöineen paikalliselle poliisiasemalle, jossa hänen epäilynsä vahvistettiin. Hädissään Nassir vei myös lapsensa – kolmevuotiaan, kaksivuotiaan ja yksivuotiaat kaksoset – sairaalaan tutkimuksiin, sillä hän pelkäsi näiden nauttineen vahingossa vaarallista huumetta. Lapset olivat syöneet kyseisiä muroja neljänä päivänä ja kristallit olivat hyvin ohuessa pussissa, joka olisi helposti voinut puhjeta. Seuraukset olisivat voineet olla kohtalokkaat, mutta kaikki oli kuitenkin kunnossa.

Pelästyin sanoinkuvaamattoman paljon. Pussi oli niin iso – se vei noin puolet muropaketista”, kertoo Nassir.

Hän oli ostanut murot lähikaupasta, jossa myydään paljon ulkomailta tuotuja tuotteita. Pelottava tapaus sattui jo kesällä, mutta se on vasta nyt saanut julkisuutta, kun virallinen tutkimus on saatettu päätökseen. Nassir sai poliisin tutkimuksista ja tuloksista kirjeen.

Advertisement

Loppuraportissa kerrottiin, että huumeet oli ujutettu muroihin paketin pohjaan tehdyn viillon kautta; todennäköisesti sen jälkeen, kun tuote oli lähtenyt Nigeriassa sijaitsevalta Nestlén tehtaalta. Mutta aikajanasta ei voida olla aivan varmoja. Kirjeestä kävi myös ilmi, että tutkimusten aikana eräs mies oli pidätetty huumerikoksista epäiltynä, mutta tämä oli kuitenkin myöhemmin vapautettu.

Netlé oli ollut tutkimuksissa tiiviisti mukana, mutta maailman suurimman ruoka- ja juomayhtiön toiminta ei sekään tyydyttänyt Nassiria. Nestlén lausunnon mukaan kyseistä muropakettia ei valmisteta Yhdistyneessä kuningaskunnassa eikä se ole maassa myöskään yleisessä levityksessä. Yhtiöstä kerrotaan, että Nassirin huoli on täysin ymmärrettävää.

Korulauseet eivät Nassiria paljon lohduta. Hän  on pettynyt, että asia on loppuunkäsitelty ja hänestä tuntuu, että kukaan ei ottanut tutkimusta tarpeeksi vakavasti: ”Lapseni olisivat voineet syödä hengenvaarallista huumetta – lopputulos olisi voinut olla täysin erilainen.”.

Maailman korkein vuori on valloitettu


Mount Everestille, maailman korkeimmalle vuorelle, kiivettiin ensimmäisen kerran varmuudella vuonna 1953 ja sen jälkeen vuorelle on kiivetty onnistuneesti tuhansia kertoja. Joten Himalajan jättiläisestä tässä uutisessa ei tietenkään ole kyse.

Miksi otsikossa sitten lukee ”maailman korkein vuori on valloitettu”?

Advertisement

Jos luit muutama viikko sitten julkaistun listan vuorista ja vuoristoista, niin ehkä muistat Havaijilla kohoavan Mauna Kean. Mauna Kea on 4207 metriä korkea eli alle puolet Mount Everestistä – merenpinnasta mitattuna. Suurin osa Mauna Keasta on merenpinnan alapuolella ja juuresta huippuun mitattuna sillä on mittaa 9323 metriä, joka on lähes puoli kilometriä enemmän kuin Mount Everest. Englanniksi Mt. Everest on the highest ja Mauna Kea the tallest, mutta suomeksi kummatkin ovat korkeimpia; ”maailman pisin vuori” ei oikein toimi.

Mauna Kean huipulle on toki vaellettu paljonkin, mutta nyt seikkailija ja yksityissijoittaja Victor Vescovo sekä paikallinen meribiologi Clifford Kapono aloittivat nousun viiden kilometrin syvyydestä tulivuoren juurelta. Mauna Kean juurelle miehet laskeutuivat Vescovon Limiting Factor -sukellusveneellä. Kyseessä oli sama alus, jolla Vescovo vuonna 2019 teki syvyyssukelluksen ennätyksen laskeutumalla Mariaanien haudan pohjaan, 10 928 metrin syvyyteen.

Kun miehet olivat käyneet Mauna Kean juurella eli meren pohjassa oli nousun ensimmäinen etappi suoritettu. Sen jälkeen Vescoco ja Kapono meloivat 43 kilometrin merimatkan Havaijin saarelle. Yöpymisen jälkeen miehet hyppäsivät maastopyöriensä satuloihin ja polkivat 60 kilometriä mutkittelevia vuoristoteitä ylöspäin. Sitten alkoi vaellus eli nousun viimeinen osuus, joka sekin jaettiin kahdelle eri päivälle. Viimeiselle etapille Mauna Kean valloittajat varustautuivat lämpimin vaattein ja sauvoin, sillä huippu on lumen ja jään peitossa.

Liukasteluista (video kohdasta 7:02 alkaen) huolimatta kaksikko onnistui saavuttamaan huipun ja olemaan ensimmäiset Mauna Kean kokonaan valloittaneet ihmiset.

Teksasissa satoi kaloja taivaalta


Yhdysvaltain Teksasissa todistettiin sopivasti uuden vuoden alla lähes raamatullista näkyä, kun myrskyn aikaan taivaalta rupesi putoilemaan kaloja.

Advertisement

Sosiaalinen media täyttyi ihmettelevistä julkaisuista, kun Texarkanan asukkaat jakoivat kuvia käsittämättömästä kalasateesta. Myös kaupungin virallisilla Facebook-sivuilla haluttiin hiljentää lukuisat epäilyt tapahtuman aitoudesta: ”Tämä ei ole vitsi!”.

Taivaalta satavat eläimet eivät todellisuudessa ole mikään merkki lopunajoista, sillä vaikka ilmiö on harvinainen, ei se kuitenkaan ole ennenkuulumaton. Pyörretuulet eli tornadot ja trombit voivat imaista eläimiä mukaansa kulkiessaan vesistöjen yli.

Texarkanassa suurin osa rajuilmalla sataneista kaloista oli noin kymmensenttisiä valkobasseja, joten todennäköisesti myrskyn nostattama vesipatsas oli kiskonut mukaansa kokonaisen parven. Eikä kyse tosiaan ollut muutamasta yksittäisestä eväkkäästä vaan kaloja ropisi alas useamman minuutin ajan ympäri kaupunkia.

Mitä muuta taivaalta voi tippua? Lue omituisuuksia tältä listalta: 10 kummallista asiaa, jotka ovat tippuneet taivaalta

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat