Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Luultiin mallinukeksi – palanut ruumis heitettiin roskiin

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan muun muassa erehdyksestä, jonka seurauksena mallinukeksi luultu palanut ruumis heitettiin roskiin.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa mennään Kanadaan, jossa viranomaiset erehtyivät pahemman kerran ja mallinukeksi luultu palanut ruumis heitettiin roskiin.

Lisäksi kerromme maailman suurimmasta suusta sekä muutamasta erikoisesta tapauksesta lintujen maailmassa.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Luultiin mallinukeksi – palanut ruumis heitettiin menemään

Listafriikki on muutamaankin otteeseen kirjoittanut nukeista, joita on luultu ruumiiksi. Sekä Halloween-koristeet että rannalle huuhtoutuneet mallinuket ovat aiheuttaneet ihmisissä kauhua ja onpa virkavaltaakin hälytetty paikalle tutkimaan mahdollista henkirikosta. Näissä tapauksissa ”ruumis” on paljastunut aivan joksikin muuksi ja tilanteille on voinut nauraa.

Sherbrooken kaupungissa, Kanadan Quebecin provinssissa, kävi viime viikolla kuitenkin toisin päin, kun poliisit erehtyivät luulemaan maastopalossa palaneen naisen ruumista mallinukeksi ja heittivät sen poliisilaitoksen roskikseen.

Kaupunki on esittänyt virallisen anteeksipyynnön varsin ikävästä tapahtumasta, mutta erehdystä selitettiin sillä, että sekä poliiseja että palomiehiä oli vedätetty. ”Kun virkavalta saapui paikalle, ilmoittivat silminnäkijät jonkun sytyttäneen silikonisen mallinuken tuleen”, kertoi poliisipäällikkö Danny McConnell lehdistölle. Poliisin ja palolaitoksen yhteispäätöksellä ”mallinukke” oli päätetty hävittää aseman takana sijaitsevaan roskasäiliöön.

Vain tunteja sen jälkeen uhrin aviomies teki katoamisilmoituksen vaimostaan ja naisen puhelin paikannettiin palopaikalle. Erään poliisin hälytyskellot alkoivat soida liian hyvän yhteensattuman vuoksi ja roskiin viskattu ”nukke” kaivettiin takaisin esiin. Se tunnistettiin kadonneeksi ilmoitetuksi naiseksi.

Töissä olleet järkyttyneet viranomaiset ovat syystäkin pahoitelleet tapahtunutta vuolaasti, mutta samaan aikaan erehdys on varsin inhimillinen. Tapahtumasarja tullaan tutkimaan alusta asti perin pohjaisesti, mutta jo tässä vaiheessa median haastattelema patologi Robert Nicholson on antanut ymmärtää, että palaneen mallinuken ja ruumiin sekoittaminen keskenään on hyvin ymmärrettävää. ”70-kiloisesta henkilöstä lähtee kaikki vesi, jolloin ruumiista on jäljellä puolta kevyempi, eikä tippaakaan ihmistä muistuttava, jäänne.”, selvittää Nicholson.

Advertisement

Uhrin nimeä ei ole annettu julkisuuteen ja muutenkin tapahtuneesta ei ole sen enempää tihkunut tietoja, koska tutkinta on monelta eri kantilta vielä käynnissä. Henkirikoksesta tai mahdollisista pidätyksistä ei niistäkään ole kerrottu medialle mitään.

Maailman suurisuisin nainen mahduttaa suuhunsa omenan ongelmitta


Ken on maailman suurisuisin nainen? Jos tämä kysymys on askarruttanut jostain kumman syystä mieltäsi, niin huoli pois: tähän polttavaan kysymykseen on saatu vihdoin ja viimein vastaus.

Mikäli olet törmännyt esimerkiksi TikTokissa, joka on siis suosittu sosiaalinen media, varsin näyttävästi pukeutuvaan, huumorintajuiseen ja kertakaikkisen järisyttävän kokoisen suun omaavaan naiseen, tuo henkilö on Samantha Ramsdell. Tämä 31-vuotias, Yhdysvaltain Connecticutissa asustava nainen omaa nimittäin maailman suurimman suun – siis naisten osalta.

Asiaan saatiin vahvistus, kun hänet virallistettiin Guinnessin ennätystenkirjassa maailman suurimman suun omaavaksi naiseksi. Ramsdellin suun koosta kertoo jotain se, että hän saa mahdutettua suuhunsa esimerkiksi täyden ranskanperuna-annoksen, lähestulkoon kokonaisen omenan sekä purtua neljää päällekkäin olevaa yhden pihvin hampurilaista kertaheitolla. Tämän jokaisen hammaslääkärin unelmapotilaan suu on tarkalleen ottaen halkaisijaltaan 6,52 senttimetriä.

Ramsdell päätyi hakemaan paikkaa Guinnessin ennätystenkirjassa TikTokissa aikaa viettävän nuorison toimesta, sillä he olivat vakuuttuneita siitä, että naisella on maailman suurin suu.

Advertisement

Ennätystenkirjaan pääsemisellä on ollut merkittävä vaikutus Ramsdellin henkiseen hyvinvointiin, sillä esimerkiksi nuorena häntä kiusattiin suunsa koosta johtuen.

”Ennätyksen saaminen jossain sellaisessa, josta olen ollut hyvin epävarma ja jonka olisin halunnut olevan pieni, on mahtavaa, sillä nyt se on yksi suurimmista ja parhaimmista asioista minussa. Jos joku omaa jonkin suurikokoisen ruumiinosan, tai jotain muuta todella uniikkia, ja haluaa Guinnessin ennätystenkirjaan, suosittelen ehdottomasti tekemään niin! Ole ylpeä itsestäsi ja tee siitä suurin vahvuutesi. Se on sinun supervoimasi, joka erottaa sinut kaikista muista ihmisistä”, Ramsdell rohkaisee muita Guinness World Recordsin verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

Lue myös: Top 10 maailman pisimmät ruumiinosat

Kakadut oppivat toisiltaan, miten roskikset avataan


Sydneyssä, Australiassa, lintututkijat ovat päässeet reaaliajassa todistamaan kakadujen kykyä oppia toisiltaan. Papukaijalintuihin kuuluvat kakadut ovat lyhyen ajan sisällä siirtäneet toinen toisilleen taidon avata roskapöntön kannen herkkupaloja etsiäkseen.

Jo vuosia sitten ornitologi Richard Major havaitsi muutamien Sydneyn suurkaupunkialueella elävien kakadujen nostavan nokallaan varsin taidokkaasti raskaan roskiksen kannen ja avaavan näin pöntön ammolleen. Homma ei ole linnuille mikään helppo nakki ja Major alkoi tarkkailemaan neronleimauksen saaneita lintuja.

Advertisement

Vuoden 2018 alussa samaa ilmiötä esiintyi kolmella Sydneyn esikaupunkialueella, mutta seuraavan vuoden lopussa temppu taidettiin jo 44 eri naapurustossa. Videoiden ja reaaliajassa tapahtuneen tarkkailun sekä maantieteellisen leviämisen pohjalta tehdyssä analyysissä tultiin siihen tulokseen, että kakadut oppivat seuraamalla lajikumppaneitaan.

Majorin mukaan taito siirtyi varsin nopeasti, mutta ei sattumanvaraisesti, sillä se sai alkunsa kaupungin eteläisissä osissa ja levisi sieltä järjestelmällisenä säteenä ulospäin. Tutkijat ovat olleet innoissaan ja heille kakadujen oppimisprosessin seuraaminen on ollut unelmien täyttymys. ”Harvoin pääsee seuraamaan lintujen ”kulttuurillisen muoti-ilmiön” leviämistä livenä ja luonnossa”, sanoo tutkimuksessa mukana ollut eläinten käyttäytymistä tutkiva Lucy Aplin. Vaikka monille eläimille kaupungistuminen on lähes kuolemantuomio, ovat kakadut löytäneet keinon menestyä betoniviidakossa.

Väärinpäin lentävä hanhi saattaa vain leuhkia kavereilleen

Otetaan edellisen kohdan jatkoksi ja uutisten loppuun vielä toinen hauska lintujuttu.

Sitä voi ehkä muutaman kerran joutua hieraisemaan silmiään, jos katsoo taivaalle ja siellä lentää hanhi ylösalaisin. Tällaista näkyä voi kuitenkin päästä todistamaan, eivätkä netissä kiertävät kuvat ole tekaistuja; vaikka niin monet luulevat. Lintututkijoiden mukaan hanhet ja muutamat muutkin linnut voivat kääntää selän kohti maata ja liitää ilmojen halki vatsa sekä jalat kohti taivasta yrittäessään esimerkiksi jarruttaa tai laskeutua nopeasti. Pitkän kaulansa ne kuitenkin kiertävät siten, että pää on oikeinpäin. Kyse ei siis kuitenkaan ole varsinaisesta lentämisestä vaan liitämisestä.

Advertisement

Harrastelijavalokuvaaja Vincent Cornelissen napsaisi yllä olevassa twiitissä näkyvän kuvan jo aiemmin tänä vuonna, mutta se on noussut vasta hiljattain kansainvälisiin otsikoihin. Taas ihmetellään, että mitä kummaa linnut oikein touhuavat. Cornelissen ei itsekään ollut tajunnut, mitä kameraan tallentui, kun hän oli hollantilaisen Arnhemin kaupungin lähistöllä kuvaamassa lintuja. Eräs hanhi näytti huonossa säässä lentävän erikoisella tavalla, joten mies oli suunnannut kameransa lintua kohti ja räpsinyt menemään. Erikoisuus selvisi vasta myöhemmin kuvia tarkastellessa ja zoomaillessa.

Asiantuntijat ovat nyt kommentoineet ylösalaisin lentämistä, ja yksi syy omituiseen kääntymiseen saattaa olla hanhien halu esitellä taitojaan lajikumppaneille. Kyllä; ilmanvastus muuttuu, kun siivet ja koko lintu on toisinpäin, joten ne kontrolloivat siten liitoaan halutessaan laskeutua nopeasti esimerkiksi vaaran uhatessa.

Mutta muun muassa Lars Soerink, lintuihin erikoistunut ammattiluontokuvaaja, on kuitenkin sitä mieltä, että hanhet leuhkivat lentotaidoillaan. ”Nuoret linnut, jotka ovat juuri oppineet lentämisen salat, haluavat kokeilla miten pitkälle ja millä tavoin sitä voikaan kulkea ilmojen halki.”, kertoo Soerink. ”Ne ovat ylpeitä taidoistaan ja kerskuvat kavereilleen.”.

Hanhet (tai muutkaan kääntyilevät linnut) eivät kuitenkaan vietä asennossa kuin muutamia sekunteja, joten harvinaisen tapahtuman tallentaminen kuviin on varsin erityislaatuista. Mutta ei muuta kuin bongailemaan!

🤷‍♀️ Kerro kommenttikentissä ⬇️⬇️ tai somekanavissamme oletko havainnut lintujen puuhailevan jotain erikoista; siis muuta kuin availevan roskapönttöjä tai lentelevän ylösalaisin.

Advertisement
Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat