Oudot uutiset

Koirat pissasivat Japanissa metallisen liikennepylvään kumoon

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan muun muassa liikennepylväästä, jonka koirat pissasivat kumoon.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään tänään muun muassa Japaniin, jossa innokkaasti merkkailleet koirat ovat pissanneet metallisen lyhtypylvään kumoon.

Lisäksi kerromme skottipoliisista, joka luuli Jupiteria lennokiksi. Mukana myös lapsiavioliittojen estämiseen suunniteltu erikoinen kannustin, sekä Venäjän kaakkoiskulmassa katsojasta riippuen ihastuttaneet tai kauhistuttaneet hyttystornadot.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Hyttystornadot täyttävät taivaan itäisellä Venäjällä


Alexei Ponomarev oli heinäkuun 17. päivänä ajamassa Kamtšatkan niemimaalla Venäjän itäisimmässä osassa, kun hän luuli joutuneensa keskelle raamatullista vitsausta. Ponomarev todisti edessään ”pilviin saakka nousevia hyttystornadoja” ja meidän kaikkien iloksi hän myös kuvasi käsittämätöntä näkyä.

Ust-Kamchatskin kylän läpi ajaessaan Ponomarevin oli vaikea nähdä tuulilasista läpi, sillä järkyttävä määrä hyttysiä peitti koko taivaan. Miehen mukaan ”tornadoja” oli kylän ympärillä useita.

Mistään lopunajan ilmiöstä hyttyspilareissa ei varsinaisesti kuitenkaan ollut kyse, vaikka ilmastonmuutos niiden yleisyyttä ja kokoa kasvattaakin. Hyönteistutkija Lyudmila Lobkovan mukaan Ponomarevin kuvaamalla videolla suurin osa hyönteisistä on koiraita, jotka kiertävät kehää harvalukuisempien naaraiden ympärillä. Hän kertoi huolestuneille median edustajille, että erikoinen näky on mäkärien ja muiden sääskien normaalia lisääntymiskäyttäytymistä.

Paikallisille ihmisille valtavat tornadot ovat joka kesäinen tuttavuus, mutta turisteja ne voivat jopa pelottaa. Tämä ja viime kesä ovat kuitenkin olleet sen verran kuumia, että myös paikalliset ovat joutuneet juoksemaan rakennuksesta toiseen hyttysverkot niskassa, sillä hyönteisiä on ollut paljon enemmän kuin normaalisti. Pahimmassa kiihkossaan hyttyset parveilevat ja pistävät myös rankkasateiden aikaan.

Advertisement

Maisemat Venäjän kaakkoiskulmassa ovat jylhän kauniit, mutta jos reissuun mielii lähteä, niin kannattaa tutustua alueen hyttysten elinkiertoon ja suunnitella visiitti vähemmän inisevään ajankohtaan!

Ruokaöljyllä voidaan estää lapsiavioliittoja

Yhdysvaltalaisten Stanfordin ja Duken yliopistojen yhteistyössä tekemän pitkäaikaistutkimuksen mukaan ruokaöljyn jakaminen bangladeshilaisille tytöille ja heidän perheilleen voi lykätä lasten naimisiinmenoa useilla vuosilla. Kun yleisesti Etelä-Aasiassa noin kolmasosa parikymppisistä naisista on mennyt naimisiin alle 18-vuotiaina, on Bangladeshissa vastaava osuus 51 prosenttia. Kaikista maailman maista vain Nigerissä järjestetään enemmän lapsiavioliittoja kuin Bangladeshissa.

Nina Buchmann Stanfordin taloustieteen laitokselta johti kymmenen vuotta kestänyttä tutkimusta, jossa Bangladeshin maaseudulla 460 kylässä jaettiin ruokaöljyä tuhansille 15–17-vuotiaille tytöille. Buchmannin mukaan ruokaöljy valittiin siksi, että muuten hyvinkin omavaraiset perheet joutuvat ostamaan sitä säännöllisesti, joten se on verrattavissa käteiseen. Ihmisoikeusjärjestöille ruokaöljy on helppoa hankittavaa ja pienikin määrä on maalaiskylissä suuressa arvossa. Öljyä on myös helppo kuljettaa eristäytyneille alueille.

Tutkimuksen mukaan alle 16-vuotiaiden tyttöjen avioliitot vähenivät kannustimen avulla 18 prosenttia. Se tarkoittaa suurta määrää tyttöjä, jotka saavat jatkaa lapsuuttaan perheidensä kanssa vielä hieman pidempään.

Poliisi soitti taustatukea – lennokki olikin Jupiter

Uraansa vasta aloitteleva poliisi joutui hiljattain noloon tilanteeseen, kun hän pakeni perässään seuraavaa lennokkia, joka osoittautuikin Jupiter-planeetaksi. Kollegat tulevat epäilemättä repimään tapahtuneesta huumoria vielä kauan.

Nimettömänä pysynyt glasgow’lainen poliisi oli ajamassa Skotlannin vilkkainta moottoritietä, kun hän huomasi kirkkaan valon seuraavan autoaan. Kauppakeskukseen matkalla ollut poliisi yritti karistaa lennokin kannoiltaan – tuloksetta. Tilanne oli jo hieman tukala, joten poliisi soitti hätäkeskukseen ilmoittaakseen epätoivotusta seuraajasta. Virkailija kehotti häntä palaamaan asemalle, jossa asia otettaisiin tutkittavaksi.

Poliisilaitoksen pihaan päästyään hän jäi odottamaan taustatukea ja veti hupun päähänsä pysyäkseen piilossa mukana seuranneelta lennokilta. Hän osoitti lennokkia vanhemmille poliiseille, joilla varmasti oli naurussa pitelemistä. ”Lennokki” oli nimittäin yötaivaalla tällä hetkellä hyvin kirkkaana näkyvä Jupiter-planeetta. Nolostumisen määrän voi vain kuvitella!

Advertisement

Viime viikkoisen sekaannuksen jälkeen tuore poliisi on ollut kovin häpeissään, mutta siitä huolimatta vitsiä on väännetty enemmän kuin laki sallii. Nimettömän lähteen mukaan sekaannus lennokin ja 588 miljoonan kilometrin päässä Maasta sijatisevan Jupiterin välillä tulee todennäköisesti seuraamaan nuorta poliisia vielä vuosien ajan.

Koirat pissasivat liikennepylvään nurin

Kuukausien selvitysten jälkeen Suzukan kaupungissa, Japanissa, on vihdoin löytynyt syypää kuusimetrisen liikennepylvään kaatumiselle. Pylväs kaatui, koska sitä oli merkattu niin kovin ahkerasti.

Suzukan poliisi on tämän vuoden helmikuusta lähtien tutkinut paikkaa, jossa kuusimetrinen, rautainen liikennevalopylväs kaatui täysin mystisesti. Kukaan ei onneksi loukkaantunut pylvään keikahtaessa varoittamatta kumoon, mutta siitä huolimatta tutkimukset aloitettiin, sillä pylväs oli pystytetty vain 23 vuotta aiemmin. Se ei ollut edes puolivälissä oletettua palvelusaikaansa, joten huoli nousi lähinnä siitä, että olisiko sama edessä kaupungin muillakin liikennevalopylväillä.

Tutkimusten aikana poliisit havaitsivat kaatuneen pylvään lähistöllä varsin vilkasta liikennettä, nimittäin paikallisia asukkaita ulkoiluttamassa koiriaan. Yksityiskohtaisen poliisityön tuloksena selvisi, että monet erilliset kulkureitit ristesivät juuri tuossa nimenomaisessa kohdassa, joten lähitienoon koirat olivat käyneet sankoin joukoin nostamassa jalkaansa pylvään juurella. Poliisin tutkimuslaboratorio teki havaintojen perusteella testejä sekä kaatuneen pylvään alaosalle ja sitä ympäröineelle maaperälle, että toisella puolella tietä seisovalle pylväälle.

Ja kuinka ollakaan: kaatuneesta pylväästä löytyi lähes kahdeksankertainen määrä ureaa, joka on hyvin emäksinen yhdiste virtsassa. Maaperään imeytyneenä ureaa oli 42 kertaa enemmän kuin tien toisella puolella. Tutkijat tulivat siihen lopputulokseen, että urea oli syövyttänyt paalun tyveä niin, että lopulta se vain napsahti katki.

Nyt Suzukassa onkin vedottu lemmikkien omistajiin, että koirien ei annettaisi pissata liikennepylväiden juurelle. Toki kaupungissa ymmärretään, että se on helpommin sanottu kuin tehty, joten ulkoiluttajia pyydetäänkin kuljettamaan mukanaan vesipulloa, josta virtsan päälle voi roiskaista vettä ureaa laimentamaan.

Advertisement

🤷‍♀️ Näin Japanissa, mutta entäs koti-Suomesssa!? Kerro kommenttikentissä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme aiotko ruveta tästä edespäin huuhtelemaan koirasi pissat jokaisissa liikennevaloissa 😆

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat