Oudot uutiset

Saukkolauma hyökkäsi miehen kimppuun: ”Luulin oikeasti kuolevani”

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan muun muassa saukkolaumasta, joka hyökkäsi miehen kimppuun aiheuttaen vaikeita haavoja.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään miehestä, joka luuli päiviensä olleen luetut, kun saukkolauma hyökkäsi kimppuun ja raateli jalat tikattavaan kuntoon.

Lisäksi kerromme minipossusta, joka paljastuikin ihan oikeaksi, yli 200-kiloiseksi kasvaneeksi jättiläiseksi. Mukana myös maailman suurin kannabisbrownie, joka ei kuitenkaan kelvannut Guinness World Recordsille, koska kannabikseen liittyviä ennätyksiä ei hyväksytä.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Saukkolauma hyökkäsi miehen kimppuun: ”Luulin oikeasti kuolevani”

Brittimiehen leppoinen kävelyretki kasvitieteelliseen puutarhaan katkesi saukkolauman hyökkäykseen. Mies päätyi sairaalaan tikattavaksi ja kertoo luulleensa loppunsa koittaneen.

Singaporessa asuva Graham George Spencer kertoi tällä viikolla The Straits Times -sanomalehdelle marraskuun lopulla kokemastaan kauhunhetkestä. Hän oli joka-aamuisella kävelyllä ystävänsä kanssa kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa, kun hän aamuhämärässä – hieman ennen kello seitsemää – näki polulla muutaman metrin päässä noin 20 saukkoa. Se oli ensimmäinen kerta, kun Spencer oli kyseisiä eläimiä puistossa nähnyt.

Kuusikymppisen Spencerin mukaan saukot olivat rauhallisia, mutta ”tulivat hulluiksi” erään toisen lenkkeilijän juostua niiden ohi. Saukot yrittivät purra juoksijaa, joka onnistui kuitenkin välttämään ne vauhdillaan. ”Niiden täytyi luulla minua tuoksi juoksijaksi”, kertoo Spencer, joka joutui yllättäen hyökkäyksen kohteeksi.

Saukkolauma iski ensin miehen nilkkoihin, minkä vuoksi hän kaatui naamalleen maahan. Sitten eläimet hyökkäsivät kiinni Spencerin jalkoihin, pakaroihin ja sormiin. Seurassa ollut ystävä sai huudollaan eläimet hetkellisesti lopettamaan puremisen, jolloin Spencer sai kammettua itsensä ylös ja kaksikko juoksi puiston vierailukeskukseen saukkojen jahdatessa perässä.

Verta vuotavat haavat laastaroitiin ja myöhemmin sairaalassa pahimmat vammat tikattiin. Spencer sai myös jäykkäkouristusrokotteen sekä antibiootteja, ja on joutunut käydä hoidattamassa haavojaan useampaan otteeseen eikä ole vammojen vuoksi pystynyt istumaan normaalisti. Spencer kertoo kärsineensä hyökkäyksen jälkeen unettomuudesta, sillä hän oli luullut kuolevansa: ”Ajattelin siinä hetkessä, että ne tappavat minut”.

Harvinaisen hyökkäyksen uhriksi joutunut mies on vedonnut puiston henkilökuntaan, että vaaralliset eläimet pitäisi pyrkiä pitämään erossa ihmisistä. Kasvitieteellisen puutarhan edustajan Tan Puay Yokin mukaan henkilökuntaa ja vapaaehtoisia koulutetaan nyt valvomaan saukkojen liikkeitä ja opastamaan vierailijoita kohtaamaan villieläimet oikein. ”Niitä ei saa syöttää eikä liian lähelle kannata mennä”, kommentoi tohtori Tan The Straits Timesille.

Advertisement

Saukot eivät ole luontaisesti aggressiivisia, mutta muiden sosiaalisten eläinten tavoin ne ovat hanakoita puolustautumaan. Villit saukot eivät osaa erottaa valokuvaajaa tai lenkkeilijää mahdollisesta hyökkääjästä, joten ne puolustavat poikasiaan kaikkia uhkia vastaan.

Nainen luuli hankkineensa minipossun – elää nyt 250-kiloisen järkäleen kanssa

Kolme vuotta sitten brasilialainen Rosangela dos Santos Lara osti torilta pienen minipossun lemmikiksi. Mutta sitten pikkuinen porsas vain kasvoi ja kasvoi.

Rosangela asuu Peruiben kaupungissa, lähellä São Pauloa, pienessä asunnossa aviomiehensä Nelsonin kanssa. Nelson on työtön kalastaja ja Rosangela opettaja, joten raha on tiukassa eikä kolmivuotias, 250-kiloinen Lilica-emakko ainakaan helpota tilannetta. Rosangela kertoo Lilican syövän päivittäin viisi kiloa hedelmiä ja vihanneksia sekä päälle vielä aimo annoksen omaa possunruokaansa. Vaikka budjetti ja tila on tiukilla, nukkuu Lilica edelleen patjalla samassa makuuhuoneessa pariskunnan kanssa.

Rosangelaa harmittaa, että torimyyjä huijasi häntä, sillä aikeissa oli tosiaankin hankkia minipossu. Siitä huolimatta Lilica on rakas perheenjäsen. ”Se tuo minulle paljon iloa. Ihmiset kutsuvat minua hulluksi, mutta rakastan eläimiä”, kertoo Rosangela Reutersin haastattelussa ja rapsuttelee samalla sohvansa edessä makoilevaa Lilicaa lukuisten kissojen ja koirien pyöriessä ympärillä.

Lilican pistäminen lihoiksi auttaisi perhettä taloudellisesti, mutta Rosangelalle se ei ole vaihtoehto: ”Joku tarjosi minulle juuri 20 000 realia (reilut 3000 euroa) Lilican teurastamisesta, mutta se ei ole myynnissä”.

Maailman suurin kannabisbrownie ei kelvannut ennätystenkirjaan

Yhdysvaltojen Massachusettsin osavaltiossa toimiva lääkekannabista valmistava MariMed on leiponut maailman suurimman kannabisbrownien. Tuo 850 paunaa eli noin 385 kilogrammaa painava leivonnainen ei kuitenkaan kelvannut Guinnessin ennätystenkirjaan, sillä Guinness World Records ei hyväksy kannabikseen liittyviä ennätyksiä.

MariMedin tuotepäällikkö Ryan Crandall kertoo leipomon väen olleen pettynyt ennätystenkirjan linjaukseen: ”Olemme silti hyvin ylpeitä saavutuksestamme”.

Marijuanabrownien jokainen sivu on 90 senttimetriä pitkä ja korkeutta sillä on 38 senttiä. THC:tä, eli kannabiskasvissa esiintyvää psykoaktiivista yhdistettä, leivonnaisessa on 20 000 milligrammaa. Päihdyttävää ainetta on suunnilleen yhtä paljon kuin reilussa 60 kannabissätkässä. Marijuanan lisäksi leivontaan käytettiin muun muassa 1344 kanamunaa, 37 kiloa jauhoja ja 55 kiloa kaakaojauhetta.

Leivonnainen paljastettiin sopivasti kansallisena brownie -päivänä viime keskiviikkona eikä luomus tule olemaan vain näyttelyesine, sillä se tullaan myymään kokonaisuudessaan eräälle MariMedin kanta-asiakkaalle lääkekäyttöön.

Lue myös:

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat