Oudot uutiset

Ammus peräsuolessa, pommiryhmä paikalle: Mies ”kompastui ja kaatui” sodanaikaisen kranaatin päälle

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan muun muassa oudosta tapahtumasarjasta, jossa pommiryhmä kutsuttiin sairaalaan, koska potilaalla oli ammus peräsuolessaan.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään varsin epäilyttävästä tapauksesta, jossa pommiryhmä kutsuttiin englantilaiseen sairaalaan, sillä potilaalla oli melko suuri ammus peräsuolessaan.

Lisäksi kerromme YK:n tuoreesta raportista, jonka mukaan yli kolmasosa maailman väestöstä ei ole koskaan käyttänyt internetiä ja minkälaisia ongelmia se tuottaa.

Joulua kohti mennään ryminällä, joten otamme katsauksen myös ennätykselliseen jouluvaloesitykseen: yhdysvaltalaisen perheen kotia koristaa lähes 687 000 valoa!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Pommiryhmä kutsuttiin paikalle, kun potilaalta löytyi sodanaikainen ammus peräsuolesta

Tiistai, joulukuun 2. päivä, ei ollut paras päivä joulusiivouksen tekemiseen – ainakaan eräälle englantilaismiehelle. Epäonnisen tapahtumasarjan seurauksena mies päätyi tuskissaan sairaalaan toisen maailmansodan aikainen ammus peräsuolessaan. Pommiryhmä kutsuttiin Lounais-Englannissa sijaitsevan Gloucesterin sairaalaan pitämään huolen siitä, että ammus saataisiin turvallisesti pois – ensin miehestä ja sitten rakennuksesta.

Nimettömänä pysyvä mies on lähteiden mukaan innokas militarian keräilijä ja oli löytänyt kyseisen ammuksen tavaroitaan järjestellessään. Kertomansa mukaan hän oli jotenkin ”kompastunut” ja kaatunut suoraan ammuksen päälle. Lähes kuusi senttiä halkaisijaltaan ja 17 senttiä pituudeltaan oleva ammus oli kaatumisen yhteydessä tunkeutunut hänen peräsuoleensa.

Puolustusvoimien pommiryhmä tiedotti myöhemmin, että ammus oli osoittautunut panssarikranaatiksi, jollaisia Kuninkaallinen tykistö oli käyttänyt toisen maailmansodan aikana panssarintorjunnassa. Ammus oli toimimaton metallimötikkä, joten mies ei aiheuttanut vaaraa kenellekään muulle kuin itselleen.

Miehen tarjoamassa tarinassa ei nyt aivan kaikki palaset loksahda sulavasti paikalleen, mutta voisi kai niin teoriassa käydä. Vai mitä olet mieltä?

Advertisement

Lue myös: 10 esinettä, jotka lääkärit ovat poistaneet ihmisten sisältä

Yli kolmasosa maailman ihmisistä ei ole koskaan käyttänyt internetiä

Vaikka meille internet on täysin arkipäiväinen ja jopa välttämätön osa elämää, on maailmassa suuri määrä ihmisiä, jotka eivät ole koskaan käyttäneet nettiä.

YK:n alaisuudessa toimivan Kansainvälisen televiestintäliiton, ITU:n, tuoreen raportin mukaan noin 37 prosenttia maailman väestöstä, eli noin 2,9 miljardia ihmistä, ei ole koskaan käyttänyt internetiä. Suurin osa heistä asuu kehittyvissä maissa.

Koronapandemian myötä netinkäyttäjien osuus on kasvanut 17 prosenttia vuodesta 2019, mitä ITU kutsuu raportissaan ”covid connectivity boost” -nimityksellä. Pandemian aikana netinkäyttäjien määrä maailmassa on kohonnut 4,9 miljardiin osittain sen vuoksi, että koulua on täytynyt käydä kotoa käsin ja ihmisten tarve tiedonsaantiin on kasvanut.

Vaikka nousua pidetään globaalin kehityksen kannalta hyvänä asiana, osoittaa raportti säälimättömästi sen, että köyhissä maissa jäädään auttamatta jälkeen. Kaikkein heikoin tilanne on muun muassa Jemenissä, Nigerissä, Afganistanissa ja Mosambikissa, joissa jopa kolme neljäsosaa ihmisistä ei ole milloinkaan ollut netin kautta yhteydessä muuhun maailmaan.

Niissä perheissä, joissa ei ole varaa tai lukutaitoa, ollaan vaarassa jäädä muun muassa opetuksen ulkopuolelle. Ongelma voi olla myös rajoitettu sähkönjakelu. Vaikka internetin puuttumisen eli ”digitaalisen ulkopuolisuuden” voisi äkkiseltään ajatella olevan esimerkiksi konfliktialueilla vähäisimpiä ongelmia, niin nykymaailmassa se jakaa ihmiset yhä raaemmin rikkaisiin ja köyhiin.

Advertisement

Jouluvalojen maailmanennätys: 687 000 valoa!


Yhdysvaltojen Lagrangevillessä asuva Gayn perhe sai vuonna 2014 nimiinsä Guinnessin maailmanennätyksen jouluvalojen määrässä. Tuolloin Tim Gay perheineen ripusti taloonsa ja tontilleen 601 736 jouluvaloa. Tänä vuonna Gayt pistivät vieläkin paremmaksi ja nyt kotona vilkkuu 686 526 valoa. Virallista ennätystä he eivät enää tavoittele tarkkojen sääntöjen vuoksi – ainakaan niin kauan kuin ennätys on heidän nimissään.

ERDAJT-jouluvaloesitys on suosittu nähtävyys ja Gayt keräävät vuosittain rahaa hyväntekeväisyyteen. Talon ohi ajaessa voi antaa lahjoituksen ja kaikki rahat jaetaan paikallisille kohteille. Tänä vuonna tavoite on vaatimattomasti 500 000 dollaria eli noin 442 000 euroa.

ERDAJT-esitys on saanut erikoisen nimensä perheen kolmen lapsen nimikirjaimista ja nykyään jo aikuisiksi varttunut jälkikasvu auttaa show’n kasaamisessa. Siksi valojen määrää ja näyttävyyttä pystytään vuosittain kasvattamaan.

Jatkojohtoja koko komeuteen tarvitaan noin 2500 kappaletta ja niitä on yhteensä noin 13 kilometriä. Jos taas mukaan lasketaan kaikki valojohdotkin, risteilee tontilla kaapelia lähes 60 kilometrin verran.

Työtunteja koko komeuden rakentamiseen käytetään noin 1200, mutta kaikki tehdään perheen omin voimin. Myös työläs musiikin ja valojen synkronointi koreografiaksi, kuten Gayt sitä kutsuvat, on perheen isän ja poikien käsialaa.

Advertisement

Jos haluaa nähdä ja kuulla jonkun tietyn kappaleen, kannattaa aikataulu tarkistaa etukäteen. Vaikka kyseessä on jouluvaloesitys, soi perheen show’ssa kaikenlainen musiikki. Esimerkiksi joulukuun 5. päivä potkaistiin käyntiin Daruden Sandstromin rytmeissä.

Kukaan ei voi enää tämän jälkeen valittaa omien naapureidensa välkkyvistä valoista!

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat