Oudot uutiset

Oudoimmat uutiset: Naapuri ei leikannut nurmikkoa, mies sytytti talon palamaan

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa tällä viikolla muun muassa tuhopoltto, johon oli syynä naapurin ajamaton nurmikko.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa tänään mies, joka sytytti naapurinsa talon palamaan. Tuhopolttoon oli syynä naapurin leikkaamaton nurmikko.

Lisäksi kerromme Arkansasissa sijaitsevasta, kaikille avoinna olevasta timanttikentästä, josta eräs onnekas kaivaja löysi valtavan jalokiven vuosikausia suunnitteilla olleeseen kihlasormukseen. Mukana myös koronaystävällinen väline synttärikakun kynttilöiden puhaltamiseen sekä huumediileri, joka oli julkaissut rikollisten käyttämässä viestisovelluksessa kuvan lempijuustostaan ja poliisin onnistui saada kuvasta tämän sormenjäljet.

Käy tsekkaamassa kuluneen viikon, ja toki kaikki muutkin, listat. Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, joten jos haluat tietää enemmän mistä tahansa aiheesta, niin pistä meidät töihin ja nauti valmiista tietopaketista!

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikki/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Advertisement

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on sattunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Tuhopolttoon syynä naapurin leikkaamaton nurmikko

Yhdysvaltalainen mies sytytti viime sunnuntaina naapurinsa talon tuleen, koska hän oli toistuvasti ja turhaan pyytänyt naapuria ajamaan pitkäksi päässeen nurmikon.

Kun poliisi saapui Sioux Cityn kaupungissa, Iowan osavaltiossa, sijainneelle talolle noin kuuden aikaan illalla, löytyi syyllinen nopeasti. Liekehtineen talon vieressä asuva Lee Bowman tunnusti tuhopolton ja kertoi olleensa hyvin tuohtunut siitä, ettei naapuri ollut pyynnöistä huolimatta leikannut nurmikkoaan.

Bowman oli käynyt lauantaina kehottamassa naapureitaan ruohonleikkuuseen, mutta mitään ei ollut tapahtunut. Sunnuntaina hän kävi uudelleen kyselemässä milloin puutarhatyöt olisivat ajankohtaisia; ei vaikutusta. Tämän jälkeen valvontakamera tallensi 53-vuotiaan Bowmanin repimässä naapurin autosta rekisteröintitarraa irti.

Muutamaa tuntia myöhemmin talon yksi kulma oli tulessa, mutta onneksi se havaittiin hyvissä ajoin ja apu saatiin paikalle välittömästi, joten vahingot jäivät pintapuolisiksi. Talon julkisivu kärsi arviolta 3000 dollarin (noin 2500 euron) tuhot. Tulipalon selvittelyyn ei kulunut kovinkaan kauaa, sillä sen todettiin nopeasti olevan tuhopoltto. Talon seinustalle oli kasattu keppejä ja vaneria, jotka oli sytytetty bensiiniä apuna käyttäen. Bensiini oli alunperin tarkoitettu Bowmanin oman ruohonleikkurin polttoaineeksi.

Bowman pidätettiin syytettynä tuhopoltosta ja ilkivallasta, ja nyt hän odottaa oikeudenkäyntiä ollessaan vangittuna 20 000 dollarin takuita vastaan.

Advertisement

Mahtoi olla harvinaisen raivostuttava nurmikko.

Lue myös: Tosielämän tapauksia, joissa naapurisota eskaloitui pahemman kerran

Timanttikentällä kaivanut mies löysi 2,2 karaatin timantin tulevaan kihlasormukseen


Christian Liden oli kahdeksannelta luokalta lähtien unelmoinut keräävänsä itse raaka-aineet sormukseen, jolla joskus kosisi tulevaa vaimoaan. Tämä haave tuli todeksi toukokuun 9. päivänä, kun nyt 26-vuotias Liden löysi 2,2-karaatin keltaisen timantin Arkansasissa, Yhdysvalloissa, sijaitsevasta Crater of Diamonds -puistosta.

Tehdään yksi asia selväksi: Arkansasissa siis todella on osavaltion omistama virkistysalue, joka on yksi ainoista paikoista maailmassa, jossa kuka tahansa pääsee etsimään ja kaivamaan timantteja ikivanhasta, 0,15 neliökilometrin kokoisesta tulivuoren kraaterista. Jos alue olisi neliö, olisivat sen sivut noin 387 metriä pitkiä, joten erityisen suuresta alasta ei ole kyse. Tästä huolimatta alueelta on löydetty yli 33 000 erikokoista ja -näköistä timanttia sen jälkeen, kun se avattiin yleisölle vuonna 1972. Pääsymaksu kaivelusta kyllä peritään, mutta se on vain 10 dollaria, ja kaiken löytämänsä saa pitää.

Mutta takaisin Christian Lideniin. Hän oli viiden vuoden ajan kaivellut kultaa kotiosavaltiossaan Washingtonissa ja saanut jalometallia sen verran kasaan, että siitä pystyi valmistamaan sormuksen rungon. Liden oli päättänyt, että joustaa hieman itselleen asettamistaan vaatimuksista ja ostaa sormuksen keskuskiven liikkeestä. Nyt hän oli tullut etsimään sormukseen lisäsäihkettä pienempien timanttien muodossa. Kolme päivää kaivettuaan hän näki soran seassa jotain kimmeltävää: ”Tiesin heti, että se on timantti. Aloin täristä niin paljon, että pyysin kaveriani poimimaan sen”, kertoi Liden puiston työntekijöille. Nyt keskuskivi oli hankittu, joten Lidenin tehtävä on suoritettu. Tarina ei kuitenkaan kerro, onko hänellä jo kosimisen kohde tiedossa.

Advertisement

Ensimmäinen matkakohde koronan jälkeen: Arkansasin timanttikenttä!

Lue myös siitä, miten joillakin planeetoilla timantteja sataa taivaalta:
Top 10 universumin äärimmäiset olosuhteet ja sääilmiöt

Koronaystävällinen tapa puhaltaa kynttilöitä


Yhdysvaltalainen Mark Apelt ei taida olla ainoa ihminen maailmassa, jolla on ollut pakon sanelemana rutkasti vapaa-aikaa viimeisen reilun vuoden aikana. Apelt on käyttänyt ajan tuotteliaasti ja kehittänyt laitteen, jolla syntymäpäiväkakun kynttilät voi puhaltaa turvallisesti ilman syljen lentämistä.

Yllättävää kyllä, idea Blowzee -kynttilänsammuttimesta syntyi ennen pandemiaa. Apelt oli ollut synttärijuhlissa, joissa pieni päivänsankari oli tietenkin puhaltanut kynttilät kaukstaan. ”Aurinko tuli ikkunasta sisään juuri oikeassa kulmassa, jolloin kaikki lapsen suusta lentäneet pisarat erottuivat hyvin selvästi, kun ne levisivät ympäri kakkua.”, kertoo 44-vuotias Apelt The Daily Progress -lehdelle. Vaikka kuinka pitäisi kakusta niin näky ja ajatus ovat kieltämättä luotaan työntäviä.

Tapahtuneelle kavereidensa kanssa pubissa naureskeltuaan hän päätti, että on oltava joku toinen vaihtoehto, jolla lapset saisivat edelleen puhaltaa kynttilöitä, mutta aikusia ei etoisi pöpöjen leviäminen. Niinpä hän kehitti Blowzeen, joka on pattereilla toimiva, kädessä pidettävä väline, joka aktivoituu puhalluksesta ja käynnistää päässä olevan propellin. ”Suusta tuleva kostea ilma ei pääse lähelle kakkua, mutta propelli tuottaa kynttilöiden sammumiseen riittävän ilmavirran”, kuvailee Apelt keksintöään. Blowzee on hiljattain tullut myyntiin Pohjois-Amerikan markkinoilla ja todennäköisesti sen suosio tulee vain kasvamaan.

Advertisement

Juustoselfie johti 13 vuoden vankeustuomioon


Carl Stewart sai hiljattain 13 vuoden tuomion huumeiden salakuljetuksesta jäätyään kiinni suosikkijuustostaan ottamansa kuvan takia. Hän oli käyttänyt järjestäytyneen rikollisuuden parissa suosittua EncroChat -pikaviestisovellusta, jolla oli kesäkuussa 2020 maailmanlaajuisesti noin 60 000 käyttäjää. Kuudesosa käyttäjistä, kuten 39-vuotias Stewartkin, oli brittejä.

Monimutkaista salausta käyttävä EncroChat suljettiin viime kesänä, kun poliisi onnistui murtautumaan järjestelmään ja pääsi käsiksi kansainvälisten rikollisten kommunikoitiin. Yksistään Yhdistyneen kuningaskunnan alueella pidätettiin satoja ihmisiä epäiltyinä murhista, aseiden salakuljetuksesta ja laittomasta huumekaupasta.

Tietenkään kaikkien rikollisten henkilöllisyys ei selvinnyt viesteissä, mutta rikostutkijat eivät ole jättäneet kiveäkään kääntämättä. Stewart, joka viime viikon perjantaina tuomittiin liverpoolilaisessa oikeusistuimessa 13 ja puolen vuoden vankeustuomioon muun muassa kokaiinin, heroiinin ja ketamiinin levityksestä, jäi kiinni sovelluksesta löytyneen kuvan perusteella. Erinäisiä törkeitä rikoksia suunnitellessaan mies oli jakanut viattomalta näyttävän kuvan englantilaisesta Stilton-homejuustosta, jonka suuri ystävä hän on.

Poliisin edustajan mukaan Stewart ”saatiin kiinni, koska rakasti Stiltonia”. Rikostutkijat nimittäin onnistuivat saamaan kuvasta miehen kämmenen ja sormien jäljet, joiden perusteella Toffeeforce-nimimerkin takana olleen rikollisen henkilöllisyys saatiin selville.

Käy myös lukemassa tämän viikon listat:

Advertisement
Kommentoi

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat