Oudot uutiset

Brasilialaiset poliitikot päätyivät ratkomaan erimielisyyksiä vapaaottelukehässä

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa mennään tänään Brasiliaan, jossa poliitikot päättivät ratkaista kiistansa vapaaottelukehässä.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan muun muassa brasilialaisista poliitikoista, jotka päättivät ratkoa erimielisyydet nyrkkien välityksellä vapaaottelukehässä.

Lisäksi kerromme kotipihan punanenäisestä joulukoristeesta, joka joutuu aina jouluisin urospeurojen hyökkäysten kohteeksi. Ikävän hyökkäyksen kohteeksi on jälleen kerran joutunut myös legendaarinen Gävlen olkipukki, joka on vuosien tauon jälkeen poltettu.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Poliitikot vapaaottelukehässä: Onko tämä hyvä tapa ratkaista erimielisyydet!?

Kaksi brasilialaista poliitikkoa on kuukausien ajan kiistellyt julkisesti paikallisissa lehdissä ja sosiaalisessa mediassa suunnitteilla olevasta vesipuistosta ja kyseisen projektin etenemisestä. Lopulta he päätyivät vapaaottelukehään ratkaisemaan riitansa.

Amazonasin osavaltiossa sijaitsevan Borban kaupungin pormestari Simão Peixoto ja entinen kaupunginvaltuutettu Erineu Da Silva ovat olleet kuvaannollisesti tukkanuottasilla kesästä lähtien, jolloin Da Silva nimitti Peixotoa kieroksi roistoksi. Da Silva oli tyytymätön pormestarin kyvyttömyyteen pelastaa Madeira-joen varrella oleva vesipuisto. Niinpä hän haastoi Peixoton tappeluun, mihin pormestari vastasi julkaisemalla netissä videon, jolla hän ilmoitti olevansa valmis murskaamaan arvostelijansa ja takoi samalla uhkaavasti nyrkkiä kämmeneensä.

Advertisement

Kaikki äänestäjät eivät olleet mielissään johtavaan asemaan valitun miehen innokkuudesta nyrkkitappeluun, joten Peixoton oli pakko rauhoitella ihmisiä. Hän paikkaili videon sanomaa ja kertoi matsin toteutuvan vain siinä tapauksessa, että se järjestetään oikeassa kehässä: ”Olen pormestari, en katutappelija.”.

Koska molemmat osapuolet olivat valmiita ratkaisemaan erimielisyytensä varsin epäpoliittisella tavalla, järjestettiin viime sunnuntaina paikallisella koululla vapaaottelumatsi, joka näytettiin suorana pormestarin omalla Facebook-sivulla.

Ottelu oli tietenkin ehtinyt herättämään hurjan määrän kiinnostusta ja koulun liikuntasali oli täynnä katsojia. Kun 39-vuotias pormestari Peixoto astui kehään, käveli hän muutamaan otteeseen 45-vuotiaan Da Silvan ohi kuljettaen samalla sormeaan kaulansa poikki. Tuosta sanattomasta viestistä oli poliittinen korrektius kaukana.

Kolme-eräinen ottelu päättyi tuomariäänillä pormestari Peixoton voittoon, mikä sai katsojat raivon partaalle. BNC Amazonas -uutissivuston mukaan Da Silva oli aivan alkua lukuun ottamatta selvästi antavana osapuolena ja Peixoto pysyi ottelun loputtua hädin tuskin pystyssä. Pormestarin olisi siis kuulunut hävitä.

Muualla Brasiliassa Borban tapahtumia on seurattu lähinnä tyrmistyneinä ja sosiaalisessa mediassa kauhistuneet kansalaiset ovat päivitelleet poliitikkojen edesottamuksia ja sitä, miten vapaaottelukehään lähteminen erimielisyyksien vuoksi on pelottava osoitus maan demokratian tilasta.

Advertisement

Päästiinkö ottelun myötä sitten jonkinlaiseen ratkaisuun alkuperäisessä, vesipuistoon liittyneessä kiistassa? Paikalliset mediat eivät ole osanneet antaa vastausta; mutta tuskin.

Vihamieliset urospeurat hyökkivät Petteri Punakuono -joulukoristeen kimppuun


Tutussa laulussa lauletaan, että Petteri Punakuono joutui muiden porojen haukkumaksi punaisen nenänsä vuoksi, mutta fyysistä väkivaltaa kuvitteellinen hahmo ei kokenut. Kanadalaisen perheen kotipihassa oleva Petteri-koriste on kuitenkin jo useampana vuotena joutunut sarvipäiden hyökkäysten uhriksi.

Fort Nelsonin kaupungissa, läntisessä Brittiläisen Kolumbian osavaltiossa, Arlene Chmelyk perheineen laittaa joka joulu pihaan koristepeuran, joka ei kuitenkaan saa olla rauhassa. Alueen urospeurat eivät nimittäin ymmärrä, että kyseessä ei ole naaraiden huomiosta kilpaileva lajikumppani, sillä ne käyvät vähän väliä puskemassa koristeen kumoon tai hajottamassa sen sarvillaan.

Chmelykit hankkivat jousiammuntamaaliksi tarkoitetun, elävän kokoisen tekopeuran viisi vuotta sitten, ja alusta lähtien se on joutunut paikallisten urospeurojen silmätikuksi. Hyökkäykset ihmetyttävät Chmelykejä, sillä varsinkin punaista valoa loistavan nenän lisäämisen jälkeen se ei vaikuta ainakaan ihmissilmään kovin aidolta.

Arlene Chmelyk epäilee, että koristeen varsin isot sarvet toimivat laukaisijana ja se nähdään potentiaalisena uhkana kamppailussa parittelukumppaneista.

Advertisement

Vaikka kyseessä ei olekaan kopio tunturipeurasta jalostetusta porosta, vaan valkohäntäpeurasta, kutsuvat Chmelykit koristetta Petteri Punakuonoksi; tai englanniksi Rudolph the Red-Nosed Reindeer -nimi on muokkaantunut lajin mukaisesti Rudolph the Red-Nosed Whitetailiksi.

Petteri on vuosien varrella menettänyt päänsä, jalkojaan ja muita ruumiinosia, jotka on joka vuosi sitten liimattu takaisin paikalleen. Chmelykit eivät aio luopua koristeestaan, vaikka naapuruston urospeurat kuinka yrittäisivät päästä siitä eroon: ”Se seisoo pihassamme ylpeänä.”.

Gävlen olkipukki koki tutun kohtalon

Maailman kuuluisin olkipukki, Ruotsin Gävlen olkipukki on vuosien rauhaiselon jälkeen ja vartioinnista huolimatta onnistuttu polttamaan.

Olkipukkitraditio alkoi vuonna 1966 ja jo silloin joku tuikkasi gävleläisten vaivalla kasaaman pukin tuleen. Vuosien mittaan sitä päin on ajettu autolla ja ammuttu ilotulitteita, mutta perinteisin tapa pilata kaupungin suosittu nähtävyys on nimenomaan tuhopoltto.

Viisi vuotta Gävlen olkipukki sai olla rauhassa, johtuen osaksi kiristyneestä, ympärivuorokautisesta valvonnasta. Mutta tänä vuonna pukki roihusi jälleen. Valitettavasti siinä vaiheessa, kun sytytys on onnistunut, ei juuri mitään ole tehtävissä: Olkipukki on valmistettu melko helposti palavasta materiaalista, joten palokunta on tekemättömän paikan edessä.

Poliisi on kuitenkin onnistunut saamaan silminnäkijähavainnon perusteella kiinni noin nelikymppisen miehen, jonka kädet olivat noen mustaamat – viittaisi jonkunlaisiin sytytystouhuihin. Miestä epäillään muun muassa törkeästä vahingonteosta.

Advertisement

Gävlen olkipukki on omalla Twitter-tilillään surrut ikävää kohtaloaan ja kertonut palamisen olevan pahinta, mitä voi tapahtua. Tviitissä kuitenkin sanotaan, että olkipukki tulee takaisin entistä vahvempana. ”I’ll be bock”, lupaa Gävlen olkipukki kuuluisaa leffalausahdusta mukaillen. Bock on ruotsiksi pukki.

Lue myös:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suosituimmat