Oudot uutiset

Yhdysvaltain kuluttajansuojaviranomainen: Älkää täyttäkö muovipusseja bensiinillä!

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tällä viikolla Yhdysvaltain viranomaisten antamasta varoituksesta: Älkää tankatko bensiiniä muovipusseihin.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa suunnataan muun muassa Yhdysvaltoihin, jossa ihmisiä on jouduttu varoittamaan bensiinin hamstraamisesta muovipusseihin. Koska joillakin sellainenkin oli tullut mieleen…

Lisäksi kerromme lakiesityksestä, jonka mukaan ohjelmointi voitaisiin tulevaisuudessa laskea vieraaksi kieleksi. Lopuksi vielä murhaajaksi epäilty perheenäiti, jonka puutarhassa oli jätesäkkeihin kääritty Halloween-koriste.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Yhdysvaltain kuluttajansuojaviranomainen: ”Älkää täyttäkö muovipusseja bensiinillä!”

Toukokuun 7. päivänä Yhdysvaltain itärannikon suurinta öljyputkilinjastoa hallinnoivaa Colonial Pipeline -yhtiötä vastaan tehtiin kyberhyökkäys, joka pysäytti usean päivän ajaksi polttoaineen jakelun. Itäeurooppalaiseen DarkSide-ryhmään linkittyneet hakkerit saivat ujutettua järjestelmään kiristyshaittaohjelman, joka pysäytti kaiken toiminnan, ja jonka saisi poistettua vain maksamalla lunnaat.

Yhdysvaltain hallitus ei kannusta yrityksiä maksamaan kyberterroristeille, mutta tilanne maan itärannikolla alkoi äityä vakavaksi, kun lähestyvän lomakauden vuoksi ihmiset rupesivat paniikinomaisesti hamstraamaan bensiiniä. Tankkauspisteillä polttoaineen hinnat kohosivat ja monesta paikasta varastot tyhjenivät kokonaan. Colonial Pipeline maksoi 5 miljoonan dollarin lunnaat vaikeasti jäljitettävällä kryptovaluutalla vain tunteja hyökkäyksen jälkeen, mutta hakkereiden luovuttama salausavain toimi niin hitaasti, että yhtiö pääsi takaisin toimintavalmiuteen omin keinoin. Purkamisessa meni kuitenkin lähes viikko.

Se koomisin osa tätä koko soppaa oli tavallinen kansa. Kun tieto kyberhyökkäyksestä ja öljynjakelun keskeytymisestä levisivät, säntäsivät ihmiset bensatankeille täyttämään kaikki mahdolliset ja mahdottomat astiat, jotta kesälomalle lähtö ei vaarantuisi.

Yhdysvaltain kuluttajansuojaviranomainen Consumer Product Safety Comission (CPSC) joutui antamaan varoituksen kesken kuumimpien tankkaussessioiden: ”Älkää täyttäkö muovipusseja bensiinillä!”. CPSC pyysi kaikkia tekemään yhteistyötä ja varoittamaan kanssaihmisiä, jos nämä käyttäisivät jotain muuta kuin polttoaineelle tarkoitettua astiaa.

Virastosta twiitattiin, että epätoivoisessa tilanteessa ihmiset menettävät helposti kyvyn ajatella järkevästi. Jep, selvästikin, jos erikseen täytyy mainita, ettei muovipussi ole sopiva bensakanisteri.

Advertisement

Valitsisitko vieraaksi kieleksi ohjelmointikielen?

Tällä hetkellä Yhdysvaltain Michiganin osavaltion laissa lukee, että suorittaakseen hyväksytysti peruskoulutuksen, on oppilaan otettava muutama kurssi jotain vierasta kieltä. Tämän viikon tiistaina osavaltion parlamentin alahuone hyväksyi lakiesityksen, jonka perusteella oppilaat voisivat tulevaisuudessa valita tuoksi pakolliseksi vieraaksi kieleksi ohjelmoinnin.

Lakimuutosta puoltaneiden edustajien mukaan ohjelmointi on tärkeä taito michiganilaisille nuorille, sillä osavaltiossa on paljon auto- ja teknologiateollisuutta, joissa koodaustaitoa pidetään arvossaan. Ohjelmointi on myös hyvä vaihtoehto niille, joille perinteinen kielten opiskelu tuottaa hankaluuksia. Koska sujuvaksi koodaajaksi tuleminen vaatii vuosien harjoittelua ja ohjelmointikielen syvää ymmärtämistä, on sen opiskelu syytä aloittaa jo hyvissä ajoin.

Nähtäväksi jää, meneekö laki läpi osavaltion senaatissa. Vasta sen jälkeen laki voitaisiin ottaa käyttöön.

Naapurit ilmoittivat ruumiista – poliisit saapuivat sankoin joukoin


Bedfordshiressa, Englannissa, asuva Cara Louise koki viime viikolla suuren yllätyksen palattuaan kotiinsa haettuaan lapsensa koulusta. Pihassa oli odottamassa kymmenen poliisia, sillä 28-vuotiasta Louisea epäiltiin murhasta.

Kaikki sai alkunsa viime syksyn Halloweenista, kun Louise oli koristellut kotinsa Se-kauhuelokuvien hengen mukaisesti. Hänen viisivuotias poikansa on suuri Pennywise-fani, joten teemaan sopivasti Louise oli tehnyt puutarhaan koristeen: mustiin jätesäkkeihin ja ilmastointiteippiin käärityn valeruumiin. Kun Halloween-juhlinta oli ohi, jäi koriste takapihalle makaamaan koko talveksi.

Advertisement

Viime viikolla hän oli siirtänyt valeruumiin pois puutarhatöiden tieltä ja jättänyt sen talonsa roskisten taakse, kun lähti hakemaan lastaan koulusta. Ja kuinka ollakaan, useampi tarkkasilmäinen naapuri olivat huomannut epäilyttävän pakkauksen ja soittanut hätänumeroon ilmoittaakseen ruumispussista.

Kun Louise selitti tilannetta poliiseille, hänen viisivuotias poikansa selitti samaan aikaan, että he eivät mitenkään voi hankkiutua ruumiista eroon, koska pitää siitä niin kovasti.

Louise kertoi medialle kysyneensä poliiseilta, miten nämäkin olivat kuvitelleet, että paketissa oli oikea ruumis, kun sen jalat olivat niin lyhyet. ”Olisit voinut katkaista ne”, vastasivat poliisit, johon Louise oli leikkisästi sanonut: ”No, tarkastitteko roskikseni?”. Siinä vaiheessa poliisien huumori oli koetuksella, sillä seuraava kysymys oli: ”Olisiko meidän syytä tarkistaa?”.

Kun asia oli saatu selvitettyä, pyydettiin Louisea hankkiutumaan makaaberista koristeesta eroon, mutta hän kertoi laittaneensa sen varastoon odottamaan tämän vuoden Halloweenia.

Nyt vain herää kysymys: Katsoiko kukaan jätesäkkien sisälle tarkistaakseen sen sisällön?

Advertisement

Lue myös: 10 Halloweenin kauhutarinaa, jotka tapahtuivat oikeasti

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat