Oudot uutiset

Lähes 840 kilon kokaiinilasti päätyi banaanilaatikoissa ruokakauppoihin ympäri Tšekkiä

Julkaistu

Oudoimmissa uutisissa kerrotaan kokaiinilastista, joka jaeltiin banaanilaatikoissa tšekkiläisiin ruokakauppoihin.

Listafriikin oudoimmissa uutisissa kerrotaan banaanilaatikoihin piilotetusta, yli 80 miljoonan euron arvoisesta kokaiinilastista, joka jaettiin vahingossa useisiin tšekkiläisiin ruokakauppoihin.

Lisäksi uutisissa järkyttävä kuolemantapaus, jossa intialainen nainen kuoli tultuaan norsun tallomaksi. Tuo ei norsulle kuitenkaan riittänyt, vaan se palasi hautajaisiin talloakseen naisen ruumista vähän lisää.

Yhteyden meihin saat somekanavissamme, ota Listafriikki myös seurantaan:

https://www.instagram.com/listafriikkicom/
https://twitter.com/listafriikki
https://www.facebook.com/listafriikki

Mutta nyt katsaus siihen, mitä erikoista maailmalla on tapahtunut. Tässä siis Listafriikin oudoimmat uutiset!

Advertisement

Lähes 840 kilon kokaiinilasti päätyi banaanilaatikoissa ruokakauppoihin ympäri Tšekkiä

Tšekin tasavallan poliisi julkaisi hiljattain viestipalvelu Twitterissä, että se on takavarikoinut lähes 840 kiloa kokaiinia eri ruokakaupoista ympäri maata. Kokaiinipakkaukset oli piilotettu banaanien sekaan. On siinä ollut tšekkiläisten ruokakauppojen hevi-osastoilla ihmettelemistä, kun banaanien seasta on löytynyt sinne kuulumattomia kuutioita – täynnä tuntematonta jauhetta.

Hyvin nopeasti joka paikassa oli käynyt selväksi, että kyseessä oli virheellisiin osoitteisiin päätynyt huumelasti, ja poliisi rupesi keräämään tavaraa kasaan. Yhteensä kokaiinia oli siis lähes 840 kiloa, jonka arvo laittomassa katukaupassa olisi poliisin mukaan ollut yli 80 miljoonaa euroa.

Koska kokaiinilasti oli salakuljetettu Tšekkiin ulkomailta, selvitetään tapausta nyt kansainvälisen yhteistyön kautta. Tähän mennessä on selvinnyt, että banaanien – ja sitä myötä kokaiinin – lähtömaa on mitä ilmeisimmin ollut Kolumbia. Tutkinnan perusteella voidaan myös sanoa, että lasti oli tullut ensin Saksan Hampuriin, josta se oli virheellisesti lähtenyt jakeluun tšekkiläisiin ruokakauppoihin.

Norsu tappoi naisen Intiassa ja palasi hautajaisiin tallomaan ruumista

Kuva: Unsplash

Odishan osavaltiossa, itäisessä Intiassa, villi norsu hyökkäsi vettä hakemassa olleen 70-vuotiaan naisen kimppuun. Maya Murmu sai tallomisessa vakavia vammoja ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Hyökkäys tapahtui Murmun kotikylässä Mayurbhanjin Raipalissa, johon norsu oli harhautunut lähes 200 kilometrin päässä sijaitsevalta Dalman villieläinten suojelualueelta.

Advertisement

Valitettavasti tapaus ei ole ainoa laatuaan, sillä Odishassa norsujen ja ihmisten väliset yhteentörmäykset ovat viime aikoina yleistyneet. Kaivosteollisuuden voimakas leviäminen on johtanut siihen, että ihmiset tunkeutuvat yhä enenevissä määrin eläinten elinympäristöön, jolloin vaaratilanteet lisääntyvät.

Tämä viimeisin välikohtaus ei kuitenkaan päättynyt Murmun kuolemaan. Kun naisen perheenjäsenet olivat viettämässä hautajaisia ja Murmun ruumis oli jo perinteisessä hautaroviossa odottamassa viimeisiä riittejä, ilmestyi norsu metsästä ja nosti uhrinsa kokosta. Se talloi ruumista uudelleen perheen seuratessa järkyttyneenä vieressä.

Ilmeisesti norsu ei vahingoittanut ketään muuta seurueen jäsentä, mutta hautajaisseremonia saatiin vietyä loppuun vasta kun kiivastunut villieläin oli vihdoin saanut tallomisesta tarpeekseen ja poistui paikalta.

Lue myös:

Suosituimmat