Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Mies rakensi sontamuurin rajakiistan vuoksi

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan tänään naapureiden rajakiistasta, joka on eskaloitunut tonttien rajalle kasattuun ulostemuuriin.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tutustutaan tänään muun muassa naapureiden väliseen rajakiistaan, joka on eskaloitunut valtavan sontamuurin rakentamiseen.

Lisäksi kerromme toisestakin rajaan liittyvästä hässäkästä, nimittäin eräs maanviljelijä siirsi tahattomasti Belgian ja Ranskan välistä 200 vuotta vanhaa rajaa. Oudoimmissa uutisissa myös valveutunut kanadalainen, joka raportoi koronarajoituksia rikkovasta mallinukesta, sekä törkeästä kavalluksesta etsintäkuulutettuna ollut yhdysvaltalaisnainen, jonka rikos oli palauttamatta jäänyt VHS-vuokrakasetti.

Lopuksi vielä huvittava ja onnellisesti päättyvä tarina Etelä-Afrikasta: uhkarohkea kilpikonna kävi ärsyttämään leijonia.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat some-kanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

Advertisement

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis viikon oudoimmat uutiset!

Mies rakensi sontamuurin naapurin talon lähelle rajakiistan vuoksi


Michiganissa, Yhdysvalloissa, käytiin viime vuonna ikävä rajakiista naapureiden välillä, kun Wayne Lambarth ja hänen nimettömänä pysyttelevä naapurinsa eivät päässeet yhteisymmärrykseen tonttiensa rajasta.

Tänä keväänä naapuri on rakentanut lehmän ulosteesta 76-metrisen muurin omalle maa-alueelleen, mutta lähelle tonttien rajaa. Tilanne on siitä ikävä, että Wayne Lambarthilla on talo aivan lantakasan lähellä ja talossa asuu vuokralaisia, jotka eivät ole järin innoissaan ”muurista” levittäytyvistä hajuista.

Naapuri sen sijaan väittää, ettei ole tehnyt mitää laitonta (ulostemuurin rakentaminen on osavaltion laissa kielletty), vaan kyseessä on komposti.

Advertisement

Lodi Townshipin viranomaiset ovat tekemättömässä paikassa, koska omalle tontilleen voi toki kasata sontaa niin paljon kuin haluaa. Lambarth aikoo viedä asian eteenpäin ja löytää laista porsaanreiän, jolla ulostemuuri saataisiin hävitettyä.

Lue myös listamme eskaloituneista naapurisodista!

Maanviljelijä veti Belgian ja Ranskan välisen rajan uusiksi – rajasotaa tuskin tiedossa

Avec une équipe de tf1 à la frontière entre Bousignies et Montignies. On a bougé la borne de 1819, la Belgique et notre…

Julkaissut David Lavaux Maanantaina 3. toukokuuta 2021

Paikallinen harrastelijahistorioitsija oli pari viikkoa sitten kävelyllä metsässä lähellä belgialaista Erquelinnes’n kylää. Hän käveleskeli Ranskan rajalla, joka oli merkitty vuodelta 1819 peräisin olevilla rajakivillä ja määritelty Kortrijkin rauhassa vuonna 1820. Kaikki ei kuitenkaan vaikuttanut olevan rajalla ihan kunnossa, sillä yhtä kivistä oli siirretty 2,29 metriä.

Kävi ilmi, että paikallinen maanviljelijä oli siirtänyt 150-kiloisen kiven, koska se oli ollut hänen traktorinsa reitillä. Samaan syssyyn maanviljelijä oli siirtänyt omaa raja-aitaansa. Rajakiven siirto tarkoitti sitä, että Belgian maa-ala oli kasvanut ja Ranskan pienentynyt. Maanviljelijä oli tahattomasti lohkaissut osan ranskalaista Bousignies-sur-Rocin kaupunkia Belgian puolelle.

Advertisement

Erquelinnes’n pormestari David Lavaux kertoi ranskalaisen TF1-televisiokanavan haastattelussa, että oli toki iloinen siitä, että hänen kaupunkinsa oli kasvanut kokoa, mutta uusi rajanveto ei ehkä ole hyvä idea: ”Bousignies-sur-Rocin pormestari on asiasta eri mieltä”.

Nimettömänä pysyvää maanviljelijää on kehotettu palauttamaan kivi ja raja paikalleen, mutta jos tämä ei suostu pyyntöön, joutuisi Belgian ulkoministeriö kutsua koolle rajakomission, joka on viimeksi ollut koolla 1930-luvulla. ”Uskon, että pääsemme asiassa sopuun”, kertoi Lavaux hymy huulillaan.

Rajan toisella puolella ollaan onneksi samoilla linjoilla.

Pystymme mitä todennäköisimmin välttämään rajasodan”, kommentoi Bousignies-sur-Rocin pormestari Aurélie Welonek pilke silmäkulmassa La Voix du Nord -lehdelle.

Poliisi hälytettiin kahvilaan pöydässä istuvan mallinuken vuoksi

 

View this post on Instagram

 

Advertisement

A post shared by Bacon Rules (@ardmore_tea_room)


Poliisi sai viime torstaina hälytyksen eräältä valveutuneelta kansalaiselta Halifaxissa, Kanadassa. Soittaja ilmoitti, että Ardmore Tea Room -kahvila rikkoo koronarajoituksia, sillä ravintolassa oli sisällä asiakas. Nova Scotian provinssissa, kuten laajalti muuallakin Kanadassa, ravintolat saavat olla auki ainoastaan noudoille ja kotiinkuljetuksille; sisällä ei saa olla asiakkaita.

Poliisi lähti tietenkin paikalle tarkistamaan tilanteen ja mahdollisesti sakottamaan määräyksen rikkojaa. Kahvilan omistaja Mike Cormier kertoi Global News -uutissivuston haastattelussa, että huomasi poliisiautojen ajavan pihaan ja poliisien tähyilevän ikkunasta sisään. ”Näin poliisin katsovan mallinukkea”, kertoo Cormier.

Mies meni ulos poliisin juttusille ja silloin selvisi, että hätänumeroon soittanut oli mitä ilmeisimmin luullut pöytään istutettua mallinukkea oikeaksi ihmiseksi. Halifaxin poliisista vahvistettiin, että aamulla tosiaankin oli tullut perättömäksi osoittautunut ilmoitus ”terveysmääräyksiä rikkovista henkilöistä”.

Cormier pyysi sosiaalisessa mediassa, että kukaan ei enää ilmoittaisi heistä poliisille. Mallinukke on vain jätetty paikalleen odottamaan aikaa, kun se pääsee taas hommiin eli pitämään huolen asiakkaiden turvavälien säilymisestä.

Advertisement

Nainen etsintäkuulutettiin törkeästä kavalluksesta, koska ei ollut palauttanut vuokravideota

Teksasissa asuva Caron McBride meni hiljattain naimisiin ja hänen oli uusittava nimenmuutoksen myötä ajokorttinsa, joka on normaalisti muutamalla allekirjoituksella onnistuva muodollisuus. Paikallisessa ajoneuvorekisterikeskuksessa McBridelle kuitenkin ilmoitettiin, että hänen vanhan kotiosavaltionsa Oklahoman päässä oli jokin ongelma.

Kun McBride otti puhelun numeroon, joka hänelle oli annettu, yhdistyi se Clevelandin piirikunnan syyttäjän toimistoon. Silloin hän sai kuulla olevansa etsintäkuulutettu törkeästä kavalluksesta, felony embezzlement. Yhdysvalloissa felony on liittovaltion määritelmän mukaan törkeä rikos, josta tuomio on jotain kuolemanrangaistuksen ja vähintään vuoden mittaisen vankeusrangaistuksen välillä. Felony-nimikkeellä kulkevia syytteitä on siis monen tasoisia, mutta aina kyse on vakavasta rikoksesta.

Kyseessä oli vuonna 1999 Movie Place -liikkeestä vuokrattu Sabrina, teininoita -videokasetti. Kavallussyyte oli tullut maaliskuussa 2000. Kummallista asiasta teki myös se, että McBride ei itse koskaan ollut katsonut kyseistä tv-sarjaa, saatikka vuokrannut jaksoja videovuokraamosta. Hän epäileekin, että entinen asuinkumppani oli vuokrannut videon tyttärilleen eikä sitten koskaan palauttanut sitä.

Moni asia McBriden elämässä kävi rikossyytteen myötä järkeen: Hän oli viimeisen 20 vuoden aikana menettänyt monta työpaikkaa ilman mitään selitystä. ”Työnantajat ovat tarkistaneet rikosrekisterini ja siellä on lukenut minun tietämättäni kavallussyyte”, sanoo McBride ja harmittelee menetettyjä mahdollisuuksia.

Onneksi piirikunnan syyttäjä on hylkäämässä syytteet nyt, kun asiaan on saatu selvyys. McBride joutuu kuitenkin vielä asioimaan oikeudessa, koska luonnollisesti hän haluaa virheellisen rikosrekisterinsä puhtaaksi.

Täysin itsesuojeluvaistoa vailla oleva kilpikonna ärsytti leijonia afrikkalaisella joella


Eteläafrikkalaisessa luonnonpuistossa oppaana työskentelevä Reggi Barreto sattui kuvaamaan leijonien juomahetkeä juuri oikeaa aikaan, sillä videolle tallentui myös täysin itsesuojeluvaistoa vailla oleva kilpikonna.
Advertisement

Kilpikonnaa ei näyttänyt lainkaan kiinnostavan se, että kyseessä oli yksi maailman vaarallisimmista pedoista, vaan se lähestyi isoja kissoja pelkäämättä: se ui leijonien luo ja alkoi törkkimään niitä. Leijonat eivät kuitenkaan ärsyyntyneet yllättävästä seuralaisesta ainakaan siinä määrin, että olisivat käyneet sen kimppuun.

Uhkarohkea matelija vaikutti olevan kiinnostunut leijonien suun ympärillä olleesta verestä, joka oli peräisin juuri aiemmin nautitusta seepra-ateriasta. Ehkä se arveli, että kissojen vatsat olivat täynnä. Tai sitten se haki hieman jännitystä elämäänsä.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat