Oudot uutiset

Pohjoiskorealainen sanomalehti väittää Kim Jong-ilin keksineen burriton

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään pohjoiskorealaisen sanomalehden väitteestä, jonka mukaan Kim Jong-il keksi burriton.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään tänään Pohjois-Koreaan, jossa maan johtava sanomalehti on väittänyt entisen johtajan Kim Jong-ilin keksineen burriton vuonna 2011.

Lisäksi kerromme Montequlla-kissan seikkailusta kirpputorille nojatuolin matkassa. Mukana myös toinen kissamainen uutinen, jossa hieman isompi mirri karkasi omistajaltaan, joka myöhemmin sitten kantoi lemmikin kasuaalisesti takaisin kotiin. Kyseessä oli leijona.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Pohjoiskorealainen sanomalehti väittää Kim Jon-ilin keksineen burriton

Kuvat: Kremlin.ru | CC BY 4.0 (kuvaa muokattu); Pixabay

Korean demokraattisessa kansantasavallassa eli tutummin Pohjois-Koreassa ilmestyvä sanomalehti Rodong Sinmun on aloittanut vuoden 2022 tavalleen uskollisena. Korean työväenpuolueen pää-äänenkannattaja on uutisoinut, että maan entinen johtaja Kim Jong-il keksi burriton vuonna 2011.

Sanomalehden väitteen mukaan ”Rakas Johtaja” oli hieman ennen kuolemaansa kehittänyt burriton, jota hän oli kutsunut vehnärullaksi. Samassa artikkelissa tiedetään kertoa, että Kim Jong-il oli keksinyt myös toisen herkun, nimittäin ”tuplaleivän lihalla”, joka muistuttaa erehdyttävästi hampurilaista.

Valtiollisella televisiokanavalla on myös pyörinyt propagandavideo, jossa pohjoiskorealaiset syövät burritoja pääkaupunki Pjongjangissa sijaitsevan Kumsong-ruokatehtaan edustalla. Lähetyksissä on myös esitetty valokuvia entisestä diktaattorista, kun tämä naureskelee burritoja valmistavien kokkien kanssa tavaramerkikseen muodostuneet aurinkolasit päässään.

Rodong Sinmunin mukaan Pohjois-Korean nykyinen johtaja Kim Jon-un on edeltäjänsä ja isänsä tapaan hyvin innoissaan vehnärullasta. Lisäksi kansalaisten kerrotaan hurahtaneen tähän herkkuun sankoin joukoin, mikä tietysti on täyttä sontaa, koska suurimmalla osalla pohjoiskorealaisista ei ole varaa ostaa ulkomaista ruokaa – jos sellaista edes oikeasti olisi tarjolla.

Mutta hetkinen… Burritonhan piti olla pohjoiskorealainen keksintö 10 vuoden takaa!

Burritojen alkuperästä ei ole täyttä varmuutta, mutta mayojen tiedetään valmistaneen hyvin samantyyppisiä rullia noin 3500 vuotta sitten. Lisäksi burrito mainitaan Meksikossa vuonna 1895 ilmestyneessä espanjankielisessä Diccionario de Mejicanismos -sanakirjassa.

Advertisement

Lue myös: 10 ruokavaliota – näin historian pahimmat diktaattorit söivät

Kissa lahjoitettiin nojatuolin mukana kirpputorille


Denverissä, Yhdysvalloissa, paikallinen eläinsuojeluyhdistys hälytettiin Arc Thrift Store -kirpparille, kun henkilökunta löysi aiemmin samana päivänä lahjoitetun mekanismituolin sisältä kissan.

Kissa saatiin ulos tuolin rakenteista ja se lähti eläinsuojeluyhdistyksen työntekijöiden mukaan. Lemmikillä oli kyllä mikrosiru, jonka tietoja ei kuitenkaan oltu päivitetty. Omistajia ei siis ollut mahdollista löytää tunnistesirun avulla.

Samaan aikaan kun kissan tietoja yritettiin selvittää, oli nojatuolin lahjoittanut perhe palannut kotiin ja huomannut yhden perheenjäsenen puuttuvan. Kovinkaan kauaa heidän ei mahdollista skenaariota tarvinnut miettiä ja kirpparille otettiin nopeasti puhelinyhteys.

Muuton alta huonekaluja kiertoon laittaneet kissanomistajat ohjattiin kääntymään eläinsuojeluyhdistyksen puoleen ja lopulta Montequlla-niminen oranssi kissa pääsi takaisin perheensä luokse.

Advertisement

Nainen kantoi tulistuneen lemmikkileijonan kotiin


Tällä viikolla sosiaalisessa mediassa viraaliksi nousseella videolla nainen kävelee rennosti kuwaitilaisella kadulla ja kantaa sylissään leijonaa.

Paikallisten viranomaisten mukaan leijona kuuluu kyseiselle naiselle ja tämän isälle. Eksoottisten eläinten, kuten leijonien, pitäminen lemmikkeinä on Kuwaitissa sallittua ja varsin yleistä.

Viime sunnuntaina tämä lemmikkileijona oli päättänyt ottaa hatkat ja se nähtiin vaeltelevan Kuwaitin pääkaupungin Kuwaitin kaduilla. Poliisi auttoi nappaamaan ison kissan kiinni ja se saatiin palautettua omistajansa haltuun. Ilman minkäänlaisia kuljetusvälineitä tai suojia matkassa ollut lemmikinomistaja nappasi karvaisen kaverinsa syliin ja kantoi sen kotiin.

Leijona ei videosta päätellen ollut mielissään karkumatkan päättymisestä ja rimpuili nuoren naisen sylissä. Myönnetään: Kyseessä ei ole täysikasvuinen leijona, mutta silti! Rimpuileva leijona – sellaisesta haluaisi varmasti kuka tahansa pysyä kaukana. Nainen ei kuitenkaan ollut moksiskaan.

Lue myös:

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat